Hellas Transalp Forum

Περιεργη καταναλωση-επιδοσεις TA 650

george2411 · 37932

Offline george2411

• Απλός οδηγός
on: Σάββατο 30 Δεκέμβριος 2017, 23:54:28 μμ
Καλησπερα σας και παλι.
Κατοχος transalp 650 mod 2003 και εχω το εξης θεμα...υπερβολικη καταναλωση αλλα το περιεργο ειναι αλλου.
Γεματο τεποζιτο με 17lt (2 ρεζερβα) βγαζω 210 χλμ με μεικτη οδηγηση. (εντος πολης γρηγορα και αργα).

Με 10 ευρω 100αρα (περιπου 5.5 lt) βγαζω 65-70 χλμ. Χαλαρη οδηγηση μεχρι 4000 σαλ, αντε και καμια συγγρου με 120-130 χλμ.
Παμε τωρα στο πιο περιεργο...
Παλι 10 euro (5.5lt) αλλα αυτη τη φορα με εντονη οδηγηση (ψηλες στροφες - αποτομα ανοιγματα) βγαζω παλι ΤΑ ΙΔΙΑ χιλιομετρα.!!!
Ξερω οτι ακουγεται παραλογο και αδυνατο, αλλα το εχω τσεκαρει 4 φορες με τα ιδια αποτελεσματα.!

Μερικες παρατηρησεις για να σας βοηθησω:
1) Ρελαντι αψογο 1100 σαλ χωρις αρυθμιες-σκασιματα-κομπιασματα λες και ειναι ψεκαστο. Παιρνει πανευκολα μπροστα χωρις choke.
2) Η μηχανη ειναι ολη στοκ (τουλαχιστον αυτο εχω δει).
3) Καταναλωση λαδιου:  μετα απο εντονη και ηρεμη οδηγηση στα 2000χλμ καιει 100ml λαδι bel ray 10w40.
4) Μπουζι μαυρισμενα κυριως αρα δουλευει σιγουρα πλουσιο.
5) Επιδοσεις περιεργες. Βεβαια δεν ξερω πως αποδιδουν τα υπολοιπα ta, αλλα:

Exω πατησει με africa 750 (παλια) με εξατμιση ελευθερας και πηγαιναμε τα ιδια.
Πατησα με huqsvarna tr650 και εμεινε πισω 3-4 μηχανακια ειδικα μετα τα 100.
Κατεβαινα την συγγρου μια μερα με ενα στρωμα και δεν μπορουσε να φυγει (αμφιβολο βεβαια γιατι δεν ηταν κανονικο πατημα αλλα εν κινησει).
Οποτε θεωρητικα παει καλα. Μπορει να ειναι ετσι ολα τα ΤΑ δεν το ξερω ειλικρινα...

Εχετε καμια ιδεα ειδικα για το θεμα ιδιας καταναλωσης σε γρηγορη και ηρεμη οδηγηση?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Κυριακή 31 Δεκέμβριος 2017, 00:35:13 πμ
Και όταν λες ιδέα σαν τι δλδ? Αν έχει βλάβη? αφού πάει καλά το μηχανάκι .

Το μόνο που πρέπει να κοιτάξεις είναι το μίγμα σου επειδή έχεις μαυρισμένα μπουζί.
Δες κ εδώ:
https://www.ngksparkplugs.com/about-ngk/faqs/spark-plug-faqs/how-do-i-read-a-spark-plug

Εχεις ελέγξει την ρύθμιση μίγματος ? Το κατέχεις το άθλημα ?

Σαν κατανάλωση κ η δική μου XL650V2 , είχε κατανάλωση  240χλμ στο τεπόζιτο αλλά με οδήγηση 100% στο κέντρο.
Στο 50-50 έβγαζε και 270χλμ .
Μήπως το κυνηγάς το μηχανάκι?

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #2 on: Κυριακή 31 Δεκέμβριος 2017, 15:03:06 μμ
Καλημέρα! Όχι δεν το κυνηγάω όταν θέλω το ανοίγω αλλά γενικά το σέβομαι πολύ και το προσέχω. Τα πατήματα που ανέφερα παραπάνω τα έκανα κυρίως για να δω πως πάει σαν μηχανή μιας και την έχω 2 μήνες. Εξάλλου δεν είναι για τέτοια χρήση...
Γνωρίζω από μηχανολογικα αλλά όχι δεν έχω ασχοληθεί με τα μειγματα. Ξέρω ότι η στοκ ρύθμιση είναι 3 έξω αλλά δεν το έχω πειράξει καθόλου.
Αυτό που ρωτάω κυρίως είναι πως είναι δυνατόν να βγάζει τα ίδια χλμ με ήπια οδήγηση και τα ίδια με έντονη....απλά δεν στεκει..
Όπως δεν στεκουν και οι επιδόσεις της σε σχέση με αυτά που διαβάζω και ακούω (ότι είναι λίγο αναιμικες)
« Last Edit: Κυριακή 31 Δεκέμβριος 2017, 15:05:45 μμ by george2411 »

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #3 on: Κυριακή 31 Δεκέμβριος 2017, 16:56:06 μμ
Όπως δεν στεκουν και οι επιδόσεις της σε σχέση με αυτά που διαβάζω και ακούω (ότι είναι λίγο αναιμικες)

Μπορεί να ήταν κουλάδια οι άλλοι!  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: Η να ήταν κακορυθμισμένα, χαλασμένα τα μηχανάκια τους. Για να συγκρίνεις το ΤΑ με Άφρικα ή Στρώμα θα πρέπει εσύ ο ίδιος να οδηγήσεις καλορυθμισμένη Άφρικα ή Στρώμα.
Πράγμα σχετικά δύσκολο, αφού και το δικό σου ΤΑ κάπου φαίνεται να πάσχει. Γενικά τα "κάπου πάτησα ένα ΚΤΜ" και "κάπου με πάτησε ένα παπί" μέσα στη ζωή είναι, αλλά όχι για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #4 on: Πέμπτη 04 Ιανουάριος 2018, 15:15:40 μμ
Ναι καμία αντιρρηση και φυσικά δεν εξαγω συμπεράσματα απλά λέω τι παρατηρώ.
Για να βγάλω συμπέρασμα θα πρέπει να είναι φίλος ο άλλος και να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι η μηχανη του.
Όπως ένα άνοιγμα που έκανα με έναν φίλο που έχει το integra 700.

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #5 on: Πέμπτη 01 Φεβρουάριος 2018, 15:46:04 μμ
Καλημέρα σας. Εντέλει μάλλον βρέθηκε ο ύποπτος. Ο λόγος των εξαιρετικων χαμηλών (κυρίως απόκριση) αλλά κυρίως της κατανάλωσης ήταν το σχετικά κολλημένο δεξί τσοκ. Βέβαια δεν είμαι ακόμα 100% σίγουρος ότι είναι αυτό,αλλά αυτό δείχνει προς το παρόν. Θα δείξει σε.μερικες μέρες από τα μπουζί και την κατανάλωση.

Εδώ οφείλω να πω (ασχέτως με το αποτέλεσμα που θα δω φυσικά) ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Νίκο (Stoneman) που χάρη σε αυτόν στην υπομονή του και τις γνώσεις του πάνω στο ΤΑ έλυσα αρκετά θέματα που ειχα.
Respect σε όλα τα παιδιά στο φόρουμ που αμέσως απαντάνε σε οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει. Δεσμευομαι στο μέλλον όταν θα έχω αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στο ΤΑ να κάνω και εγω το ίδιο σε νέα μέλη.
Σας ευχαριστώ και ενημερώνω ξανα
« Last Edit: Πέμπτη 01 Φεβρουάριος 2018, 15:48:45 μμ by george2411 »

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #6 on: Τετάρτη 07 Φεβρουάριος 2018, 03:03:56 πμ
Το προβλημα μετα απο επιδιορθωση του τσοκ, της αυξημενης καταναλωσης συνεχιζεται.
Καινουργια μπουζι και σε 30 χλμ γινονται μαυρα.  Αυτο που εκανα ομως και ειδα μεγαλη διαφορα ειναι η ρυθμιση των pilot. (Η μηχανη κινειται κεντρο αθηνας οποτε παιζουν σημαντικο ρολο...)
Μετα απο ψαξιμο και ρυθμιση, οι στροφες οπου τα μπουζι αρχιζουν και γκριζαρουν (επιθυμωντας το ιδανικο καφε χρωμα), ειναι οι 2 στροφες απο τερμα κλειστο. Στις 2.75 στροφες παλι ειναι υπερβολικα πλουσιο. Στις 2 τα πραγματα καλυτερευουν πολυ σε ολα.
Ρελαντι καρφι πραγματικα χωρις διακυμανσεις, καλυτερες επιδοσεις, δεν μυριζει εντονα καυσαεριο, και τωρα ειμαι στη φαση της μετρησης καταναλωσης.
Τονιζω οτι μεχρι στιγμης με ηπια οδηγηση εχω 8.5 με 9 lt /100km.  :-X :eusa_naughty:
Το περιεργο ειναι οτι ολα τα ΤΑ δουλευουν με 3+ στροφες εξω...

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τετάρτη 07 Φεβρουάριος 2018, 03:07:49 πμ
Πού θα πάει θα το φτιάξουμε κ αυτό  ;D

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #8 on: Τετάρτη 07 Φεβρουάριος 2018, 05:09:08 πμ
Αν κρινω απο την βοηθεια που εχω λαβει εδω μεσα και ειδικα απο σενα, ειμαι σιγουρος!  ;) ;D

Offline pakos1406

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα ονειρο
Reply #9 on: Τετάρτη 07 Φεβρουάριος 2018, 15:10:24 μμ
Το προβλημα μετα απο επιδιορθωση του τσοκ, της αυξημενης καταναλωσης συνεχιζεται.
Καινουργια μπουζι και σε 30 χλμ γινονται μαυρα.  Αυτο που εκανα ομως και ειδα μεγαλη διαφορα ειναι η ρυθμιση των pilot. (Η μηχανη κινειται κεντρο αθηνας οποτε παιζουν σημαντικο ρολο...)
Μετα απο ψαξιμο και ρυθμιση, οι στροφες οπου τα μπουζι αρχιζουν και γκριζαρουν (επιθυμωντας το ιδανικο καφε χρωμα), ειναι οι 2 στροφες απο τερμα κλειστο. Στις 2.75 στροφες παλι ειναι υπερβολικα πλουσιο. Στις 2 τα πραγματα καλυτερευουν πολυ σε ολα.
Ρελαντι καρφι πραγματικα χωρις διακυμανσεις, καλυτερες επιδοσεις, δεν μυριζει εντονα καυσαεριο, και τωρα ειμαι στη φαση της μετρησης καταναλωσης.
Τονιζω οτι μεχρι στιγμης με ηπια οδηγηση εχω 8.5 με 9 lt /100km.  :-X :eusa_naughty:
Το περιεργο ειναι οτι ολα τα ΤΑ δουλευουν με 3+ στροφες εξω...

:2dizzy: :2dizzy:

Και γκρινιάζω εγώ με 7/100 εντός και 5 εκτός??
Υπερβολική κατανάλωση...
Μήπως παίζει το σενάριο να έχεις κάπου διαρροή με ελάχιστη απώλεια και να μη το έχεις πάρει χαμπάρι???

Η ψυχοσύνθεση μου δεν αντέχει τους ηλίθιους οδηγούς

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #10 on: Τετάρτη 07 Φεβρουάριος 2018, 18:55:09 μμ
Διαρροη οχι δεν εχω το εχω τσεκαρει συν οτι θα το καταλαβαινα. Εκτος αυτου τα μπουζι βγαινουν κατραμια σε χρονο μηδεν.
Μετα την ρυθμιση στις 2 στροφες ασπρισαν αμεσως, αρα ακουει. Το θεμα ειναι οτι οι στροφες των pilot (2 εξω) δεν συμβαδιζουν με τα περισσοτερα ΤΑ οπου δουλευουν 3+.
Σιγουρα κατι δεν παει καλα, εκτος και αν εχουν αλλαχτει ζιγκλερ...αλλα εκτος του οτι το θεωρω δυσκολο, δεν ξερω κατα ποσο επηρρεαζει τις pilot.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #11 on: Τετάρτη 07 Φεβρουάριος 2018, 19:52:47 μμ
Έχεις ελέγξει φίλτρο αέρα ?

Δε θα έβγαζα εκτός ούτε τα ηλεκτρολογικά (ποιότητα ρεύματος στο μπουζί)

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #12 on: Τετάρτη 07 Φεβρουάριος 2018, 22:22:04 μμ
Έχεις ελέγξει φίλτρο αέρα ?

Δε θα έβγαζα εκτός ούτε τα ηλεκτρολογικά (ποιότητα ρεύματος στο μπουζί)
Φιλτρο αερα φοραω καινουργιο ελευθερο της dna. Και πριν με το χαρτινο ακριβως τα ιδια.
Οσο για το ρευμα στα μπουζι δεν μπορω να το μετρησω αλλα δειχνουν πολυ καλα.
Καταρχας το οτι ο ενας κυλινδρος δουλευει πιο πλουσιος ειναι θεμα καθαρα συγχρονισμου που δεν εχει γινει ποτε στα χερια μου.
Κατα δευτερον σημερα τσεκαρα τα μπουζι με τις νεες ρυθμισεις και ευτυχως αρχιζουν και καφετιζουν. Οποτε ειμαστε σε καλο δρομο.
Αμεση ανταποκριση απο τις pilot screw στην εικονα των μπουζι.
Το θεμα ειναι οτι διορθωνω κατι το οποιο προερχεται απο αλλου και δεν ξερω τι.
Θα προσπαθησω να βαλω φωτο απο τα μπουζι

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #13 on: Παρασκευή 09 Φεβρουάριος 2018, 01:50:42 πμ
Το μόνο που δεν έχω δει ακόμα είναι οι βαλβίδες.... ο δεξιός κύλινδρος δουλεύει πιο πλούσιος έτσι κι αλλιώς (μπορεί από συγχρονισμό καρμπ) αλλά οι βαλβίδες; Δεν υπάρχει πιθανότητα να έχουμε θέμα από κει;

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #14 on: Παρασκευή 09 Φεβρουάριος 2018, 02:40:57 πμ
Ο συγχρονισμός και οι βαλβίδες δεν σχετίζονται με την αναλογία του μίγματος.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #15 on: Παρασκευή 09 Φεβρουάριος 2018, 03:08:29 πμ
Ο συγχρονισμός και οι βαλβίδες δεν σχετίζονται με την αναλογία του μίγματος.
Στην κατανάλωση αναφέρουν κυρίως...

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #16 on: Παρασκευή 16 Φεβρουάριος 2018, 21:39:15 μμ
Εβγαλα μετα απο νεα ρυθμιση στις pilot φωτο απο τα μπουζι. Τα εχω φερει οσο πιο κοντα γινεται οσο αφορα την καυση.
Τονιζω οτι η μηχανη ΔΕΝ καιει λαδι, τα μπουζι δεν γυαλιζουν (φαινεται στην φωτο λογω φλας οτι γυαλιζουν, αλλα δεν) και τα μπουζι ειναι καινουργια με 50 χιλιομετρα. (εχει ξεκινησει να μαυριζει το δαχτυλιδι του μπουζι.)
Ελπιζω να φαινονται καλα.
Περιμενω αποψεις-σχολια σας για την εικονα τους.

https://imgur.com/a/hFFKu

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Παρασκευή 16 Φεβρουάριος 2018, 23:02:34 μμ
Δεν το βρίσκω κ άσχημο το μπουζί , εκτός από το κέντρο που δείχνει λίγο ''υγρό'' ,
είναι απο μπετζίνα η απο λάδι?

Πάντως σαν αυτό το δικό μου όταν είχα θέμα με τα ζιγκλερ δεν είναι :

Mου θυμίζει αυτό όταν , φαίνεται να είναι βρεγμένο αλλά είναι λάδι

Και ενώ νόμιζα οτι καίει λάδια , εδώ το ίδιο μπουζί με χαμηλωμένο το μίγμα:

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #18 on: Παρασκευή 16 Φεβρουάριος 2018, 23:48:59 μμ
Οχι λαδια δεν καιει. Το εχω δοκιμασει στα 1000 χλμ με εντονη οδηγηση (ψηλες) και η σταθμη του λαδιου δεν χρειαστηκε συμπληρωμα ουτε 1 ml.
Εβγαλα σημερινες φωτο και τις παραθετω απο κατω.

https://imgur.com/a/y29yO

john lk

• Guest
Reply #19 on: Παρασκευή 16 Φεβρουάριος 2018, 23:52:00 μμ
Γιωργο απαντησα στο αλλο νημα (βρεγμενο μπουζι).

Το μπουζι δειχνει καπως φτωχο μειγμα, ξεβιδωσε τις pilot screws κατα 1/4 της στροφης προς τα εξω και μετα απο μερικες μερες/χλμ ξαναβαλε φωτο να δουμε το χρωμα. Το επιθυμητο ειναι καφε/σταχτι/μπισκοτι και σιγουρα οχι προς το ασπρο οπως φαινεται η κεντρικη ακιδα στην φωτο σου.

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #20 on: Σάββατο 17 Φεβρουάριος 2018, 02:38:57 πμ
Eυχαριστω για τις απαντησεις σας.
Νικο αυτο που γυαλιζει δεν ξερω γιατι, ειναι στεγνο αλλα περιμετρικα γυαλιζει. Οταν ειχα παρει την μηχανη και μετα απο αλλαγη σε ολα τα μπουζι, ηταν οπως την πρωτη φωτο σου. Τιγκα πλουσιο, θυμαμαι που το ειχαμε συζητησει.
Πλεον οι στροφες ειναι (απο τερμα κλειστο) 1.8 για τον εναν και 2.2 περιπου για τον αλλο κυλινδρο. Απο τις 2.5 και μετα μαυρη μαυριλα πλακωσε... (εκτος αν παιζει ρολο που δεν εχω κανει ακομα συγχρονισμο).
Ζητω συγγνωμη που σας πρηζω αλλα θα εμπιστευομαι τις γνωσεις σας και τα χερια μου.
Δυστυχως τα συνεργεια (μεχρι στιγμης αυτα που εχω επισκευτει) δεν τα εμπιστευομαι.

Γιαννη θα το δοκιμασω 1/4 εξω τις pilot και θα ανεβασω παλι φωτο μετα απο λιγες μερες να δουμε.
Aυτο που παρατηρω γενικα πλεον με αυτες τις ρυθμισεις ειναι πολυ καλες ψηλες, πολυ καλες χαμηλες, πολυ καλο ρελαντι, εχει χασει λιγο σε αποκριση (λογικο) και βγαζω περιπου 15 χλμ παραπανω αυτονομια σε σχεση με πριν. (φοραω ελευθερη εξατμιση και φιλτρο dna).
Να τονισω οτι επιβεβαιωθηκε πως η μηχανη ηταν πολυυυ καιρο σε ακινησια - κακο - (εξου και τα χιλιομετρα που εχει), και πως λειτουργουσε με τις προηγουμενες ρυθμισεις (πολυ πλουσιο).

john lk

• Guest
Reply #21 on: Σάββατο 17 Φεβρουάριος 2018, 03:54:50 πμ
Γιωργο θα προτιμουσα να εχουν και οι δυο κυλινδροι τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις (στροφες εξω) στις pilot screws. Το γεγονος οτι ηταν για καιρο σε ακινησια δεν βοηθαει στο να διατηρειται το καθε καρμπυρατερ καθαρο γιατι στεγνωνει η βενζινη και αφηνει κατι σαν μακα που μπορει να στραγγαλιζει τις λεπτες διοδους τους.

Για να ξερεις ακριβως τι κανεις, θα ελεγα να καθαρισεις τα πισω αριστερα και το εμπρος δεξια μπουζι, να ρυθμισεις και τις δυο pilot στις 2 1/4 εξω και να δεις αν εχεις σκασιματα η οχι. Σε μερικες μερες/χλμ τσεκαρισε το χρωμα και των δυο μπουζι που καθαρισες για να δεις αν οι δυο κυλινδροι ανταποκρινονται με τον ιδιο τροπο στις - ιδιες - ρυθμισεις των pilot (αν εχουν δηλαδη την ιδια αναλογια μειγματος). Βγαλε φωτο να τις δουμε σημειωνοντας απο ποιον κυλινδρο ειναι η καθε φωτο.

Απο εκει και περα θα δουμε αν τα μειγματα ειναι σωστα η θελουν καποια ρυθμιση και αν οι δυο κυλινδροι εχουν τα ιδια μειγματα η οχι (ιδανικα θα επρεπε). Σημειωσε οτι οι βαλβιδες λιγη επιδραση εχουν στα μειγματα εκτος αν ειναι εντελεως απορυθμισμενες (που αμφιβαλω), επισης η ζυγοσταθμιση των κυλινδρων δεν επιρρεαζει το μειγμα του καθενος κυλίνδρου, παρ΄ολο που μια κακη ζυγοσταθμιση μπορει να κανει τον ενα κυλινδρο να παραγει λιγοτερο εργο απο τον αλλο (οχι λογω αναλογιας μειγματος αλλα λογω διαφορετικου ανοιγματος της πεταλουδας)

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #22 on: Σάββατο 17 Φεβρουάριος 2018, 17:55:40 μμ
Γιωργο θα προτιμουσα να εχουν και οι δυο κυλινδροι τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις (στροφες εξω) στις pilot screws. Το γεγονος οτι ηταν για καιρο σε ακινησια δεν βοηθαει στο να διατηρειται το καθε καρμπυρατερ καθαρο γιατι στεγνωνει η βενζινη και αφηνει κατι σαν μακα που μπορει να στραγγαλιζει τις λεπτες διοδους τους.

Για να ξερεις ακριβως τι κανεις, θα ελεγα να καθαρισεις τα πισω αριστερα και το εμπρος δεξια μπουζι, να ρυθμισεις και τις δυο pilot στις 2 1/4 εξω και να δεις αν εχεις σκασιματα η οχι. Σε μερικες μερες/χλμ τσεκαρισε το χρωμα και των δυο μπουζι που καθαρισες για να δεις αν οι δυο κυλινδροι ανταποκρινονται με τον ιδιο τροπο στις - ιδιες - ρυθμισεις των pilot (αν εχουν δηλαδη την ιδια αναλογια μειγματος). Βγαλε φωτο να τις δουμε σημειωνοντας απο ποιον κυλινδρο ειναι η καθε φωτο.

Απο εκει και περα θα δουμε αν τα μειγματα ειναι σωστα η θελουν καποια ρυθμιση και αν οι δυο κυλινδροι εχουν τα ιδια μειγματα η οχι (ιδανικα θα επρεπε). Σημειωσε οτι οι βαλβιδες λιγη επιδραση εχουν στα μειγματα εκτος αν ειναι εντελεως απορυθμισμενες (που αμφιβαλω), επισης η ζυγοσταθμιση των κυλινδρων δεν επιρρεαζει το μειγμα του καθενος κυλίνδρου, παρ΄ολο που μια κακη ζυγοσταθμιση μπορει να κανει τον ενα κυλινδρο να παραγει λιγοτερο εργο απο τον αλλο (οχι λογω αναλογιας μειγματος αλλα λογω διαφορετικου ανοιγματος της πεταλουδας)
Γιαννη σου απαντω σε ενα ενα:
Μπουζι για να ειμαι σιγουρος (αν και δεν ειναι καθολου απαραιτητο) αγορασα 2 σετ καινουργια γιατι τα βρηκα απο εναν πολυ φιλο. Οποτε οτι δοκιμες και ρυθμισεις εχω κανει ειναι με νεα μπουζι. (οταν μαυριζουν πολυ τα παλια τα οποια θα τα χρησιμοποιησω ξανα.)

Παντα τσεκαρω αυτα που αναφερεις: μπροστα δεξια και πισω αριστερα μπουζι.

Δυστυχως αυτο που αναφερεις το εχω δοκιμασει ηδη. Στις ιδιες στροφες 2.5 περιπου το πισω αριστερα βγαινει αρκετα πιο μαυρο απο το μπροστα δεξια. Οποτε στις ιδιες στροφες στο λεω εκ των προταιρων οτι εχουν διαφορα μεταξυ τους αισθητη.

Οσο αφορα τις βαλβιδες, πιστευω οτι παιζουν ρολο οχι απο θεμα απορυθμισης (βεβαια εχει 47000 χλμ και δεν γνωριζω αν εχουν ρυθμιστει ποτε) αλλα αν ειναι καποια λιγο κολλημενη λογω ακινησιας. Αλλα δεν παιρνω και ορκο, μιας και ουτε τις ακουω να χτυπανε ουτε εχω ασταθεια η οποιοδηποτε αλλο συμπτωμα.

Επισης καπου εχω διαβασει οτι αν η ζυγοσταθμιση δεν ειναι σωστη, τοτε παλι υπαρχει θεμα στα μπουζι. Δεν αλλαζει φυσικα το μειγμα, αλλα παραγει πιο πολυ εργο η λιγοτερο οπως λες. Οποτε ισως αλλαζουν και τα δεδομενα στο μπουζι.
Και τελος στο θεμα μειγματων, οι περισσοτεροι που διαβαζω εδω δεν εχουν ιδιες ρυθμισεις (pilot) και στους 2 κυλινδρους. Ισως λογω φθορας καρμπ, η αλλων παραγοντων.
Εγω παω ψαχνοντας απο οτι καταλαβες, με οδηγο τα μπουζι. Αλλα ψαχνω ταυτοχρονα το προβλημα.
Οπως και επισης, δεν ειναι σωστες οι 2 και κατι στροφες που εχω. Κανονικα θα επρεπε να παιζω 3 μπορει και 3+.
Υποψιν σκασιματα εχω μηδεν σε ολες τις συνθηκες. Ακομα και μια 3η να πατησω και να την φτασω ψηλα ειτε χαμηλα και να αφησω να τσουλησει το μοτερ με την ταχυτητα μεσα, στην επιστροφη δεν κανει τιποτα. Ειτε κρυο ειτε ζεστο, παρολο που εχω ελευθερη εξατμιση. (ο ψευτοκαταλυτης ειναι πανω. - ακομα  :goofy: :goofy:

john lk

• Guest
Reply #23 on: Σάββατο 17 Φεβρουάριος 2018, 18:33:13 μμ
ΟΚ Γιωργο, εγω απλα σου ειπα την γνωμη μου, συμφωνα με αυτα που διαβαζω εδω, δεν εχω εικονα με τα ιδια μου τα ματια.

Αν τα μπουζι βγαινουν μαυρα στις 2 1/2 στροφες εξω, δοκιμασε στις 2 και οχι στις 2 1/4 (το νυν χρωμα των μπουζιων δειχνει καπως φτωχο μειγμα). Το οτι απαιτειται διαφορετικη ρυθμιση εμπρος - πισω μαλλον δειχνει ειτε καποια ανωμαλια στην λειτουργια των τσοκ, ειτε αναρροφηση αερα απο καπου (πχ λαιμους) ειτε ανομοιομορφο λερωμα η φθορα των καρμπς, ειτε ζημια σε καποια βελονα pilot ειτε...ειτε...ειτε... Το οτι ηταν σε ακινησια παντως, ισως να δημιουργει τετοια ανομοιομορφια καυσης.
Παντως οι ρυθμισεις εμπρος/πισω πρεπει ιδανικα να ειναι οι ιδιες, η διαφορα μειγματος λογω ελαφρως διαφορετικων θερμοκρασιων λειτουργιας εμπρος/πισω κυλινδρου αντιμετωπιζεται με την διαφορα των διατομων των κυριως ζιγκλερ (και αυτο οχι σε ολα τα μοντελα).

Κολλημα βαλβιδας θα το ειχες οδυνηρα καταλαβει, δεν συμβαινει σχεδον ποτε κατι τετοιο, και αν συμβει το αντιλαμβανεσαι αμεσως και εντονα. Επισης δεν πιστευω οτι οι βαλβιδες σου ειναι τοσο εκτος ρυθμισης ωστε να αλλαζει τοσο δραματικα η καυση καθε κυλινδρου.

Η ζυγοσταθμιση για να αλλαξει το χρωμα των μπουζι κατα τοσο πολυ πρεπει να ειναι πολυ εκτος, νομιζω θα το ειχες καταλαβει απο κραδασμους, μειωμενο τραβηγμα κλπ.

Καλα κανεις που πας ψαχνοντας και με γνωμονα το χρωμα των μπουζι, και εγω ετσι κινουμαι. Να γνωριζεις βεβαια οτι ποτε μα ποτε δυο μοτερ δεν ειναι ακριβως τα ιδια ακομα και οταν ειναι καινουργια, οποτε οι ρυθμισεις τους διαφαρουν. Οι διαφορες ειναι  μικρες οταν τα μοτερ ειναι καινοιργια, αλλα σχετικα μεγαλες οταν εχουν χρονια και χλμ στην πλατη τους.

Ρυθμισε οπως εσυ πιστευεις (εμπλουτισε λιγο το μειγμα για να αποφευγεις υπερθερμανση των θαλαμων καυσης με ο΄τι κακο μπορει να συνεπαγεται αυτο) και κρατα μας ενημερους, ειμαστε εδω για αλληλοβοηθεια!!!

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #24 on: Σάββατο 17 Φεβρουάριος 2018, 21:33:33 μμ
ΟΚ Γιωργο, εγω απλα σου ειπα την γνωμη μου, συμφωνα με αυτα που διαβαζω εδω, δεν εχω εικονα με τα ιδια μου τα ματια.

Αν τα μπουζι βγαινουν μαυρα στις 2 1/2 στροφες εξω, δοκιμασε στις 2 και οχι στις 2 1/4 (το νυν χρωμα των μπουζιων δειχνει καπως φτωχο μειγμα). Το οτι απαιτειται διαφορετικη ρυθμιση εμπρος - πισω μαλλον δειχνει ειτε καποια ανωμαλια στην λειτουργια των τσοκ, ειτε αναρροφηση αερα απο καπου (πχ λαιμους) ειτε ανομοιομορφο λερωμα η φθορα των καρμπς, ειτε ζημια σε καποια βελονα pilot ειτε...ειτε...ειτε... Το οτι ηταν σε ακινησια παντως, ισως να δημιουργει τετοια ανομοιομορφια καυσης.
Παντως οι ρυθμισεις εμπρος/πισω πρεπει ιδανικα να ειναι οι ιδιες, η διαφορα μειγματος λογω ελαφρως διαφορετικων θερμοκρασιων λειτουργιας εμπρος/πισω κυλινδρου αντιμετωπιζεται με την διαφορα των διατομων των κυριως ζιγκλερ (και αυτο οχι σε ολα τα μοντελα).

Κολλημα βαλβιδας θα το ειχες οδυνηρα καταλαβει, δεν συμβαινει σχεδον ποτε κατι τετοιο, και αν συμβει το αντιλαμβανεσαι αμεσως και εντονα. Επισης δεν πιστευω οτι οι βαλβιδες σου ειναι τοσο εκτος ρυθμισης ωστε να αλλαζει τοσο δραματικα η καυση καθε κυλινδρου.

Η ζυγοσταθμιση για να αλλαξει το χρωμα των μπουζι κατα τοσο πολυ πρεπει να ειναι πολυ εκτος, νομιζω θα το ειχες καταλαβει απο κραδασμους, μειωμενο τραβηγμα κλπ.

Καλα κανεις που πας ψαχνοντας και με γνωμονα το χρωμα των μπουζι, και εγω ετσι κινουμαι. Να γνωριζεις βεβαια οτι ποτε μα ποτε δυο μοτερ δεν ειναι ακριβως τα ιδια ακομα και οταν ειναι καινουργια, οποτε οι ρυθμισεις τους διαφαρουν. Οι διαφορες ειναι  μικρες οταν τα μοτερ ειναι καινοιργια, αλλα σχετικα μεγαλες οταν εχουν χρονια και χλμ στην πλατη τους.

Ρυθμισε οπως εσυ πιστευεις (εμπλουτισε λιγο το μειγμα για να αποφευγεις υπερθερμανση των θαλαμων καυσης με ο΄τι κακο μπορει να συνεπαγεται αυτο) και κρατα μας ενημερους, ειμαστε εδω για αλληλοβοηθεια!!!

Mα καμια αντιρρηση ισα ισα τις γνωμες ολων εδω τις εχω σαν κυριο κανονα και τις ακολουθω. Δεν διαφωνω πουθενα μαζι σου.
Για το μονο που ειμαι σιγουρος και καθετος ειναι οτι πιανουν τα χερια μου, γενικες γνωσεις εχω αλλα οχι πανω στο TA που εδω το ξερετε ολοι απεξω.
Εχω αναφερει και στο παρελθον ποσο πολυτιμη ειναι η βοηθεια σας για μενα, μονο και μονο που ασχολειστε με το θεμα μου αυτο αρκει και ευχαριστω πολυ για αυτο.  :)

Τωρα στα υπολοιπα που αναφερεις:
Στις βαλβιδες στην ευθυγραμμιση και στην διαφορα των μοτερ δεν εχω παρα να συμφωνησω.
Επισης στο θεμα ακινησια δυστυχως θα συμφωνησω και εκει...(δυστυχως για μενα εννοω). Κανονικα πρεπει να ανοιχτουν και να τσεκαριστουν σε ολα (μεμβρανες κτλ κτλ).
Τωρα οσο αφορα τις διαφορετικες ρυθμισεις, πραγματικα δεν γνωριζα οτι πρεπει να ειναι ιδιες...Εγω εχω φερει τα μπουζι αυτη τη στιγμη να εχουν ιδιο χρωμα αλλα για να το πετυχω αυτο δεν εχουν ιδιες ρυθμισεις. Οποτε σιγουρα κατι συμβαινει.
Ειχα φαει μια ταλαιπωρια με το τσοκ στο παρελθον αλλα θεωρω οτι το εχω φτιαξει. Ομως δεν μπορω να ειμαι 100% σιγουρος οποτε θα πρεπει να το ξαναδω.

Το μονο που δεν θελω ειναι υπερθερμανση των θαλαμων καυσης. Οποτε προχωραω σε 2 με 2 1/4 εξω και στους 2 κυλινδρους και ενημερωνω με φωτο. (κριμα γιατι ετσι δουλευει καλα αλλα δεν θελω ζημια λογω υπερθερμανσης...)

υ.γ. αληθεια μπορει να παθει ζημια απο τις pilot λογω φτωχου? θεωρουσα οτι μονο απο main jet μπορεις να την παθεις λογω κυριας λειτουργιας-τροφοδοσιας...

Σε ευχαριστω πολυ