Hellas Transalp Forum

MotoGP 2009

ThanDim · 31793

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
on: Παρασκευή 09 Ιανουάριος 2009, 19:08:32 μμ
Επιγραμματικά: 

Πλήγμα της οικονομικής κρίσης
Αποσύρεται η Kawasaki από το Moto GP

Την απόσυρσή της από το πρωτάθλημα μοτοσικλετών Moto GP το 2009 ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρία Kawasaki, εξαιτίας του πλήγματος που έχει δεχθεί από την οικονομική κρίση. Έχουν προηγηθεί οι αποσύρσεις της Honda από τη Formula 1 και των Subaru και Suzuki από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

www.in.gr

πιο αναλυτικά

http://www.motorcyclenews.com/MCN/sport/sportresults/mcn/2008/December/29-31/dec3008-kawasaki-to-quit-motogp/

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Σάββατο 10 Ιανουάριος 2009, 17:03:37 μμ
Προβλήματα και στη Suzuki!
Ύστερα από την αιφνιδιαστική αποχώρηση της Kawasaki από τα MotoGP, ανησυχία έχει προκαλέσει η ξαφνική ανακοίνωση της Suzuki πως αναστέλλει την εξέλιξη της GSV-R, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία θα έπρεπε να εργάζεται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline ΕΛΛΗ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ (flwrina)

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #2 on: Σάββατο 10 Ιανουάριος 2009, 17:07:21 μμ
η HONDA θα ''τρεξει'' τελικα σην F1
ανελαβε καποιος απο αργεντινη(?) το κοστος.
κατι παρομοιο θα γινει και με αυτες τις εταιριες.
τα συμφεροντα ειναι τεραστια και σιγουρα καποιος θα κανει την ''θυσια'' να αναλαβει το κοστος ;)

Ζήσε το σήμερα χωρίς αναστολές

NRG...

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Three and the Koukos Band
Reply #3 on: Σάββατο 10 Ιανουάριος 2009, 18:08:45 μμ
Καιρός είναι. Για το περισσότερο κόσμο έιχε χαθεί το ενδιαφέρον για αυτούς τους αγώνες. Τα ίδια και τα ίδια καμία αλλαγή, Rossi  και πάλι Rossi με ολίγο Stoner και μια μικρή παρένθεση Pedrosa. Το καταλάβανε και οι κατασκευαστές και γυρίσανε την πλάτη τους στα Μoto GP και πέσανε με τα μούτρα στα  WSBK. Βλέπε KTM, BMW.
Σίγουρα το κόστος είναι μικρότερο σε σχέση με τα ΜΟΤΟ GP αλλά δεν παυέι και το στοιχείο προβολής που έχουν οι αγώνες και τους ενδιαφέρει μιας και θα έχουν πιο καλή διαφήμιση.

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #4 on: Κυριακή 11 Ιανουάριος 2009, 02:32:02 πμ
Καιρός είναι. Για το περισσότερο κόσμο έιχε χαθεί το ενδιαφέρον για αυτούς τους αγώνες. Τα ίδια και τα ίδια καμία αλλαγή, Rossi  και πάλι Rossi με ολίγο Stoner και μια μικρή παρένθεση Pedrosa. Το καταλάβανε και οι κατασκευαστές και γυρίσανε την πλάτη τους στα Μoto GP και πέσανε με τα μούτρα στα  WSBK. Βλέπε KTM, BMW.
Σίγουρα το κόστος είναι μικρότερο σε σχέση με τα ΜΟΤΟ GP αλλά δεν παυέι και το στοιχείο προβολής που έχουν οι αγώνες και τους ενδιαφέρει μιας και θα έχουν πιο καλή διαφήμιση.

Δε νομίζω οτι ισχύει κάτι τέτοιο. Η προβολή του MotoGP δεν έχει καμία σχέση με τα WSBK. Το οτι δεν έχουν ακόμα εξελίξει
μοτοσικλέτες οι KTM & BMW σημαίνει οτι το επίπεδο στα MotoGP είναι πολλά χρόνια μπροστά και αυτές οι εταιρίες δε θα μπουν για τη 16η θέση ...

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #5 on: Πέμπτη 22 Ιανουάριος 2009, 08:49:38 πμ
To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας, το γνωστό ΜotoGP, για τα επόμενα τρία χρόνια θα μεταδίδεται από τον ΣΚΑΪ.

Το πιο συναρπαστικό και θεαματικότερο άθλημα του μηχανοκίνητου κόσμου, με τους καλύτερους οδηγούς και τους μεγάλους σούπερ-σταρ, όπως ο διαβόητος 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Valentino Rossi, ξεκινά την πορεία του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Oι 18 αγώνες της χρονιάς διεξάγονται σε πίστες σε κάθε άκρη της γης ξεκινώντας από το νυκτερινό αγώνα του Κατάρ, φτάνοντας στο ναό των Αμερικανικών αγώνων την Ινδιανάπολη, πηγαίνοντας στις πίστες της Ανατολικής Ασίας και την Αυστραλία και βέβαια με το κύριο μέρος σε θρυλικές Ευρωπαϊκές πίστες όπως το Λε Μαν ή το Μουτζέλο.

Ο ΣΚΑΪ σε απευθείας μεταδόσεις από τις πίστες αυτές θα μεταφέρει στους Έλληνες τηλεθεατές τη δράση και το συναγωνισμό των Κατατακτήριων Δοκιμών και του Αγώνα της κατηγορίας ΜotoGP, ενώ σε μαγνητοσκοπημένη εκπομπή λίγες μέρες μετά τον αγώνα θα προβάλλονται τα κυριότερα στιγμιότυπα και των τριών κατηγοριών του Πρωταθλήματος, δηλαδή των 125, των 250 και του ΜotoGP.

Επιπρόσθετα θα προβληθούν στιγμιότυπα από το Επίσημο Τεστ πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, από την Επίσημη Απονομή μετά το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς, αλλά και θέματα που αφορούν το Πρωτάθλημα στις ενδιάμεσες εβδομάδες που δεν υπάρχουν αγώνες.

http://www.enduro.gr/index.cfm?Action=Details&cat01=16&CPiD=2952

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Πέμπτη 22 Ιανουάριος 2009, 09:02:56 πμ
Ελπίζω οι σπίκερ να μην είναι οι ίδιοι απαράδεκτοι με πέρισυ......

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τρίτη 14 Απρίλιος 2009, 19:11:06 μμ
1ος αγώνας χτες στο Κατάρ κι ο Stoner τους έκανε ότι ήθελε. Δεν ήταν πολύ συναρπαστικός ο αγώνας αλλά η σύγκρουση του De Angelis στο Pedrosa (ευτυχώς χωρίς να πέσει κανείς) ήταν τρομαχτική...πως κρατήθηκε ένας Θεός ξέρει...

Μετά τον αγώνα ο Pedrosa έριχνε "κεραυνούς"

Κρίμα και για τον Capirossi που τον πρόδωσε το εμπρός ελαστικό του και είχε μια θεαματική πτώση...ευτυχώς χωρίς επακόλουθα.

Παύλος Καρούμπης

Offline Giorgio

• Οδηγάρα
  • Oδηγός? Δεν ξέρω απο δαύτα. Τσαγάκια κερνάω!
Reply #8 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 05:14:42 πμ
K-A-T-A-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ αγώνας ο σημερινός.

Για άλλη μια φορά ο Doctoras "μάγεψε" τους Ισπανούς, & οχι μόνο. :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

http://www.contra.gr/Motorsport/World/MotoGP/242040.html
« Last Edit: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 16:37:54 μμ by Giorgio »

Εύκολα βλέπουμε τα σφάλματα των άλλων. Τα δικά μας δύσκολα!

Offline Zan Klon

• οδηγώντας στους ελληνικούς δρόμους έγινα...
  • Rossi και πάνω !
  • μοτοσυκλετιστής παντός καιρού και εδάφους !!!
Reply #9 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 05:31:09 πμ
Rossi...θεος....η τελευταια προσπεραση θα μεινει ιστορικη....εξωπραγματικη....

Offline Pezos

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 05:33:13 πμ
Έγραψε ιστορία

ΤΕΛΟΣ

:eusa_clap:    :eusa_clap:

Offline kotskofi

• Απλός οδηγός
Reply #11 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 15:12:16 μμ
Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός Greatest Of All Times (GOAT) είναι πέρα για πέρα σωστός, και δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να διαφωνήσει με αυτόν. :eusa_clap:

Πρώην ΤΑ 650 (πρώτη αγάπη και παντοτινή) και νυν BMW R 1150 GS...
Dare!

Offline panbou

• Homo-Provatus
  • Rossi και πάνω !
  • Carpe Diem
    • Μένουμε Σούνιο
Reply #12 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 15:21:13 μμ
Είχα πολύ καιρό να δω έναν αγώνα τόσο συναρπαστικό.
Ο Rossi απλά απίστευτος

Τι όνειρο να είδε ο ομόσταυλός του?

Παναγιώτης Μπουρλέσης
www.sounion.gr

Offline Giorgio

• Οδηγάρα
Reply #13 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 16:36:21 μμ
Είχα πολύ καιρό να δω έναν αγώνα τόσο συναρπαστικό.
Ο Rossi απλά απίστευτος

Τι όνειρο να είδε ο ομόσταυλός του?
Τον Μούμια να του εύχεται καλή επιτυχία για τον αγώνα μήπως? :2hysterical: :2hysterical:

andy

• Guest
Reply #14 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 16:43:01 μμ
Δεν το παρακολουθώ συχνά αλλά χθες που το είδα ήταν μαχη σώμα με σώμα.
Με αυτόν που πεθανα στα γέλια είναι με τον τελευταίο της γενικής καταταξης που τον λένε "Τακηχάσει". Που πας ρε Καραμήτρο με αυτό το όνομα;;; Αν σε λέγανε "Τακηκερδίσει" τότε μάλιστα :2hysterical: :2hysterical:

Offline apnea_xaos

• Rossi και πάνω !
  • οι 4 ροδες ταξιδευουν το κορμι, οι 2 την ψυχη!!!
Reply #15 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 16:48:51 μμ
respect   :2bowing: :2bowing: :2bowing:

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 16:52:42 μμ
Οι τελευταίοι 2 γύροι

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #17 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 17:01:35 μμ
  Ο τελυταίος γύρος του χτεσινού αγώνα ήταν καλύτερος από όλους τους προηγούμενους αγώνες μαζί! Δείτε τον!  ;)

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #18 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 18:16:54 μμ
απίστευτος αγώνας... απίστευτος ο Rossi...  :eusa_clap:  κορυφαίος, ξεπερνά και τον εαυτό του.
Αντιπαθητική φιγούρα ο ήδη καβαλημένος Lorenzo ...
Ο Stoner... stoned... τίμιος αναβάτης όμως.
Capirossi ζεις ! ανέβα βάθρο !

Offline makisaris

• Οδηγάρα
Reply #19 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 19:10:03 μμ
ζουμε μεγαλες στιγμες..

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #20 on: Τρίτη 16 Ιούνιος 2009, 19:28:20 μμ
Οι τελευταίοι 2 γύροι

πρωτη φορα σηκώνομαι ορθιος σε αγώνα moto gp για να πανηγυρίσω.. δυστυχως δε το εκανα, ειμαι Lorenzίτης

Hey Bobby Marley, sing something good to me
this world go crazy, it's an emergency

www.syfamos.com

Offline Giorgio

• Οδηγάρα
Reply #21 on: Τετάρτη 17 Ιούνιος 2009, 18:13:47 μμ
πρωτη φορα σηκώνομαι ορθιος σε αγώνα moto gp για να πανηγυρίσω.. δυστυχως δε το εκανα, ειμαι Lorenzίτης
Oλοι έχουμε τα "ελαττωματά μας" βρε Κώστα. ;D
Δεν πειράζει όμως σ'αγαπάμε & ας είσαι Lorenzίτης!  ;)

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #22 on: Τετάρτη 17 Ιούνιος 2009, 18:22:21 μμ
λολ. I love you too!  :goofy:  :-*

Hey Bobby Marley, sing something good to me
this world go crazy, it's an emergency

www.syfamos.com

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Δευτέρα 06 Ιούλιος 2009, 17:25:53 μμ
Επιτέλους νίκη για τη Honda και το συμπαθέστατο Pedrosa http://www.skai.gr/articles/news/sports/

Φοβερός ο Lorenzo που αν και τραυματισμένος ήταν ανταγωνιστικός...τρομαχτική η προσπάθεια προσπέρασης στο "γιατρό"

Ο ΣΚΑΙ διαφημίζει ότι μετά από κάθε αγώνα και για 2 εβδομάδες θα μπορούμε να τον βλέπουμε εδώ, αλλά ακόμα δεν τον έχουν "ανεβάσει"

Παύλος Καρούμπης

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #24 on: Τρίτη 14 Ιούλιος 2009, 00:58:17 πμ
οι δηλώσεις των νικητών απο το ΜοτοΤρίτη.

Dani Pedrosa

Είναι φανταστικό το συναίσθημα της νίκης μετά από μια μακρά περίοδο όχι και τόσο καλών αποτελεσμάτων. Η αγωνιστική σεζόν που διανύουμε δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για εμένα, είχα πολλούς τραυματισμούς που δεν μου επέτρεψαν να αγωνιστώ στο 100% των δυνατοτήτων μου και για την ακρίβεια τα πράγματα άρχισαν αν αποκτούν άσχημη τροπή από τον περσινό αγώνα στο Sachsenring. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου και τη Honda για την βοήθεια και την υποστήριξη τους όλο αυτό το διάστημα, όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω και το ιατρικό teamγια τη φροντίδα του, η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκα αρκετή μέχρι τώρα! Σε ότι αφορά στον αγώνα, έκανα μια καλή εκκίνηση και κατάφερα να βρω ρυθμό αμέσως, κάτι που μου επέτρεψε να δημιουργήσω και την διαφορά. Πιστεύω ότι το μοναδικό μου λάθος ήταν η χαλάρωση που είχα στο τελευταίο γύρο, για να είναι ειλικρινής δεν κατάλαβα ότι ο Valentino είχε πλησιάσει τόσο κοντά. Όπως και να έχει ήταν ένας σπουδαίος αγώνας και αισθάνομαι υπέροχα που επέστρεψα στις νίκες. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο, ωστόσο η διαφορά μου από τους πρωτοπόρους στη βαθμολογία είναι μεγάλη, για αυτό το λόγο θέλω στη συνέχεια να επικεντρωθώ στο κάθε αγώνα ξεχωριστά και να προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Valentino Rossi

Το πρώτο μισό του αγώνα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και αυτό γιατί δεν ένοιωθα τη μοτοσικλέτα στο 100% της απόδοσης της. Δεν περίμενα ο Dani να κάνει τέτοιο αγώνα, παρουσιάστηκε πολύ δυνατός και δεν μπορούσα να κάνω και πολλά πράγματα για να τον φτάσω. Οι δέκα τελευταίοι γύροι ήταν συναρπαστικοί, ο Lorenzo με πίεζε συνεχώς, βελτίωσα τη απόδοση μου για να διατηρήσω τη θέση μου και ξαφνικά είδα τον Pedrosa μπροστά μου! Σκέφτηκα πως είχα μια πιθανότητα να τον περάσω στη τελευταία στροφή αλλά δυστυχώς η απόσταση μας ήταν αρκετή και έπρεπε να πάρω μεγάλο ρίσκο. Είμαι ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση και αυτό γιατί επιτευχθεί ενώ αντιμετωπίζαμε προβλήματα με τις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας. Δεδομένων αυτών των συνθηκών, η συγκομιδή είκοσι βαθμών είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, εξακολουθώ να βρίσκομαι στη πρώτη θέση της βαθμολογίας και μάλιστα μεγάλωσε λίγο και η διαφορά μου από τους υπόλοιπους. Το σημαντικότερο για εμένα είναι να μπορείς να παρουσιάζεσαι δυνατός ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θες, αυτού του είδους η σταθερότητα στη απόδοση που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στο πρωτάθλημα. Τώρα θα έχω την ευκαιρία να ξεκουραστώ για λίγο, ήταν δύο δύσκολες εβδομάδες και η συνέχεια προβλέπεται εξίσου δύσκολη!

Jorge Lorenzo

Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο και πιστεύω ότι αυτό έκανα και σήμερα, δεδομένου του ότι υπέφερα από τον τραυματισμό μου. Νοιώθω πραγματικά υπερήφανος που μπόρεσα να αντεπεξέλθω με επιτυχία παρά τις δυσκολίες και θεωρώ τον αγώνα αυτό, έναν από τους καλύτερους που έχω τρέξει στη μέχρι τώρα καριέρα μου. Θέλω να ευχαριστήσω την Clinica Mobile και τους γιατρούς που μου έδωσαν την ευκαιρία να τρέξω στον αγώνα Δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με το πόδι μου, αλλά πονούσα αρκετά στο δεξιό ώμο και επηρεαζόταν άμεσα και το χέρι μου, πράγμα που με ανάγκασε να χρησιμοποιώ σχεδόν εξολοκλήρου το αριστερό μου χέρι στη διάρκεια του αγώνα. Στη διάρκεια του αγώνα άρχισα να μην δίνω σημασία στο πόνο και επικεντρώθηκα στη προσπάθεια μου να περάσω τον Valentino, ήξερα ότι μπορούσα να το κάνω. Δυστυχώς, όταν επιχείρησα τη προσπέραση έπεσα σε «σαμαράκια» της πίστας στη διάρκεια του φρεναρίσματος και έχασα στιγμιαία τον πίσω τροχό, θεωρώ ότι στάθηκα τυχερός που δεν έπεσα. Αν δεν είχα κάνει αυτό το λάθος και τον είχα περάσει θα μπορούσα να το παλέψω και για τη νίκη, αλλά δεδομένων των συνθηκών, είμαι ικανοποιημένος με τη τρίτη θέση. Τώρα θα έχουμε ένα διάστημα ξεκούρασης και πιστεύω πως στον επόμενο αγώνα στη πίστα του Sachsenring θα είμαι σε άριστη κατάσταση.

---

σ.σ Μα καλά, πόσο υπερόπτης είναι αυτός ο Lorenzo ? Αχώνευτος τελείως...