Hellas Transalp Forum

Μήπως την πάτησα??? (πρόβλημα με το πηρούνι;)

aggelooos · 4893

Offline aggelooos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Παρασκευή 12 Ιούνιος 2009, 22:39:50 μμ
Χθές παρατήρησα ότι το δεξί πηρούνι είναι λίγο παρμένο προς τα εμπρός σε σχέση με το αριστερό(σίγουρα πεσιά).
Στην οδήγηση δεν το είχα καταλάβει όντας φρέσκος στις μηχανές αλλά το είδα με το μάτι  :magnify: :magnify: :magnify: !!!
Έρχεται αυτό με κάποιο τρόπο η θελει αλλαγή???
« Last Edit: Σάββατο 13 Ιούνιος 2009, 16:39:17 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #1 on: Σάββατο 13 Ιούνιος 2009, 00:23:33 πμ
Mist, πoυ εισαι; Ειναι αυτο που λες οτι φαινεται να εχει διαφορα;

Offline aggelooos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Σάββατο 13 Ιούνιος 2009, 06:45:33 πμ
Παίζει και τίποτε άλλο? ??? ??? ???

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #3 on: Σάββατο 13 Ιούνιος 2009, 16:25:47 μμ
Το κάθε καλάμι είναι απόλυτα ευθύ ή διαγράφει κάποια καμπυλότητα σε κάποιο σημείο του?
Υπάρχει κανένα εμφανές χτύπημα/βαθούλωμα σε κάποιο από τα καλάμια?
Επανέρχεται το καθένα αβίαστα σε συμπίεση-αποσυμπίεση?
Έχεις πουθενά προσέξει τυχόν διαρροή λαδιού?
Έλεγξες ότι οι βάσεις (που στηρίζουν τα καλάμια) είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες και παράλληλες μεταξύ τους? Μπορεί το πρόβλημα να προέρχεται από εκεί. Ρίξε μια προσεκτική ματιά στις βάσεις.
Το τιμόνι (αλλά και οι βάσεις) είναι κάθετο με το επίπεδο της ρόδας? Κατά την περιστροφή του, σκαλώνει πουθενά?
Το μηχανάκι εν κινήσει, νιώθεις να "τραβάει" μόνιμα προς κάποια κατεύθυνση (αριστερά, δεξιά)?
Ανέφερες πέσιμο. Θυμάσαι να έχει πέσει ποτέ το μηχανάκι?

Αφού είναι τόσο εμφανές (όπως είπες) και το πρόσεξες με το μάτι, μπορείς να ποστάρεις κάποια καλή φωτό που να δείχνει το πρόβλημα?
Πάρε και μια δεύτερη γνώμη από κάποιο (καλό) μάστορα. Πήγαινε το να το δεί κάποιος γνώστης με έμπειρο μάτι.
« Last Edit: Σάββατο 13 Ιούνιος 2009, 16:43:29 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline kostis zervos

• νέος οδηγός
  • **
Reply #4 on: Σάββατο 13 Ιούνιος 2009, 18:58:10 μμ
Μην σε πιάνει πανικός.Σχεδόν σε όλα τα ΤΑ συμβαίνει κατά καιρούς να φεύγει το ένα καλάμι απο το άλλο και να μην ευθυγραμμίζονται.Πολύ απλά το λύνεις το ισιώνεις και αυτό είναι όλο.Μία άλλη τακτική που εφάρμοζα στο 600,αλλά δεν στο συνιστώ,είναι να πας στον τοίχο και να τραβάς μία ανάποδη και αυτό έρχεται στα ίσα του.Θέλω να σου πω οτι το μπροστινό στα transalp δεν είναι ότι καλύτερο και είναι πολύ ευαίσθητο το χρυσό μου σε τραντάγματα ανεβάσματα πεζοδρομίου και άλλα.Και στο δικό μου έλεγαν τώρα που το πούλησα οτι έχω στραβές τιμονόπλακες και απλά μπροστά τους το έλυσα λίγο και σε δύο λεπτά το εφερα ίσιο.Είναι κάτι που το είχα κάθε τρείς και λίγο και στο 650 και στο 600.Γιατί γκρίνιαζα για πολύ μέτρια πράγματα σε ένα μηχανάκι honda;Είναι τιμονόπλακες ή γενικά μπροστινό σωστό σύστημα για ένα τόσο βαρύ και μεγάλο μηχανάκι αυτό;
Όμως περιγράφεις οτι το ένα είναι πιο μπροστά απο το άλλο.Μήπως απλά δεν το καταλαβαίνεις καλά;Οι τιμονόπλακες είναι σε απόλυτη  ευθεία ή έχουν φύγει;Όταν το οδηγάς το ένα χέρι πάει λίγο πιο μπροστά απο το άλλο;Και ακόμα στο χειρότερο καλάμια βρρίσκεις και σχετικά φθηνά.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Σάββατο 13 Ιούνιος 2009, 20:37:41 μμ
Είναι τιμονόπλακες ή γενικά μπροστινό σωστό σύστημα για ένα τόσο βαρύ και μεγάλο μηχανάκι αυτό;
[/quote]Ασε ρε Κωστη!! Γιατι στο στρωμα ειναι καλυτερα?
Η τιμονοπλακα δενει με μια βιδα σε καθε πλευρα και τα καλαμια ειναι και αυτα 41mm
To σωζουν μονο η μικροτερη διαδρομη και η ελειψη ελαστικοτητας του τροχου

Offline kostis zervos

• νέος οδηγός
  • **
Reply #6 on: Τρίτη 16 Ιούνιος 2009, 02:16:45 πμ
Θέλεις να μου την πεις εσυ λιγάκι..
Λοιπόν και υποτυπώδη προφόρτιση έχουν και σαφώς οι τιμονόπλακες είναι πιο γυαλιστερές.................................

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #7 on: Τρίτη 16 Ιούνιος 2009, 06:37:31 πμ
Μην σε πιάνει πανικός.Σχεδόν σε όλα τα ΤΑ συμβαίνει κατά καιρούς ..................

Μάλλον δεν είχες καλό ΤΑ εσύ αδερφέ ,πολύ ντελικάτο σούπεσε ,μπας και σε κορόιδεψαν ?

Τώρα που είδες τ άλλα ΤΑ και συμβαίνει συχνά δεν καταλαβά .

Αλλά τώρα με τη μηχανάρα θα τα καθαρίζεις τα τραπέζια στο γκαζόν.

Και δε θα σου στραβώνει και το μπροστινό όπως όλους τους δύσμοιρους εδώ μέσα.

Προφόρτιση.... :-\

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline kostis zervos

• νέος οδηγός
  • **
Reply #8 on: Παρασκευή 19 Ιούνιος 2009, 03:11:45 πμ
Και τα δυο που έιχα εδω και 11 χρόνια το ίδιο θέμα είχαν με τα μπροστινά.Και αν ρωτήσεις αδελφέ δειλά δειλά στο λένε και κάποιοι άλλοι.Άσε που σε εκδρομές όλο και κάποιο ισιώναμε σε κάποιο τοίχο.Άσε επειδή δεν τα λένε.
Που λες καλέ μου φίλε δεν μου έπεσε πολύ ντελικάτο.Ούτε το ένα ούτε το άλλο.Μιλάω έχοντας κάποια πείρα και απο τα δικά μου και απο ένα σωρό άλλα που οδήγησα και ταξιδέψαμε τόσες φορές παρέα.100.000 και βάλε χιλιόμετρα πάνω στα transalp νομίζω οτι μου δίνουν το δικαίωμα να λέω την άποψη μου.Εκτός αν νομίζεις οτι επειδή πήρα άλλο τώρα τραγουδάω ή οτι τώρα είδα φως και μπήκα ή οτι πήρα ένα ΤΑ και το είχα κανένα χρόνο και τώρα βγάζω και γλώσσα.Δεν είναι έτσι.
Και τοτε που τα είχα το πόσους έχω βοηθήσει να γλυτώσουν το τρελλάδικο απο τα  λαδάκια τα καμμένα δεν λέγεται.
Οπότε σε παρακαλώ πρώτα ας γνωριστούμε μάθε ποίος είμαι αν έχω βοηθήσει ή αν είμαι κάποιος τρελλός ή παράξενος .Στο κάτω κάτω γράφω πολύ σπάνια και μόνο όταν έχω κάτι σοβαρό να πω όπως βλέπεις.Οπότε δεν καταλαβαίνω το γιατί γράφεις έτσι.'Ασε που απο το θέμα καλαμιών αρκετός κόσμος έχει σώσει λεφτά απο καλύμπρες.Κάτι ξέρω και μιλάω.
Κάτι τέτοιες αρχιδιές μου έλεγε και ο μηχανικός εκεί που το αντάλλαξα για στραβές τιμονόπλακες και καλάμια και μπροστινό και ότι θέλω αλλαγή όλου του μπροστινού και ότι το μηχανάκι θέλει πέταμα, του τραβάω και εγω μία μπροστά του και όλα ίσια.Και το πήρε τελικά 3200 γιατί του πέσανε του μηχανικάρα τα μούτρα στο πάτωμα.Και απο 3000 αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι έλεγε παπαριές και να δώσει και 200 παραπάνω.Και το μηχανάκι πουλήθηκε πριν λίγες μέρες 3700 έτσι βαρεμμένο.
Κάπου βοηθάει η πείρα και να έχω ανοικτό μυαλό και μη φοβάμαι να λέω την αλήθεια για το μηχανάκι μου παρα να παριστάνω το ότι παίρνω εγω είναι το καλύτερο.όλα έχουν τα προβλήματα τους.και αν έχει κάτι το ΤΑ αυτό είναι αξιοπιστία το έχουμε μάθει καλά.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #9 on: Παρασκευή 19 Ιούνιος 2009, 03:35:55 πμ
Εγώ πάλι 4 χρόνια το κράτησα έγραψα καμιά 45.000 και τόδωσα.
Έκανα και με τούτους παρέα που λες Κώστα μου κα στραβά τιμόνια στη σειρά δεν είδα ,ούτε και λάδια καμμένα δεν είδα εδώ που τα λέμε ,τωρα θα μου πεις τα κρύβουν ,τι να πω ?                                                        Αλλα εσύ κάνεις λες και βρήκες το φως σου λες και σούφυγε ο βραχνάς.
Το χρυσό σου εσύ είπες οτι ήταν ευαίσθητο άλλωστε.
Τέτοια απαξίωση.

Ο αδερφός μου έχει στρώμα .
Το περασμένο ΣΚ το είχα στα χέρια μου.
Αλλη μηχανή και τέτοια ...έλα τώρα αμαν μιά χαρά μηχανή αλλά με αδυναμίες όσο τ άλλα.
Ειναι και ποιό νεα απ το 650.

Και στο κάτω κάτω δε σου είπα και τίποτα βαρύ ρε Κώστα πως γράφω δηλ. ?

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #10 on: Παρασκευή 19 Ιούνιος 2009, 17:08:51 μμ
Φαινεται στο ματι να ειναι προς τα μπρος ή ειναι;

Offline aggelooos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Παρασκευή 19 Ιούνιος 2009, 20:32:23 μμ
Ειρήνη υμίν αδέλφια!Τελικά ιδέα μου ήταν :goofy: :goofy: :goofy:!!!
Ευχαριστώ πολύ πάντως όλους για το ενδιαφέρον :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #12 on: Παρασκευή 19 Ιούνιος 2009, 20:47:21 μμ
Αυτο ελεγα και εγω... Ακουγοντας τον Μιχαλη (mist) οτι αν τα κοιταξεις απο πανω δε φαινονται τα ιδια...

Offline kostis zervos

• νέος οδηγός
  • **
Reply #13 on: Δευτέρα 22 Ιούνιος 2009, 00:47:43 πμ
Αγαπητέ Λούρο κοίτα τα προσωπικά σου μηνύματα να μην ενοχλούμε τους άλλους και αν θες τα λέμε.