Καλώς ηρθες λοιπόν την ιδια εχουμε ... θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω καθώς εχω μόνο 2500χλμ με την δική μου Ισπανίδα.
1. Για το οργανο της βενζίνης εγώ δεν εχω πρόβλημα και απο μια μέτρηση που εκανα είχα τις παρακάτω ενδείξεις μετά πο φουλάρισμα μέχρι το λαιμό της τάπας:
στα 150χλμ ο δείκτης ξεκόλησε από το τέρμα και δείχνει την τελευταία ένδειξη Full
στα 180χλμ ο δείκτης δείχνει μια ένδειξη παρακάτω στα 3/4
στα 230χλμ ο δείκτης δείχνει 1/2
στα 280χλμ ο δείκτης δείχνει 1/4
στα 320χλμ ο δείκτης ακουμπάει το κόκκινο
Αν εχεις άλλο πρόβλημα γράψε το αναλυτικότερα να καταλάβω ...
2. Το ρελαντί πρέπει να είναι 1200στρ/λ + - 100στροφές, στο πολύ υψηλό ρελαντί κοπανάει η 1η . Παγωμένη εχει λιγότερες στροφές και αν ζεσταθεί ανεβαίνει αλλά οχι τρομερές διαφορές, αντε 100 στροφές το πολύ. Εγώ το εχω στις 1250 με ζεστό κινητήρα.
Από εδώ ρυθμίζεις ρελαντί:

3. Πράγματι τα βεντιλατέρ λειτουργούν ελάχιστα, στην δική μου θέλει κάνα μισάωρο σε ρελαντί για να πάρουν και πάλι ανάλογα τον καιρό. Αν και παλι αμφιβάλεις μπορείς να ελέγξεις τον διακόπτη-βαλβίδα του βεντιλατέρ , που βρίσκεται κάτω αριστερά στο αριστερό ψυγείο, αφαιρώντας το βίσμα του και γειώνοντας το καλώδιο με ανοικτό τον γενικό διακόπτη θα πρέπει να πάρει το βεντιλατέρ. Αν οχι φταίει η βαλβίδα. Αν δεν πάρει το βεντιλατέρ τα ξαναλέμε ....
Σε οτι αφορά το όργανο θερμοκρασίας, επάνω στο όργανο συνδέονται τρία καλώδια:
α] ενα Πράσινο/Μαύρο που είναι η γείωση, και μάλλον είναι εντάξει επειδή είναι η γείωση και του οργάνου βενζίνης, του ρολογιού, και του στροφόμετρου
β] ενα Μαύρο που ''φέρνει'' τάση απο την ασφάλεια ''STOP TAIL TURN HORN METER POSITION'' που και αυτό θα είναι εντάξει επειδή ταυτόχρονα τροφοδοτεί το οργανο θερμοκρασίας, το ρολόι, το οργανο καυσίμου, και τα ενδεικτικά λαδιού, ιμομπιλάιζερ, και νεκράς. αν ηταν κομμένο θά είχες πρόβλημα σε όλα αυτά.
και γ] ενα Πράσινο/Μπλέ που ερχεται απο την βαλβίδα θερμοκρασίας. Εδώ κατά την γνώμη μου εντοπίζεται το πρόβλημα, η φταίει η βαλβίδα, η το ιδιο το οργανο, η η καλωδίωση. Ενέργειες: Πρώτα αφαιρείς το καλώδιο απο την βαλβίδα θερμοκρασίας το γειώνεις και ανοίγοντας τον διακόπτη πρέπει να εχεις ένδειξη H [υψηλή θερμοκρασία] , αν το οργανο δείξει κάτι ευθύνεται η βαλβίδα, αν δεν δείξει φταίει η το οτγανο η η καλωδίωση απο την βαλβίδα ως το οργανο.Η βαλβίδα βρίσκεται αριστερά κάτω απο το τεπόζιτο και πάνω απο το θερμοστάτη. Ισως την φθάσεις δίχως να αφαιρέσεις το τεπόζιτο. Λίγο σκύψιμο χρειάζεται ....
Η βαλβίδα του οργάνου είναι αυτή:

Αυτά , ......