Hellas Transalp Forum

ABS σε Transalp

Τάκης · 8939

Offline Τάκης

• Οδηγάρα
on: Δευτέρα 16 Απρίλιος 2007, 20:51:33 μμ
Έχει βάλει κανείς ABS στο Transalp;  Οδήγησα το CBF to 1000 με το ABS και έπαθα πλάκα με το φρενάρισμα.  Αν και γενικώς είμαι ενάντιον σε οποιοδήποτε πείραγμα της μοτοσυκλέτας (και του αυτοκινήτου), μου έκανε φοβερή εντύπωση ο τρόπος που φρέναρε η μηχανή με το ABS που σκέφτομαι να αρχίσω να ψάχνω για αλλαγή των εργοστασιακών φρένων με ABS.  Έχει ασχοληθεί κανείς με το αντικείμενο;

Ταρρός Ιγνάτιος, Πετρούπολη, Αθήνα
XLV 650, 08/2005 Μαύρο

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Δευτέρα 16 Απρίλιος 2007, 21:20:07 μμ
Υπάρχει μια διαφορά! To CBF έρχεται με ABS από τη μαμά Χόντα, ενώ δεν προβλέπεται το ίδιο για το ΤΑ.
Άρα οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να αναζητηθεί εκτός Χόντα, αφού η εταιρία δεν έχει προβλέψει κάτι τέτοιο.
Συνήθως αυτοί που θέλουν να βάλουν ABS στο Transalp τους καταλήγουν στο ... να αλλάξουν μοτοσυκλέτα!

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline military

• Απλός οδηγός
  • ΛΑΜΙΑ
    • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
Reply #2 on: Τρίτη 17 Απρίλιος 2007, 02:48:02 πμ
Μη δοκιμάσεις ποτέ να το κάνεις αυτό(να βάλεις ABS στο ΤΑ) διότι δεν το έβγαζε ποτέ η Honda για ΤΑ,οπότε κάθε τι θα είναι μια ακόμα πατέντα αμφιβόλου ποιότητας και σταθερότητας.
Άσε που υπάρχει πιθανότητα να μη λειτουργήσει ποτέ και να πάνε χαμένα τα χρήματά σου.
Χρειάζεται εγκέφαλο για το ABS,διαφορετικό γρανάζι εμπρός-πίσω(στους τροχούς),διανομέα κλπ.

S.K.O.D.A.
Serious Knock Out DamAge

XL-600VV παλιά...τώρα XL1000V MK2.

Offline Τάκης

• Οδηγάρα
Reply #3 on: Τρίτη 17 Απρίλιος 2007, 20:25:34 μμ
Συμφωνώ απόλυτα σε όλα αυτά που λέτε και γι' αυτό έγραψα και εγώ ότι είμαι αντίθετος στο να πειράζουμε την μηχανή ή το αυτοκίνητο μας εφαρμόζωντας την πατέντα του κάθε μάστορα, ο οποίος όσο καλός και να 'ναι δεν είναι Honda.  Δεν ήξερα ότι δεν υπάρχει εργσοτασιακό ABS που να προσαρμόζεται στην TA.

Ταρρός Ιγνάτιος, Πετρούπολη, Αθήνα
XLV 650, 08/2005 Μαύρο

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #4 on: Τρίτη 17 Απρίλιος 2007, 21:57:13 μμ
   Φανταστείτε, λέει, να κάνει καμιά ταρζανιά η χόντα (μετά από τόσο διάστημα σιωπής απέναντι στον ανταγωνισμό δεν είναι καθόλου απίθανο) και να βγάλει το ΤΑ όπως είναι αλλά με 20 άλογα παραπάνω, ψεκασμό και ABS!!! Ε, ρε γλέντιαααααααααα!
  -Γιατί με ξυπνάς ρε μαμά? Πάνω που έβλεπα ένα καταπληκτικό όνειρο με το νέο τράνσαλπ!
  -Τι είναι παιδί μου το τρατ..τραλς..πώς το είπες?
  -Άσε ρε μαμά, αυτά είναι γιαπωνέζικα, πού να σου εξηγώ τώρα....Φτου! Όνειρο ήταν!

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #5 on: Τρίτη 17 Απρίλιος 2007, 22:03:22 μμ
   Φανταστείτε, λέει, να κάνει καμιά ταρζανιά η χόντα (μετά από τόσο διάστημα σιωπής απέναντι στον ανταγωνισμό δεν είναι καθόλου απίθανο) και να βγάλει το ΤΑ όπως είναι αλλά με 20 άλογα παραπάνω, ψεκασμό και ABS!!! Ε, ρε γλέντιαααααααααα!
  -Γιατί με ξυπνάς ρε μαμά? Πάνω που έβλεπα ένα καταπληκτικό όνειρο με το νέο τράνσαλπ!
  -Τι είναι παιδί μου το τρατ..τραλς..πώς το είπες?
  -Άσε ρε μαμά, αυτά είναι γιαπωνέζικα, πού να σου εξηγώ τώρα....Φτου! Όνειρο ήταν!

Για θυμήσου. Το κεντρικό σταντ το είχε στο βασικό εξοπλισμό, ή έπρεπε να δώσεις κανα 250 ευρώπουλα να το πάρεις σε έξτρα.... ;D
Είχε και μπαράκι στο τιμόνι? Και ψηλή ζελατίνα?
Για πες....

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #6 on: Τρίτη 17 Απρίλιος 2007, 22:16:38 μμ
Συνεχίζω απ' το προηγούμενο γιατί τώρα μου "ήρθε" το καλό.
Βρε Μιχάλη, σε ποιό σημείο είπες οτι έβγαλε ανακοίνωση ο Σαρακάκης να παραδώσουμε όλοι όσοι έχουμε ΤΑ αγορασμένο από το 1996 και μετά, για να μας τα ανταλλάξει δωρεάν με καινούρια?
 :lol:

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #7 on: Τρίτη 17 Απρίλιος 2007, 22:20:46 μμ
Συνεχίζω απ' το προηγούμενο γιατί τώρα μου "ήρθε" το καλό.
Βρε Μιχάλη, σε ποιό σημείο είπες οτι έβγαλε ανακοίνωση ο Σαρακάκης να παραδώσουμε όλοι όσοι έχουμε ΤΑ αγορασμένο από το 1996 και μετά, για να μας τα ανταλλάξει δωρεάν με καινούρια?
 :lol:
Εμ, δεν πρόλαβε. Εδώ είναι το θέμα, γι' αυτό τα πήρα. Πάνω που ήταν έτοιμος να το ανακοινώσει επίσημα, με ξύπνησε η μάνα μου!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

flwrina

• Guest
Reply #8 on: Τετάρτη 18 Απρίλιος 2007, 00:39:22 πμ
αν ποτε καταφερναμε να τοποθετησουμε ABS στο  TA  και να λειτουργει κανονικα-λεμε τωρα- αν δεν ειχε διακοπτη ενερ.-απενεργοποιησης  οπως το GS1200 αστο τοτε...  γιατι και εκτος δρομου παμε.  περαν τουτου  ΕΡΩΤΩ: γιατι η F1  δεν εχει ABS  στα τυχητατα αμαξια της??  απλουστατα για να βλεπουμε εμεις οι θεατες την ικανοτητα των οδηγων. ε και με το transalp  ετσι δες το και μαθαινεις και γουσταρεις χωρις ABS!!!!!!!

Offline military

• Απλός οδηγός
  • ΛΑΜΙΑ
Reply #9 on: Τετάρτη 18 Απρίλιος 2007, 01:59:56 πμ
την ικανοτητα των οδηγων. ε και με το transalp  ετσι δες το και μαθαινεις και γουσταρεις χωρις ABS!!!!!!!

Μου άρεσε αυτό με την ικανότητα!

Τον εαυτό μου πάντως δεν τον θεωρώ αρκετά ικανό να φρενάρει μοτοσυκλέτα χωρίς ABS.

S.K.O.D.A.
Serious Knock Out DamAge

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #10 on: Πέμπτη 19 Απρίλιος 2007, 21:29:26 μμ
Ισως ολοι να ειμαστε ικανοί να φρενάρουμε χωρίς ABS και χωρίς πτώση φυσικά...
αλλα ειναι σιγουρο οτι κανείς μας δεν ειναι ικανός να φρενάρει οταν χαζεύει και αιφνιδιαστεί...ειδικά
δε οταν το οδόστρωμα ειναι ελληνικού τύπου. Εκει κανει τη διαφορά το ABS.

Προσωπική μου άποψη πάντα εεε...

οσο για την F1 εχω την αντύπωση οτι με τέτοια ελαστικά και άσφαλτο ...ισως δεν υπάρχει λόγος για
ABS  , εχουν βεβαια αλλα συστηματα ελέγχου πρόσφυσης (υποθέτω)
Επιπλέον το drifting είναι μέρος της τεχνικής οδήγησης (βλέπε GP)= επιθυμητό

Offline military

• Απλός οδηγός
  • ΛΑΜΙΑ
Reply #11 on: Πέμπτη 19 Απρίλιος 2007, 22:58:40 μμ
ΕΡΩΤΩ: γιατι η F1  δεν εχει ABS  στα τυχητατα αμαξια της??  απλουστατα για να βλεπουμε εμεις οι θεατες την ικανοτητα των οδηγων.

Δε νομίζω,απλά χωρίς ABS σίγουρα το φρενάρισμα από μεγάλες ταχύτητες γίνεται σε λιγότερα μέτρα.
Έτσι και στην F1 δεν τοποθετήται ABS(όπως και σε κανένα αγωνιστικό) διότι μερικές φορές χρειάζεται και το μπλοκάρισμα των τροχών για να επιτευχθεί το επιθυμητό φρενάρισμα.

S.K.O.D.A.
Serious Knock Out DamAge

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #12 on: Πέμπτη 19 Απρίλιος 2007, 23:26:38 μμ
Δε νομίζω,απλά χωρίς ABS σίγουρα το φρενάρισμα από μεγάλες ταχύτητες γίνεται σε λιγότερα μέτρα.
Έτσι και στην F1 δεν τοποθετήται ABS(όπως και σε κανένα αγωνιστικό) διότι μερικές φορές χρειάζεται και το μπλοκάρισμα των τροχών για να επιτευχθεί το επιθυμητό φρενάρισμα.
??? ??? ???
Ημουν σίγουρος οτι ισχύει το αντίθετο...

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #13 on: Σάββατο 28 Ιούλιος 2007, 17:13:51 μμ

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #14 on: Δευτέρα 13 Αύγουστος 2007, 06:37:54 πμ
Ειναι προφανές οτι κάτι τέτοιο δεν ειναι εφάμιλλο του ABS που τοποθετουν οι εταιρίες στα μοντέλα τους.
Αυτό που κάνει αυτή η βαλβίδα γιατί περι βαλβίδας πρόκειται , ειναι να κλείνει οταν εφαρμοστεί μεγάλη πίεση ίσως
και αναλόγως την ταχύτητα του πατήματος.
Δεν διαβάζει δηλαδή τη ρόδα αν έχει μπλοκάρει. Αν έχεις καλό οδόστρωμα θα μεγαλώσει την απόσταση φρεναρίσματος
με ίσως αρνητικές συνέπειες. Σε βρεγμένο πρεπει να μάθεις να το πατάς... γιατι πολυ απλά στο βρεγμένο
μπορεί να μπλοκάρει με αρκετά μικρότερη πίεση...
ξέρω γω... μεγάλο το ρίσκο οτι έχει να κάνει με φρένα.
Ασε που δεν βλέπω κάποιον Ευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποίησης,

pnefsis

• Guest
Reply #15 on: Τρίτη 29 Απρίλιος 2008, 00:45:28 πμ
υπάρχει κάποιο κιτάκι τύπου ABS, το έχω δεί σε κάποιο συνεργείο, βέβαια δεν είναι αποκλειστικά για ΤΑ αλλά για πολλές μοτο, καθώς επίσεις και κάποιο κιτάκι για υδραυλικό συμλέκτη, η τιμή τους αν θυμάμαι καλά είναι 130-140 ευρώ το κάθε ένα.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #16 on: Τρίτη 29 Απρίλιος 2008, 03:11:01 πμ
Μου φαίνεται λίγο απίθανο €140 για ABS κιτ (αν υπάρχει).
Δεν έχω δεί ποτέ να κυκλοφορεί κάτι τέτοιο. Και αν κυκλοφορούσε, θα ήταν πολύ-πολύ ακριβότερο.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

pnefsis

• Guest
Reply #17 on: Τρίτη 29 Απρίλιος 2008, 05:54:39 πμ
Κι όμως το έχω δεί, αλλά είπαμε, οχι ακριβώς ABS, τύπου ABS, δε ξέρω πως ακριβως λειτουργεί και μάλιστα απ ότι μου είχε πει ο μάστορας, είχε ρύθμηση για βροχή η στεγνό δρόμο.

Offline Nkapa

• Απλός οδηγός
  • Μαζί μου έλα πάνω απ' τα σύννεφα...
Reply #18 on: Τρίτη 29 Απρίλιος 2008, 08:24:29 πμ
Προσωπική άποψη με τα φρένα δε παίζεις...

Η σιωπή είναι η πιο τέλεια έκφραση της περιφρόνησης...

andy

• Guest
Reply #19 on: Τετάρτη 30 Απρίλιος 2008, 16:45:04 μμ
Μου φαίνεται λίγο απίθανο €140 για ABS κιτ (αν υπάρχει).
Δεν έχω δεί ποτέ να κυκλοφορεί κάτι τέτοιο. Και αν κυκλοφορούσε, θα ήταν πολύ-πολύ ακριβότερο.

Χρηστο είναι σαν το ABS του σκούτερ που έχω,το έχω δει και εγώ.

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #20 on: Τετάρτη 30 Απρίλιος 2008, 16:54:20 μμ
Πλάκα μας κάνετε? Ει-μπι-ές ο Κινέζος? Τι μάρκα γράφει απάνω? Σου-λί? Κι εμείς με τα τόσα αλόγατα, να μην έχουμε...
Αδικη κενωνία.....

Μέλος Κ.Τ. XL650V

andy

• Guest
Reply #21 on: Τετάρτη 30 Απρίλιος 2008, 17:08:39 μμ
Πλάκα μας κάνετε? Ει-μπι-ές ο Κινέζος? Τι μάρκα γράφει απάνω? Σου-λί? Κι εμείς με τα τόσα αλόγατα, να μην έχουμε...
Αδικη κενωνία.....

Εχει το όνομα της αδερφής του Μπρους Λι που ήταν πορνη, Τσου λι ;D ;D