Hellas Transalp Forum

Μεταχειρισμένο Transalp 650. Γιατί και πως?

funk · 24999

Offline funk

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τρίτη 18 Νοέμβριος 2008, 22:10:04 μμ
Γεια χαρά σε όλους!

Με τον νέο χρόνο και αν δεν έχει καταρεύσει η παγκόσμια οικονομία έως τότε υπολογίζω να αποκτήσω την 1η μου μηχανή. Αυτή θα αποτελεί και το κύριο μεταφορικό μου μέσο για καθημερινή χρήση και προφανώς κάποια ταξίδια. Ο χαρακτήρας της μοτό πιστεύω πως πρέπει να της επιτρέπει να είναι γενικής χρήσης. Τέλος πάντων αυτά είναι και λίγο προσωπικά θέματα  ;D. Το παραδάκι μου φτάνει μέχρι τα 6500 ευρώ το πολύ οπότε για αγορά καινούριας μοτό τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι επιλογές είανι ελάχιστες. Οπότε κοιτάω και στην αγορά των μεταχειρισμένων. Το βασικό μου θέμα είναι η αξιοπιστία και η αντοχή στον χρόνο γιατί δεν προβλέπεται δυνατότητα αλλαγής μέχρι το 2015!

Σε εσάς έχω να απευθύνω την εξής ερώτηση: Γιατί κάποιος να προτιμήσει το Transalp 650 για μεταχειρισμένο? Γενικά θα ήθελα να δω γνώμες αντικειμενικές δεδομένου ότι η συγκεκριμένη μοτό μου αρέσει σαν στυλ. Θα ήθελα σχόλια για την αξιοπιστία του μοτέρ, για τα ηλεκτρικά της, την κατανάλωσή της, την οδηγική συμπεριφορά υπό διάφορες συνθήκες σύμφωνα με τις εμπειρίες των αναγνωστών του φόρουμ κλπ.

Νομίζω πως το συγκεκριμένο thread είναι και μια ευκαιρία να μαζευτούν τα πλεονεκτήματα της μεταχειρισμένης Transalp 650. Βέβαια και αρνητικά σχόλια τα οποία όμως βασίζονται σε επιχειρήματα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.

Offline Thanosf

• Rossi και πάνω !
  • Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται ...
    • www.zesta.gr
Reply #1 on: Τρίτη 18 Νοέμβριος 2008, 22:16:14 μμ
Από που να ξεκινήσει κανείς και πού να σταματήσει....

Μάλλον πως οι απαντήσεις στα ερωτήματά σου είναι όλοκληρο το forum....

Ξεκίνα να διαβάζεις και τα λέμε ξανά μετά από λίγες μέρες....

Ααααα Καλωσόρισες.....

Υ.Γ.: Πέρνα κι από εδώ http://www.transalpforum.gr/index.php?board=17.0

. . .

Offline funk

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Τρίτη 18 Νοέμβριος 2008, 22:38:18 μμ
Το έχω μελετήσει το φόρουμ αρκετά. Με ενδιαφέρουν όμως και οι αυθορμητες απόψεις των κατόχων του ΤΑ.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #3 on: Τρίτη 18 Νοέμβριος 2008, 22:52:36 μμ
Σε εσάς έχω να απευθύνω την εξής ερώτηση: Γιατί κάποιος να προτιμήσει το Transalp 650 για μεταχειρισμένο?

-Γιατί σαν κάτοχος ΤΑ 650 θα είσαι πάντα ενημερωμένος απο το φόρουμ για το 99% των αποριών σου.
-Γιατί η πληθώρα πωλήσεων έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο στοκ ανταλλακτικών και αναλώσιμων που ακόμα και αν δεν έχει το επίσημο δίκτυο , σίγουρα θα εξυπηρετηθείς.
-Γιατί η ενασχόληση όλων μας εδω μέσα με την συγκεκριμμένη μηχανή θα σου δώσει γνώσεις για το μηχανάκι σου που λίγοι κάτοχοι έχουν.
-Γιατί ακόμα και 2015 θα υπάρχουν transalp, σύλλογος transalp,και φόρουμ transalp.
-Γιατί θα έχεις μια μηχανή στην οποία θα μπορείς  (εαν θέλεις) να ασχοληθείς και ο ίδιος για την βελτίωση ή την επισκεύη της, ή το σέρβις της.
-Γιατί το ΤΑ κρατάει την αξία του.
-Γιατί μπορεί να σε πάει σχεδόν παντού, φθηνά, υπεύθυνα, και αξιόπιστα.

...γιατί παρέα σαν και αυτή εδώ μέσα, δεν υπάρχει!

Αυτά...και πολλά άλλα είναι οι λόγοι για να την αγοράσεις...

Υ.Γ Για καταναλώσεις, ηλεκτρικά, αξιοπιστία μοτέρ κλπ άρχισε να διαβάσεις όλο το section των μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών...έχουμε γράψει κατα καιρούς πολλά.Μην περιμένεις να κάνει κάποιος review της συμβίωσης με το ΤΑ κατα παραγγελία, την στιγμή που κάποιοι απο μας το κάναμε στο παρελθόν αυθόρμητα ...όπως και ζητάς. ;)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #4 on: Τρίτη 18 Νοέμβριος 2008, 23:00:10 μμ
« Last Edit: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 14:45:45 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #5 on: Τρίτη 18 Νοέμβριος 2008, 23:03:21 μμ
 :o
Πελάτης ?

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Τρίτη 18 Νοέμβριος 2008, 23:03:44 μμ
Γιατί κάποιος να προτιμήσει το Transalp 650 για μεταχειρισμένο?

Εγω το πηρα γιατι δεν μου αρεσε κανενα αλλο τοτε και δεν ειχα και λεφτα για καινουριο.
Μετα  ανακαλυψα την αξιοπιστια του
Μετα ανακαλυψα τις τρομερες του δυνατοτητες στο ταξιδι σχεδον παντου,
Μετα ανακαλυψα τις χαρες του μεσα στην πολη
Μετα ανακαλυψα οτι τα κανει ολα και συμφερει τιμια και καθαρα!
Μετα γιατι με εκανε να θελω να γνωρισω και αλλους με αγαπη γι ατην συγκεκριμενη μοτο, και να ταξιδεψω μαζι τους
Μετα γιατι τους γνωρισα και τους εκανα κολητους μου
Μετα γιατι πανω απο 10 χρονια τωρα,  συνεχιζω να γνωριζω τρομερα ατομα

Και εχω βαραντερο τα τελευταια 7 χρονια

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #7 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 00:43:13 πμ
Εγω το πηρα γιατι δεν μου αρεσε κανενα αλλο τοτε και δεν ειχα και λεφτα για καινουριο.
Μετα  ανακαλυψα την αξιοπιστια του
Μετα ανακαλυψα τις τρομερες του δυνατοτητες στο ταξιδι σχεδον παντου,
Μετα ανακαλυψα τις χαρες του μεσα στην πολη
Μετα ανακαλυψα οτι τα κανει ολα και συμφερει τιμια και καθαρα!
Μετα γιατι με εκανε να θελω να γνωρισω και αλλους με αγαπη γι ατην συγκεκριμενη μοτο, και να ταξιδεψω μαζι τους
Μετα γιατι τους γνωρισα και τους εκανα κολητους μου
Μετα γιατι πανω απο 10 χρονια τωρα,  συνεχιζω να γνωριζω τρομερα ατομα

Και εχω βαραντερο τα τελευταια 7 χρονια

...αφού ανακάλυψες ότι μπορείς και να το καλοπουλήσεις, όταν αποφασίσεις (το ΤΑ εννοώ)  ;)

συμπλήρωσα ένα στάδιο που πήδηξες  ;D

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline funk

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #8 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 01:49:05 πμ
Και όταν λέμε ότι το ΤΑ είναι άσπαστο τι εννοούμε? Με εντατική συντήρηση ο κινητήρας και τα ηλεκτρικά παρελκόμενα σε βγάζουν κύριο μέχρι τα 200.000 χλμ? 

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #9 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 01:51:24 πμ
Ξέρω κάτι παληκάρια εδω μέσα που έφτασαν χωρίς πρόβλημα τα 150.000 και συνεχίζουν...

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #10 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 08:20:51 πμ
Κατι άλλο: το ΤΑ650 είναι το τελευταίο προσιτό οικονομικά μηχανάκι που εκτός απο ταξιδιωτικές δυνατότητες και κίνηση στην πόλη έχει και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ χωμάτινες δυνατότητες που του επιτρέπουν να παίρνει μέρος σε εντουράδες, trail rides, κλπ. Είναι κρίμα που η Honda άλλαξε κατεύθυνση με το 700  :(

" the PouroDuro spirit "

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #11 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 08:23:47 πμ
Δεν άλλαξε η Honda κατεύθυνση...εμείς είχαμε υψηλότερες προσδοκίες.

Offline fparis

• Anaconda Team Member
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 16:02:45 μμ
Τι να πρωτοπώ;
Έχω το ΤΑ XL 600V-P, μοντέλο 1993, από τον Φεβρουάριο του 2008. Το πήρα γιατί δεν είχα περισσότερα να δώσω για καινούριο ΤΑ. Αν και επιφυλακτικός για το μεταχειρισμένο μου βγήκε άψογο. Με το διάβασμα του μάνουαλ, τα πόστ και τις ερωτήσεις στο φόρουμ έχω καταλήξει να της κάνω σέρβις μόνος και να την λύνω ολόκληρη.
Είναι πανεύκολη σε όλα της.
Όπως έχω ξανά πει, είναι πολύ καλή δασκάλα.
Και όπως έχει ξανά πει ένας συμφορουμήτης, Δεν σπάει δεν χαλάει δεν λιγάει. Αν το λέω σωστά. :goofy:   

Α και κάτι τελευταίο για να σου αναπτερώσω το ηθικό. ;)
Έπιασα μοτο πρώτη φορά στα χέρια μου τον Φεβρουάριο του 2008.
Θέληση και αγάπη να έχεις και θα μάθεις πολλά εδώ μέσα.   ;D

Καλή τύχη στην σε ότι επιλέξεις. ;)

Να είσαι Έλληνας είναι περηφάνεια.
Να είσαι Μακεδόνας είναι τίτλος

…τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον…

tranten

• Guest
Reply #13 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 17:14:39 μμ

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 17:57:41 μμ
Ξέρω κάτι παληκάρια εδω μέσα που έφτασαν χωρίς πρόβλημα τα 150.000 και συνεχίζουν...

ΠΑΑΑΑΑΡΟΝ  ;D

Παύλος Καρούμπης

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #15 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 18:01:26 μμ
Ναι..εσένα εννοούσα...γεροντοlover ;D

Άντε πάρε κανα καινούριο...τα εγγόνια του Soihiro κλέφτες θα γίνουν; :2tongue:

andy

• Guest
Reply #16 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 19:42:01 μμ
Με 6300 παιρνεις v-strom (αν δεν πηγαίνεις χώμα) παραεισαγωγής καινούργιο και με ABS αλλά γυμνό(αν ψάξεις υπάρχουν έμποροι που κάνουν και 5 καλά δωράκια). Αργότερα και σιγά-σιγά βάζεις και τα αξεσουαρ του.
Είναι πιο γρήγορο και πιο οικονονικό από το Τ/Α, πιο ταξιδιάρικο και γενικά η καλυτερη λύση για κάποιον που δεν θέλει τρελά γκαζια αλλά να κινήται άνετα στην πόλη και να κάνει άνετο ταξίδι.
Πιο φθηνά ανταλακτικά και μάκρυά από τον Σαρακάκη
Ολά αυτά είναι προσωπική άποψη.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #17 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 19:53:36 μμ
Που να ειχες και Vstrom... ;D

Λοιπόν το δίκιο, δίκιο.Η τιμή του Στρώματος είναι πολύ καλή για αυτά που δίνει, και μάλιστα αυτήν την στιγμή έχει το καλύτερο VFM της αγοράς...ΑΛΛΑ

6500€ είναι το πολύ όλο το Μπάτζετ.Υποθέτω πως όταν κάποιος λέει όλο, πάει να πει είναι μέχρι εκεί και δεκάρα παραπάνω.Αρα βάλε και ένα ποσό που θα χρειαστεί για:
Κράνος
Μπουφάν
Γάντια
Μπαγκαζιέρα
Κάγκελα
Συναγερμός
Έξοδα πινακίδων,ασφάλεια , σήμα κλπ διαδικαστικά
Τα παραπάνω είναι τα βασικά...έχει κι άλλα όμως...
Μποτάκια
Τανγκ μπαγκ
παντελόνι
ισοθερμικά(μια και θα είναι όπως λέει το καθημερινό του μέσο)
και αρκετά άλλα χρήσιμα, ή μη.

Καμιά φορά κοιτάμε μόνο την τιμή παραβλέποντας πολλά άλλα πράγματα...και τα 6300 γίνονται 7500 πριν πεις καλημέρα!

Ας πάρει κάποιο μεταχειρισμένο (όχι κατ'ανάγκη ΤΑ...ας είναι και Στρομ) μέχρι 5000€ το οποίο θα είναι φορτωμένο απο αξεσουαρ και με πληρωμένα σήματα κλπ και ας δώσει τα υπόλοιπα για έναν σωστό εξοπλισμό.

Λέω εγώ τώρα...

andy

• Guest
Reply #18 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 20:06:19 μμ
Που να ειχες και Vstrom... ;D

Λοιπόν το δίκιο, δίκιο.Η τιμή του Στρώματος είναι πολύ καλή για αυτά που δίνει, και μάλιστα αυτήν την στιγμή έχει το καλύτερο VFM της αγοράς...ΑΛΛΑ

6500€ είναι το πολύ όλο το Μπάτζετ.Υποθέτω πως όταν κάποιος λέει όλο, πάει να πει είναι μέχρι εκεί και δεκάρα παραπάνω.Αρα βάλε και ένα ποσό που θα χρειαστεί για:
Κράνος
Μπουφάν
Γάντια
Μπαγκαζιέρα
Κάγκελα
Συναγερμός
Έξοδα πινακίδων,ασφάλεια , σήμα κλπ διαδικαστικά
Τα παραπάνω είναι τα βασικά...έχει κι άλλα όμως...
Μποτάκια
Τανγκ μπαγκ
παντελόνι
ισοθερμικά(μια και θα είναι όπως λέει το καθημερινό του μέσο)
και αρκετά άλλα χρήσιμα, ή μη.

Καμιά φορά κοιτάμε μόνο την τιμή παραβλέποντας πολλά άλλα πράγματα...και τα 6300 γίνονται 7500 πριν πεις καλημέρα!

Ας πάρει κάποιο μεταχειρισμένο (όχι κατ'ανάγκη ΤΑ...ας είναι και Στρομ) μέχρι 5000€ το οποίο θα είναι φορτωμένο απο αξεσουαρ και με πληρωμένα σήματα κλπ και ας δώσει τα υπόλοιπα για έναν σωστό εξοπλισμό.

Λέω εγώ τώρα...
υπάρχου έποροι που δίνουν :
κράνος   -200
μπαγκαζιέρα  -150
αδιαβροχα  -50
συναγερμό  -100
καγκελα -100
και όλα τα υπόλοιπα +χουφτες +καρίνα σε πακέτο με 500e (αν θέλεις)
δηλαδή σύνολο με πινακίδες 70e και ασφάλεια 140e,     =7000e
καρατσεκαρισμένο πριν 2 βδομάδες

Offline funk

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #19 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 20:25:09 μμ
Η αλήθεια είναι πως τα 6500 είναι όλο το ποσό. Και υπολογίζω κανά 1000άρικο για εξοπλιμό άρα μένουν 5500 για την αγορά της μοτό. Όσο αφορά το V-Strom καλώς ή κακώς με απωθεί ο όγκος του. Στο ΤΑ με προβληματίζει κάπως η κατανάλωσή του μιας και δεν έχει ψεκασμό και επίσης δεν έχει ABS κάτι που το V-Strom έχει. Επίσης με το Suzuki δεν έχω συναντήσει κανέναν που να έχει πολλά χλμ και αυτό με προβληματίζει λίγο ενώ το ΤΑ είναι εγγύηση αξιοπιστίας.

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #20 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 20:33:37 μμ
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα έπαιρνα μηχανάκι καινούργιο παρεισαγωγής,
διότι απλά αν δεν έχεις εγγύηση είναι καλύτερα να πάρεις μεταχειρισμένο.

Είναι πάρα πολλά τα χρήματα για να μην έχεις εγγύηση. Αν τώρα σου δίνει το μαγαζί δικά του εγγύηση
και δεν είναι από την αντιπροσωπεία εγώ δεν θα το ρίσκαρα.

Τώρα όσον αφορά το v strom ναι είναι το καλύτερο ως VFM που λέει και ο Απόστολος αλλά δεν είναι για μένα τοσο
all around χρήσης όπως είναι ένα ΤΑ.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #21 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 20:42:04 μμ
Η αλήθεια είναι πως τα 6500 είναι όλο το ποσό. Και υπολογίζω κανά 1000άρικο για εξοπλιμό άρα μένουν 5500 για την αγορά της μοτό. Όσο αφορά το V-Strom καλώς ή κακώς με απωθεί ο όγκος του. Στο ΤΑ με προβληματίζει κάπως η κατανάλωσή του μιας και δεν έχει ψεκασμό και επίσης δεν έχει ABS κάτι που το V-Strom έχει. Επίσης με το Suzuki δεν έχω συναντήσει κανέναν που να έχει πολλά χλμ και αυτό με προβληματίζει λίγο ενώ το ΤΑ είναι εγγύηση αξιοπιστίας.

Ως προς τα χρήματα που θα ξοδέψεις για εξοπλισμό με βρίσκεις σύμφωνο.Για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μοτοσυκλέτα σου σε όλες τις περιπτώσεις χωρίς περιορισμούς.

Για τον όγκο του Στρομ που λές, σε άλλους αρέσει, και σε άλλους όχι (εμένα μου αρέσει που έχει όγκο...αλλά ξεφεύγω σε σωματότυπο απο τα νορμάλ στανταρ)

Για το Suzuki το θέμα αξιοπιστίας μην σε ανησυχεί.Όσους γνωρίζω εγώ που το κυκλοφορούν έχουν γράψει αρκετά χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα. Κάποιοι που τα σπάνε νομίζουν πως αγόρασαν Street μηχανάκια και κάνουν καγκουριές (βοηθάει και το μηχανάκι που είναι πολύ δυνατό)...και εγώ αν βάλω ένα fazer στα χώματα θα σπάσει...τι παει να πει;Πως σπάνε τα fazer;

Πάντως για την χρήση που ζητάς το ΤΑ θα σε βολέψει πολύ.Επίσης θα σε βολέψει πολύ και ένα μονοκύλινδρο τύπου XT660 ή Pegaso Trail (φοράνε τον ίδιο κινητήρα).Αν ζητούσες πρωτίστως ταξίδι θα σου έλεγα και εγώ Στρομ.Είναι το πιο τουριστάδικο της κατηγορίας στα 650 κυβικά.

Γνώμη μου:
Βρες ένα καλοδιατηρημένο ΤΑ 650 στα 4000-4500 € με καλή προίκα, δώσε κανα 700-800€ για εξοπλισμό αναβάτη, και κράτα τα υπόλοιπα για καβάτζα (ένα μεταχειρισμένο όλο και κάτι θα χρειαστεί, ή ακόμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για κάποιο έξτρα που θεωρείς οτι χρειάζεσαι π.χ xenon ή ενδοεπικοινωνία).
Όσο για καινούρια μοτό μια φορά αγόρασα σε όλες τις αλλαγές που έκανα και το μετάνιωσα.Χάνεις 25% της αξίας μετά απο 2 χρόνια (ή και παραπάνω) και όλη την αξία των αξεσουάρ (τα οποία πλέον απλά βοηθούν την πώληση, αλλά σχεδόν ποτέ δεν συνυπολογίζονται).

Αυτά.Over and out.

Offline funk

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #22 on: Πέμπτη 20 Νοέμβριος 2008, 09:57:30 πμ
Και για να να "ανάψουν" λίγο τα αίματα:

Το συγκεκριμένο TA ποιας χρονολογίας μπορεί να είναι?

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για τι κόστος μιλάμε κατά μέσο όρο αν πρέπει να αλλαχτούν γρανάζια, αλυσίδα, λάστιχα και να γίνει και ένα σέρβις που να συμπεριλαμβάνει αλλαγή λαδιών και ρύθμιση βαλβίδων?
« Last Edit: Πέμπτη 20 Νοέμβριος 2008, 10:10:23 πμ by funk »

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #23 on: Πέμπτη 20 Νοέμβριος 2008, 14:25:55 μμ
Μοντέλο 2005-2007 μαύρο (NH-1)
(3D-λογότυπα, μαύρες ανοδιωμένες ζάντες, χρυσές δαγκάνες, λευκά φλας, δίχρωμη μαύρη/γκρι σέλα, σκουρόχρωμος σκελετός/μηχανή)

Το αν πρέπει να αλλαχτούν γρανάζια, αλυσίδα, κλπ, εξαρτάται από τα χιλιόμετρα.
Από service (λάδια, φίλτρα, ρυθμίσεις κλπ), τα καθιερωμένα σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης της Χόντα. Τίποτα το διαφορετικό.
Κάνε ένα search και πέρνα και από τα νήματα σχετικά με τα service για να δείς ενδεικτικές τιμές που έχουν παραθέσει τα παιδιά.

Σε ποια μηχανάκια έχεις κατασταλάξει για την αγορά σου ανάλογα με τη χρήση που θέλεις;
Τί σε καλύπτει;

Το ΤΑ είναι ένα (πολυλειτουργικό/πολυχρηστικό) μηχανάκι που παίρνει 7/10 σε όλα. Τέτοιο συνδυασμό δεν έχουν πολλά μοντέλα. Δηλ. να τα κάνει όλα ικανοποιητικά και καλά αλλά όχι άριστα (πλην της αξιοπιστίας που παίρνει άριστα).
« Last Edit: Πέμπτη 20 Νοέμβριος 2008, 15:06:03 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline funk

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #24 on: Πέμπτη 20 Νοέμβριος 2008, 20:23:08 μμ
Σε ποια μηχανάκια έχεις κατασταλάξει για την αγορά σου ανάλογα με τη χρήση που θέλεις;
Τί σε καλύπτει;

Επειδή ψάχνω για την πρώτη μου μοτοσυκλέτα ενδιαφέρομαι για όσο το δυνατόν ΄γενικής χρήσης μοντέλο. Ικανό για πόλη, ταξίδι δικάβαλο, βόλτα σε κανά δασικό δρόμο κλπ και όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο γιατί μετά την αγορά και πέραν της περιοδικής συντήρησης δύσκολα θα μπορώ να ανταπεξέλθω σε έξτρα ζημιές. Επίσης δεν είμαι απόλυτος στο θέμα του on-off. Τα μοντέλα που με εδνιαφέρουν είναι τα εξής ουσιαστικά:
ON-OFF
- Transalp 650
- V-Strom 650
- ΒΜW F 650 GS το μονοκύλινδρο
Street
- Bandit 650
- CBF 600
- ER-6N

Το καλό με τα ON-OFF είναι πως στα μεταχειρισμένα λόγω εμπορικότητας κανείς μπορεί να βρει ευκαιρία με μπόλικη προίκα.
Τα τρία τελευταία αν αποφασίσω πως δε με ενδιαφέρουν οι χωμάτινες διαδρομές.