Μέχρι τώρα στη δική μου έχω αλλάξει 3 κοκοράκια (και παξιμάδια) λόγω διαφόρων (κάθε φορά) φθορών. Οπότε κατά τον περιοδικό έλεγχο των βαλβίδων καλό είναι να πιστοποιείται (προληπτικά) και η καλή τους κατάσταση. Οπότε και για αυτό μόνο αξίζει να κάνεις τον έλεγχο βαλβίδων.
Χρήστο τις φθορές στα κοκοράκια και στα παξιμάδια του κινητήρα εσύ τις ανακάλυψες ή αυτή τη φορά ήταν έργο κάποιου μηχανικού;
Το λέω γιατί προφανώς χρειάζεται να λύσεις την κεφαλή του κινητήρα(νομίζω δηλαδή), και πέρα απ αυτό να διαθέτεις εμπειρία και καλό μάτι για να δεις τις φθορές αυτές που σίγουρα δεν θα φωνάζουν την κατάστασή τους από μακριά.
Αν έχεις φτάσει στο επίπεδο αυτό(πάντα κατά τη γνώμη μου), σίγουρα πλέον δε χρειάζεσαι τις συμβουλές κανενός μάστορα(στο μάστορα και με εισαγωγικά και χωρίς )
Και εγώ πάντως σιγά σιγά χάνω την εμπιστοσύνη ως προς την ακεραιότητα και τη χρησιμότητα τους.
Να αναφέρω για παράδειγμα το πρόσφατο σέρβις που έκανα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο από τη honda, πλήρωσα 135 ευρώ για αλλαγή λαδιών, τακάκια πίσω και γενικό έλεγχο για την σωστή κατάσταση του κινητήρα.
Μέσα σε αυτό κανονικά υπήρχε έλεγχος για το συγχρονισμό των καρμπυρατέρ όπως εσύ ο ίδιος με είχες συμβουλέψει.
ΠΟΛΥ αμφιβάλω λοιπών πως έγινε ο οποιοσδήποτε έλεγχος.
Αντί αυτού ανακάλυψα την προηγούμενη εβδομάδα πως μου είχανε τεντώσει την αλυσίδα στο ΤΕΡΜΑ !!!
Δυστυχώς δεν την έλεγξα πιο νωρίς, αλλά μετά την ανάγνωση ενός δικού σου ποστ, που αναφέρεις το ίδιο πράγμα την πρώτη και τελευταία φορά που πήγες σε συνεργείο…
Και να που επαληθεύεται για μια ακόμα φορά η αδιαφορία τους για σωστή και ασφαλή δουλειά.
Ποιόν να εμπιστευτώ τώρα εγώ στο μέλλον;
Πάλι κάποιον απ αυτούς;
Η απλά να αρχίσω να πειραματίζομαι μόνος και ότι βρέξει ας κατεβάσει;
Δεν λέω πως όλοι τους είναι χάλια, αλλά άντε τώρα να βρεις τον σωστό.
Η θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός ή να γυρίσεις όλα τα συνεργεία…
Μάλλον τη δεύτερη λύση θα υιοθετήσω (να ασχοληθώ μόνος μου δηλαδή)και ότι θέλει ας γίνει.
Ήδη αγόρασα τα μπουζί(NGK Iridium), και αυτά προτεινόμενα σε κάποιο άλλο ποστ, και αύριο με το καλό θα τα αλλάξω.
Την αλυσίδα την ξέσφιξα, αλλά νομίζω πως μου ξέφυγε λιγάκι(έχει τζόγο κάπου 5cm), έχω την εντύπωση μάλιστα πως στην αλλαγή ταχυτήτων και περισσότερο όταν βάζω την πρώτη, χτυπάνε περισσότερο από πριν.
Κακό είναι αυτό; να την σφίξω λιγάκι παραπάνω;
Να κλείσω όμως εδώ γιατί πολύ το τράβηξα, λέγοντας ένα τελευταίο.
Τα λεφτά που θα έδινα στο επόμενο σέρβις, θα τα επενδύσω σε ένα καλό σετ κλειδιών.
Πιστεύω πως αξίζει περισσότερο στην τελική.