Hellas Transalp Forum

Αποστάτες Τιμονιού

thleon · 54080

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #75 on: Κυριακή 24 Φεβρουάριος 2013, 21:11:58 μμ
Τα μέχρι τώρα συμπεράσματα είναι πολύ θετικά.
Μπορώ να πω ότι έχω άλλη μηχανή! ;D

Φαινεται πολυ ωραιο, εκτος απο το οτι ειναι ψηλοτερο/φαρδυτερο εχει και μεγαλυτερο sweep δηλ. ερχεται περισοτερο προς τον αναβατη. Το μαμα τιμονι του 700 ειναι λιγο "μοταρνταδικο", αυτο ταιριαζει περισοτερο στο χαρακτηρα του ΤΑ. Njoy  :)

" the PouroDuro spirit "

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #76 on: Δευτέρα 25 Φεβρουάριος 2013, 16:21:42 μμ
Προσωπικά. μου αρέσει το χαμηλό τιμόνι που έχει το 700, γιατί σε βάζει σε στάση που φορτίζει περισσότερο το μπροστινό και το γουστάρω αυτό στις στροφές αλλά και γενικά στο ταξίδι.

Εκεί που βλέπω ότι είναι μείον το χαμηλό τιμόνι (και άρα υπερέχει το ψηλότερο του 650) είναι στην εκτός δρόμου χρήση, όπου έτσι και πεις να σηκωθείς όρθιος με το χαμηλό του 700 είσαι σαν να οδηγείς από ... τις τιμονόπλακες  ;D. Ετσι, κι αλλιώς όμως το 700 είναι σαφώς χειρότερο σε εκτός δρόμου χρήση από το 650.

Επίσης, ένα άλλο μείον του χαμηλού τιμονιού του Transalp 700 είναι ενδεχομένως ότι δεν ταιριάζει σε πολύ ψηλούς αναβάτες, δεδομένης και της σχετικά μικρής απόστασης σέλας - τιμονιού - μαρσπιέ. Σε τέτοια περίπτωση, η αλλαγή του τιμονιού με το ψηλότερο του 650, δημιουργεί μια ευπρόσδεκτη ευρυχωρία.

Όπως και να 'χει, αφού σε βόλεψε η αλλαγή, καλά έκανες και το άλλαξες το τιμόνι. Η μοτοσυκλέτα πρέπει πάνω απ' όλα να μας βολεύει και να "κουμπώνουμε" τέλεια πάνω της.

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #77 on: Δευτέρα 25 Φεβρουάριος 2013, 17:18:47 μμ
Φαινεται πολυ ωραιο, καλη αλλαγη, αν σε βολευει μπραβο.
Εχω βγαλει τους αποστατες τιμονιου, για 2 κυριως λογους

πρωτο επειδη σπανια πλεον μπαινω στο χωμα με το 700ρι, και δευτερο επειδη εχω βαλει τανκ μπαγκ το οποιο εμποδιζαν οι αποστατες.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline Hillmaster

• Απλός οδηγός
Reply #78 on: Δευτέρα 25 Φεβρουάριος 2013, 19:26:15 μμ
Σας ευχαριστώ παιδιά. Εντάξει δεν είμαι κανένα ντερέκι με τα 180 εκατοστά ύψους, αλλά έως τώρα το ψηλότερο τιμόνι δείχνει πιο βολικό στους ελιγμούς.

Αυτό το είχα διαπιστώσει οδηγώντας και το 650άρι, το οποίο μου φάνηκε πιο μανιτζέβελο στην κίνηση (ίσως λόγω του μεγαλύτερου μπροστινού τροχού και του ψηλότερου τιμονιού).

Σε ότι αφορά την καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές του 700 λόγω της μεγαλύτερης φόρτισης του μπροστινού τροχού από το χαμηλότερο τιμόνι, μια βόλτα προς Μαντούδι μεριά, με το ωραίο στροφιλίκι, νομίζω θα δείξει τις οποίες αδυναμίες.;D

Στάλθηκε από το Galaxy Nexus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Ηλίας Δημητριάδης