Λοιπον το δίλλημα που εχεις το ειχα και εγω πριν παρω το 700 ABS (αγορα 03/2008, κόκκινο).
Το V strom πολυ καλο σε ταξιδια σε ανοιχτο δρομο (εθνική) ταξιδευει ανετα 150-160 όχι τοσο καλο σε επαρχιακους δρόμους (λογω ογκου) όχι τοσο καλο σε off διαδρομες (δεν θα πει οχι σε βατες χωματινες), πολυ καλη προστασια απο τον αερα παντα με τα κυβικα σου (εγω ειμαι 1,78 79 κιλα 35 ετών) φοβερο πλαισιο αλουμινιου με οτι συνεπαγεται σε ασφαλτο και χωμα (στο πρωτο υπερ , στο δευτερο μειον).Τρομερη αυτονομια γυρω στα 470 χλμ.
Τωρα για το Transalp 700 τα κανει ολα χωρις να ειναι πρωτο πουθενα.
Οπωσδηποτε ψηλοτερη ζελατινα για καλυψη απο τον αερα, αλλα και παλι δεν φτανει τα επιπεδα του V strom.
Στην πολη απαιχτο , ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Στην εθνικη ταξιδια γυρω στα 110-130 δεν θα πει οχι και σε παραπανω μουαγιε απλα ο αερας γινεται ενοχλητικος σε υψηλες ταχυτητες και κουραζει σε μεγαλες αποστασεις, εξαιρετικο σε κλειστους επαρχιακους δρομους, καλο off χαρακτηρα βλεπε ακτινωντες ζαντες , πλαισιο ατσαλινο, πολυ καλα φρενα σχεδον αριστα με το ABS και τη συνδυασμενη πεδηση , αυτονομια μετρια γυρω στα 300 χλμ max.
Επισης να σου πω οτι ο κολλητος εχει V strom και ολα τα ταξιδια τα εχουμε κανει μαζι δικαβαλο (με τις γυναικες) , οι διαπιστωσεις και των δυο μας ειναι αυτες (φυσικα τις εχουμε οδηγησει και τις 2 μηχανες).
Ακομα να σου πω οτι το V strom εχει μεγαλυτερη σχαρα για φορτωμα.
Απλα σκεψου για την χρηση που το θες πιο πολυ και αναλογα το βαλαντιο σου κρινεις η διαφορα των 700 ευρω δεν ειναι αμελητεα.
Συμπερασμα :
για ταξιδια στην εθνικη,και γρηγορες βολτες STROM, οχι στην πολη κουραζει.
Transalp 700 στην πολη ποδηλατο, συμβιβασμος στα ταξιδια στις υψηλες ταχυτητες λογω αερα,απολαυστικο σε κλειστα επαρχιακα κομματια.