Πολύ σημαντικό θέμα έθεσες και με ενδιαφέρει κι εμένα πολύ.
Το καλοκαίρι είχα έναν υδραυλικό στο σπίτι για να φτιάξει κάτι και με ρώτησε πότε έκανα τελευταία φορά service στον ηλιακό. του είπα "Ποτέ, γιατί ακόμα δεν τον χρησιμοποιώ" και μου εξήγησε πως υπάρχει μία ράβδος που καταστρέφεται από τα άλατα και άμα καταστραφεί αυτή και δεν αλλαχτεί, τότε καταστρέφεται ολόκληρος ο ηλιακός από τα άλατα. Του ζήτησα να την αλλάξει και διαπιστώσαμε οτι είχε καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Επομένως για όσους έχουν Ηλιακό, το service κάθε 1-2 χρόνια είναι υποχρεωτικό.
Επίσης, στο φροντιστήριο, το νερό στον ψύκτη μύριζε πολύ άσχημα. Ο τεχνικός που ήρθε και τον είδε, είπε οτι ο ψύκτης δεν έχει τίποτα, αλλά το νερό της περιοχής δεν είναι καλό. Ο ψύκτης έχει ένα δοχείο μέσα στο οποίο ψύχει το νερό. Οταν δεν χρησιμοποιείται ο ψύκτης, όλες οι ακαθαρσίες του νερού κατακάθονται στο κάτω μέρος αυτού του δοχείου και την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσει κάποιος τον ψύκτη, έρχονται όλες μαζί. Τελικά αναγκάστηκα και αγόρασα και τοποθέτησα ένα φίλτρο (κόστος γύρω στα 50 ευρώ) πριν από τον ψύκτη και το πρόβλημα περιορίστηκε σημαντικά, χωρίς όμως να εξαφανιστεί εντελώς. Το φίλτρο που πήρα το βρήκα από μία εταιρεία στο Γέρακα. Κοίτα
εδώ. Επειδή πήγα ο ίδιος μου έδωσαν την εντύπωση οτι το έχουν ψάξει αρκετά το θέμα, αλλά επειδή οι δικές μου οι γνώσεις είναι περιορισμένες στο αντικείμενο αυτό, διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη.
Ένας συνάδελφος στο γραφείο, που πρόσφατα έγινε πατέρας, είπε οτι έβαλε φίλτρο με περίπου 600 ευρώ, για όλο το διαμέρισμά του. Είπε πάντως οτι θέλει πολύ ψάξιμο γιατί κυκλοφορούν πολλά "περίεργα" προϊόντα στην αγορά, με λάμπες UV και άλλες αμφίβολες πατέντες. Πάντως αν και το είχα ψάξει λίγο, δεν είχα ιδέα οτι η αντίστροφη όσμωση καθιστά το νερό μη πόσιμο.
Για ότι παραπάνω μάθεις, κράτα μας ενήμερους.
« Last Edit: Τρίτη 20 Ιανουάριος 2009, 13:46:19 μμ by Γιάννης Σταυρουλάκης »
There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V