Παίδες καλησπέρα….
Χρειάζομαι τα φώτα σας!
Αγόρασα μεταχειρισμένο 400/ 91-92 στα μέσα του Ιουλίου ατρακάριστο και καθαρό, με πρόβλημα σε ηλεκτρονικές και καρμπυρατέρ.
Εγχείρισα ηλεκτρονικές, έβαλα μεταχειρισμένο καρμπυρατέρ και με τρία τέσσερα απογεύματα το μωρό ήταν έτοιμο για τα νησιά του Αιγαίου!!!
Πριν μερικές μέρες γύρισα Αθήνα και ετοιμαζόμουν να σας γράψω ποσό τέλεια πέρασα με το μωρό… και το κορίτσι μου, να ανεβάσω και μερικές φωτο, έγινε κάτι που ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω!
Εχθές το απόγευμα έφυγα από την δουλειά, μπήκα Αττική οδό και πήγαινα περίπου με 100 – 110 χιλιόμετρα.
Κάποια στιγμή ανέβασα λίγο στα 130 (130,140,150+κατι που έχω κάνει πολλές φορές στο καλοκαιρινό ταξίδι μου χωρίς κανένα πρόβλημα ή σύμπτωμα) και ξαφνικά ακούγεται ένας πολύ δυνατός ##@@*% θόρυβος, κρότος με σχετική διάρκεια και η μηχανή αμέσως έλυσε… σε νεκρά!!!
Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι έσπασε η αλυσίδα(δεν την είχα αλλάξει) και ευτυχώς δεν είχε συμβεί κάτι για να κινδυνεύσω ….
Έδωσα γκάζι και το μηχανάκι δούλευε κανονικά (ραπτομηχανή με τον γνωστό αγαπημένο ήχο του Transalp) και έτσι ήμουν σίγουρος ότι είναι αλυσίδα.
Σταμάτησα και έκπληκτος βλέπω την αλυσίδα στην θέση της και τα λάδια του κινητήρα να τρέχουν …νερό!!!
Έχω κάτσει στην άκρη του δρόμου και με ένα σουγιά που έχω λύνω –μερικώς- το πλαστικό προστατευτικό του κινητήρα μήπως φαίνεται κάτι…
Αυτό που ανακάλυψα ήταν ένα κομμάτι από το περίβλημα του κινητήρα σε μέγεθος κουτιού από σπίρτα.
Το μοτέρ μετά τον ##@@*% θόρυβο δούλευε τέλεια και αυτό που με κάνει να πιστεύω ότι έσπασε το σασμάν.
Έχει ακούσει κανείς κάτι παρόμοιο?
Τι με συμβουλεύετε να κάνω?
Επισκευή και ότι ήθελε πρόκυψη ή αλλαγή μοτέρ μιας και σίγουρα ανοίγοντας μοτέρ δεν ξέρω που θα καταλήξω.
Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο μου και σας παρακαλώ για την βοήθεια σας.
Κάθε βοήθεια είναι πολύ Σημαντική!!!
Σας ευχαριστώ