Hellas Transalp Forum

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Τουνελ "Καραμανλη" στην παραλιακη Σουνιου.

Ξενος · 7049

Offline Ξενος

• a.k.a. Νίκος Ταξιδευτής
  • Απλός οδηγός
  • θέλω να φύγω μακρυα...
    • Open Horizons
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! Σημειο κινδυνος θανατος!

Σημερα λογω καλου καιρου ειπα να παω μια μικρη βολτιτσα στο Σουνιο με την VFR. Δεν ειχα λογω να βιαζομαι, και δεν ειχα λογο να τρεχω, οποτε κρατουσα ενα ομορφο ρυθμο καπου αναμεσα στο "χαλαρο" και το "παιζω".

Στην επιστροφη ο ρυθμος παρεμεινε ο ιδιος... Σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση ιδιαιτερα σβελτος η "ζω/πεθαινω"... Ολα ηταν ΤΕΛΕΙΑ. Ο δρομος ανοιχτος χωρις πολυ κινηση, τα λαστιχα ολοκαινουργια και ζεστα, η διαθεση καλη...

Φτανω λοιπον στην "τρυπα του Καραμανλη". Εχω ξαναδιαβασει απο αλλους οτι η στροφη στο ρευμα προς Αθηνα γλυστραει πολυ, αλλα δεν μπορουσα να φανταστω αυτο που συνεβη στη συνεχεια.

Κοβω ταχυτητα στα 40-50 την ωρα αρκετα πριν το τουνελ και στριβω πολυ πολυ χαλαρα. Προσεξτε εδω:
ΔΕΝ ανοιγα γκαζι.
ΔΕΝ πλαγιαζα ιδιαιτερα.
ΔΕΝ ακουμπαγα φρενα.

Και ομως, με το που βγαινω απο την τρυπα και παιρνω τη στροφη νοιωθω τη μηχανη απλα να ΧΑΝΕΤΑΙ κατω απο τα ποδια μου!!!   :o :o :o
Δεν υπηρξε ΚΑΜΙΑ προειδοποιηση. Το μπροστινο απλα ...εφυγε:o
Εκει κρατησα την ψυχραιμια μου, χαλαρωσα πανω στη μηχανη και ΔΕΝ εκλεισα το γκαζι επιτρεποντας το βαρος να παει στον πισω τροχο, που αρχισε να γλυστραει και αυτος με τη σειρα του!!!
Φανταστειτε οτι ηταν ΤΟΣΗ η ελλειψη προσφυσης που η μηχανη αρχισε να φευγει ΚΑΙ με τις δυο ροδες στο πλαι οποτε και εβαλα δεξι ποδι κατω για να την κρατησω ορθια! 

Τελικα η ψυχραιμια μου και το οτι ΔΕΝ εκλεισα το γκαζι με εσωσαν, αλλα ηταν ΠΟΛΥ τρομακτικο! Αν ειχα κλεισει γκαζι η ειχα ακουμπησει φρενα θα ειχα χασει τελειως το μπροστινο και τωρα η μηχανη θα ηταν σε τευχη και εγω στο ΚΑΤ!!  >:(

Παιδια, ΜΕΓΑΛΗ  προσοχη στη στροφη αυτη!!!! Πιστευα οτι πηγαινοντας με 40-50 την ωρα δεν θα εχω προβλημα αλλα τελικα καμια σχεση!!! Δεν ξερω αν παραεγινε προφατα το κακο, μιας που εχω ξαναπερασει απο εκει και δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα, αλλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΣΗ! Ειναι απλα σαν να πατας σε παγο.

Εχετε το νου σας αδερφα γιατι την ωραια βολτα απο την καταστροφη τη χωριζει ενα κλασμα του δευτερολεπτου τελικα....

Νίκος

'Nothing behind me, everything ahead of me, as is ever so on the road.'

openhorizons.wordpress.com

okeanos

• Guest
πριν λίγο γυρίζαμε με τον Αντρέα(Andy) από Σούνιο από εκείνο το μέρος-είχαμε πάει μέχρι το Λαύριο με την εθελοντική αιμοδοσία- και λίγο πιο κάτω από το συγκεκριμένο τούνελ, και με μπόλικο σκοτάδι, κακοφωτισμένος δρόμος και αρκετή κίνηση, είδα ένα αυτοκίνητο χωμένο, κυριολεκτικά χωμένο! μέσα στο βράχο!!! αλλά σούρουπο, αρκετή κίνηση δεν μπόρεσα να δω λεπτομέρειες...παρ'όλα αυτά η τροχαία ήταν εκεί...
πάντως στο συγκεκριμένο σημείο κατεβάζω πάντα δευτέρα χωρίς να πατήσω φρένο και το ίδιο έκανα και απόψε

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
40 - 50 είναι πολλά για εκεί, ό,τι μηχανή και να οδηγάς...  ;)

Εγώ πάω σχεδόν σταματημένος σε εκείνο το σημείο και την επόμενη στροφή (που κλείνει η άτιμη στο τελείωμά της) και πάλι κάτι τρομάρες τις έχω φάει...

Το ατύχημα που λέει ο Σταύρος το είδαμε και εγώ με τον Άλεξ, λίγο πιο νωρίς, το κουφό είναι ότι το αμάξι έχει διπλώσει σε μια κολόνα δεξιά από τη δεξιά του μεριά αλλά η μούρη του είναι προς το βράχο! Δηλαδή μάλλον ερχόταν από Αθήνα αυτός!!

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
η καινούργια ασφαλτόστρωση είχε ξεκινήσει λίγο μετά τη τελευταία στροφή και σε όλη την ευθεία μέχρι το Ρίμπας. Αδυνατώ να καταλάβω το λόγο.

Οι στροφές της τρύπας αποτελούν χρόνια καρμανιόλα. Έχει δίκιο ο Τσέρτσης για τα χλμ με μηχανή.

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #4 on: Δευτέρα 08 Δεκέμβριος 2008, 08:12:48 πμ
Αν προσέξετε η στροφή στο τούνελ είναι άκρως επικίνδυνη λόγω της αντίθετης κλίσης που έχει το οδόστρωμα (κατά μήκος της ακτίνας του τόξου της στροφής)! Από τότε που κατασκευάστηκε, έτσι είναι! Και αυτό την κάνει...τρομακτική! Θέλει μεγάλη προσοχή!

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Zan Klon

• οδηγώντας στους ελληνικούς δρόμους έγινα...
  • Rossi και πάνω !
  • μοτοσυκλετιστής παντός καιρού και εδάφους !!!
παιδια ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ.
ετοιμαζεται και τουνελ ''ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ''.εκει δεν γλυτωνει κανενας.... :goofy: :goofy: :goofy:

παντως παντου και παντα μεγαλη προσοχη για να κανουμε καλες γιορτες... ;)