Hellas Transalp Forum

ερωτήσεις μετά τα πρώτα 250km με την νέα TA700

indietronic · 7121

Offline indietronic

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • μες στην τρέλα
on: Δευτέρα 13 Απρίλιος 2009, 06:06:26 πμ
1) ακούω συχνά-πυκνά (όχι πάντα) ένα -μη γελάσετε, δε γίνεται να το χαρακτηρίσω τρίξιμο ή κάτι- κριτς-κρατς ήχο γύρω στις 3.500-4000 στροφές ... σαν να τρίβονται σπασμένα γυαλιά ή κάτι που είναι σπασμένο δεν μπορώ ακριβώς να προσδιορίσω μάλλον μπροστά μου (από το χώρο γύρω από τον κινητήρα ή μπροστά του) . έχοντας ξεκοκκαλίσει το φόρουμ διάβασα και αυτό : http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=6770.0
δεν νομίζω ότι είναι από εκεί αλλά πάλι δεν είμαι σίγουρος .. καμιά εμπειρία ή πρόταση από σας ?
ένας φίλος από το φόρουμ μου είπε πως είχε κι αυτός ένα πρόβλημα με συντονισμό νομίζω του φίλτρου αέρα... το λέω μήπως σας βοηθήσω (αν και δεν ξέρω πως θα ακουγόταν το φίλτρο για να συγκρίνω)

2) υπάρχει κάπου online ή κάπως να το κατεβάσω το manual της TA700 (στα αγγλικά φαντάζομαι) σε pdf ?

3) πρέπει να κάνω κάτι μέχρι τα 1000 km που θα αλλάξω λάδια-φίλτρολαδιού ? π.χ. να ελέγξω πίεση ελαστικών (δεν τα πείραξα, όπως την αγόρασα τα έχω) ή να γρασάρω αλυσίδα ή να τσεκάρω παραφλού ? βάλτε με σιγά-σιγά στο παιχνίδι !

4) το ABS δεν έχει πιάσει ακόμα κάπου (βέβαια τη στρώνω οπότε δεν πλακώνομαι στα φρένα κλπ.) λογικό ?

5) είμαι 85 κιλά .. κάποιες φορές ανεβάζω (τώρα για το στρώσιμο μέχρι τα 1000 περίπου km ρωτάω) και την καλή μου (άλλα 52 κιλά) . έχω και μπαγκαζιέρα μερικές φορές με πράγματα ... κανω κάτι κακό ?

6) δώστε μου και μια μέση τιμή πίεσης για τα bridgestone που φοράει ώστε να μην φουσκώνω-ξεφουσκώνω όλη την ώρα (μονός-διπλός κλπ) π.χ. 29 μπρος 36 πίσω είναι καλά ?

είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου απλά σαν κάθε καινούρια σχέση θες λίγο χρόνο για να έρθεις στα ίσα σου. ε, και οι καλοί φίλοι πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις παίζουν το ρόλο τους...

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #1 on: Δευτέρα 13 Απρίλιος 2009, 06:19:08 πμ
1.Αυτό που διάβασες στο άλλο νήμα είναι και το πιο πιθανό.Τον όρο συντονισμός φίλτρου αερα πρώτη φορά τον ακούω!

2.Δεν ξέρω.Θα ψάξω, αλλά ψάξε κι εσύ με το google.

3.Εννοείτε πως έπρεπε να ελέγξεις λάστιχα αμέσως, και λάδωμα αλυσίδας κάθε 500-600 χλμ.Παραφλού τα τσεκάρεις μια και μετά απο κανα χρόνο ξανά.Λάστιχα και αλυσίδα συχνά!

4.Λογικότατο

5.'Οχι στην μηχανή.Ο λόγος που λένε να μην γίνεται υπερφόρτωση στο στρώσιμο είναι για να μην έχει πολύ βάρος πάνω σε περίπτωση αστοχίας υλικού ή παράβλεψης κάποιας ρύθμισης ή βιδώματος και σπάσει κάτι που έχει παραληφθεί.Το ίδιο συμβαίνει και στο ίδιο το στρώσιμο.Οι κινητήρες είναι ήδη στρωμένοι, αλλά αν στα πρώτα χιλιόμετρα πλακωθείς στα 180 και δεν έχουν βιδώσει κάτι καλά να μην πας σαν το σκυλί στ' αμπέλι...σου λένε πήγαινε σιγά για να έχεις απο την μια πλευρά το περιθώριο αντίδρασης με λίγα χιλιόμετρα, και απο την άλλη για να μάθεις τους ήχους της μηχανής σου και να εντοπίσεις περίεργους ήχους που μπορεί και να υποδηλώνουν πρόβλημα!

6.Ότι λέει ο κατασκευαστής του ελαστικου...υπάρχουν μικροδιαφορές.Αν δεν γράφει πουθενά για τα δικά σου , πάρε σε ένα λαστιχάδικο και ρώτα.

Καλές βόλτες ,και εδώ είμαστε.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Δευτέρα 13 Απρίλιος 2009, 14:32:34 μμ
1) ακούω συχνά-πυκνά (όχι πάντα) ένα -μη γελάσετε, δε γίνεται να το χαρακτηρίσω τρίξιμο ή κάτι- κριτς-κρατς ήχο γύρω στις 3.500-4000 στροφές ... σαν να τρίβονται σπασμένα γυαλιά ή κάτι που είναι σπασμένο δεν μπορώ ακριβώς να προσδιορίσω μάλλον μπροστά μου (από το χώρο γύρω από τον κινητήρα ή μπροστά του) . έχοντας ξεκοκκαλίσει το φόρουμ διάβασα και αυτό : http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=6770.0
δεν νομίζω ότι είναι από εκεί αλλά πάλι δεν είμαι σίγουρος .. καμιά εμπειρία ή πρόταση από σας ?
ένας φίλος από το φόρουμ μου είπε πως είχε κι αυτός ένα πρόβλημα με συντονισμό νομίζω του φίλτρου αέρα... το λέω μήπως σας βοηθήσω (αν και δεν ξέρω πως θα ακουγόταν το φίλτρο για να συγκρίνω)

2) υπάρχει κάπου online ή κάπως να το κατεβάσω το manual της TA700 (στα αγγλικά φαντάζομαι) σε pdf ?

3) πρέπει να κάνω κάτι μέχρι τα 1000 km που θα αλλάξω λάδια-φίλτρολαδιού ? π.χ. να ελέγξω πίεση ελαστικών (δεν τα πείραξα, όπως την αγόρασα τα έχω) ή να γρασάρω αλυσίδα ή να τσεκάρω παραφλού ? βάλτε με σιγά-σιγά στο παιχνίδι !

4) το ABS δεν έχει πιάσει ακόμα κάπου (βέβαια τη στρώνω οπότε δεν πλακώνομαι στα φρένα κλπ.) λογικό ?

5) είμαι 85 κιλά .. κάποιες φορές ανεβάζω (τώρα για το στρώσιμο μέχρι τα 1000 περίπου km ρωτάω) και την καλή μου (άλλα 52 κιλά) . έχω και μπαγκαζιέρα μερικές φορές με πράγματα ... κανω κάτι κακό ?

6) δώστε μου και μια μέση τιμή πίεσης για τα bridgestone που φοράει ώστε να μην φουσκώνω-ξεφουσκώνω όλη την ώρα (μονός-διπλός κλπ) π.χ. 29 μπρος 36 πίσω είναι καλά ?

είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου απλά σαν κάθε καινούρια σχέση θες λίγο χρόνο για να έρθεις στα ίσα σου. ε, και οι καλοί φίλοι πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις παίζουν το ρόλο τους...
1.Ας το κοιταξει καποιος εξουσιδοτημενος μιας και εισαι στην εγγυηση Πιθανοτατα να συντονιζει κατι αλλα κοιταξε το μην τρεχεις μετα και δεν φτανεις!Ημηχανη ερχεται με μερικα  τμηματα λυμενα και συναρμολογειται εδω στο Ελλαντα Καποια τμηματα θελουν  ελεγχο για την δικια σου ασφαλεια (πχ αξονας μπροστα τροχου)γιατι μπορει αυτος που την συναρμολογησε να ηταν "βιδωνω και σε σκεφτομαι"!!!!

2.Δεν ξερω

3.Πιεση ελαστικων ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ! Σηνηθως ειναιπαραφουσκομενα Και οτι λεει το manual Τσεκαρεις μονος σου και το παραφλου για τον ιδιο λογο με το 1 (τα υπολοιπα υγρα δεν ειναι απαραιτητο (αλλαδεν χανεις και τιποτα!)αφου γεμιζονται στο εργοστασιο Λιπανε καιτηναλυσιδα Κακο δεν κανει!

4.Τα φρενα (τακακια - δισκοι) θελουν και αυτα στρωσιμο Παρ ολα αυτα τσαρουχωσε τα μια δυο φορες για να ελεξεις αν οντως το ΑΒS λειτουργει σωστα

5.Αυτο συζητιεται Αν ζοριζεις τον κινητηρα (πχ σε ανηφορες ) κανεις κακο Καλο παντως ειναι να το αποφευγεις
Ο κινητηρας δεν ειναι στρωμενος απο το εργοστασιο Απλως εχει τεθει σε λειτουργια εκει και δοκιμαστηκε Βεβαια τα μεταλλα δεν ειναι οπως ηταν πριν 30 πχ χρονια και δεν εχουν και μεγαλη "αναγκη" Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν θελει στρωσιμο! Αν ηταν ετσι δεν θα αλλαζες το λαδι του κινητηρα στα πρωτα 1000χλ και φυσικα δεν θα αναφεροταν καν στο βιβλιαρακι του κατασκευαστη (owners manual)

6. Δεν ξερω

Offline Bluepetros

• Θα ήθελα να ήμουν
  • Rossi και πάνω !
  • Free your mind and Dive
Reply #3 on: Δευτέρα 13 Απρίλιος 2009, 20:10:16 μμ
1. Οι ηχοι μαλλον ειναι απο το πινακα οργανων , τσεκαρε τις βίδες.
2. Manual δεν σου εδωσαν ; αν το θες να το χεις σε pc σκαναρισε το.
3. Για την πιεση των έλαστικων υπαρχει νήμα στο Forum, εγω βαζω μια μεση τιμη 29 μπροστα, 36 πίσω.
4. Αν δεν σου αναβει η ενδεικτικη λυχνία του ABS τοτε δεν εχεις προβλημα, όταν χρειαστεί θα ενεργοποιηθεί.
5. Μην το ανοιγεις πανω απο τα μισα κοκκινα (δηλαδη 4000 στροφες) και οι αλλαγες ταχυτητων μεχρι 4000.
6. Στο εχω αναφερει ήδη στο Νο 3.

Καλα και ασφαλη χιλιομετρα, και πολυ search στο forum.

Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι όχι ένας προορισμός.
Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία, το μονοπάτι είναι η ευτυχία.

Offline indietronic

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • μες στην τρέλα
Reply #4 on: Δευτέρα 13 Απρίλιος 2009, 20:41:07 μμ
ευχαριστώ ολους για τη βοήθεια και τα καλά σας λόγια!

φίλε BLUEPETROS το να σκανάρω ΟΛΟ το manual είναι όπως καταλαβαίνεις τουλάχιστον παράλογο...την ώρα που κυκλοφορούν στο δίκτυο έτοιμα pdf, τέτοιο ψάχνω (κι αν βρω θα σας το κοινοποιήσω) έχω ήδη βρει για το προηγούμενο μοντέλο της TA... ίδωμεν! όσο για το άλλο που λες "4. Αν δεν σου αναβει η ενδεικτικη λυχνία του ABS τοτε δεν εχεις προβλημα, όταν χρειαστεί θα ενεργοποιηθεί." θεωρώ πως είναι φρόνιμο, σταματώ να ασχολούμαι (μιας και το πάτησα μια δυο φορές δυνατά, δεν μπήκε, να σας πω την αλήθεια χάρηκα γιατί φαίνεται τουλάχιστον έξυπνο) φίλε konkost δεν νομίζω πως πρέπει να επιμέινω, πάμε στα υπόλοιπα :

παραφλού αλυσίδα ελέγχθηκαν καταρχήν (επαναλαμβάνω ούτε 300km δεν έχει) αλλά οκ ένα check μόνο έκανα!

λοιπόν, η πίεση των ελαστικών ήταν από τη μαμά 35-45 . την πήγα 30-35 και όπως μου είπε και ο ελαστικάς (που και στo megane μου πρότεινε (παλιότερα) bridgestone, χαίρομαι που βρήκα και στην ΤΑ bridgestone) για να μην φουσκώνω ξεφουσκώνω (ο κατασκευαστής και το manual της TA λέει : οδηγός μόνο 29.29/ με συνοδηγό-φορτωμένη 29.41 ) και όποτε τέλως πάντων την πλακώσω με συνοδηγό και μπαγκάζια ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ας κάνω το πίσω από 35 -> 40.

αυτά και για το τριξιματάκι το αφήνω λίγο να κάνω κι άλλα km, αν αυτό συνεχιστεί και μου σπάσει τα α&(#ι2α τότε τα ξαναλέμε :)

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Δευτέρα 13 Απρίλιος 2009, 21:36:30 μμ
Για τον αέρα θα βρεις πολύ μεγάλη συζήτηση επίσης μια και τώρα πήρες το ΤΑ700 δες και ένα νήμα για την ρύθμιση της ανάρτησης. Τέλος δες και το λαδάκι εγώ όταν τα άλλαξα ξεχείλιζαν τα παλιά είχε πολύ πράμα μέσα. Τον θόρυβο εμένα ξεκίνησε να τον κάνει μετά από 4000χλμ. και προφανώς είναι κάτι από τα όργανα λίγο που το δοκίμασα νομίζω ότι είναι αυτό. Δώσε γκάζι μέχρι 4000 στροφές και βάλε το χέρι σου στο ταμπλό αν σταματήσει κάτι από εκεί έχει χαλαρώσει δεν είναι τίποτα, εγώ με κράνος και λόγω κουφαμάρας δεν το ακούω και δεν με ενοχλεί... ;D ;D ;D

Γενικά έχουμε γράψει αρκετά για το 700άρι ψάξε θα βρεις πολύ πράμα.

Το owners manual στο δώσανε έτσι δεν είναι? Τώρα για το service manual πριν κανα 3μηνο που το έψαξα δεν μπόρεσα να το βρω μακάρι να το βρεις και να μας στείλεις και το link.
« Last Edit: Δευτέρα 13 Απρίλιος 2009, 21:38:15 μμ by olmega »

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #6 on: Δευτέρα 13 Απρίλιος 2009, 23:08:33 μμ

εγώ θά σού μιλήσω μόνο γιά τή πίεση ελαστικών

μέ θρησκευτική ευλάβεια ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ειδάλλως θά αντιμετωπίσεις πρόβλημα στή συμπεριφορά τής μηχανής σου
λιγότερος αέρας στήν αρχή θά ¨λαστιχάρει¨ ή μηχανή καί μετά πού λόγω τριβής θά ανεβαίνει συνεχώς ή πίεση θά γίνει ¨τούμπανο¨ μειώνοντας δραστικά τό πέλμα επαφής τού ελαστικού αυξάνοντας κατά πολύ τό U πού εσύ δέ χρειάζεσαι.

έλεγχος στίς πιέσεις , άν μπορείς , καί κάθε μέρα ( καί στά λάδια μέχρι νά σιγουρευτείς ότι δέν τσιμπάει στά ψηλά )

τό ελαστικό είναι ¨ζωντανό¨ καί είναι ή μόνη επαφή σου μέ τό οδόστρωμα γιαυτό θέλει συνεχή έλεγχο

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline indietronic

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • μες στην τρέλα
Reply #7 on: Δευτέρα 13 Απρίλιος 2009, 23:12:46 μμ
με αφορμή το τελευταίο αυτό μήνυμα του φίλου ταξιδευτή , σας ρωτάω, που βρίσκουμε αυτό το ασημί μπιχλιμπίδι που έχουν οι λαστιχάδες και με το οποίο ελέγχουν την πίεση του λάστιχου ? ξέρετε, αυτό που πετάγεται έξω ένα κομμάτι και διαβάζουν την τιμή της πίεσης....το πιεσόμετρο αυτό  .. που υπάρχει ?

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Δευτέρα 13 Απρίλιος 2009, 23:14:56 μμ
Ζάχο υπάρχει ολόκληρο νήμα με τις πιέσεις στα Trailwing και στο 700 αν βάλεις τις πιέσεις του κατασκευαστή(HONDA) μονός το μηχανάκι "λαστιχάρει" και όποιος το δοκίμασε από το φόρουμ την ίδια άποψη έχει. Τώρα αν θέλει κάποιος να πηγαίνει βάρκα-γιαλό και να κινδυνεύει με τις ευλογίες του κατασκευαστή δεν μου πέφτει λόγος  :-X   :pope: :pope:

Εδώ είναι το νήμα

http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=5645.0

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #9 on: Δευτέρα 13 Απρίλιος 2009, 23:51:29 μμ

μίλησα γενικά γιά πιέσεις ελαστικών στίς μηχανές
   άν υπάρχει κάτι τό ιδιαίτερο στό ΤΑ 700 δέν τό γνωρίζω ( δέν είχα ποτέ ) καί φυσικά δέν επιμένω.

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline indietronic

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • μες στην τρέλα
Reply #10 on: Τρίτη 14 Απρίλιος 2009, 00:35:41 πμ
φίλε olmega έχω ήδη διαβάσει το thread, πριν πάω στο λαστιχά... το έλαβα δηλαδή και αυτό υπ'όψην και αυτό που γράφεις σαν προσωπική σου άποψη/εκτίμηση : "Περιληπτικά.

Για 1 επιβάτη
27/34 Καλή συμπεριφορά
29/34 Πολύ καλή
29/29 Πάρκαρε το και πήγαινε με το λεωφορείο"

τέλος πάντων μπροστά κατασκευαστής 29 (30 το έβαλε ο δικός μου) και πίσω 34-35 είναι οκ και μαζί και μόνος ... που λέει και το άσμα.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #11 on: Τρίτη 14 Απρίλιος 2009, 01:13:10 πμ
που βρίσκουμε αυτό το ασημί μπιχλιμπίδι που έχουν οι λαστιχάδες και με το οποίο ελέγχουν την πίεση του λάστιχου ?
Σε καταστήματα αξεσουάρ αυτοκινήτων

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline labsoft

• Απλός οδηγός
  • Γιάννης
Reply #12 on: Τρίτη 14 Απρίλιος 2009, 02:26:06 πμ
The Honda Workshop manual  part No. 62MFF00  :o

Μήπως είναι αυτό?

Οδηγός Υπερατλαντικής Μοτοσυκλέτας
| :qriding: |