Πραγματικά ότι καλύτερο έχεις σκεφτεί. Τα σκουτεράκια αποτελούν την λύση στο κυκλοφοριακό καθώς και τη λύση στο άγχος του θα προλάβω ή δεν θα προλάβω. Καλά κάνεις και κοιτάς στη κατηγορία των 250 με 300 κυβικών με 16άρες ζάντες γιατί έχουν πολλά πλεονεκτήματα.
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
1. Τα 250 πέθαναν ζήτω τα 300. Η χρηματική τους διαφορά είναι μικρή αλλά τα 300 είναι πιο δυνατά στο δρόμο και αυτό φαίνεται με συνεπιβάτη και φορτίο (βλέπε ψώνια από το σούπερ μάρκετ). Τα σκούτερ από μόνα τους είναι βαριά (σκέψου απο 165 κιλά και πάνω) άρα χρειάζεσαι την παραπάνω δύναμη. Επειδή όμως το κατάλαβαν και οι εταιρίες, για αυτό καταργούν σιγά σιγά τα 250.
2. Οι 16άρες ζάντες θα σε βοηθήσουν στον πόλεμο της ασφάλτου. Σκέψου μόνο πόσες λακούβες περνάς κάθε μέρα και τις καταλαβαίνεις με τον χειρότερο τρόπο όταν κάνεις χρήση της μηχανής, στη μέση σου. Άλλο είναι να περνάς με 16 και άλλο με 14, ειδικά τις μεγάλες λακουυυυυύβες

3. Δεν είναι το παν η ποδιά ειδικά στη βροχή, Δεν βρέχεις τα κανιά σου χαμηλά και ούτε λερώνεσαι από προπορεύμενα αυτοκίνητα αλλά ότι βρέχεσαι, βρέχεσαι και χρειάζεσαι αδιάβροχο και γκέτες (ειδικά αυτές όταν περνάνε τα διπλανά οχήματα μέσα από καμιά λακούβα). Στο ψιλόβροχο πάντως είσαι μια χαρά. Επίσης στο κρύο για μένα είναι καλύτερα με το ΤΑ, ίσως επειδή έχει καλύτερη κάλυψη, ίσως γιατί βοηθάει και ο κινητήρας (σαν τις γάτες ένα πράγμα δηλαδή). Εγώ πάντως στο σκούτερ κρυώνω στο πάνω μέρος των ποδιών και μιας και κάνω πολλά χμ τημ ημέρα (50 και πάνω) αναγκάστηκα να πάρω μια ειδική κουβέρτα (καλώς τον παπού με το αναπηρικό καροτσάκι).
4. Οι 16άρες ζάντες δεν σε βοηθάνε στο φόρτωμα (μεγάλο μειονέκτημα), μιας και δεν αφήνουν χώρο κάτω από τη σέλα. Όσα έχουν χώρο, χρησιμοποιούν 15άρες ζάντες. Εδικά στο δικό μου, SH 300, ένα αδιαβροχο κοι γκέτες και τίποτα άλλο. Συνεπώς μια βαλιτσούλα των 45 λίτρων είναι μια χαρά για σε βοηθήσει στη μάχη της καθημερινότητας.
5. Στα σκούτερ τώρα υπάρχουν πολλές επιλογές. Θα σου γράψω όμως για το δικό μου το SH 300 με το ABS..Απλά καταπληκτικό. Γρήγορο, οικονομικό σε βενζίνη (σκέψου 3.8 λίτρα στα 100 μέσα στη κίνηση!!!), ευέλικτο όσο ένα παπί μιας και οι διαστάσεις του είναι όσο ένα παπιού. Το μόνο άσχημο είναι ότι είναι πολύ χαμηλό και βρίσκει εύκολα μα πάρα πολύ εύκολα από κάτω (παθών) με αποτέλεσμα να ξεχνάς τις καγκουριές στα διάφορα πεζοδρόμια. Στο δρόμο είναι κορυφαίο ειδικά αν σφίξεις τις αναρτήσεις πίσω, στις στροφές Τρέμε Ρόσσι!!! Επίσης κάνεις άνετα ταξιδάκια της τάξης των 300 και βάλε χιλιομέτρων (έκανα σε μια μέρα 700 χμ πήγαινε έλα χωρίς να πιαστεί τίποτα και μια φορά επέστρεψα από βόρεια Εύβοια μέσα από τις στροφές ρίχνοντας σε πολλές μηχανές. Όσο για τη ταχύτητα μη χολοσκάς, 160 (κοντερίσια και στον κόφτη). Μου ήρθε κλήση με 157 σε δρόμο των 70 γαμώτο. Για το ABS τι να πω, απλά κορυφαίο , φρενάρω μέσα στη γλίτσα χωρίς να υπολογίζω εαν θα μου γλιτρήσει. Απλά ΚΟΡΥΦΑΙΟ. Όσο για την αξιοπιστία τoυ απλά θα σου γράcω ένα πράγμα μόνο, HONDA.
Όσο για το επιστέγασμα; Μακάρι η HONDA να έβγαζε τέτοιο εργαλείο και στα μεγαλύτερα κυβικά και ειδικότερα στη θέση των ΤΑ που μας ενδιαφέρει, να υπήρχε ένα ΚΟΡΥΦΑΙΟ όπως είναι αυτό στη κατηγορία του. (θα μου πεις τύρα ότι στις πωλήσεις δεν πάει μiα, να μη ξεχνάς όμως και τη τιμή του που το κάνει λίγο απαγορευτικό , 5400 με το ABS. Όντως πολλά αλλά όπως προανέφερα, για μένα τα αξίζει.