Hellas Transalp Forum

Περί οξειδώσεων

teslafun · 10772

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
on: Πέμπτη 23 Απρίλιος 2009, 06:17:38 πμ
Μια μικρή εισαγωγή...:
ΤΑ700ABS 8 μηνών - 14.000km

Έλυσα σχεδόν όλη τη μηχανή(πλαστικά, καπάκια, ντεπόζιτο κλπ...) για να κάνω μια καλή συντήρηση
Ανακάλυψα ότι η μηχανή μου έχει γίνει στέκι οξειδώσεων, κάθε 2 εκατοστά και μια σκουρια.
-Σε βίδες
-Στο νίκελ κάλυμα της εξάτμισης δίπλα από τον κινητήρα
-Στις βίδες στήριξης του πολλαπλασιαστή
-Σε βαμμένα μέρη
-Πάνω στον κινητήρα!!! Ακριβώς κάτω από το μπουζί στην εσοχή (μάλλον επειδή κάθονται νερά όταν είναι στο πλαϊνό σταντ)

Η αγανάκτηση στο μέγιστο!!!

Ναι, έχει υγρασία εκεί που ζώ.
Ναι, την έχω εκτεθημένη στη βροχή.
Ναι, ναι, ναι, ναι....
Δεν δικαιολογείται όμως.

Offline Τσαγιέρας

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1 on: Πέμπτη 23 Απρίλιος 2009, 06:22:34 πμ
Φιλε μου δεν φταιει η μηχανη σου γιατι αν ειναι εξω στην βροχη ολες σκουριαζουν γιατι δεν ειναι γαλβανησμενα ολα τα σιδερα που εχουν
Παρε μια κουκουλα

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Πέμπτη 23 Απρίλιος 2009, 15:15:21 μμ
Φιλε μου δεν φταιει η μηχανη σου γιατι αν ειναι εξω στην βροχη ολες σκουριαζουν γιατι δεν ειναι γαλβανησμενα ολα τα σιδερα που εχουν
Παρε μια κουκουλα
:eusa_naughty: :eusa_naughty:Δεν ειναι ακριβως ετσι Τοοοσα χρονια αφηνω τις μηχανες μου στο πεζοδρομιο Σχεδον κανενα προβλημα με σκουρια Μαλλον προκειτε οπως λεμε για κακη ποιοτητα κατασκευης
Εκτος και αν ο φιλος μενει κοντα σε θαλασσα οποτε αλλαζει το πραγμα

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #3 on: Πέμπτη 23 Απρίλιος 2009, 15:20:59 μμ
Και εγώ 8 μήνες την έχω με 10.500χλμ. αλλά δεν έχει το παραμικρό από τα αναγραφόμενα.
Κάτι διαφορετικό θα φταίει… :eusa_think:

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #4 on: Πέμπτη 23 Απρίλιος 2009, 16:37:41 μμ
Αν είναι κοντά σε θάλασσα δε γλυτώνει με τίποτα.
Αλάτι  ? τι λες τώρα ,θα στη φάει τη μηχανή , κάνε κουμάντο.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline labsoft

• Απλός οδηγός
  • Γιάννης
Reply #5 on: Πέμπτη 23 Απρίλιος 2009, 16:45:24 μμ
Eμένα η προιγούμενη μηχανή Transalp 600 89 made in Tokyo Japan την έφερα απο αθήνα στην Σαντορινη τπ 2004 ,
δεν έβαζα ούτε κουκουλά ούτε τίποτα, το νέρο που την έπλενα ήταν υφάλμυρο, και τις πρώτες
σκουριές μου τις έβγαλε μετά απο 2-3 χρόνια περίπου.

Πρίν απο μια εβδομάδα παρείγγειλα την 700 ΤΩΡΑ με αυτά που ακούω ανυσηχώ .............. ???

Οδηγός Υπερατλαντικής Μοτοσυκλέτας
| :qriding: |

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #6 on: Πέμπτη 23 Απρίλιος 2009, 18:30:59 μμ
Μια μικρή εισαγωγή...:
ΤΑ700ABS 8 μηνών - 14.000km

Έλυσα σχεδόν όλη τη μηχανή(πλαστικά, καπάκια, ντεπόζιτο κλπ...) για να κάνω μια καλή συντήρηση
Ανακάλυψα ότι η μηχανή μου έχει γίνει στέκι οξειδώσεων, κάθε 2 εκατοστά και μια σκουρια.
-Σε βίδες
-Στο νίκελ κάλυμα της εξάτμισης δίπλα από τον κινητήρα
-Στις βίδες στήριξης του πολλαπλασιαστή
-Σε βαμμένα μέρη
-Πάνω στον κινητήρα!!! Ακριβώς κάτω από το μπουζί στην εσοχή (μάλλον επειδή κάθονται νερά όταν είναι στο πλαϊνό σταντ)

Η αγανάκτηση στο μέγιστο!!!

Ναι, έχει υγρασία εκεί που ζώ.
Ναι, την έχω εκτεθημένη στη βροχή.
Ναι, ναι, ναι, ναι....
Δεν δικαιολογείται όμως.

να τα πάρουμα απο την αρχή.
Ποιες βίδες ? υπάρχουν διαφόρων ειδών στη μηχανή. Αυτές που συνδέουν μεταλλικά θερμαινόμενα μέρη, είναι λογικό να παρουσιάζουν σκουριά, είτε λόγω τύπου μετάλλου είτε λόγω ζέστης/νερού/ζέστης/νερου κοκ. Τέτοιες είναι αυτές της εξάτμισης & του προστατευτικού της εξάτμισης. Δε μπορεί να μπει ανοξείδωτη εκεί, γιατί θα φύγει μετά απο μια βδομάδα.

Το νίκελ κάλυμα δε πρέπει να σκουριάζει, τουλάχιστον έτσι εύκολα. Στίγματα σκουριάς ? τα έτριψες ποτέ ?

Στις βίδες στηριξης του πολλαπλασιαστή ?... περίεργο ? είναι εκτεθημένος ο πολλαπλασιαστής ?

Βαμμένα μέρη στο σκελετό εννοείς ?

Στον κινητήρα δε μπορεί να υπάρχει σκουριά. Είναι αλουμίνιο και το πιθανότερο σε εκείνο το σημείο, είναι να είδες άλατα απο νερό που στεγνώνει. Δοκίμασε viakal με το μαλακό. Η το αφήνεις ως έχει. Στο άλλο μπουζί συμβαίνει ?

Μίλα με την αντιπροσωπεία.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #7 on: Πέμπτη 23 Απρίλιος 2009, 18:50:54 μμ
Δεν ξερω τι συμβαινει με αυτο το ΤΑ700 αλλα τοση πολλη σκουρια δεν ειναι φυσιολογικη. Να πω παντως οτι σε δυσκολα κλιματα φαινεται η ποιοτητα κατασκευης και εξηγουμαι. Εχω εδω στο Λονδινο ενα VFR800 το οποιο αφηνω εξω σκεπασμενο με κουκουλα. Το εχω ακριβως 4.5 χρονια, εχει φαει απιστευτες βροχες και υγρασια και δεν εχει ιχνος σκουριας. Ενας φιλος αγορασε 1 χρονο πριν ενα ΤΑ600 του 2005 που ο προηγουμενος ιδιοκτητης το φυλαγε εξω σκεπασμενο και το ιδιο κανει και ο φιλος μου. Το μηχανακι ειναι ακριβως 4 χρονων και παρα πολλες απο τις βιδες ειναι σκουριασμενες αλλα δεν φαινεται να εχει σκουριες σε σκελετο κλπ (μαλλον θα το γδυσουμε να δουμε τι γινεται μετα απο αυτο). Δεν πιστευω παντως να εχει πεσει η ποιοτητα κατασκευης στο 700, πρεπει να ειναι παραπλησια του 650. Εγω θα απευθυνομουνα στον εμπορο που το πουλησε και μεσω συτου στην αντιπροσωπεια.

" the PouroDuro spirit "

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Πέμπτη 23 Απρίλιος 2009, 18:58:37 μμ
Εγώ έπαθα με τα κάγκελα της GIVI έχουν κατασκουριάσει σε λιγότερο από 1 χρόνο, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!!
Μου 'ρχεται να το πάω στη Χόντα και να τους ρωτήσω είναι λογικό αυτό το πράγμα + ότι το μηχανάκι δεν βρέχεται το έχω σε πιλοτή... Αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι θα μου πουν ρώτα την GIVI...  :(

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Πέμπτη 23 Απρίλιος 2009, 19:13:22 μμ
Διαβάζω περί οξειδώσεων σε καινούρια μηχανάκια και τρελαίνομαι...

Το δικό μου κλείνει 10 χρόνια ζωής και έντονη σκουριά βρίσκω στις βίδες που συνδέουν τα δύο μέρη της εξάτμησης στο ύψος των μαρσπιέδων καθώς και εξωτερικά σε 2-3 σημεία πάνω στο τελικό της εξάτμησης. Η μηχανή δεν έχει μπει ποτέ σε γκαράζ, ενώ κουκούλα μπαίνει μόνο όταν λείπω γιά μέρες με τουτού!

Μεγάλη σημασία έχει η περιοχή κατοικίας (το αλάτι της θάλασσας τρώει τα μέταλλα) αλλά από κει και πέρα είναι απαράδεκτο καινούρια μηχανάκια να παρουσιάζουν δείγματα σκουριάς τόσο σύντομα.

ΥΓ Πίθηκα... γιά τα κάγκελα της GIVI ευθύνεται η GIVI και μόνο!

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Πέμπτη 23 Απρίλιος 2009, 19:32:32 μμ

ΥΓ Πίθηκα... γιά τα κάγκελα της GIVI ευθύνεται η GIVI και μόνο!

και που να πάω εδώ Σαλόνικα να τους κράξω ή να τους κράξω ιντερνετικά υπάρχει επίσημος αντιπρόσωπος?

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Bluepetros

• Θα ήθελα να ήμουν
  • Rossi και πάνω !
  • Free your mind and Dive
Reply #11 on: Πέμπτη 23 Απρίλιος 2009, 19:48:38 μμ
Αλεξανδρε εγω τα είχα γραψει και παλαιοτερα , περα του οτι τα καγκελα για το 700 ειναι και επικινδυνα λογω βιδων (εχουμε αναλυσει ήδη πολλα) , εγω τα εχω βγάλει, τώρα αν λες οτι τα δικα σου σκουριασαν κιόλας, γ@μησετα .
Αντιπρόσωπος είναι ο Δημητροπουλος στην Μιχαλακοπούλου.

Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι όχι ένας προορισμός.
Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία, το μονοπάτι είναι η ευτυχία.

Offline ADTT

• νέος οδηγός
  • **
Reply #12 on: Πέμπτη 23 Απρίλιος 2009, 20:37:36 μμ
Η αλήθεια είναι ότι τα παλαιότερα HONDA ήταν καλύτερης και ποιοτικότερης κατασκευής. Προφανώς για λόγους συγκράτησης τιμής έχει μειωθεί η ποιότητα. Άλλωστε δεν κατασκευάζονται πλέον στην Ιαπωνία όπως κάποτε.   

VARADERO 1000 MK3 09
TRANSALP 650 05 (SOLD)

Uploaded with ImageShack.us

Offline kuzco

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #13 on: Σάββατο 25 Απρίλιος 2009, 05:19:15 πμ
Πάντως και απο άλλα μηχανάκια έχω ακούσει παρόμοιο πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα το Tenere της YAMAHA που βολτάριζα σε κάτι φόρουμ, ένα παλικάρι απο Χίο έλεγε ότι του είχε σκουριάσει ότι μεταλλικό κομμάτι είχε πάνω η μηχανή, μέχρι και το ρεζερβουάρ! Το πήγε στην αντιπροσωπεία και του είπανε ότι είναι ελαττωματικό το συγκεκριμένο, και του ξαναπαραγγείλανε όλα τα μεταλλικά κομμάτια να του τα ξαναπεράσουνε.........

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Σάββατο 25 Απρίλιος 2009, 08:43:47 πμ
Δεν πιστευω παντως να εχει πεσει η ποιοτητα κατασκευης στο 700, πρεπει να ειναι παραπλησια του 650.

Καλά μην τρελαινόμαστε κιόλας για την ποιότητα των υλικών του! Τότε που έφυγε η παραγωγή από Ιαπωνία, ξέχασαν να την ....πάρουν μαζί!!   :goofy:
Το 600 (1998), μετά από 4+ χρόνια, το έλυσα όλο και έβαφα εξάτμιση και ψαλίδι, άλλαζα βίδες και λαμάκια, έτριβα και γυάλιζα σαν παλαβός τα πλαστικά για να μη θαμπώνουν. Το 650 (2002) δε πρόλαβε να φτάσει σε αυτή τη κατάσταση - χτύπησε αλλού η "ποιότητα"  :( - αλλά κάποιες σκουρίτσες φάνηκαν!   
Προσοχή στο πλύσιμο με πιεστικό. Ξεφλουδίζει πλαίσιο, ψαλίδι!!

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Κυριακή 26 Απρίλιος 2009, 18:46:19 μμ
να τα πάρουμα απο την αρχή.
Ποιες βίδες ? υπάρχουν διαφόρων ειδών στη μηχανή. Αυτές που συνδέουν μεταλλικά θερμαινόμενα μέρη, είναι λογικό να παρουσιάζουν σκουριά, είτε λόγω τύπου μετάλλου είτε λόγω ζέστης/νερού/ζέστης/νερου κοκ. Τέτοιες είναι αυτές της εξάτμισης & του προστατευτικού της εξάτμισης. Δε μπορεί να μπει ανοξείδωτη εκεί, γιατί θα φύγει μετά απο μια βδομάδα.

Το νίκελ κάλυμα δε πρέπει να σκουριάζει, τουλάχιστον έτσι εύκολα. Στίγματα σκουριάς ? τα έτριψες ποτέ ?

Στις βίδες στηριξης του πολλαπλασιαστή ?... περίεργο ? είναι εκτεθημένος ο πολλαπλασιαστής ?

Βαμμένα μέρη στο σκελετό εννοείς ?

Στον κινητήρα δε μπορεί να υπάρχει σκουριά. Είναι αλουμίνιο και το πιθανότερο σε εκείνο το σημείο, είναι να είδες άλατα απο νερό που στεγνώνει. Δοκίμασε viakal με το μαλακό. Η το αφήνεις ως έχει. Στο άλλο μπουζί συμβαίνει ?

Μίλα με την αντιπροσωπεία.

Φίλε μου υπάρχει σκουριά στις βίδες που πιάνουν πάνω σε εξάτμιση (κάπως λογικό, όπως λες) υπάρχει στο νίκελ κάλυμα της εξάτμισης (καθόλου λογικό)

Τα έβγαλα, τα έτριψα, πέρασα αντισκωριακό, αλλά...

Ο πολλαπλασιαστής δεν είναι εκτεθημένος, είναι μέσα στα πλαστικά.

Στον κινητήρα δεν είναι άλατα, είναι σκουριά. Στο άλλο μπουζί δεν υπάρχουν τέτοια σημάδια και αυτό γιατί γέρνει από εκείνη τη μεριά και δε κρατάει νερά (πιθανολογώ).

Έστειλα email στο Εργοστάσιο στην Ισπανία, δεν μου απάντησαν αλλά μου είπαν να απευθυνθώ Ελλάδα.
Μετά από μία μέρα με πήραν από μόνοι τους από τα κεντρικά στην Αθήνα και μου ζήτησαν να πάω στον αντιπρόσωπο να δει τη μηχανή ο μηχανικός και να επικοινωνήσει απευθείας με τον συγκεκριμένο άνθρωπο από την Αθήνα για να το εξετάσουνε.

Του είπα ότι δεν κάνω τα σέρβις και ότι φυσιολογικά δεν καλύπτομαι από την εγγύηση,
Βέβαια του ανέφερα ότι δε μπορεί να σχετίζονται οι οξειδώσεις σε καινούρια μηχανή με το αν πηγαίνω στον επίσημο για να αλλάζει τα λάδια.

Μου είπε οτί ασχέτως με αυτό τους ενδιαφέρει να δουν τί ακριβώς γίνεται.

Έτσι από βδομάδα θα πάω στο συνεργείο για να δούμε τι θα γίνει...

Offline socrates

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #16 on: Τετάρτη 06 Μάιος 2009, 06:02:52 πμ
ΤΑ700ABS 6 μηνών - 5.000km
Ανακάλυψα και εγώ ότι η μηχανή μου έχει σκουριά.
« Last Edit: Παρασκευή 08 Μάιος 2009, 03:33:04 πμ by socrates »

Offline apnea_xaos

• Rossi και πάνω !
  • οι 4 ροδες ταξιδευουν το κορμι, οι 2 την ψυχη!!!
Reply #17 on: Τετάρτη 06 Μάιος 2009, 06:04:36 πμ
ΑΜΑΝ!!!! φιλε σε κοροιδεψαν! πισω γρηγορα...  :P :P :P :P

φιλικα,

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #18 on: Σάββατο 16 Μάιος 2009, 15:53:05 μμ
Εχθές πηγα σε έναν πελάτη μηχανικό στο ρέθυμνο και είχε στο αναβατοριο ένα 700 από την μέση και εμπρός βίδες. Τι έχει το μωρό; του αλλάζουμε τα καλάμια στην εγγύηση γιατί σκουριάσαν!

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Κυριακή 17 Μάιος 2009, 23:00:37 μμ
Πριν καμιά δεκαριά μέρες πήγα στην αντιπροσωπία στη Θεσσαλονίκη. Μερίμνησα βέβαια και τηλεφώνησα διότι μένω στην Καβάλα, για να μη πάω εκεί και μου πει έλα άυριο...

Με το που φτάνω και εξηγώ στον μηχανικό (ίσως της δεκάρας, ετών>55) ποιός είμαι, για καλωσόρισες μου λέει: "Καλά δεν έχει εξουσιοδοτημένο στην Καβάλα;"
Ωραία αρχίσαμε λέω...
Του απαντώ: "Από εσάς αγόρασα τη μηχανή!"
Και με ένα βαθυστόχαστο ύφος απαντάει: " Ά! "

Αφού προσπαθούσα από τη μεριά μου να τον πείσω να λύσω ΕΓΩ τα πλαστικά για να δει τί γίνεται,
και αφού αυτός από τη μεριά του προσπαθούσε να με πείσει να ΜΗΝ τα λύσω γιατί δεν είχε όρεξη...
Πήγε και φώναξε ένα παλικάρι από τα ανταλλακτικά.

Για να μην μακρυγορώ, το παλικάρι μου ζήτησε όταν μπορέσω να βγάλω φωτογραφίες τις οξειδώσεις και να του τις στείλω για να τις προωθήσει στα κεντρικά στην Αθήνα.

Σήμερα έβγαλα τελικά τις φωτογραφίες και θα του τις στείλω.
Τις επόμενες μέρες θα τις ανεβάσω κι εδώ για να δείτε και οι ίδιοι σας τί εννοούσα τελικά.

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #20 on: Δευτέρα 18 Μάιος 2009, 00:04:28 πμ
Παρε μια κουκουλα

ώς γνωστόν ζώ δίπλα στό κύμα καί ή απόσταση τής βάρκας μου από τή μηχανή μου είναι < 10 μέτρων.

ούτε αυτή αλλά ούτε καί τίς προηγούμενες δέ τίς κουκουλώνω.
δέν έχω όμως σκουριές μόνο αλάτι στή σέλα κάθε πρωί.

η διαφορά όμως είναι ότι καί αυτή όπως καί οί προηγούμενες είναι made in Japan

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline Thanosf

• Rossi και πάνω !
  • Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται ...
    • www.zesta.gr
Reply #21 on: Δευτέρα 18 Μάιος 2009, 17:17:29 μμ
Κι εμένα πάντως που δεν είναι Japanese (Ιταλιάνα) και ειναι του 2002 δεν έχει σημεία έντονης οξείδωσης....

Ακόμα και τα καλάμια αψώριαστα είναι....

Την βλέπει φίλος μου που έχει μία ίδια και 3 χρόνια πιό φρέσκια και τρίβει τα μάτια του....

Ο συγκεκριμένος είχε αλλάξει πολλά τμήματα, μέσα σε αυτά και τιμόνι, πρίν την πάει σε συνεργείο για τρίψιμο και βάψιμο στο μεγαλύτερο ποσοστό των μεταλλικών επιφανειών της.

Βέβαια την σταθμεύει δίπλα στην θάλασσα...

Πάντως οι σκουριασμένες βίδες δεν πιστεύω ότι αξίζουν ανησυχία...

. . .