Hellas Transalp Forum

γεφυρα πηρουνιου

jtf1821 · 31629

Offline gixxerpap

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #25 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 03:52:51 πμ
απλά είναι που σου λέω.....γυρίζεις λίγο τα  ... ψιψιψίνια και αυτώνεις τα  ...κοκο..ψόψαρα και αυτά ....και έτοιμο :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #26 on: Σάββατο 14 Φεβρουάριος 2009, 09:49:54 πμ
στο transalp της καλής μου, πάντως, που άλλαξα τα ελατήρια με αυτά της Hyperpro και λάδια της ίδιας εταιρείας (αυτά που προτείνει η Hyperpro, δε θυμαμαι νουμερο), η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά η πλεύση εξακολουθεί να ενοχλεί στα πολλά χλμ ....

νομίζω ότι μια γέφυρα δε θα το χάλαγε ...
μιας και χώμα πατάμε σπανιότατα, λέω να δοκιμάσω λίγο πιο χοντρό λάδι, να προφορτίσω λίγο τα ελατήρια και με την πρώτη ευκαιρία, να δοκιμάσω τον 19αρη τροχό μπροστά ...

Αν πατας χωμα σπανιοτατα, το ΤΑ650 ειναι μαλλον λαθος μηχανακι και δεν θα γινει ποτε οσο στιβαρο θελεις, ιδιως αν εισαι συνηθισμενος σε GSX-R.

" the PouroDuro spirit "

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #27 on: Σάββατο 14 Φεβρουάριος 2009, 14:28:45 μμ
Αν πατας χωμα σπανιοτατα, το ΤΑ650 ειναι μαλλον λαθος μηχανακι και δεν θα γινει ποτε οσο στιβαρο θελεις, ιδιως αν εισαι συνηθισμενος σε GSX-R.
Ή σε οτιδηποτε συγχρονο συμπληρωνω εγω Πολλες απο τις ελαστικοτητες οφειλονται στο πλαισιο και αυτο δεν διορθωνεται

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #28 on: Σάββατο 14 Φεβρουάριος 2009, 15:57:55 μμ
Η στιβαρότητα του πλαισίου είναι ένα από τα σοβαρά "ερωτηματικά" του ΤΑ (όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις). Λάδι με μεγαλύτερο ιξώδες στα καλάμια είναι μια καλή κίνηση. Όπως και σκλήρυνση της πίσω ανάρτησης. Βοηθάνε πάρα πολύ στο καλύτερο στήσιμο και την οδηγική συμπεριφορά.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Φορτωμένος

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #29 on: Δευτέρα 08 Φεβρουάριος 2010, 04:13:27 πμ
Κώστα, δεν ξέρω για το 600 αλλα στο 650 τουλάχιστο 15άρι λάδι και ενα δαχτυλίδι απο τεφλόν 0.5-1εκ. για προφόρτιση όταν πέσει λίγο το ελατήριο κάνουν θαύματα - ότι έχω εγώ στο δικό μου.

Ακριβώς αυτό! Το είχα κάνει και εγώ στο δικό μου 650 (2001) και είδα τεράστια διαφορά.

Πάντως που θέλουμε τις αναρτήσεις είναι ζήτημα γούστου περισσότερο. Στο ΤΑ 700 μου αρέσει η αίσθηση του πιρουνιού αλλά κάτι δεν μου αρέσει με το πίσω αμορτισέρ, ειδικά όταν είμαι φουλ φορτωμένος. Και η προφόρτιση είναι μεγάλος μπελάς. 

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #30 on: Τετάρτη 10 Φεβρουάριος 2010, 17:12:51 μμ
Tο καλύτερο στήσιμο και η οδηγική συμπεριφορά δεν καταπονουν τον κ@λ@ μας? Αφου πρωτα ζοριζουν τη μηχανουλα μας που με το ζορι καταφερνουμε να συντηρησουμε? Και αν σκελετος -αναρτησεις φθασουν στα οριά τους τοτε ο κινητηρας  βρισκεται στα δικα του η εχει εγκαταλειψει?
Στα ποσα χλμ καταλαβαινουμε οτι φθανει το πλαισιο στα ορια του?
Μηπως η ΤΑ ανταποκρινεται απολυτα στις απαιτησεις ενος μεσου οδηγου, που δεν θα τη φερει ''στα ορια'' και γι' αυτον ολα αυτα ειναι απλα οδοντοκρεμες?
Γιατι εγω ξερω οτι ,οτι λυγαει δεν σπαει, και αν η ΤΑ ειναι καλη σε κατι εναι οτι δεν ''σπαει δεν χαλαει''

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #31 on: Τετάρτη 10 Φεβρουάριος 2010, 19:15:41 μμ
Μπορεί ο μέσος οδηγός ΤΑ να μην ενδιαφέρεται για τα όρια, τα όρια όμως μπορεί να έρθουν από τύχη, ή μάλλον από ατυχία και τότε πρέπει η μηχανή να ανταποκριθεί. Το προγραμματισμένο και το υπό έλεγχο, συνήθως δεν είναι πρόβλημα, ακόμα και με φθαρμένα λάστιχα και ουζαρισμένες αναρτήσεις, για το αναπάντεχο είναι που πρέπει να λειτουργεί το σύνολο.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Τετάρτη 10 Φεβρουάριος 2010, 20:57:21 μμ
        Αυτο ακριβως εννοω και συμφωνω απολυτα με τα οσα λες,απλα  λεγοντας ''ανταποκρινεται απολυτα στις απαιτησεις ενος μεσου οδηγου, που δεν θα τη φερει ''στα ορια της'' . Θελω να πω οτι αφου δεν την φερνεις στα ορια της αρα εχει παντα κατι ακομα να σου δωσει, απλα τα ορια αυτα καταλαβαινω οτι ειναι καθαρα υποκειμενικα για τον καθενα.
      Επειτα οπως πολυ σωστα επισημαινεις ''για το αναπάντεχο είναι που πρέπει να λειτουργεί το σύνολο'' οποτε αν ειναι η μοτο σωστα συντηρημενη και λειτουργει μεσα στα ορια που για αυτα κατασκευαστηκε τοτε απομενει το αναπαντεχο οπως λεμε, η κακια στιγμη.Οξω απο δω!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #33 on: Πέμπτη 11 Φεβρουάριος 2010, 03:39:03 πμ
Μπορεί ο μέσος οδηγός ΤΑ να μην ενδιαφέρεται για τα όρια, τα όρια όμως μπορεί να έρθουν από τύχη, ή μάλλον από ατυχία και τότε πρέπει η μηχανή να ανταποκριθεί. Το προγραμματισμένο και το υπό έλεγχο, συνήθως δεν είναι πρόβλημα, ακόμα και με φθαρμένα λάστιχα και ουζαρισμένες αναρτήσεις, για το αναπάντεχο είναι που πρέπει να λειτουργεί το σύνολο.

:goodpost:

:thumbup:  Από τις πιο σοφές, ξεκάθαρες, σωστές και αληθινές κουβέντες που έχω διαβάσει! :thumbup:

Ως προέκταση και μόνο να αναφέρω ότι γενικά η μηχανή πρέπει να είναι πάντα σε αρίστη λειτουργική κατάσταση (κινητήρας, φρένα, λάστιχα κλπ).
« Last Edit: Πέμπτη 11 Φεβρουάριος 2010, 03:42:27 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #34 on: Κυριακή 16 Μάιος 2010, 19:43:30 μμ
Ανακινω αυτο το θεμα καθως ...τρωγοντας ερχεται η ορεξη οπως λενε  ;)  Εβαλα προσφατα ελατηρια Hypepro μπρος-πισω και το μπροστινο εγινε ακομα καλυτερο σε σχεση με την προηγουμενη βελτιωση που ητανε 15αρι λαδι και δαχτυλιδια προφορτισης απο τεφλον (το Hypepro μπαινει με 20αρι λαδι αλλα το μπροστινο δεν γινεται κουτσουρο, καθε αλλο, η "στιβαρη προοδευτικοτητα" κανει θαυματα  :)).

Σκεφτομαι λοιπον τωρα οτι μια καλη και πολυ πιο στιβαρη γεφυρα απο την μαμισια θα εκανε το μπροστινο τελειο και η ορεξη μου ανοιξε απο τετοια γεφυρα-ιδιοκατασκευη για VFR, δεστε το νημα http://vfrh.forumotion.net/forum-f32/topic-t1360.htm (πολλες σελιδες αλλα αξιζει). Και σκεφτομαι, θα μπροσουσαμε να σχεδιασουμε και να κατασκευασουμε μια τετοια γεφυρα στον ιδιο μηχανικο που εφτιαξε αυτη για VFR? Μαλιστα στο νημα αυτο επισης αναφερονται γεφυρες για Vstrom 650, ξερει κανεις τιποτα σχετικο?

Για ψαχτειτε, ιδιως οι konkost, manolo, nikos238, γκ, stoneman, και λοιποι.

" the PouroDuro spirit "

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #35 on: Κυριακή 16 Μάιος 2010, 22:09:56 μμ
Με προσθηκη γεφυρας γενικα λογω απουσιας (πχ στο Vstrom) ή "καλυτερης" για το ΤΑ, το μηχανακι δε γινεται πιο απολυτο με αποτελεσμα να μην προειδοποιει για τα ορια του? Δε χανει την προοδευτικοτητα? Νομιζω οτι το ΤΑ ειδοποιει οταν ειναι κοντα στα ορια του... οποτε μαζευεσαι...

Μηπως (λεω μηπως) ο κατασκευαστης που το μελετησε και το σχεδιασε, επελεξε τη μεση λυση για ολα και οποιαδηποτε μετατροπη αλλαζει τη φιλοσοφια/προδιαγραφες του, οποτε ειναι καλυτερα να παρεις αλλο μηχανακι που να στα δινει ολα αυτα που θες ετοιμα, αντι να παλευεις να "βελτιωσεις" το υπαρχον μηχανακι?

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #36 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 03:41:31 πμ
Με προσθηκη γεφυρας γενικα λογω απουσιας (πχ στο Vstrom) ή "καλυτερης" για το ΤΑ, το μηχανακι δε γινεται πιο απολυτο με αποτελεσμα να μην προειδοποιει για τα ορια του? Δε χανει την προοδευτικοτητα? Νομιζω οτι το ΤΑ ειδοποιει οταν ειναι κοντα στα ορια του... οποτε μαζευεσαι...

False alarm ;)  Ειμαι απο εκεινους που εκτιμουν πολυ αυτη την "προοδευτικοτητα" του ΤΑ που προειδοποιει νωρις και επισης τον "μαλακο/φιλικο" χαρακτηρα του (δες προηγουμενα ποστ στο ιδιο νημα). Οι ελαστικοτητες αυτες προερχονται απο το πλαισιο κυριως και επισης απο το πηρουνι που ειναι υπερ το δεον μαλακο απο τη μαμα με ανεπαρκη αποσβεση και δεν εχει αρκετη στρεπτικη ακαμψια. Ενω η μαλακοτητα και ανεπαρκης αποσβεση φτιαχνονται οπως εχει συζητηθει, οι στρεπτικες ελαστικοτητες ειναι αυτες που δεν επιτρεπουν να κυνηγησει κανεις τα ορια της προσφυσης. Μια καλη γεφυρα θα διατηρησει τις ελαστικοτητες του σκελετου που ειναι αυτες που προειδοποιουνε αλλα θα φτιαξει το μπροστινο πιο στιβαρο (οπως π.χ. στο ΑΤ το οποιο ειναι πιο στιβαρο απο μαμα). Στα σιγουρα δεν θα χαθει ανεση και προοδευτικοτητα αλλα το μπροστινο θα γινει οπως θα επρεπε να ειναι σε σχεση με το υπολοιπο μηχανακι.

Μηπως (λεω μηπως) ο κατασκευαστης που το μελετησε και το σχεδιασε, επελεξε τη μεση λυση για ολα και οποιαδηποτε μετατροπη αλλαζει τη φιλοσοφια/προδιαγραφες του, οποτε ειναι καλυτερα να παρεις αλλο μηχανακι που να στα δινει ολα αυτα που θες ετοιμα, αντι να παλευεις να "βελτιωσεις" το υπαρχον μηχανακι?

Βλεπε παραπανω. Αλλα το κακο ειναι οτι δεν υπαρχουν πολλα αλλα μηχανακια που να προσφερουν το πακετο των ΤΑ600/650 και ΑΤ750 για τον σοβαρο adventure rider, γι'αυτο και πολλοι κοιταμε καποιες βελτιωσεις. Το μη χειρου βελτιστον  ;) ;D

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 04:20:51 πμ
Επειδη επεσα σε γνωστες... [πως σας ανεβαζω]
Το λαδι που εχει η ΤΑ 650 στα πηρουνια απο την Honda, ειναι 10αρι?
Η αλλαγη λαδιου σε πιο ''χοντρο'' πρεπει να συνοδευεται και απο αλλαγη ελατηριων?
Το συγκεκριμενο λαδι εχει οριο ζωης, οριο χλμτρων, η το αλλαζουμε οταν δουμε καποια αλλαγη στην συμπεριφορα του εμπρος συστηματος, και ποια ειναι αυτη η ''αλλαγη''?
Μετα απο καποια χλμτρα δημιουργει ''μουργα'' η διαφορες επικαθησεις στην μπουκαλα?

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #38 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 04:41:25 πμ
Νομιζω οτι ειναι 5αρι.
Ελατηρια οχι απαραιτητα, απλα ειναι ευκαιρια αφου θα λυθει στο μπροστινο.
Εχει οριο ζωης και το λαδι και τα ελατηρια... αναλογα τη χρηση. Αλλαγη που παρατηρειται: γινεται πιο μαλακο, πεφτει-χαμηλωνει... Δεν την καταλαβαινεις και πολυ γιατι γινεται σταδιακα, οποτε το συνηθιζεις και δε βλειπεις διαφορά.
Δε νομιζω να υπαρχουν καταλοιπα στη μπουκαλα...

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 04:52:06 πμ
Μαλιστα, εγω προς το παρον καθοτι αφραγκία, θα αρκεστω σε αλλαγη λαδακι 5αρι [και αν...] , μιας και δεν εχω εμπειρια πως ''παει'' με την μαλακη οικογενειακη αναρτηση για ευαισθητους  :asshaking  γιατι ειναι και το κοστος αλλαγης για τις φουσκες αυτη τη φορα.

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #40 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 04:57:42 πμ
Αν αλλαξεις λαδι θα βαλεις πιο παχυ...

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #41 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 05:00:47 πμ
Ναι το διαβασα αυτο, αλλα φοβαμαι οτι θα χασω σε ανεση και θα κοπαναει στις λακουβες μιας και θα ειναι κατα 90% δικαβαλο, οπως τωρα με το παπι με 5 πονους διαδρομη εμπρος και ψαρεμα στις λακουβες...

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #42 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 05:21:41 πμ
Οχι... με +5 δε θα εχεις προβλημα

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #43 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 05:30:23 πμ
  Δεν λεω οχι, θα το σκεφτω ομως πολυ γιατι δεν μ' αρεσουν οι μετατροπες, μερικες φορες δεν βγαινουν σε ''καλο''.Ξεκινας για κατι απλο μπαινεις στο λουκι και για να βγεις θα πληρωσεις αρκετα! Για παραδειγμα αν σκληρινει το εμπρος δεν θα εχει διαφορα σε υψος η σκληροτητα με το πισω? Δηλαδη δεν θα καθεται πιο πολυ? Μηπως χρειαστει και εκει ''λιγο'' επεμβαση?

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #44 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 05:31:26 πμ
Το λαδι που εχει η ΤΑ 650 στα πηρουνια απο την Honda, ειναι 10αρι?
Η αλλαγη λαδιου σε πιο ''χοντρο'' πρεπει να συνοδευεται και απο αλλαγη ελατηριων?
Το συγκεκριμενο λαδι εχει οριο ζωης, οριο χλμτρων, η το αλλαζουμε οταν δουμε καποια αλλαγη στην συμπεριφορα του εμπρος συστηματος, και ποια ειναι αυτη η ''αλλαγη''?
Μετα απο καποια χλμτρα δημιουργει ''μουργα'' η διαφορες επικαθησεις στην μπουκαλα?

Το λαδι που βαζει η Honda στα πηρουνια πολλων μοντελων της, συμπεριλαμβανομενου και του ΤΑ650, ειναι 5αρι οπως λεει και ο "υπερηχητικος" συνονοματος. Οπως εχει ξαναγραφτει, 15αρι λαδι μεταμορφωνει το μπροστινο χωρις να μειωνει καθολου την ανεση. Αν τα ελατηρια ειναι λιγο πεσμενα (τα δικα μου πεσανε γυρω στα 50Κ χιλιομετρα), αποστατες 1 εκ. απο τεφλον βοηθανε. Το λαδι χανει το ιξωδες του με τη χρηση, συμφωνα με τη δικη μου χρηση θελει αλλαγη καθε 30-35Κ χμ. Επικαθησεις δημιουργουνται με τον καιρο, γι'αυτο ειναι καλο να αλλαζουμε λαδια βγαζοντας τα πηρουνια ωστε να φευγουν αυτες οι επικαθησεις (αν και εγω το εκανα αυτο προσφατα στα 80Κ χμ οταν αλλαξα και ελατηρια με Hyperpro).

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #45 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 07:09:00 πμ
Το λαδι που βαζει η Honda στα πηρουνια πολλων μοντελων της, συμπεριλαμβανομενου και του ΤΑ650, ειναι 5αρι οπως λεει και ο "υπερηχητικος" συνονοματος. Οπως εχει ξαναγραφτει, 15αρι λαδι μεταμορφωνει το μπροστινο χωρις να μειωνει καθολου την ανεση. Α
Αρα θες να πεις οτι με το 10αρι δεν θα πρεπει να ανησυχω?
Κατα την αλλαγη λαδιου πρεπει να γινει και καθαρισμος εσωτερικα στο πηρουνι η απλα το γυριζεις ''τουμπα'' και το αφηνεις να στραγγυξει?

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #46 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 07:40:15 πμ
Κατα την αλλαγη λαδιου πρεπει να γινει και καθαρισμος εσωτερικα στο πηρουνι η απλα το γυριζεις ''τουμπα'' και το αφηνεις να στραγγυξει?

Και το 10αρι ειναι καλυτερο απο το μαμισιο 5αρι, ιδιως το φρεσκο 10αρι που βαζει κανεις σε πηρουνι με καποια χιλιομετρα. Αλλα απο πλευρας αποδοσης, για το 650 τουλαχιστο το 15αρι ειναι καλυτερο και κανει το μπροστινο παρομοιο με το πισω αμορτισερ σε αποσβεση. Το δε κοστος 2 λιτρων λαδιου πηρουνιου που αγοραζει κανεις ειναι πολυ λιγο σε σχεση με τη σχετικη βελτιωση. Το πηρουνι το γυριζει κανεις αναποδα και το "συμπιεζει" πολλες φορες ωστε να φυγουν και οι τελευταιες σταγονες. "Πλυσιμο" οταν αδειασει με λιγο καινουργιο λαδι ειναι επισης μια καλη ιδεα.

Εχουν γραφτει αρκετα για τα λαδια του πηρουνιου σε αλλα νηματα, ας ξαναγυρισουμε στην προσθηκη σοβαρης γεφυρας για καλυτερη στρεπτικη ακαμψια...

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 07:44:23 πμ
Α, εγω δεν ξερω απο αυτα. Για γεφυρες θα χρειαστεις πολιτικο μηχανικο... :2hysterical:

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #48 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 17:30:30 μμ
Όχι καθόλου. Από την εμπειρία μου σε 600 το δεκάρι είναι καλύτερο και με τα ίδια ελατήρια και χωρίς προφόρτιση. Το λάδι ΔΕΝ σκληραίνει το πηρούνι, αυτό το κάνει το σκληρότερο ελατήριο μόνο.
Για τη γέφυρα τώρα, η κατασκευή μιάς σε μηχανουργείο - αν δεν υάρχει στο εμπόριο - ξεφεύγει σε κόστος για τον χαρακτήρα της ΤΑ. Ίσως είναι καλύτερα να ενισχυθεί η υπάρχουσα με πρόσθετα λαμάκια κολλημένα με TIG και να μεγαλώσουν οι βίδες που την στηρίζουν αν υπάρχει ψαχνό στο αλουμίνιο της μπότας του πηρουνιού.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #49 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 18:24:12 μμ
Για τη γέφυρα τώρα, η κατασκευή μιάς σε μηχανουργείο - αν δεν υάρχει στο εμπόριο - ξεφεύγει σε κόστος για τον χαρακτήρα της ΤΑ. Ίσως είναι καλύτερα να ενισχυθεί η υπάρχουσα με πρόσθετα λαμάκια κολλημένα με TIG και να μεγαλώσουν οι βίδες που την στηρίζουν αν υπάρχει ψαχνό στο αλουμίνιο της μπότας του πηρουνιού.

Τα 140 ευρω που κανει αν μαζευτουμε 10 νοματαιοι δεν ειναι δα και απαγορευτικο ποσο, αλλα αυτο εξαρταται απο τη τσεπη και προθεσεις του καθενα. Το προβλημα με την υπαρχουσα γεφυρα κατω απο το μπροστινο φτερο ειναι οτι περιοριζει τον χωρο για λασπες και τα σχετικα. Μια καινουργια εξωτερικη γεφυρα θα καταργησει την υπαρχουσα και θα αυξησει τον χωρο κατω απο το φτερο, αποφευγοντας το στομωμα με λασπη, ιδιως με χωματινα λαστιχα.

Τι λενε οι αλλοι χωματινοι πατεντακηδες? ;)  Για σχολιαστε γενικοτερα, δηλωστε και σωστε ;D

" the PouroDuro spirit "