Hellas Transalp Forum

ΠΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΩ ΤΑ ΦΩΤΑ??

επισκέπτης · 9352

flwrina

• Guest
on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2007, 18:49:41 μμ
ψαχνω εδω και λιγο καιρο κατω απο το φαναρι μηπως υπαρχει καμια βιδα ωστε να ανεβασω λιγο τις σκαλες γιατι χτυπαν κοντα και δεν βρισκω κατι. υπαρχει αραγε η ειναι φιξ??? 

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2007, 21:18:08 μμ
Στο ΤΑ 650 υπάρχει ειδική "στροφυγγα"΄κάτω και αριστερά από τα όργανα (όπως είσαι καβάλα στη μηχανή).
Αν έχεις το βιβλιαράκι του ιδιοκτήτη κοίταξέ το. Στρίβοντας την όπως τους δείκτες του ρολογιού, η δέσμη ανεβαίνει. Αντίστροφα κατεβαίνει. Δοκίμασε μπροστά από κάποιο τοίχο.

Τεάζης Γιάννης

flwrina

• Guest
Reply #2 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2007, 21:55:57 μμ
το βιβλιο δεν το εχω. εννοεις εκεινο που μηδενιζει τα χιλιομετρα η κατι αλλο?? κατω απο το πλαστικο καλυμα των οργανων ειναι??  στα ψαλιδια κοντα?  φωτο μηπως υπαρχει?  θα με φωναζει να το δω αλλα...... που θα μου παει...

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #3 on: Σάββατο 31 Μάρτιος 2007, 14:29:00 μμ
το βιβλιο δεν το εχω. εννοεις εκεινο που μηδενιζει τα χιλιομετρα η κατι αλλο?? κατω απο το πλαστικο καλυμα των οργανων ειναι??  στα ψαλιδια κοντα?  φωτο μηπως υπαρχει?  θα με φωναζει να το δω αλλα...... που θα μου παει...
  Σίγουρα σε φωνάζει, θα το δεις πού θα πάει! :-)))))) Είναι τόσο εμφανές που φαίνεται ακόμη και όταν οδηγείς τη μηχανή.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Σάββατο 31 Μάρτιος 2007, 19:12:23 μμ
Αν βάλεις το χέρι σου στο κενο αριστερά εμπρός από ρεζερβουάρ ανάμεσα στο εσωτερικό του φερινγκ και τον λαιμό του τιμονιού θα το βρείς. Δεν χρειάζεται να λύσεις τίποτα.

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Σάββατο 31 Μάρτιος 2007, 19:17:39 μμ
Εδώ βλέπουμε το πίσω μέρος του προβολέα.

flwrina

• Guest
Reply #6 on: Τρίτη 03 Απρίλιος 2007, 19:57:31 μμ
ΕΥΡΗΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!     ολα καλα....τωρα επιτελους βλεπω....   αααααααααααα   οι μπλε λαμπες θα εχουν πιο καλα αποτελεσματα? ξερει κανεις?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #7 on: Τετάρτη 04 Απρίλιος 2007, 11:12:13 πμ
Υπάρχουν πολλών είδών 'μπλε λάμπες' (αν εννοείς xenon-like) και από διάφορους κατασκευαστές. Δεν είναι όλες ίδιες σε απόδοση. Εγώ προσωπικά κάποιες γιαπωνέζικες (και ακριβές) που είχα δοκιμάσει είχαν μέτρια-καλή απόδοση. Οι περισσότερες δεν κάνουν σωστή δουλειά (μειώνουν την ένταση του φωτισμού). Αν δεν βρείς κάποιες που πραγματικά από εμπειρία (σε άλλους) να φωτίζουν σωστά, θα συμβούλευα να μην κινηθείς σε αλλαγή.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline eris

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #8 on: Δευτέρα 08 Νοέμβριος 2010, 00:22:34 πμ
Θέλω και εγώ να ρυθμίσω τα φώτα μου, μοντέλο 99 τα φώτα ρυθμίζονται στο ίδιο σημείο με το 650 που δείχνει στη φωτό η είναι σε άλλο σημείο;;
επίσης θέλω να ρωτήσω!τα φώτα μου είναι ξένων και παρατήρησα πως τυφλώνω με τα φώτα μου ο ποιον οδηγό βρίσκετε μροστά μου σε σημείο να αλλάξω σε μεγάλη σκάλα που είναι του λάχιστον καλύτερα (δεν τυφλώνουν το ίδιο)το οποιο δεν είναι ξένων, πως μπορώ να καταλάβω αν τα φώτα είναι ξένων η τύπου ξένων;
Αν η κατάσταση δεν διορθωθεί με τι ρύθμιση θα αναγκαστώ να βγάλω τα ξένων και να βάλω κανονική λαμβά.. ???

Offline Τρανς-Αλπινιστής

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #9 on: Κυριακή 08 Ιούλιος 2012, 13:45:59 μμ
Το ξεθάβω για να ρωτήσω κι εγώ κάτι.
Άλλαξα λάμπα (έβαλα στραβά κουτσά τα κουλά μου και τα κατάφερα χωρίς να ξεβιδώσω τίποτα) αλλά είναι πολύ χαμηλά η δέσμη. Η λάμπα που έβαλα είναι Η4 αλλά άλλη μάρκα. Υπάρχει περίπτωση να έχει μικροδιαφορές που την κάνουν να "κάθεται" διαφορετικά στην υποδοχή και να χτυπάει πιο χαμηλά (οπότε απλώς ρυθμ'ιζω με τη βίδα) ή δεν έγινε καλά η τοποθέτηση;

Ευχαριστώ

Το TRANSALP μου είναι δίκυκλο!!!   ;D

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Κυριακή 08 Ιούλιος 2012, 15:19:42 μμ
Το ξεθάβω για να ρωτήσω κι εγώ κάτι.
Άλλαξα λάμπα (έβαλα στραβά κουτσά τα κουλά μου και τα κατάφερα χωρίς να ξεβιδώσω τίποτα) αλλά είναι πολύ χαμηλά η δέσμη. Η λάμπα που έβαλα είναι Η4 αλλά άλλη μάρκα. Υπάρχει περίπτωση να έχει μικροδιαφορές που την κάνουν να "κάθεται" διαφορετικά στην υποδοχή και να χτυπάει πιο χαμηλά (οπότε απλώς ρυθμ'ιζω με τη βίδα) ή δεν έγινε καλά η τοποθέτηση;

Ευχαριστώ
Aλλαξες λαμπα στο 650 χωρις να ξεβιδωσεις τιποτα? :o :o
Τοτε να αλλαξεις το νικ νειμ σου απο Τρανς-Αλπινιστής σε τιραμολα!

Πολυ πιθανο παντως να μην ειχες κουμπωσει σωστα την συρματινη ασφαλεια που κραταει στην θεση της την λαμπα, αυτη να βγηκε οποτε και η λαμπα μετακινηθηκε Δεν υπαρχουν διαφορες στην υποδοχη Ειδικα αν εβαλες καποια επωνυμη

Offline Τρανς-Αλπινιστής

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Κυριακή 08 Ιούλιος 2012, 15:48:57 μμ
Χαχαχα ... Τιραμόλα, ε;  ;D
Κι όμως στο φόρουμ υπάρχει ποστ όπου κάποιος άλλος τιραμόλας δίνει οδηγίες για αλλαγή χωρίς ξεβίδωμα και βάζει και φωτό ο αθεόφοβος  ;D
Επειδή όμως έτσι είναι λίγο μπελαλίδικο και δεν το έχω ξανακάνει δεν ξέρω αν εγώ έκανα κάτι λάθος ή αν μπορεί να χρειαστεί ρύθμιση με αλλαγή μάρκας λάμπας.
Η καινούρια είναι OSRAM, η παλιά ήταν noname.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #12 on: Κυριακή 08 Ιούλιος 2012, 18:39:06 μμ
Aλλαξες λαμπα στο 650 χωρις να ξεβιδωσεις τιποτα? :o :o
Τοτε να αλλαξεις το νικ νειμ σου απο Τρανς-Αλπινιστής σε τιραμολα!

Μαλλον εσενα δεν πιανουν τα χερια σου konkost, καλυτερα να το πας σε συνεργειο για τα δυσκολα  ;D :P  Κατα συμπτωση εκανα ακριβως αυτη τη δουλεια χθες στο "καινουργιο" δικο μου καθως ειχα μια περισια Osram Nightbreaker (ειχα αγορασει πακετο δυο οταν την αλλαξα πριν χρονια στο "παλιο"). Οταν ειχα κανει τη δουλεια την πρωτη φορα στο παλιο, ειχα βγαλει το πλαστικο των οργανων. Τωρα που θυμομουνα τι παιζει, εκανα τη δουλεια χωρις να βγαλω απολυτως τιποτα και σε ελαχιστο χρονο :eusa_clap:

[offtopic]
Και με την ευκαιρια να πω οτι αλλαξα και ΟΛΑ τα μπουζι χωρις να βγαλω τιποτα, απλα σηκωσα ελαχιστα το τεποζιτο οπως λεει το manual - εχω παρει και φωτογραφιες να ανεβασω σχετικο θεμα. Ο konkost ειχε γραψει καπου οτι πρεπει για το μπροστα αριστερα μπουζι να μετακινηθει το ψυγειο και για το πισω δεξια να βγει το (ρεζερβουαρ και το) φιλτροκουτι :o  :o ;D Κονκωστα, τα Honda δεν ειναι KTM να πρεπει να λυθει το μισο μηχανακι ν'αλλαξεις λαδια   :2hysterical: :P  Αααα, και δεν χαλανε κιολας, κατι που τομαθες εξ'αλλου απο πρωτο χερι με την τυχη πουχες να παρεις ΤΑ κατα τυχη  ;)
[/offtopic]
« Last Edit: Κυριακή 08 Ιούλιος 2012, 18:46:41 μμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #13 on: Κυριακή 08 Ιούλιος 2012, 18:55:08 μμ
Επειδή όμως έτσι είναι λίγο μπελαλίδικο και δεν το έχω ξανακάνει δεν ξέρω αν εγώ έκανα κάτι λάθος ή αν μπορεί να χρειαστεί ρύθμιση με αλλαγή μάρκας λάμπας.

Εχεις σιγουρα κανει κατι λαθος, ισως ναχει φυγει το ελασμα που κραταει τη λαμπα στη θεση της οπως λεει ο konkost. Η ρυθμιση της δεσμης στο ΤΑ650 γινεται ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ απο μια πλαστικη ροδελα στο αριστερο μερος του μπροστινου, αν σκυψεις και κοιταξεις θα τη δεις. Αλλα καλυτερα βγαλε το πλαστικο των οργανων και κοιτα να δεις αν η λαμπα εχει μπει σωστα καθως μαλλον εχει γινει καποιο λαθος.

" the PouroDuro spirit "

Offline Τρανς-Αλπινιστής

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #14 on: Κυριακή 08 Ιούλιος 2012, 21:07:34 μμ
Έκανα αυτό που λέει το manual (ξεβίδωμα του μαύρου πλαστικού που είναι κάτω από τον προβολέα) και το ξανακοίταξα. Η λάμπα φαινόταν ΟΚ, το έλασμα στη θέση του ... το ξαναέκανα καλού κακού. Τώρα που νύχτωσε είδα ότι ήθελε ρύθμιση αλλά στο μεταξύ είχα πειράξει τη βίδα ρύθμισης οπότε δεν ξέρω τελικά αν και μετά την επανατοποθέτηση έδειχνε αλλού γι' αλλού ή διορθώθηκε και το χάλασα με την βίδα που πείραξα ... Τέλος πάντων, θα μάθω πού θα πάει  :goofy: