Hellas Transalp Forum

Φίλτρο νερού για το σπίτι

Παύλος · 11644

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
on: Τρίτη 20 Ιανουάριος 2009, 13:12:19 μμ
Εδώ και λίγο καιρό έχω μετακομίσει (δε θέλω σχόλια :) ) σε μια περιοχή της Αττικής που έχει κοινοτικό σύστημα ύδρευσης. Δυστυχώς το νερό έχει πάρα πολλά άλατα (εκτός της μυρωδιάς χλωρίου) και ψάχνω για λύση.

Διάβασα αρκετά σε διάφορα φορα και έμαθα ότι το καλύτερο φίλτρο για καθαρισμό του νερού από τα πάντα είναι το αντίστροφης όσμωσης. Με την αντίστροφη όσμωση όμως το νερό γίνεται απεσταγμένο, άρα μη πόσιμο και θέλει και ειδικό Mineral filter για προσθήκη των υγειών για τον οργανισμό αλάτων και επιπλέον τα φίλτρα του θέλουν άλλαγή το πολύ μια φορά το χρόνο.

Υπάρχει και το φίλτρο ενεργού άνθρακα και οι διαλύτες αλάτων, τα οποία ναι μεν διαλύουν τα άλατα και δεν πιάνουν "πουρί" αλλά πάλι φτάνουν στο ποτήρι μου.

Υπάρχει κάποιος που να το έχει ψάξει καλύτερα και να έχει βρει λύση;

Παύλος Καρούμπης

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #1 on: Τρίτη 20 Ιανουάριος 2009, 13:24:18 μμ
Αν το σπίτι δεν έχει κεντρική εγκατάσταση φίλτρου, θα πρέπει να γίνει αν θες να βάλεις κάτι μόνιμο.
Αν μπει σε όλο το δίκτυο τότε θα έχεις σπατάλη στο φίλτρο (καζανάκια,ντουζ κλπ) = κόστος

Βάλε κάτω τις ποσότητες πόσιμου νερού που χρειάζεσαι και δες τι σε συμφέρει, εμφιαλωμένα με 2ε/6 φιάλες + κουβάλημα ή το φίλτρο + σερβις ανά 9μηνο ?

Επίσης την καλύτερη άποψη θα την ακούσεις απο τους γείτονες. Ρώτα τι έχουν κάνει αυτοί, αν έχουν το φίλτρο πόσιμου ή για ολη την εγκατάσταση και ποια . Οι σωληνώσεις θα αντέχουν χωρίς φίλτρο ? (κοίτα και για ανόδιο)
Ρώτα επίσης αν υπάρχει πρόβλεψη ένταξης του δικτύου στην ΕΥΔΑΠ.

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Τρίτη 20 Ιανουάριος 2009, 13:32:22 μμ
Για πόσιμο νερό έχουμε φροντίσει ήδη με επιδαπέδιο ψύκτη εμφιαλωμένου νερού, αλλά είναι μπελά το κουβάλημα των 10λιτρων μπουκάλων.

Παύλος Καρούμπης

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #3 on: Τρίτη 20 Ιανουάριος 2009, 13:32:42 μμ
Για την μυρωδιά του χλωρίου κάτι μπορείς να κάνεις με τα συμβατικά φίλτρα αλλά μόνο για το πόσιμο νερό. Αλλίως εάν θέλεις γιά όλο το δίκτυο του σπιτιού θα πρέπει να αλλάζεις πάρα πολύ γρήγορα τα φίλτρα που σημαίνει κόστος + ταλαιπωρία.

Για τα άλατα επειδή έχω και εγώ πρόβλημα δεν έχω καταφέρει κάτι το ουσιαστικό.  Επίσης έχω καταλάβει οτι η αποτελεσματικότητα των φίλτρων γενικά έχει πολύ μικρό κύκλο ζωής.

Αν είσαι απόψε στη ΣΥΜΟΦΕ μπορούμε να τα πούμε απο κοντα.

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #4 on: Τρίτη 20 Ιανουάριος 2009, 13:42:07 μμ
Πολύ σημαντικό θέμα έθεσες και με ενδιαφέρει κι εμένα πολύ.
Το καλοκαίρι είχα έναν υδραυλικό στο σπίτι για να φτιάξει κάτι και με ρώτησε πότε έκανα τελευταία φορά service στον ηλιακό. του είπα "Ποτέ, γιατί ακόμα δεν τον χρησιμοποιώ" και μου εξήγησε πως υπάρχει μία ράβδος που καταστρέφεται από τα άλατα και άμα καταστραφεί αυτή και δεν αλλαχτεί, τότε καταστρέφεται ολόκληρος ο ηλιακός από τα άλατα. Του ζήτησα να την αλλάξει και διαπιστώσαμε οτι είχε καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Επομένως για όσους έχουν Ηλιακό, το service κάθε 1-2 χρόνια είναι υποχρεωτικό.
Επίσης, στο φροντιστήριο, το νερό στον ψύκτη μύριζε πολύ άσχημα. Ο τεχνικός που ήρθε και τον είδε, είπε οτι ο ψύκτης δεν έχει τίποτα, αλλά το νερό της περιοχής δεν είναι καλό. Ο ψύκτης έχει ένα δοχείο μέσα στο οποίο ψύχει το νερό. Οταν δεν χρησιμοποιείται ο ψύκτης, όλες οι ακαθαρσίες του νερού κατακάθονται στο κάτω μέρος αυτού του δοχείου και την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσει κάποιος τον ψύκτη, έρχονται όλες μαζί. Τελικά αναγκάστηκα και αγόρασα και τοποθέτησα ένα φίλτρο (κόστος γύρω στα 50 ευρώ) πριν από τον ψύκτη και το πρόβλημα περιορίστηκε σημαντικά, χωρίς όμως να εξαφανιστεί εντελώς. Το φίλτρο που πήρα το βρήκα από μία εταιρεία στο Γέρακα. Κοίτα εδώ. Επειδή πήγα ο ίδιος μου έδωσαν την εντύπωση οτι το έχουν ψάξει αρκετά το θέμα, αλλά επειδή οι δικές μου οι γνώσεις είναι περιορισμένες στο αντικείμενο αυτό, διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη.
Ένας συνάδελφος στο γραφείο, που πρόσφατα έγινε πατέρας, είπε οτι έβαλε φίλτρο με περίπου 600 ευρώ, για όλο το διαμέρισμά του. Είπε πάντως οτι θέλει πολύ ψάξιμο γιατί κυκλοφορούν πολλά "περίεργα" προϊόντα στην αγορά, με λάμπες UV και άλλες αμφίβολες πατέντες. Πάντως αν και το είχα ψάξει λίγο, δεν είχα ιδέα οτι η αντίστροφη όσμωση καθιστά το νερό μη πόσιμο.
Για ότι παραπάνω μάθεις, κράτα μας ενήμερους.
« Last Edit: Τρίτη 20 Ιανουάριος 2009, 13:46:19 μμ by Γιάννης Σταυρουλάκης »

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

andy

• Guest
Reply #5 on: Τετάρτη 21 Ιανουάριος 2009, 10:46:38 πμ
Οπως ξέρετε δουλεύω στην ΕΥΔΑΠ.
Πρίν από καμιά 10αρια χρόνια ήθελα να βάλω και εγώ κάποιο φίλτρο.Μιλησα με συναδελφο από το χημείο μας και μου είπε ότι τα φίλτρα καθαρίζουν αλλά αλοιώνουν το νερό.Με τα χρόνια ο οργανισμό μας μαθαίνει σε αυτό το "καθαρό" νερό και όπου αλλού πίνεις νερό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε βλάπτει (διαρειες και εμετούς)
Πληροφωριακά η Αθήνα έχει το καθαρότερο νερό της Ευρώπης.
Το ότι μυρίζει το νερό του σπιτιού σου μπορεί να οφήλεται και από κατάλυπα που έχουν μαζευτεί στο φίλτρο του μετρητή. Σε αυτή την περίπτωση παίρνεις 1022 (κέντρο ΕΥΔΑΠ) δίνεις τα στοιχεία σου (ονοματεπώνοιμο,διευθηνση,και αριθμό μετρητή) και ζητάς να έρθει συναιργείο για τοπικό καθαρισμό.
Δική σου η απόφαση.

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Τετάρτη 21 Ιανουάριος 2009, 11:33:05 πμ
Αντρέα ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αλλά αν διαβάσεις ξανά θα δεις ότι δεν παίρνω νερό από ΕΥΔΑΠ, αλλά από το Δήμο  :(

Παύλος Καρούμπης

andy

• Guest
Reply #7 on: Τετάρτη 21 Ιανουάριος 2009, 11:47:40 πμ
Αντρέα ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αλλά αν διαβάσεις ξανά θα δεις ότι δεν παίρνω νερό από ΕΥΔΑΠ, αλλά από το Δήμο  :(
και ο δήμος από την ΕΥΔΑΠ το παίρνει (και δεν πληρώνει ποτέ και το χρεώνει πιο ακριβά το κυβικό). τότε ζήτα από τον δήμο να σου καθαρίσει τον μετρητή

Offline AGELOSB

• Απλός οδηγός
Reply #8 on: Τετάρτη 21 Ιανουάριος 2009, 11:52:06 πμ
εγω παλι στη θεσσαλονικη αγοραζω 6αδες νερου .Ουτε κι αυτο ξερω αν ειναι καλο για την υγεια μας γιατι  κυκλοφορουν πολλες μαρκες.....
αλλα εχω ακουσει για κατι κανατες που κυκλοφορουν και καθαριζουν το νερο της Βρυσης κτλ
εχετε καποια γνωμη περι τουτου; τι λεει η ΕΥΔΑΠ γι αυτο ; και παρεπιπτοντως δεν ειχα και δεν εχω ιδεα αν υπαρχει φιλτρο στο ρολοι .Αυτο το βαζεις εξτρα ή η ΕΥΔΑΠ;

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Τετάρτη 21 Ιανουάριος 2009, 11:57:52 πμ
εγω παλι στη θεσσαλονικη αγοραζω 6αδες νερου .Ουτε κι αυτο ξερω αν ειναι καλο για την υγεια μας γιατι  κυκλοφορουν πολλες μαρκες.....
αλλα εχω ακουσει για κατι κανατες που κυκλοφορουν και καθαριζουν το νερο της Βρυσης κτλ
εχετε καποια γνωμη περι τουτου; τι λεει η ΕΥΔΑΠ γι αυτο ; και παρεπιπτοντως δεν ειχα και δεν εχω ιδεα αν υπαρχει φιλτρο στο ρολοι .Αυτο το βαζεις εξτρα ή η ΕΥΔΑΠ;

Και εγώ έχω καταλήξει στο κουβάλημα αγοράζω 4 εξάδες κάθε φορά. Για τις κανάτες με το φίλτρο είχαν βγει διάφορα κακά σενάρια, ότι τελικά το συγκεκριμένο φίλτρο μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά από ότι καλό, πιο τεχνικά στοιχεία που το δικαιολογούν δεν θυμάμαι γιατί είμαι και ψιλοάσχετος με το θέμα.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

andy

• Guest
Reply #10 on: Τετάρτη 21 Ιανουάριος 2009, 12:05:24 μμ
το φίλτρο είναι μέσα στον μετρητή στην εισαγωγή. Η κανάτες κρατάναι ότι και το φίλτρο της βρύσης

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Τετάρτη 21 Ιανουάριος 2009, 12:29:09 μμ
και ο δήμος από την ΕΥΔΑΠ το παίρνει...

Μπα δε νομίζω γιατί το νερό έχει πολλά άλατα, ενώ στο Περιστέρι ήταν μια χαρά. Θα το ρωτήσω πάντως

Παύλος Καρούμπης

Offline AGELOSB

• Απλός οδηγός
Reply #12 on: Τετάρτη 21 Ιανουάριος 2009, 12:42:54 μμ
το φίλτρο είναι μέσα στον μετρητή στην εισαγωγή. Η κανάτες κρατάναι ότι και το φίλτρο της βρύσης
αρα ;τις αγοραζουμε ή περιοριζομαστε στο χαμαλικι;
αληθεια ΑΝDY εσυ που εισαι γνωστης περισσοτερο ,στο σπιτι σας τι νερο πινετε;εχετε και παιδια και φανταζομαι θα προσεχετε τις κινησεις σας!

Offline siflis (Σταυρος)

• Οδηγάρα
Reply #13 on: Τετάρτη 21 Ιανουάριος 2009, 13:00:44 μμ
Νομίζω η βρύση δεν έχει φίλτρο αλλά σήτα , η  οποία κρατάει μόνο χοντρά πράματα  και δεν αντικαθίσταται  αλλά καθαρίζεται . Έχω μια κανάτα της AEG  που της αλλάζω φίλτρο  κάθε 150 χλμ.  εεε   λίτρα ήθελα να πω . Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι αφαιρεί την μυρωδιά του χλωρίου που είναι πολύ έντονη

The transact side of life
The TRANSALP side of life

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τετάρτη 21 Ιανουάριος 2009, 15:46:59 μμ
ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Ότι εγκαταστήσετε στο σπίτι σας, προσέξτε το ζήτημα της πίεσης του νερού. Η πίεση ρυθμίζεται με εγκατάσταση μειωτήρα μετά το υδρόμετρο. Σε φίλτρο που αγόρασα για το σπίτι (ενεργού άνθρακα και γιού βί λάμπα), κάποια σωληνάκια ήταν "κουμπωτά¨", με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουμε όντες στο σπίτι, προφανώς λόγω χαλασμένου μειωτήρα. Σε περίπτωση που λείπαμε ;....Κάλλιο κουβάλαγε, παρά κτίσε σπίτι από την αρχή.
Άσε που υπάρχει και ολόκληρη παραφιλολογία για το αν το οικιακό φιλτράρισμα μπορεί να έχει αποτέλεσμα, άλλως αν απομένει τίποτε πολύτιμο στο νερό μετά από το φιλτράρισμά του.   

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #15 on: Τετάρτη 21 Ιανουάριος 2009, 15:59:12 μμ
Για το πόσιμο νερό, εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώ μόνο ένα (αμερικάνικο) φίλτρο άνθρακα που προσαρμόζεται εξωτερικά στην μπαταρία της κουζίνας. Το σπίτι είναι στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Όπως υποστηρίζει η κατασκευάστρια εταιρία, το φίλτρο μειώνει το χλώριο έως και περ. 95%.

Για παράδειγμα αναφέρω ότι πριν που δούλευα στην περιοχή της Παιανίας, η εταιρία εκεί ήταν στο τοπικό δημοτικό δίκτυο και αρκετοί συνάδελφοι έφερναν νερό από το σπίτι τους (επειδή είχαν ακουστεί αυξημένα κρούσματα νεφρολιθίασης).

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Christos Stavridis

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #16 on: Πέμπτη 13 Μάιος 2021, 17:09:46 μμ
Αντιμετωπίζω κι'εγω θέμα με άλατα και μυρωδιά χλωρίου από το δίκτυο μου και έτσι αποφάσισα να αγοράσω φίλτρο νερού μήπως βελτιωθεί η κατάσταση. Έχω βρει αυτό https://rainbow.dev.atcom.gr/filtra-nerou/kato-pagou/filtro-nerou-3m-ap-easy-cyst-ff/ αλλά δεν γνωρίζω τι θα πρέπει να προσέξω ουτώς ώστε να καλύπτει τις ανάγκες μου. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Ευχαριστώ!

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Παρασκευή 14 Μάιος 2021, 18:51:14 μμ
Αντιμετωπίζω κι'εγω θέμα με άλατα και μυρωδιά χλωρίου από το δίκτυο μου και έτσι αποφάσισα να αγοράσω φίλτρο νερού μήπως βελτιωθεί η κατάσταση. Έχω βρει αυτό https://rainbow.dev.atcom.gr/filtra-nerou/kato-pagou/filtro-nerou-3m-ap-easy-cyst-ff/ αλλά δεν γνωρίζω τι θα πρέπει να προσέξω ουτώς ώστε να καλύπτει τις ανάγκες μου. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Ευχαριστώ!

Το έχουμε στο γραφείο και έχουμε "δει" διαφορά. Έχει φύγει η μυρωδιά

Παύλος Καρούμπης