Οι αποστάτες τιμονιού παρεμβάλλονται μεταξύ της βάσης του τιμονιού και του τιμονιού, ώστε αυτό να υψωθεί. Οι συγκεκριμένοι που έχω βάλει εγώ είναι της Touratech (δεν έχω υπόψη μου κάποιους άλλους για την Transalp).
Το ύψος τους είναι 2,5 εκατοστά και κοστίζουν περίπου 40 - 45 ευρώ (μαζί με τις πιο μακριές βίδες) απ' ότι θυμάμαι, Makan - Θερμοπυλων 37, τηλ. 210.5247675
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες πρόσθεσα περίπου το ίδιο ύψος (2,5 εκατοστά) και στην σέλα, στην θέση του οδηγού καλύπτοντας το βαθούλομα που έχει η σέλα από το εργοστάσιο και αλλάζοντας αναγκαστικά και το κάλυμα της.
Ίσως να υπάρχει δυνατότητα για λίγο ακόμα αύξηση, ώστε η θέση του συνεπιβάτη να έρθει ευθεία με την θέση του οδηγού, όμως προτίμησα να αυξήσω το ύψος όσο και το ύψος των αποστατών για να μην αλλάξω στο πιο σκυφτο την θέση οδήγησης και να μην εκθέσω το σώμα μου παραπάνω στον αέρα πάνω από το φέρινγκ της μηχανής.
Η μετατροπή της σέλας έγινε στο ΜΟΤΟ Κ. Ν. Σμύρνη, τηλ. 2109370668, κόστος δεν θυμάμαι (νομίζω περίπου 90 ευρώ μαζί με το κάλυμα). Επίσης κράτησα και το μαμα κάλυμα σε περίπτωση που θελήσω να αναστρέψω την διαδικασία.
http://www.flickr.com/photos/8517553@N07/sets/72157603748944084/Θέλω να επαναλάβω ότι για το ύψος (1,88 ) η μηχανή μου φαίνεται πιο ευκολοδήγητη, καθώς το σώμα μου κάθεται πιο σωστά με καλύτερες γωνίες στα γόνατα και στα χέρια.