Hellas Transalp Forum

Προβλήματα σχετικά με πηνία εναλλάκτη

Panoulis_ser · 20826

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #25 on: Κυριακή 28 Νοέμβριος 2010, 03:50:44 πμ
Περιέλιξη!
2106130902 Κώστας  ;)

Offline Vasilis_ft

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #26 on: Κυριακή 28 Νοέμβριος 2010, 04:48:22 πμ
αντέχει φίλε η περιέλξη?
άσε εγω είμαι απο επαρχία :( απο Δράμα
και δεν υπάρχει κάποιος εδώ που να κανει αυτήν τη δουλειά

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #27 on: Κυριακή 28 Νοέμβριος 2010, 20:07:01 μμ
Αντέχει! ;)
Αν δεν έχεις κάποιον να σου κάνει, τότε πας για καινούρια!

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #28 on: Πέμπτη 30 Μάιος 2024, 05:41:26 πμ
Να επαναφερω λίγο το θεμα ελπιζοντας οτι θα το δει κάποιος. Τα πηνία μου βγαζουν max 41v ενω στην αρχη του νηματος διαβασα 50-60v. Οποτε να υποθεσω ότι θελουν αλλαγή? (εννοειται οτι δεν φορτιζει η μπαταρια.

"The truth is out there"

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #29 on: Πέμπτη 30 Μάιος 2024, 13:20:03 μμ
Δεν είμαι σίγουρος καθώς δεν είμαι ο ειδικός.
Θα σου κάνω παρέα όμως μέχρι να το δει ο stoneman ...

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline VaSiLiSj

• Οδηγάρα
Reply #30 on: Πέμπτη 30 Μάιος 2024, 17:59:38 μμ
Πολλα volt  χαλασμενος ανορθωτης και λιγα volt χαλασμενα πηνια.
Στην πρωτη περιπτωση καταστρεφει και την μπαταρια

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #31 on: Πέμπτη 30 Μάιος 2024, 21:45:26 μμ
Καλησπέρα και πάλι.Ανορθωτή αλλαξα αλλά δεν ειδα κάποια ιδιαίτερη αλλαγή .Μετρώντας με το πολύμετρο στους πολους της μπαταριας εν λειτουργεία είδα ότι στο ρελαντί η μπαταρια ηταν ~13v και οταν ανοιγα γκαζι επεφτε στο 12,5 (την μπαταρια την ειχα δωσει για φόρτιση γιατι ειχε ξελιγωθεί). Στο μαγαζι που την ειχα αγορασει και μου την φορτισαν ,μου ειπαν οτι η μπαταρια είναι σε εξαιρετική κατάσταση.Ετσι κι αλλιώς κανενα 6μηνο την εχω.
« Last Edit: Πέμπτη 30 Μάιος 2024, 21:47:07 μμ by jjokeris »

"The truth is out there"

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #32 on: Παρασκευή 31 Μάιος 2024, 01:01:54 πμ
Να επαναφερω λίγο το θεμα ελπιζοντας οτι θα το δει κάποιος. Τα πηνία μου βγαζουν max 41v ενω στην αρχη του νηματος διαβασα 50-60v. Οποτε να υποθεσω ότι θελουν αλλαγή? (εννοειται οτι δεν φορτιζει η μπαταρια.

Αρχικά τα πηνία είναι πολλά , και αποτελούν μια γεννήτρια τριφασικής τάσης .
Αρα έχουμε τρείς εξοδους, τα πηνία λοιπόν έχουν τρία καλώδια κίτρινα που μετά απο ένα πολύπαθο κονέκτορα που συνήθως ζεσταίνεται και είναι η αιτία
πολλών κακών λόγω προβληματικής επαφής . Και είναι αυτός:

Στο παρακάτω σχέδιο δείχνω το βίσμα του δικού μου/μας ανορθωτή με τα χρώματα των καλωδίων γραμμένα στις επαφές, το R/W είναι η έξοδος πρός την μπαταρία και είναι το μοναδικό ανασφάλιστο καλώδιο που έχει τάση μόνιμα και το G (πράσινο) η γείωση.

Θα σου προτείνω να διαβάσεις το νήμα   https://www.transalpforum.gr/index.php?topic=22215.50  που πριν πολλά χρόνια είχα ανεβάσει επειδή είχα θέμα
με το σύστημα φόρτισης , εκεί εξηγώ τα πάντα ,  Ρίξε μια ματιά για να μην τα ξαναγράφω και αν θέλεις βοήθεια εδώ είμαστε .

Τα λέμε .

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #33 on: Παρασκευή 31 Μάιος 2024, 03:33:58 πμ
Διαβασα αυτα που ελεγες για τις μετρησεις που κάναμε (χθες και σημερα το μεσημερι) και θα πω σχετικά τα εξής:
1.τον ανορθωτη τον αλλαξαμε οποτε θεωρώ ότι είναι ΟΚ (εκτος κι αν απο γκαντεμια ειναι DOA)
2.Την μπαταρια την φορτίσαμε (τουμπανο!) . Οταν ειναι στο ρελαντί ειναι περιπου 13,10v. Με το που ανοιγω το γκαζι αντι το ρευμα να παει  14+v....παει 12.5v...πεφτει. Οπότε μήπως το 1,5V που του λείπει είναι η διαφορα των 12v που αναφερω πιο κάτω?
3.Το βισμα των πηνίων δεν φαινόταν να εχει καποια εξωτερική ή εσωτερική αλλοιωση. Μετρησαμε να πηνια και εβγαζαν περιπου 15-18v.Δινοντας γκαζι 4-5000 στροφες πηγαινε 40-41v maximun. Σημερα πηγα με εναν φιλο την δικη του τρανσαλπ για να διασταυρώσουμε τασεις και στις 4-5000 στροφες ειχε περιπου 52-53v.Η διαφορά μας στις ιδιες στροφες ειναι 12v
Υπάρχει περίπτωση η δική μου μοντ 2005 να βγαζει αλλα ρευματα απο την 2003? Θεωρώ πως οχι (τσαμπα κοπος για την Honda να παιδευται)
Επίσης συμπληρωματικά να αναφερω τα εξής:
 Πριν ενα διμηνο που έκαψε την φυσα της μιζας (μαλλον ετσι λεγεται) αυτη που ειναι πάνω απο την μπαταρια και εχει μαζι και την ασφαλεια. Καποιο βραχυκυκλωμα εκαναν τα καλώδια και οταν ανοιγα το κλειδι εσβηναν τα παντα! Σαν νε επεφτε ρελε! Την αλλάξαμε και ολα ΟΚ.Νομιζω ότι απο τότε αρχισαν τα προβληματα με τα ρεύματα.
Τέλος να αναφερω ότι μαζι με αυτά κάποιες φορες δεν παιρνει μπρος οταν παταω την μιζα,σαν να ειναι νεκρη.Η ενταση των φωτων πεφτει αλλα δεν ακούγετε κιχ.Το εκανε αυτό αραια και που ,αλλα εκλεινα και ξανανοιγα τον διακοπτη και ολα μια χαρα.Tωρα τελευταια (κανα μηνα) το κανει αρκετα συχνά.Θα χρησιμοποιησω το δευτερο κλειδι μηπως και κατι παιζει με το immo.

"The truth is out there"

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Παρασκευή 31 Μάιος 2024, 16:43:59 μμ
1.τον ανορθωτη τον αλλαξαμε οποτε θεωρώ ότι είναι ΟΚ (εκτος κι αν απο γκαντεμια ειναι DOA)

Δεν χρειαζόταν , αφού υπάρχει τρόπος να μετρηθεί απο τον πίνακα που δίνει το μανιουαλ, αλλά αφού έγινε έγινε

2.Την μπαταρια την φορτίσαμε (τουμπανο!) . Οταν ειναι στο ρελαντί ειναι περιπου 13,10v. Με το που ανοιγω το γκαζι αντι το ρευμα να παει  14+v....παει 12.5v...πεφτει. Οπότε μήπως το 1,5V που του λείπει είναι η διαφορα των 12v που αναφερω πιο κάτω?

Το οτι φόρτισε η μπαταρία δεν σημαίνει τπτ. Αν η μπαταρία έχει ΄΄κοψει πόλο΄΄ που λέμε  δλδ έχει κόψει εσωτερικά κάποιο σημείο την συνέχειά της τότε δείχνει μεν φόρτιση και τάση , η τάση αυτή διατηρείται κανονικά αλλά μόλις ζητήσεις ρεύμα η εσωτερική αυτή αντίσταση καταναλώνει όλο το φορτίο και η τάση πέφτει δραματικά. Ισως να κάνεις μια προσπάθεια να λειτουργήσεις το μηχανάκι με μια άλλη μπαταρία η ακόμα κ μια αυτοκινήτου.

3.Το βισμα των πηνίων δεν φαινόταν να εχει καποια εξωτερική ή εσωτερική αλλοιωση.

Καλό αυτό

Μετρησαμε να πηνια και εβγαζαν περιπου 15-18v.Δινοντας γκαζι 4-5000 στροφες πηγαινε 40-41v maximun.

Τα μέτρησες αν έχουν κάποια συνέχεια ωμική με το σκελετό-γείωση ? Μεταξύ τους τι αντίσταση δίνουν?

Σημερα πηγα με εναν φιλο την δικη του τρανσαλπ για να διασταυρώσουμε τασεις και στις 4-5000 στροφες ειχε περιπου 52-53v.Η διαφορά μας στις ιδιες στροφες ειναι 12v
Υπάρχει περίπτωση η δική μου μοντ 2005 να βγαζει αλλα ρευματα απο την 2003? Θεωρώ πως οχι (τσαμπα κοπος για την Honda να παιδευται)

Πολύ καλή κίνηση. Πιστεύω ίδια είναι τα πηνία στα μοντέλα αυτά.

Πριν ενα διμηνο που έκαψε την φυσα της μιζας (μαλλον ετσι λεγεται) αυτη που ειναι πάνω απο την μπαταρια και εχει μαζι και την ασφαλεια. Καποιο βραχυκυκλωμα εκαναν τα καλώδια και οταν ανοιγα το κλειδι εσβηναν τα παντα! Σαν να επεφτε ρελε! Την αλλάξαμε και ολα ΟΚ.Νομιζω ότι απο τότε αρχισαν τα προβληματα με τα ρεύματα.

Την άλλαξες κ έχεις προβλήματα , η απλά παραμένει η αιτία που έκαψε την προηγούμενη? 

Nα πώ κάτι εδώ απο το σχέδιο , στον κονέκτορα η φίσα της μίζας συνδέεται η κεντρική ασφάλεια των 30Α,
1. Eρχεται το Κόκκινο/λευκό καλώδιο η (+) έξοδος του ανορθωτή πρός την μπαταρία για την φόρτιση,
2. Το πράσινο/κόκκινο έχει να κάνει με το σύστημα προστασίας ταχύτητας και σταντ , συνδέεται δλδ με το διακόπτη της μανέτας του συμπλέκτη, με το σταντ
και τις διόδους που βρίσκονται στην ασφαλειοθήκη
3. Το κίτρινο/κόκκινο πάει στον kill Switch
4. To κόκκινο πάει στον κεντρικό διακόπτη με το κλειδί.

Δες κ στο σχέδιο ελπίζω να έχει μια ανάλυση της προκοπής

Οπότε, σαν πρώτη αιτία για το πρόβλημα είναι οτι κάπου στο κύκλωμα δεν υπάρχει συνέχεια, δλδ είτε σε καλώδιο, είτε σε επαφή υπάρχει αντίσταση που ρίχνει την τάση , η η μπαταρία έχει πρόβλημα και δεν δίνει φορτίο.

Μια πρώτη κινηση είναι να δώσεις τάση απο άλλη μπαταρία, η με κλειστό γενικό διακόπτη να βραχυκυκλώσεις τις επαφές του ρελέ της μίζας ωστε να δείς
αν η υπάρχουσα μπαταρία μπορεί να την γυρίσει αποφασιστικά .
Μετα ελέγχεις τον Kill Switch και τον γενικό διακόπτη.

Τέλος να αναφερω ότι μαζι με αυτά κάποιες φορες δεν παιρνει μπρος οταν παταω την μιζα,σαν να ειναι νεκρη.Η ενταση των φωτων πεφτει αλλα δεν ακούγετε κιχ.Το εκανε αυτό αραια και που ,αλλα εκλεινα και ξανανοιγα τον διακοπτη και ολα μια χαρα.Tωρα τελευταια (κανα μηνα) το κανει αρκετα συχνά.Θα χρησιμοποιησω το δευτερο κλειδι μηπως και κατι παιζει με το immo.

Οταν δεν παίρνει λόγω του Hiss απλά δεν παίρνει , τα φώτα δεν πέφτουν.
Τωρα αυτό με τον διακόπτη αν είναι οπως τα λές είναι ύποπτο.

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #35 on: Παρασκευή 31 Μάιος 2024, 20:27:32 μμ
ΟΚ.Θα δοκιμασω απο αυτα οτι μπορώ κι αν δεν βρω ακρη θα την δει ηλεκτρολογος.Δυστυχως δεν εχω τοσο πολυ χρονο για πασπατεμα και την χρειάζομαι αμεσα και καθημερινα καθως δεν εχω αλλο μεταφορικο μέσο

"The truth is out there"

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Παρασκευή 31 Μάιος 2024, 23:49:23 μμ
Ξεκίνα απο τα εύκολα, πρώτα μια άλλη μπαταρία δανεική η ακόμα κ του αυτοκινήτου σου αν έχεις.

Αν συνεχίσει μετα ακολουθείς την διαδρομή της τάσης, δλδ απο ανορθωτή, σε φίσα μίζας, επαφές κεντρικής ασφάλειας,   γενικό διακόπτη κ kill Switch

Kάνε κ εναν έλεγχο με το πλαινό σταντ, αν  σβήνει  οταν το κατεβάζεις ενώ έχεις μέσα ταχύτητα κλπ

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #37 on: Παρασκευή 14 Ιούνιος 2024, 03:08:12 πμ
Update.
Ξεκινησαμε με εναν φιλο να τα κανουμε.Λογω ελλειπων γνωσεων πήγαμε σε μηχανικο να το κάνουμε μαζι.Ειδαμε όμως ότι θα επαιρνε πολύ χρόνο και θα πηγαιναμε ψαχνοντας με αμφιβολο αποτέλεσμα,οποτε με συμβουλεψε να παω σε ηλεκτρολογο. Την πήγα και σε 4 ωρες ήταν έτοιμη. Απο την μερια της μπαταρίας άλλαξε καποιες καλωδιώσεις και τωρα φορτιζει μια χαρα, η ενταση των φωτων είναι ΟΚ.Αρα ουτε ανορθωτης ήταν που αλλάξαμε (δεν το εχω επιβεβαιωσει ακόμα) ,ουτε τα πηνία ήταν που εβγαζαν (θεωρητικα) λιγοτερα βολτς.
Το προβλημα που εχω τωρα είναι με τα φλας. Το διακόπτη τον εβγαλα και τον εφτιαξα (τις επαφες και εδω και 8 μηνες παιζει οκ) αλλά εδω και χρόνια παρατηρουσα ότι καποιες φορες στα δεξια φλας δεν πηγαινε ρευμα.Κουνουσα λίγο τα καλώδια και ξαναναβαν Οπως εστριβα το τιμονι με τα χρονια αυτο το προβλημα γινοντα πιο συχνο αλλα με λιγο κουνημα επαιζαν.Τελικά χθες σταματησαν να αναβουν.Κουνησα τα καλώδια αλλά τίποτα. Πηγα στον ηλεκτρολογο (παλι) και μου ειπε ότι τα καλώδια για τα φλας ειναι το πορτοκαλι και το γαλαζιο.Καποιο απο τα δυο μαλλον εχει κοπει.
@stoneman. Ειδα οτι εχεις το wiring και για τις ΤΑ απο 2005.Μπορεις να μου το στείλει ή να το ανεβασεις καπου?

"The truth is out there"

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #38 on: Παρασκευή 14 Ιούνιος 2024, 04:42:13 πμ
Δώσε ενα email

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #39 on: Τρίτη 18 Ιούνιος 2024, 07:06:23 πμ
Λοιπον,το καλώδιο που εκανε διακοπες και τελικά πέθανε ήταν το γαλαζιο των δεξιων φλας.Η πλεξουσα παρναει απο τον λαιμό,μέσα απο ενα τσιγκελι και απο εκει πηγαινει πισω απο τα οργανα.Ακριβως στο σημειο που ειναι το τσιγκελι η πλεξουδα τσακιζει.Ακριβως σε εκεινο το σημειο το καλώδιο ειχε κοπει.Το περιεργο είναι οτι το εξωτερικο (γαλαζιο) πλαστικο ηταν ΟΚ...ειχε κοπει ο χαλκος μέσα.Το εκοψα με ενα κοφτη (ηταν κενο μέσα) γυμνωσα λίγο πανο,λιγο κατω, κολλησα με κολλητήρι και απο σήμερα το μεσημέριεχω ΚΑΙ δεξια φλας!! (εδω εφτιαξα τις επαφες του διακοπτη των φλας...αυτο θα μου γλυτωνε?!)  Ευχαριστω για την βοηθεια

"The truth is out there"

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #40 on: Τρίτη 18 Ιούνιος 2024, 21:29:54 μμ
Να πώ κ εγώ το μακρύ μου?  :2hysterical: :2hysterical:

Αν το κόλησες θα ξανακοπεί και συντομότερα.  Καλύτερα με την 1η ευκαιρεία να κόψεις το καλώδιο 5-10 εκ πριν και 5-10 εκ μετα το σημείο που το βρήκες
κομμένο και να κολήσεις ενα καλώδιο 10-15 εκ ωστε να λυγίζει το καλώδιο και όχι η κόληση.

Το έχω πάθει με το καλώδιο του κεντρικού διακόπτη με το κλειδί, η κόληση κράτησε ενα καλοκαίρι , ετσι το άλλαξα σχεδόν όλο .

ΥΓ: Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους συμφορουμίτες κ γενικά σύντροχους να συντηρούν τα μηχανάκια τους :eusa_clap:

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #41 on: Τετάρτη 19 Ιούνιος 2024, 04:33:57 πμ
Το κολλησα και του περασα θερμοσυστελλομενο μακαρονι απ εξω το οποιο δεν ειναι και τοσο ευκαμπτο.Αν παρολα αυτα ξανακοπει,θα ξερω που ειναι το προβλημα

"The truth is out there"

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Τετάρτη 19 Ιούνιος 2024, 05:05:53 πμ
ok , καλές διαδρομές να προσέχεις

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #43 on: Σάββατο 22 Ιούνιος 2024, 15:43:49 μμ
Ευχαριστω!

"The truth is out there"