Γιωργο θα προτιμουσα να εχουν και οι δυο κυλινδροι τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις (στροφες εξω) στις pilot screws. Το γεγονος οτι ηταν για καιρο σε ακινησια δεν βοηθαει στο να διατηρειται το καθε καρμπυρατερ καθαρο γιατι στεγνωνει η βενζινη και αφηνει κατι σαν μακα που μπορει να στραγγαλιζει τις λεπτες διοδους τους.
Για να ξερεις ακριβως τι κανεις, θα ελεγα να καθαρισεις τα πισω αριστερα και το εμπρος δεξια μπουζι, να ρυθμισεις και τις δυο pilot στις 2 1/4 εξω και να δεις αν εχεις σκασιματα η οχι. Σε μερικες μερες/χλμ τσεκαρισε το χρωμα και των δυο μπουζι που καθαρισες για να δεις αν οι δυο κυλινδροι ανταποκρινονται με τον ιδιο τροπο στις - ιδιες - ρυθμισεις των pilot (αν εχουν δηλαδη την ιδια αναλογια μειγματος). Βγαλε φωτο να τις δουμε σημειωνοντας απο ποιον κυλινδρο ειναι η καθε φωτο.
Απο εκει και περα θα δουμε αν τα μειγματα ειναι σωστα η θελουν καποια ρυθμιση και αν οι δυο κυλινδροι εχουν τα ιδια μειγματα η οχι (ιδανικα θα επρεπε). Σημειωσε οτι οι βαλβιδες λιγη επιδραση εχουν στα μειγματα εκτος αν ειναι εντελεως απορυθμισμενες (που αμφιβαλω), επισης η ζυγοσταθμιση των κυλινδρων δεν επιρρεαζει το μειγμα του καθενος κυλίνδρου, παρ΄ολο που μια κακη ζυγοσταθμιση μπορει να κανει τον ενα κυλινδρο να παραγει λιγοτερο εργο απο τον αλλο (οχι λογω αναλογιας μειγματος αλλα λογω διαφορετικου ανοιγματος της πεταλουδας)
Γιαννη σου απαντω σε ενα ενα:
Μπουζι για να ειμαι σιγουρος (αν και δεν ειναι καθολου απαραιτητο) αγορασα 2 σετ καινουργια γιατι τα βρηκα απο εναν πολυ φιλο. Οποτε οτι δοκιμες και ρυθμισεις εχω κανει ειναι με νεα μπουζι. (οταν μαυριζουν πολυ τα παλια τα οποια θα τα χρησιμοποιησω ξανα.)
Παντα τσεκαρω αυτα που αναφερεις: μπροστα δεξια και πισω αριστερα μπουζι.
Δυστυχως αυτο που αναφερεις το εχω δοκιμασει ηδη. Στις ιδιες στροφες 2.5 περιπου το πισω αριστερα βγαινει αρκετα πιο μαυρο απο το μπροστα δεξια. Οποτε στις ιδιες στροφες στο λεω εκ των προταιρων οτι εχουν διαφορα μεταξυ τους αισθητη.
Οσο αφορα τις βαλβιδες, πιστευω οτι παιζουν ρολο οχι απο θεμα απορυθμισης (βεβαια εχει 47000 χλμ και δεν γνωριζω αν εχουν ρυθμιστει ποτε) αλλα αν ειναι καποια λιγο κολλημενη λογω ακινησιας. Αλλα δεν παιρνω και ορκο, μιας και ουτε τις ακουω να χτυπανε ουτε εχω ασταθεια η οποιοδηποτε αλλο συμπτωμα.
Επισης καπου εχω διαβασει οτι αν η ζυγοσταθμιση δεν ειναι σωστη, τοτε παλι υπαρχει θεμα στα μπουζι. Δεν αλλαζει φυσικα το μειγμα, αλλα παραγει πιο πολυ εργο η λιγοτερο οπως λες. Οποτε ισως αλλαζουν και τα δεδομενα στο μπουζι.
Και τελος στο θεμα μειγματων, οι περισσοτεροι που διαβαζω εδω δεν εχουν ιδιες ρυθμισεις (pilot) και στους 2 κυλινδρους. Ισως λογω φθορας καρμπ, η αλλων παραγοντων.
Εγω παω ψαχνοντας απο οτι καταλαβες, με οδηγο τα μπουζι. Αλλα ψαχνω ταυτοχρονα το προβλημα.
Οπως και επισης, δεν ειναι σωστες οι 2 και κατι στροφες που εχω. Κανονικα θα επρεπε να παιζω 3 μπορει και 3+.
Υποψιν σκασιματα εχω μηδεν σε ολες τις συνθηκες. Ακομα και μια 3η να πατησω και να την φτασω ψηλα ειτε χαμηλα και να αφησω να τσουλησει το μοτερ με την ταχυτητα μεσα, στην επιστροφη δεν κανει τιποτα. Ειτε κρυο ειτε ζεστο, παρολο που εχω ελευθερη εξατμιση. (ο ψευτοκαταλυτης ειναι πανω. - ακομα