Hellas Transalp Forum

TA 650 INFO

jjokeris · 6050

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
on: Παρασκευή 12 Ιούνιος 2009, 23:31:10 μμ
Καλησπέρα.Ψαχνω να αγορασω μια ΤΑ 04-05.Προσφατα βρηκα μια και ο πωλητης μου ειπε οτι ειναι 05.Στο πλαισιο ομως η μεταλλικη ταυτοτητα λεει Α04Ε αν δεν κανω λαθος με την σειρα των γραμματων.Πρώτη αδεια 2ος 2005.Εχει τα αναγλυφα γραμματα και τα περιεργα αυτοκολλητα στα πλαινα πλαστικα (πισω).Εξάτμιση κοφτη (οχι κωνικη) και καμια 25000 χλμ.Οπτικα τουλαχιστον ειναι αψογη.Δεν με πειραζει που ειναι 04 αλλα....να τον εμπιστευθω?Μηπως ειναι...υβριδιο???Πλαισιο 04,look 05 και κινητηρας 03?

"The truth is out there"

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #1 on: Παρασκευή 12 Ιούνιος 2009, 23:48:05 μμ
Επειδή μ αρέσουν οι καθαρές προτάσεις, δεν θα τον εμπιστευόμουν…. :eusa_naughty: :eusa_naughty:

Το κακό είναι αυτό πως το XL650V μιας και βγαίνει ίδιο αρκετά χρόνια πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να τα μοσχοπουλήσουν σαν καινούργια….

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Trans-wagon

• νέος οδηγός
  • **
Reply #2 on: Σάββατο 13 Ιούνιος 2009, 01:44:12 πμ
πολλοι κανουν αισθητηκες αλλαγες στις μοτο τους. Ιδιως αυτο το κολλημα με τα αναγλυφα γραμματα...δεν απαραιτητο οτι προσπαθουν να κρυψουν κατι.Μπορει βεβαια και να εχει πεσει και να αλλαξε τα πλαστικα η να τα εβαψε και εβαλε 05 αυτοκολητα..σιγουρα τετοιες επεμβασεις πιστευω κινουν την περιεργεια για ενα πιο εξονυχιστικο έλεγχο...

Harry

• Guest
Reply #3 on: Σάββατο 13 Ιούνιος 2009, 02:05:45 πμ
     Σιγουρα μπορεις να βρεις η κατι καλυτερο η κατι καθαροτερο .Αλλα αν πραγματικα σε ενδιαφερει η μηχανη αυτη μην κολλας αν εχει αλλαξει τα πλαστικα η τα αυτοκολλητα .Σκοπος ειναι η μηχανη να ειναι καθαρη και σωστη για την χρηση σου.Αυτη ειναι η αποψη μου , και αλλωστε μπορεις να βασιστεις και σε αυτο για καλυτερα παζαρια  ;) .Αρκετοι παντως απο δω εχουν αλλαξει τα αυτοκολλητα και εχουν βαλει αναγλυφα η τα πλαστικα τους .Αυτο δεν κανει τις μηχανες του μη αξιοπιστες η περιεργες.Καλη τυχη με την αγορα ΤΑ παντως , και με το καλο να σε καλοσορισουμε επισημα!  ;)
     Καλου κακου ριξε και μια ματια απο το "θελω να πουλησω"  (http://www.transalpforum.gr/index.php?board=6.0) μπορει να βρεις μια πολυ καλη ΤΑ απο μελος , υπαρχουν πολλες και μαλιστα πολυ προσεγμενες με μερακι!
« Last Edit: Σάββατο 13 Ιούνιος 2009, 02:07:36 πμ by Harry »

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #4 on: Σάββατο 13 Ιούνιος 2009, 03:47:20 πμ
Όταν το είδα του το ειπα οτι δεν ειναι 05 αλλα 04 και μου εδειξε την αδεια που ελεγε 2ος 05.Αν ειχε και την κωνικη εξάτμιση πολυ πιθανο να μην προσεχα το πλαισιο που ελεγε 04 και το κοντερ που είχε μέχρι 10500 (νομιζω) στροφες.Συμφωνώ με τον LEON ,υποπτο γι αυτο θα περασει και απο μηχανικο.Trans-wagon,οκ με τις αλλαγες αλλά δεν θα έπρεπε να πει ότι είναι 05.Ασ ελεγε οτι την πηρε το 05.Για μενα μαλλον το ιδιο θα ηταν.Γενικα ομως θα ελεγα οτι ηταν προσεγμενη.Χωρίς γρατζουνιες η χτυπηματα,να εχει δακρυσει ο κινητηρας δεν φαινοταν,με καλο συναγερμο,ταξιδιαρικο φερινγκ,φως στην μπαγκαζιερα.Στο τελος της αλλης εβδομαδας θα παμε σε μηχανικο και θα δουμε...ειμαι περιεργος ομως,πόσοι θα προχωρούσαν σε τετοια αγορα και ποσοι οχι?Οσοι θελετε ας πειτε την γνωμη σας.Ενα ναι ή οχι αρκει.

"The truth is out there"

Offline Trans-wagon

• νέος οδηγός
  • **
Reply #5 on: Σάββατο 13 Ιούνιος 2009, 04:07:41 πμ
εξαρτατε απο τα λεφτα..Το δικο μου ειναι μοντελο 95 και ηθελε να μου το πουλησει για 97...καμμια σχεση δηλαδη.Το τσεκαρα ομως ηταν μια χαρα και το πηρα γιατι ηταν ευκαιρια

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #6 on: Σάββατο 13 Ιούνιος 2009, 04:19:41 πμ
εξαρτατε απο τα λεφτα..Το δικο μου ειναι μοντελο 95 και ηθελε να μου το πουλησει για 97...καμμια σχεση δηλαδη.Το τσεκαρα ομως ηταν μια χαρα και το πηρα γιατι ηταν ευκαιρια

ειναι λιγο πανω απο 4Κ και σε σχεση με αλλα που ειδα  (με 300 & 400€ λιγοτερα βεβαια) ειναι πολυ καλυτερο

"The truth is out there"

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #7 on: Κυριακή 14 Ιούνιος 2009, 17:19:44 μμ
Ξερει κανεις αν τα πλαστικα του 04 διαφερουν στο κοψιμο απο το 05?(Δεν εννοω χρωμα ή αυτοκολλητα )

"The truth is out there"

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #8 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 00:05:58 πμ
Αν εξαιρέσεις τα 3D αυτοκόλητα, ίδια είναι.
Αλλαγές έχουν γίνει στα χρώματα, στη σκουρόχρωμη προστασία των ζαντών/κιντήρα/σκελετού, στις δαγκάνες, στα πλαστικά των φλας, στην εξάτμιση, στα όργανα, στη δίχρωμη σέλα.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #9 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 20:20:41 μμ
Λοιπον,μαλλον με ιδιωτες δεν προκειται να βρω ακρη.Τρεχω γυρω γυρω και ακρη δεν βγαζω...αλλα λενε αλλα βλεπω,δυσκολα τα ραντεβου μεταξυ μας αλλα και με μηχανικο....Μηπως καλυτερα απο κατάστημα?Ειναι λιγοτερο ασφαλης η αγορα απο κατάστημα?Σιγουρα μπορεις να δεις περισσοτερα μοντελα και σε πιατσες έχεις και πολλα μαγαζια μαζεμενα.Ξερει κανεις ποια μαγαζια ασχολούνται περισσοτερο με HONDA και σε ποια υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητες να εχουν TA σε καλη κατάσταση?Λογω αποστασης προτιμω Καλλιθεα,Καλλιρρόης,Μιχαλακοπουλου,Αλαξάνδρας,Αχαρνων ,Πατησιων & Γαλατσίου.

"The truth is out there"

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #10 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 21:11:52 μμ
Δύσκολη η απάντηση στην ερώτησή σου (για να μην σε πάρουμε και στο λαιμό μας δηλαδή)!
Υπάρχουν (όπως παντού) και "καλοί" και "λιγότεροι καλοί" έμποροι. Οι λιγότεροι καλοί παίζουν αρκετά παιχνίδια...

Προσωπικά (με κάθε επιφύλαξη), έχω ακούσει καλά λόγια για Τσαλίκης (Σταυρός Αγ. Παρασκευής), Moto Di Kappa (Καλλιρόης), Μοτοδυναμική (Χαλάνδρι) κλπ.

Κάνε μια βόλτα σε μερικά (καλά) μαγαζιά και κρίνεις και αποφασίζεις ανάλογα...

« Last Edit: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 21:16:55 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #11 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 21:21:41 μμ
Δύσκολη η απάντηση στην ερώτησή σου (για να μην σε πάρουμε και στο λαιμό μας δηλαδή)!
Υπάρχουν (όπως παντού) και "καλοί" και "λιγότεροι καλοί" έμποροι. Οι λιγότεροι καλοί παίζουν αρκετά παιχνίδια...

Προσωπικά, έχω ακούσει καλά λόγια για Τσαλίκης (Σταυρός Αγ. Παρασκευής), Moto Di Kappa (Καλλιρόης) κλπ.

Γι'αυτους εχω ακουσει καλές κριτικές.Απλα,παλιοτερα που ειχα κανει μια βολτα σε μαγαζια ειχα δει πολυ σαβουρα.Αυτη την στιγμη δεν εχω και πολυ διαθεσιμο χρονο (και ψυχολογικο σθενος).Θελω να παω σε 2-3 που να θεωρούνται καλοι και αξιοπιστοι και να παρω κατι απο αυτους.Οποιοδηποτε σχόλιο βοηθεια  θα ηταν ακρως χρησιμη

"The truth is out there"

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #12 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 23:08:22 μμ
Μην ξεχνάς πάντως οτι μερικοί που αγόρασαν ΤΑ σαν μοντέλο χρονολογίας Χ, ενώ ήταν Χ-10, από μαγαζί ψώνισαν...
Και τώρα κάθε πρωί πριν την βάλουν μπροστά, δένουν τα κομμάτια της με 2-3 σακούλες tie-wraps για να μην σκορπίσει....
Όχι οτι όλοι οι έμποροι είναι ίδιοι, όπως είπε και ο Χρήστος.

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #13 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 23:20:31 μμ
Είθισται οι έμποροι ως γνωστών να υπερκοστολογούν τις μηχανές και αυτός θα ήταν απ τους βασικούς παράγοντες που δεν θα έπαιρνα ποτέ μου από έμπορο.
Επίσης θα προτιμούσα να κάνω υπομονή και να το ψάξω από ιδιώτη του οποίου θα έβλεπα πως την έχει πραγματικά (βλέπε μεταχείριση κλπ) και όχι σε κάποια βιτρίνα σε μαγαζί που θα την έχουν κάνει αγνώριστη για θάμπωμα των οφθαλμών   

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #14 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 23:22:06 μμ
Μην ξεχνάς πάντως οτι μερικοί που αγόρασαν ΤΑ σαν μοντέλο χρονολογίας Χ, ενώ ήταν Χ-10, από μαγαζί ψώνισαν...
Και τώρα κάθε πρωί πριν την βάλουν μπροστά, δένουν τα κομμάτια της με 2-3 σακούλες tie-wraps για να μην σκορπίσει....
Όχι οτι όλοι οι έμποροι είναι ίδιοι, όπως είπε και ο Χρήστος.

Νομιζω οτι μπορουμε πλεον ολοι να αναγνωρισουμε την χρονια τοσο απο την ταυτοτητα στο πλαι όσο και απο τον λαιμο που νομιζω οτι και εκει το γραφει (χτυπημενο).Αυτο που δεν εχω δει ποτε ειναι το sn του κινητηρα.Δεν ξερω καν που βρισκεται πολυ περισσοτερο να δω και να αναγνωρισω την χρονια του.Οσον αφορα στα μοντελα 04 και 05 νομιζω οτι ειναι πλεον εμφανεις οι διαφορες τους.Σχετικα με τα καταστηματα σαφως τιποτα δεν ειναι σιγουρο,αλλα αν 5-10 ατομα εκαναν αγορα και ολοι ειναι ευχαριστημενοι τοτε εστω και λιγο (στην ακρουλα) κατι λεει αυτο.

"The truth is out there"

Genesis

• Guest
Reply #15 on: Κυριακή 13 Σεπτέμβριος 2009, 09:33:39 πμ
Ψάχνεις ακόμα? Για δες εδώ! ;D

http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=9311.0