Hellas Transalp Forum

Άμεση εκκίνηση?

Thanosf · 11509

Offline Thanosf

• Rossi και πάνω !
  • Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται ...
    • www.zesta.gr
on: Σάββατο 21 Φεβρουάριος 2009, 22:13:27 μμ
Εχθές το βράδυ έβαλα μπροστά και μετά από περίπου μισό λεπτό έβαλα 1η να ξεκινήσω.... Η ταχύτητα συνοδεύτηκε από ασυνήθιστα έντονο θόρυβο στο "κούμπωμα" της... Να σημειωθεί ότι έκανε κρύο... Αφού ξεκίνησα την πορεία μου όλα φάνηκαν οκ...

Υπάρχει πιθανότητα να έπαθε κάποια ζημιά? Ο θόρυβος ήταν ιδιαίτερα έντονος. Είχε τα χαρακτηριστικά του κανονικού "κουμπώματος" αλλά αρκετά ντεσιμπέλια πάνω!!!

Πόσο χρόνο περίπου είναι καλό να ζεσταίνουμε τον κινητήρα πρίν την εκκίνηση της πορείας μας (ειδικά όταν κάνει κρύο)?

. . .

Offline ΕΛΛΗ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ (flwrina)

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #1 on: Σάββατο 21 Φεβρουάριος 2009, 22:22:41 μμ
πριν καποιες μερες, εβαλα μπρος την δικη μου.μετα απο 20 λεπτα που δουλευε εβαλα απο περιεργεια ταχυτητα.
απο τα μπαλκονια βγηκαν απο τον θορυβο :goofy: :goofy:
απλα 3-4 λεπτα καλο ειναι να δουλεψει λιγο τα λαδια. δεν παθαινει παντως τιποτα μην αγχωνεσαι..

Ζήσε το σήμερα χωρίς αναστολές

NRG...

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #2 on: Κυριακή 22 Φεβρουάριος 2009, 01:07:47 πμ
Εχθές το βράδυ έβαλα μπροστά και μετά από περίπου μισό λεπτό έβαλα 1η να ξεκινήσω.... Η ταχύτητα συνοδεύτηκε από ασυνήθιστα έντονο θόρυβο στο "κούμπωμα" της...

Υπάρχει πιθανότητα να έπαθε κάποια ζημιά?

Όχι.

Πόσο χρόνο περίπου είναι καλό να ζεσταίνουμε τον κινητήρα πρίν την εκκίνηση της πορείας μας (ειδικά όταν κάνει κρύο)?

Από μερικά δευτερόλεπτα (στο δικό μου) μέχρι ένα-δυο λεπτά (στο ΤΑ650).

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline cbfaras

• μην πας πισω μου σταματαω αποτομα!!!!!!!!!
  • Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #3 on: Κυριακή 22 Φεβρουάριος 2009, 01:52:39 πμ
την επομενη φορα κρατα το συμπλεκτη για 5-10
δευτερα και μετα βαλε πρωτη. αυτο το κανεις για να
ανοιξουν οι δισκοι του συμπλεκτη και να ισχωρησει το
λαδι αναμεσα τους για να μπορεσουν να συμπλεξουν.
οταν το αφηνεις για 8-10ωρες και κανει και κρυο το λαδι
εκτος οτι καθεται-στραγγιζει δλδ απο τους δισκους και ολο
το μοτερ ειναι και παχηρευστο γι'αυτο το λογο θελει ζεσταμα
και ειδικα το χειμονα  :)

Μην Πλησιαζεις Ταυρο Απο Εμπρος Γαιδουρι Απο Πισω Και Βλακα Απο Πουθενα           
CBF1000 06' CB900fz 79' RMZ450 K5 Και Παλιος XLV 650

costas

• Guest
Reply #4 on: Κυριακή 22 Φεβρουάριος 2009, 01:57:58 πμ
Βάλε μπροστά και φύγε αγόρι μου.

Offline petervic

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Κυριακή 22 Φεβρουάριος 2009, 02:51:51 πμ
Άστο να ζεσταθεί μέχρι να κρατάει ρελαντί σωστό και μετά φύγε.

Η ασημουλα μου, το 4ο παιδι μου...

Πέτρος
XL650V

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #6 on: Κυριακή 22 Φεβρουάριος 2009, 18:43:42 μμ
 :offtopic:

Το ζεσταμα μου θυμιζει λιγο κατι κουβεντες που εχω κανει με Hi-Endαδες (σκαγιασμένους τυπους οσον αφορα στον ηχο και στην ποιοτητα του, που βγαινει απο τα μηχανηματα [αν ειναι κανενας που εχει ΤΑ μην παρεξηγηθει]).
Ειναι καποιοι τυποι που "εχουν ακουσει", "τους εχουν πει", "εχουν διαβασει" κλπ οτι πριν ακουσουν μουσικη πρεπει να ζεστανουν τα μηχανηματα τους, ωστε να επιτυχουν την ποιοτητα που θελουν. Δεν κανει να τα αναβουν και να ακουν αμεσως...  ???
Υπαρχουν καποιοι λοιπον που αφηνουν τους ενισχυτες (κυριως αυτους με λαμπες), cd player κλπ αναμμενα για 8 ωρες και ακουν μουσικη μετα...

Προσωπικα δεν εχω μετρησει ποση ψρα την αφηνα να ζεσταθει, αλλα ειναι οση ωρα κανω να τη βγαλω αποτο γκαραζ, να κλεισω την πορτα, να κουμπωσω μπουφαν, να βαλω κρανος και γαντια...

Offline petervic

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Κυριακή 22 Φεβρουάριος 2009, 18:45:07 μμ
Μια χαρά είσαι τότε ;D ;D

Πέτρος
XL650V

Offline Thanosf

• Rossi και πάνω !
  • Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται ...
    • www.zesta.gr
Reply #8 on: Κυριακή 22 Φεβρουάριος 2009, 18:47:46 μμ
:offtopic:

Το ζεσταμα μου θυμιζει λιγο κατι κουβεντες που εχω κανει με Hi-Endαδες (σκαγιασμένους τυπους οσον αφορα στον ηχο και στην ποιοτητα του, που βγαινει απο τα μηχανηματα [αν ειναι κανενας που εχει ΤΑ μην παρεξηγηθει]).
Ειναι καποιοι τυποι που "εχουν ακουσει", "τους εχουν πει", "εχουν διαβασει" κλπ οτι πριν ακουσουν μουσικη πρεπει να ζεστανουν τα μηχανηματα τους, ωστε να επιτυχουν την ποιοτητα που θελουν. Δεν κανει να τα αναβουν και να ακουν αμεσως...  ???
Υπαρχουν καποιοι λοιπον που αφηνουν τους ενισχυτες (κυριως αυτους με λαμπες), cd player κλπ αναμμενα για 8 ωρες και ακουν μουσικη μετα...

Προσωπικα δεν εχω μετρησει ποση ψρα την αφηνα να ζεσταθει, αλλα ειναι οση ωρα κανω να τη βγαλω αποτο γκαραζ, να κλεισω την πορτα, να κουμπωσω μπουφαν, να βαλω κρανος και γαντια...

Πάντα από γκαράζ ξεκινάς εσύ?

. . .

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #9 on: Κυριακή 22 Φεβρουάριος 2009, 19:26:22 μμ
Απο το σπιτι.... ναι!
Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις το μονο που αλλαζει σε χρονο...ζεσταματος ειναι που ξεκιναει να μετραει απο το κουμπωμα του μπουφαν!!

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Κυριακή 22 Φεβρουάριος 2009, 21:52:04 μμ
Είχε συζητηθεί σε άλλο forum και είχαν παρουσιάσει το παρακάτω κείμενο:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Η αφορμή του παρόντος θέματος, είναι μια επιστολή ενός αναγνώστη που αναφέρεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης της Οξφόρδης στη Μ. Βρετανία, να καταλογίζει πρόστιμο των 60 ευρώ, σε όσους αφήνουν τον κινητήρα του αυτοκινήτου τους αναμμένο για πολλή ώρα, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο μια γνωστή σε όλους μας συνήθεια, που γίνεται για να ζεσταθεί ο κινητήρας του αυτοκινήτου τις κρύες μέρες του χειμώνα,
Όμως, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους περισσότερους μοτοσυκλετιστές.Όση ώρα χρειάζονται για να προετοιμαστούν (να κουμπώσουν το μπουφάν και να φορέσουν κράνος και γάντια), αφήνουν τον κινητήρα αναμμένο, για να ζεσταθεί. Όσοι όμως νομίζουν πως με αυτή τη μέθοδο, μειώνεται η φθορά του κινητήρα, επειδή ζεσταίνεται αργά, χωρίς να ζορίζεται, γελιούνται οικτρά. Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!
Περισσότερο από το 90% της φθοράς ενος κινητήρα, προκαλείται όταν δουλεύει και είναι κρύος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε λοιπόν, είναι να τον βοηθήσουμε να φτάσει όσο γρηγορότερα γίνεται στη θερμοκρασία λειτουργία του, αποφεύγοντας όμως να τον ζορίζουμε όσο ο ίδιος και τα λάδια του είναι κρύα. Αυτό ακριβώς είναι και το σκεπτικό όσων αφήνουν τη μοτοσικλέτα τους στο ρελαντί, για να ζεσταθεί. Προσέξτε όμως! Ένας κινητήρας στο ρελαντί, καταναλώνει τόσο λίγο καύσιμο, που μπορεί να μην καταφέρει ποτέ να φτάσει ούτε αυτός αλλά ούτε και τα λάδια του στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας τους.
Η σημαντικότερη παράμετρος στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η λειτουργία των πρόσθετων ουσιών του λιπαντικού. Συνήθως πρόκειται για ένα συνδυασμό μολυβδαινιούχων σουλφιδίων (molybdenum sulphide) και ZDDP (zincdialkyldithiophosphate), που δυστυχώς,για να αρχίσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, θα πρέπει πρώτα να ζεσταθούν. Αυτό συμβαίνει γύρω στους 6Ο°c. ενώ κάτω από αυτή τη θερμοκρασία, επειδή αυτά τα πρόσθετα είναι ακόμα αδρανή, ο κινητήρας φθείρεται πολύ περισσότερο, και ας δουλεύει στο ρελαντί. Και αν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι πολύ χαμηλή, όπως για παράδειγμα τον χειμώνα, ο κινητήρας θα χρειαστεί πολλή ώρα μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει τους 60°c. Στην περίπτωση που είναι αερόψυκτος, ίσως να μην τη φτάσει και ποτέ!
Οι κατασκευαστές μοτοσικλετών και λιπαντικών, συνιστούν, αφού βάλουμε μπροστά τον κινητήρα μας. αμέσως να ξεκινήσουμε, αλλά στα πρώτα χιλιόμετρα να οδηγούμε προσεκτικά, και να μη ζορίζουμε τον κινητήρα μας. είτε ανεβάζοντας πολλές στροφές, είτε κρατώντας τις στροφές υπερβολικά χαμηλά.
Μην ξεχνάτε πως στις μοτοσικλέτες με καρμπιρατέρ, θα πρέπει να κλείνουμε όσο το δυνατό συντομότερα το τσοκ, γιατί το πλούσιο μείγμα που μπαίνει στον θάλαμο καύσης, "σπάει" το λάδι που βρίσκεται στα τοιχώματα του κυλίνδρου, επιταχύνοντας με τη σειρά του τη φθορά. Αντίθετα, στις μοτοσικλέτες που δεν έχουν χειροκίνητο τσοκ και εχουν ψεκασμό, το προηγούμενο δεν ισχύει, καθώς το μόνο που κάνει το τσοκ είναι να αυξάνει τις στροφές και όχι να επηρεάζει τη σύσταση του μείγματος.

πηγή : moto"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:alright:

Η πραγματικά σοβαρή φθορά γίνεται τα πρώτα 2-3 δευτερα της εκκίνησης του κινητήρα μετά από πολύωρη ακινησία. Τα λάδια έχουν κάτσει στο κάρτερ και μέχρι να ανέβουν σε όλο τον κινητήρα, υπάρχει κίνηση των μερών χωρίς ουσιαστική λίπανση. Όσο πιο κρύο είναι το λάδι - παγωνιά - τόσο πιο μεγάλος αυτός ο χρόνος.
Προσωπικά, και στο αυτοκίνητο και στη μηχανή έχω βάλει ενισχυτικό λαδιού με τεφλόν που - υποτίθεται - δημιουργεί μια στρώση σε όλα τα μέρη του κινητήρα και μειώνει τις τριβές κατα την εκκίνηση. Από προσωπική εμπειρία - μηχανικός οχημάτων γαρ - έχω δει πως κάτι κάνει. Σίγουρα όμως δεν κάνει κακό. Να σημειώσω πως ο κινητήρας του GS μου είναι τύπου αυτοκινήτου. Το αν λόγο χημικό δε συνίσταται για τις κλασικές μηχανές που οι δίσκοι βουτάνε στο λάδι. Πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο προιόν αλλά δε το γνωρίζω ακριβώς.
« Last Edit: Κυριακή 22 Φεβρουάριος 2009, 22:36:26 μμ by ThanDim »

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline petervic

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Κυριακή 22 Φεβρουάριος 2009, 22:29:54 μμ
Συμφωνώ με τον Θανάση γιατί το ίδιο ξέρω και εγώ, ξεκινάμε άμεσα χωρίς πολλά ζόρια και πάμε χαλαρά, μόλις δούμε να ανεβάζει λίγο θερμοκρασία πάμε κανονικά, το "πάμε χαλαρά" όμως δεν σημαίνει ότι σερνόμαστε και κρατάμε και μια ουρά 10 οχημάτων από πίσω μας για να μη ζοριστούμε εμείς γιατί το εχω δει και αυτό, με το αυτοκίνητο φυσικά και όχι με το ΤΑ.

Πέτρος
XL650V

dion

• Guest
Reply #12 on: Δευτέρα 23 Φεβρουάριος 2009, 04:00:17 πμ
ασχετα με τις οποιες θεωριες, καλο ειναι στην πρωτη εκκινηση του κινητηρα να του δινεις το περιθωριο να ζεσταθει ομαλα(ρελαντι)οσο αφορα τα μεταλλα,και το λαδι να αρχισει να ανεβαζει θερμοκρασια για να επιτυχει την ιδανικη λιπανση(80-120οC).Σιγουρα οχι 1ωρα ρελαντι αλλα 2-3λεπτα ειναι καλα.Και πιστευω εκει βλεπεις και το ιδανικο ιξωδες το λαδιου!π.χ αν χειμωνα εχεις 20-50 ο κινητηρας θα τραβαει ζορι τα 1α χλμ μεχρι να ζεσταθει το λαδι!

tranten

• Guest
Reply #13 on: Δευτέρα 23 Φεβρουάριος 2009, 07:31:54 πμ
την επομενη φορα κρατα το συμπλεκτη για 5-10
δευτερα και μετα βαλε πρωτη. αυτο το κανεις για να
ανοιξουν οι δισκοι του συμπλεκτη και να ισχωρησει το
λαδι αναμεσα τους για να μπορεσουν να συμπλεξουν.
οταν το αφηνεις για 8-10ωρες και κανει και κρυο το λαδι
εκτος οτι καθεται-στραγγιζει δλδ απο τους δισκους και ολο
το μοτερ ειναι και παχηρευστο γι'αυτο το λογο θελει ζεσταμα
και ειδικα το χειμονα  :)

ακριβως αυτο,1-2 πατηματα του συμπλεκτη με λιγο ζεσταμα 2-3 λεπτα κ εισαι οκ
κ εννοειται οτι οταν εχει κρυο δεν παμε κοφτες στα πρωτα χιλιομετρα
« Last Edit: Δευτέρα 23 Φεβρουάριος 2009, 07:34:23 πμ by 3-21 »

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Δευτέρα 23 Φεβρουάριος 2009, 08:45:28 πμ
Συμφωνώ με τα λεγόμενα σας. Με αλλά περισσότερο με αλλά λιγότερο.
Το θέμα είναι η χρυσή τομή

Δεν κάνει να δουλεύει κρύο αλλά όπως και να το κάνουμε όταν το ξεκινάμε αμέσως (έστω και σιγά σιγά) ζορίζεται περισσότερο απ' ότι στο ρελαντί. Από την άλλη στο ρελαντί το χειμώνα πρέπει να δουλεύει μισή ώρα για να ζεσταθεί και δεν ζεσταίνεται και ομοιόμορφα.

Εγώ αυτό που κάνω είναι όταν το βάζω μπροστά να το κρατάω για 1 λεπτό με το γκάζι στις 1500- 2000 στροφές (αποφεύγω τι χρήση τσόκ) μετά το αφήνω στο ρελαντί, βάζω γάντια κράνος. 2, 3 γκάζιες μέχρι τις 2000 στροφές και ξεκινάω με ρεγουλα  και πάλι χωρίς όμως να πηγαίνω και σαν χεσ...νος.

Δεν εχω μεγάλη εμπειρία αλλά βλέπω διαφορά το χειμώνα μεταξύ 10W-50 και 15W-50 στο λάδι.
Από την άλλη Το καλοκαίρι πρέπει να είναι καλύτερο το 15W-50 Και πάλι όμως πιστεύω ότι θέλει να δουλέψει λίγο πριν ξεκινήσει για να πάει το λάδι σε όλα τα μέρη του κινητήρα.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αφού όλοι ψάχνουμε την αλήθεια..
Κι αφού σχεδόν όλοι ξέρουμε ποια είναι..
Γιατί το ψέμα είναι πιο δημοφιλές  ???

dion

• Guest
Reply #15 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 04:59:22 πμ
για τα δικα μας μοτορια καλο ειναι ενα ημισυνθετικο λαδακι επωνυμο μεταξυ 10-40 η 15-50 χειμωνα καλοκαιρι.εγω λογω μη πολλων χλμ ετησιως βαζω 10-40 κ το αλλαζω 1φορα το χρονο.
Το χειμωνα ζεσταινεται ευκολα και με 2-3λεπτα ειναι ετοιμη για ομαλο(παντα) ξεκινημα!

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
  • Quocunque Jeceris Stabit
Reply #16 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 20:53:02 μμ

Το owner's manual της Honda για την Africa συνιστά 30 δευτερόλεπτα σε fast idle (1500 με 2500 rpm) και καλό μας δρόμο.

Δεν κρατάει πάντα ρελαντί με τόσο ζέσταμα, αλλά τον εμπιστεύομαι το Γιαπωνέζο.

My bike got stolen and all I got was this lousy thread. And the bike back...

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #17 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 21:45:25 μμ
Κουμπάρε μ' σε λάθος φόρουμ γράφεις.
Εδώ γράφουμε για τρανσάλπ.

Να δεις που σε λίγο θα βγούνε κι οι άλλοι, να μας λένε πως τραγουδάνε τα τζιτζίκια.
Κοψ' τε το  :spamsign:, ρέεεεε :director:

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
  • Quocunque Jeceris Stabit
Reply #18 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 22:28:20 μμ
Κουμπάρε μ' σε λάθος φόρουμ γράφεις.
Εδώ γράφουμε για τρανσάλπ.

Να δεις που σε λίγο θα βγούνε κι οι άλλοι, να μας λένε πως τραγουδάνε τα τζιτζίκια.
Κοψ' τε το  :spamsign:, ρέεεεε :director:

Ρε +λέιτορ, εγώ σπαμάρω τώρα ή εσύ? Ξέρεις να έχουν πολλές διαφορές μηχανικά τα TA με τα AT?

My bike got stolen and all I got was this lousy thread. And the bike back...

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #19 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 23:29:05 μμ
Ρε +λέιτορ, εγώ σπαμάρω τώρα ή εσύ? Ξέρεις να έχουν πολλές διαφορές μηχανικά τα TA με τα AT?

Στο ΤΑ, το μπροστινό φτερό, δεν είναι αναλώσιμο λέμε....

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #20 on: Τετάρτη 25 Φεβρουάριος 2009, 04:01:35 πμ
λοιπον εγω εδω και 2-3-4 μερες τωρα με τα κρυα μαλλον, εχω αλλο (και το πρωι ου παω για δουλεια και μετα στο  γυρισμο)...

Με το που παιρνει μπροστα κρυα χωρις τροκ, μονο με λιγο γκαζι δυσκολευεται να ανεβασει στροφες και σβηνει σχεδον αμεσως ακομα και αν γυρισω τη...γκαζιερα....
ασε που μου φαινεται οτι ειναι πιο σκληρο το γκαζι....
με τη 2η φορα ολα οκ....

Αυτα....
καμια ιδεα? (και εννοειται οτι αυριο δε θα εχει προβλημα...)

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Τετάρτη 25 Φεβρουάριος 2009, 06:49:37 πμ
λοιπον εγω εδω και 2-3-4 μερες τωρα με τα κρυα μαλλον, εχω αλλο (και το πρωι ου παω για δουλεια και μετα στο  γυρισμο)...

Με το που παιρνει μπροστα κρυα χωρις τροκ, μονο με λιγο γκαζι δυσκολευεται να ανεβασει στροφες και σβηνει σχεδον αμεσως ακομα και αν γυρισω τη...γκαζιερα....
με τη 2η φορα ολα οκ....

Αυτα....

Και εμένα έτσι κάνει όταν έχει θερμοκρασία κάτω από 5' C. Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα. Ας σβήσει και 1-2 φορές. Απλά το βοηθάω με το γκάζι αλλά  σιγά σιγά στην αρχή
δεν χρησιμοποιώ τσόκ και συνήθως δεν μου σβήνει ακόμα και με 0 βαθμούς. Μόνο που ζορίζεται λίγο στην αρχή
« Last Edit: Τετάρτη 25 Φεβρουάριος 2009, 08:29:07 πμ by kostasj »

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αφού όλοι ψάχνουμε την αλήθεια..
Κι αφού σχεδόν όλοι ξέρουμε ποια είναι..
Γιατί το ψέμα είναι πιο δημοφιλές  ???

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #22 on: Τετάρτη 25 Φεβρουάριος 2009, 07:41:16 πμ
Αν τραβήξεις πρώτα το τσοκ και μετά πατήσεις τη μίζα (χωρίς να πειράξεις το γκάζι), σου κάνει τα ίδια?
« Last Edit: Τετάρτη 25 Φεβρουάριος 2009, 07:52:06 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Τετάρτη 25 Φεβρουάριος 2009, 15:29:44 μμ

με τη 2η φορα ολα οκ....

Αυτα....
Μαλλον θα εννοεις οτι μπερδευει Λογικο δεν ειναι αφου ειναι κρυος ο κινητηρας?......

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #24 on: Τρίτη 03 Μάρτιος 2009, 17:28:40 μμ
Αν τραβήξεις πρώτα το τσοκ και μετά πατήσεις τη μίζα (χωρίς να πειράξεις το γκάζι), σου κάνει τα ίδια?
Ναι... δεν ειχε σχεση...

Μαλλον θα εννοεις οτι μπερδευει Λογικο δεν ειναι αφου ειναι κρυος ο κινητηρας?......
Μαλλον...

γιατι...
(και εννοειται οτι αυριο δε θα εχει προβλημα...)