Hellas Transalp Forum

γεφυρα πηρουνιου

jtf1821 · 31624

Offline jtf1821

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Σάββατο 08 Νοέμβριος 2008, 03:23:53 πμ
ξερει κανεις που μπορω να βρω γεφυρα για πηρουνι; (tarosi) η κατι αλλο.

rastabill

• Guest
Reply #1 on: Σάββατο 08 Νοέμβριος 2008, 03:36:49 πμ
Το τρανσαλπ δεν νομίζω να παίρνει τέτοιο πράγμα επειδή έχει χαμηλό φτερό ,άσε πως δεν νομίζω να χρειάζεται .

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #2 on: Σάββατο 08 Νοέμβριος 2008, 06:56:05 πμ
Εγω λέω οτι χρειάζεται. Οσα χρόνια είχα ΤΑ, πάντα το σκεφτόμουν .
Δε πρέπει να υπάρχει όμως. Μόνο με πατέντα αν θα ενισχύσεις την ήδη υπάρχουσα.
Διαφορετικά αλλάζεις καλάμι με αυτά του XR650 και είσαι άρχοντας

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #3 on: Δευτέρα 10 Νοέμβριος 2008, 18:40:28 μμ
Που να χρειαστεί ρε Κώστα ?
Μη κουνήσει μετά τα 200 ?
Εκτός και αν πατεντάρεις ψηλό φτερό οπότε πάσο.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #4 on: Κυριακή 16 Νοέμβριος 2008, 05:10:15 πμ
το πιο αδύνατο σημείο του ΤΑ για εμένα, ήταν το μπροστινό σύστημα.
Ελαστικότητα πέραν των αποδεκτών ορίων .
Απαξ και μπορείς να το "δέσεις" κάντο αμέσως

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Δευτέρα 17 Νοέμβριος 2008, 02:41:57 πμ
Και με το διπλό δισκόφρενο τι κάνουμε Κώστα;

Success is just like being pregnant.
Everybody congratulates you,
but nobody knows how many times you were F****D

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #6 on: Δευτέρα 17 Νοέμβριος 2008, 05:28:09 πμ
Και με το διπλό δισκόφρενο τι κάνουμε Κώστα;

???
 τί εννοείς ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #7 on: Δευτέρα 17 Νοέμβριος 2008, 16:33:15 μμ
Μάλλον ο Δημήτρης θα εννοεί τη πρόταση "αλλάζεις καλάμι με αυτά του XR650".
Αν αλλάξεις καλάμια, τότε αναγκαστικά μονό δισκόφρενο μπροστά.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #8 on: Δευτέρα 17 Νοέμβριος 2008, 16:35:27 μμ
Μάλλον ο Δημήτρης θα εννοεί τη πρόταση "αλλάζεις καλάμι με αυτά του XR650".
Αν αλλάξεις καλάμια, τότε αναγκαστικά μονό δισκόφρενο μπροστά.

ναι βέβαια. Αυτή η λύση άρχισε να εφαρμόζεται απο κάποιους στα ΤΑ600 <'97

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Τρίτη 18 Νοέμβριος 2008, 03:42:14 πμ
Οπότε δεν μιλάμε για 600> του 96..Δεν έχει βγάλει κάποιο με διπλό δίσκο η Χόντα που να κάνει σε μας ε;

Success is just like being pregnant.
Everybody congratulates you,
but nobody knows how many times you were F****D

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Τρίτη 18 Νοέμβριος 2008, 04:23:44 πμ
Οπότε δεν μιλάμε για 600> του 96..Δεν έχει βγάλει κάποιο με διπλό δίσκο η Χόντα που να κάνει σε μας ε;
Φυσικα και εχει βγαλει. ΑΤ 750

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #11 on: Τετάρτη 19 Νοέμβριος 2008, 08:12:28 πμ
το πιο αδύνατο σημείο του ΤΑ για εμένα, ήταν το μπροστινό σύστημα.
Ελαστικότητα πέραν των αποδεκτών ορίων.

Κώστα, δεν ξέρω για το 600 αλλα στο 650 τουλάχιστο 15άρι λάδι και ενα δαχτυλίδι απο τεφλόν 0.5-1εκ. για προφόρτιση όταν πέσει λίγο το ελατήριο κάνουν θαύματα - ότι έχω εγώ στο δικό μου. Το πηρούνι έχει κάποιες ελαστικότητες αλλα αυτές είναι που κάνουν το ΤΑ φιλικό και προειδοποιητικό, έχω χτυπήσει με ταχύτητα κοτρώνες μεγέθους κράνους 2-3 φορές χωρίς να πέσω. Και ξύνω και παπούτσια/μπότες σε καλή άσφαλτο. Οσες φορές έχω οδηγήσει ΚΤΜ στο χώμα, αυτή η ολική ακαμψία με χαλάει καθώς δεν έχω αίσθηση για το που είναι τα όρια, άσε δε που πηγαίνοντας χαλαρά και χαζεύοντας το τοπίο μπορεί να βρεθείς κάτω χωρίς να πάρεις χαμπάρι τι έγινε. Να πω επίσης ότι ενω εκτιμώ αυτή την τρομερή ακαμψία του μπροστινού στο VFR, η οποία σου επιτρέπει να βάζεις το μπροστινό στις στροφές μαλιοκούβαρα, σε καθημερινή χρήση είναι λιγο κουραστικό. Το ΤΑ και ειδικά το 650 είναι μια χαρά γιάυτό που είναι, όταν οδήγησα το 700 που το έχουν "φτιάξει" μου φάνηκε σχεδόν street/roadster μηχανάκι και δεν θα το έπαιρνα.

Κατά τη γνώμη μου το μπροστινό θέλει μόνο λάδια και ίσως ελατήρια (WP, Hypepro, κλπ), αν και με τα προοδευτικά Hyperpro και το 20άρι λάδι που δίνει η Hyperpro μάλλον γίνεται κούτσουρο - Μάνο τι θα γίνει, θα πάμε καμιά βόλτα με το δικό σου να το δω πως έχει γίνει σε σχέση με το δικό μου?

" the PouroDuro spirit "

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Πέμπτη 20 Νοέμβριος 2008, 05:27:35 πμ
Κώστα, δεν ξέρω για το 600 αλλα στο 650 τουλάχιστο 15άρι λάδι και ενα δαχτυλίδι απο τεφλόν 0.5-1εκ. για προφόρτιση όταν πέσει λίγο το ελατήριο κάνουν θαύματα - ότι έχω εγώ στο δικό μου. Το πηρούνι έχει κάποιες ελαστικότητες αλλα αυτές είναι που κάνουν το ΤΑ φιλικό και προειδοποιητικό, έχω χτυπήσει με ταχύτητα κοτρώνες μεγέθους κράνους 2-3 φορές χωρίς να πέσω. Και ξύνω και παπούτσια/μπότες σε καλή άσφαλτο. Οσες φορές έχω οδηγήσει ΚΤΜ στο χώμα, αυτή η ολική ακαμψία με χαλάει καθώς δεν έχω αίσθηση για το που είναι τα όρια, άσε δε που πηγαίνοντας χαλαρά και χαζεύοντας το τοπίο μπορεί να βρεθείς κάτω χωρίς να πάρεις χαμπάρι τι έγινε. Να πω επίσης ότι ενω εκτιμώ αυτή την τρομερή ακαμψία του μπροστινού στο VFR, η οποία σου επιτρέπει να βάζεις το μπροστινό στις στροφές μαλιοκούβαρα, σε καθημερινή χρήση είναι λιγο κουραστικό. Το ΤΑ και ειδικά το 650 είναι μια χαρά γιάυτό που είναι, όταν οδήγησα το 700 που το έχουν "φτιάξει" μου φάνηκε σχεδόν street/roadster μηχανάκι και δεν θα το έπαιρνα.

Κατά τη γνώμη μου το μπροστινό θέλει μόνο λάδια και ίσως ελατήρια (WP, Hypepro, κλπ), αν και με τα προοδευτικά Hyperpro και το 20άρι λάδι που δίνει η Hyperpro μάλλον γίνεται κούτσουρο - Μάνο τι θα γίνει, θα πάμε καμιά βόλτα με το δικό σου να το δω πως έχει γίνει σε σχέση με το δικό μου?
Αυτο που εννοει ο kostasC ειναι οτι το πιρουνι λαστιχαρει π.χ. στο φρεναρισμα και οχι οτι ειναι πολυ μαλακο στην λειτουργια του και συμφωνω απολυτα μαζι του.Το ΤΑ 700 φοραει το ιδιο ακριβως πιρουνι με το 650 41χιλ διαμετρο Ενδεχομενως να εχει βεβαια παχυτερο λαδι ή και σκληροτερα ελατηρια
Το ΚΤΜ lc4 που ειχα πριν ειχε απιστευτο μπροστινο συστημα το οποιο  συγχωρουσε πολλα λαθη Παντως πραγματι επρεπε να μαζεψεις καποια χιλ. για να δουλεψει στο χωμα αλλα οχι οτι θα βρεθεις κατω Απλως ηταν πιο κουραστικο αν το πηγαινες χαλαρα.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #13 on: Πέμπτη 20 Νοέμβριος 2008, 07:01:58 πμ
Αυτο που εννοει ο kostasC ειναι οτι το πιρουνι λαστιχαρει π.χ. στο φρεναρισμα και οχι οτι ειναι πολυ μαλακο στην λειτουργια του και συμφωνω απολυτα μαζι του.Το ΤΑ 700 φοραει το ιδιο ακριβως πιρουνι με το 650 41χιλ διαμετρο Ενδεχομενως να εχει βεβαια παχυτερο λαδι ή και σκληροτερα ελατηρια
Το ΚΤΜ lc4 που ειχα πριν ειχε απιστευτο μπροστινο συστημα το οποιο  συγχωρουσε πολλα λαθη Παντως πραγματι επρεπε να μαζεψεις καποια χιλ. για να δουλεψει στο χωμα αλλα οχι οτι θα βρεθεις κατω Απλως ηταν πιο κουραστικο αν το πηγαινες χαλαρα.

ακριβώς. Μιλώ για ελαστικότητα στη συστροφή (αν το λέω καλά). Σε χαλαρό καλό είναι, αλλά και εκεί κουραστικό, ειδικά
δε αν είσαι φορτωμένος... ακόμα χειρότερα.
Στο ΑΤ ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα, στο Vara άστο καλύτερα (εκεί δεν έχεις τόσο θέμα με το μπροστινό, αλλά με το μεγάλο βάρος πίσω)
Το ΤΑ700 που το είδα και σε χώμα και σε άσφαλτο μου φάνηκε πολύ καλύτερο. Παίζει ρόλο το 19" και αν δεν κάνω λάθος έχει και πιο μικρή διαδρομή στο μπροστινό.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #14 on: Πέμπτη 20 Νοέμβριος 2008, 08:18:17 πμ
Παιδες, φυσικά και καταλαβαίνω οτι μιλάμε για ελαστικότητες στη "συστροφή", αλλα με όλες τις άλλες παραμέτρους ίδιες (διάμετρο πηρουνιού, μήκος/διαδρομή) αυτές οι ελαστικότητες είναι συνάρτηση της σκληρότητας του πηρουνιού (ελατήριο/απόσβεση συμπίεσης). Οταν "έφτιαξα" το πηρούνι απο λάδια/προφόρτιση, αυτές οι ελαστικότητες μειωθήκανε σημαντικά. To TA700 έχει ίδια διάμετρο 41 χιλιοστών αλλα μικρότερη διαδρομή και ίσως σκληρότερα ελατήρια / παχύτερο λάδι, εξ'ου αυτή η ακαμψία. Το δε πίσω αμορτισερ μου θύμησε street μηχανή, τόσο που ρώτησα μήπως είχανε ανεβάσει τέρμα την προφορτιση/απόσβεση (δεν το είχανε κάνει).

Γενικά τίποτα δεν έρχεται χωρίς κόστος, και το κόστος μιας άκαμπτης/σκληρής ανάρτησης είναι οτι θελει φορτίο/ταχύτητα για να δουλέψει, κάνει τη χαλαρή βόλτα κουραστική όπως ειπώθηκε και μειώνει την άνεση, που είναι ένα απο τα πιο σημαντικά ατού των ΤΑ600/650. Αφου σκεφτομαι να βάλω Hyperpro όπως έκανε ο Μάνος (manolo) μιας και το μηχανάκι έχει πια 75Κ χμ αλλα φοβάμαι αυτές τις πιθανές συνέπειες. Που θα πάει, θα δοκιμάσω το μηχανάκι του Μάνου...
« Last Edit: Πέμπτη 20 Νοέμβριος 2008, 08:32:04 πμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Σάββατο 22 Νοέμβριος 2008, 07:33:51 πμ
Εγω λέω οτι χρειάζεται. Οσα χρόνια είχα ΤΑ, πάντα το σκεφτόμουν .
Δε πρέπει να υπάρχει όμως. Μόνο με πατέντα αν θα ενισχύσεις την ήδη υπάρχουσα.
Διαφορετικά αλλάζεις καλάμι με αυτά του XR650 και είσαι άρχοντας

Και τι χρειάζεται για αυτήν την αλλαγή; Βγάζουμε τα παλιά καλάμια και βάζουμε τα καινούργια; Χωρίς άλλα κόψε-ράψε;

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #16 on: Σάββατο 22 Νοέμβριος 2008, 08:53:07 πμ
Και τι χρειάζεται για αυτήν την αλλαγή; Βγάζουμε τα παλιά καλάμια και βάζουμε τα καινούργια; Χωρίς άλλα κόψε-ράψε;

Για πολλούς απλούς χωματερούς (δηλ. όχι πρωταθληματικούς εντουράδες), το πηρούνι του XR650 θεωρείται οτι κόβει χέρια, αντίθετα με του XR600 το οποίο ήτανε μάλλον μαλακό - να πω οτι έχω οδηγήσει πολλές φορές διάφορα 600 αλλά ποτέ το 650. Θυμάμαι μάλιστα είχα διαβάσει ενα τεστ κάπου που λέγανε οτι βάλανε ολες τις ρυθμίσεις στο πιο μαλακό και πάλι ψιλο-έκοβε χέρια.

Αν καταλαβα καλά εσυ έχεις βάλει Hyperpro στο 400 και έλεγες οτι είναι αρκετα σκληρό και που θα πάει θα το συνηθίσω. Δεν είναι αρκετό αυτό και θες πηρούνι του XR650?

" the PouroDuro spirit "

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Σάββατο 22 Νοέμβριος 2008, 09:15:44 πμ
Τα έβαλα τον Ιούνη (αν θυμάμαι καλά) και ήδη άρχισαν να "κάθονται". Οι πρώτες 2 μέρες ήταν δύσκολες, μετά συνηθίζεις. Σκέφτομαι την αλλαγή μπρος με καλάμια από XR και πίσω ολόκληρο αμορτισέρ της WP.

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Three and the Koukos Band
Reply #18 on: Κυριακή 23 Νοέμβριος 2008, 19:29:57 μμ
Αν αλλάξεις το μπροστινό σου θα κερδίσεις σε ακαμψία (πιο γερό σε στρεβλώσεις από τις διάφορες κοτρώνες) και σίγουρα σε διαδρομές, εδικά στο χώμα θα είαι μούρλια, αλλά στην άσφαλτο θα πλέεις λόγω των μεγάλων διαδρομών.Αν θες να δείς περισσότερα πάνω σε αυτό  τότε πρέπεις να πας http://www.africanqueens.de/html/willk-en.html
Από προσωπική εμπειρεία μόνο με την αλλαγή των μπροστινών ελατηρίων  έχω δει θεαματική βελτίωση στα κουνήματα της και ειδικά αν αλλάξεις και το αμορτισέρ ε τότε θα μιλάμε για άλλη μοτό

XlGeorge ακόμα σε περιμένω να πάμε καμιά ωραία βολτούλα ;D

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Σάββατο 24 Ιανουάριος 2009, 01:07:03 πμ
Διάβασα για ένα africa που του έβαλε μπροστινά από KTM 620 SC '91

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=7926a6843da0edce194acbac21f81607&threadid=2859&perpage=15&pagenumber=2

Παίζει να κάνει και στα δικά μας;

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #20 on: Δευτέρα 02 Φεβρουάριος 2009, 00:37:34 πμ
Μιλώ για ελαστικότητα στη συστροφή (αν το λέω καλά).

Νομίζω οτι ο ακριβής τεχνικός όρος είναι "στρεπτική ακαμψία", για να είμαστε σωστοί.

" the PouroDuro spirit "

Offline gixxerpap

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #21 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 02:21:03 πμ
στο transalp της καλής μου, πάντως, που άλλαξα τα ελατήρια με αυτά της Hyperpro και λάδια της ίδιας εταιρείας (αυτά που προτείνει η Hyperpro, δε θυμαμαι νουμερο), η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά η πλεύση εξακολουθεί να ενοχλεί στα πολλά χλμ ....

νομίζω ότι μια γέφυρα δε θα το χάλαγε ...
μιας και χώμα πατάμε σπανιότατα, λέω να δοκιμάσω λίγο πιο χοντρό λάδι, να προφορτίσω λίγο τα ελατήρια και με την πρώτη ευκαιρία, να δοκιμάσω τον 19αρη τροχό μπροστά ...

εντυπώσεις, μόλις ολοκληρωθεί το πείραμα ...

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 03:05:23 πμ
στο transalp της καλής μου, πάντως, που άλλαξα τα ελατήρια με αυτά της Hyperpro και λάδια της ίδιας εταιρείας (αυτά που προτείνει η Hyperpro, δε θυμαμαι νουμερο), η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά η πλεύση εξακολουθεί να ενοχλεί στα πολλά χλμ ....

νομίζω ότι μια γέφυρα δε θα το χάλαγε ...
μιας και χώμα πατάμε σπανιότατα, λέω να δοκιμάσω λίγο πιο χοντρό λάδι, να προφορτίσω λίγο τα ελατήρια και με την πρώτη ευκαιρία, να δοκιμάσω τον 19αρη τροχό μπροστά ...

εντυπώσεις, μόλις ολοκληρωθεί το πείραμα ...
Αν τα ελλατηρια που εβαλες εχουν μεταβλητης πυκνοτητας σπειρες ΜΗΝ ΤΑ ΠΡΟΦΟΡΤΙΣΕΙΣ. Ουσιαστικα θα καταστρεψεις την πιθανη ικανοτητα τους να αποροφουν τις μικροανωμαλιες του εδαφους
Ναι στην δοκιμη πιο χοντρου λαδιου.
Οχι στην αλλαγη μπροστα τροχου.Οσο μεγαλυτερη ειναι η διαμετρος του μπροστα τροχου τοσο πιο σταθερη παραμενει στην ευθεια η μοτο και τοσο πιο δυσκινητη στη στροφες. Εχε εξαλου υπ'οψιν σου οτι ετσι θα μειωσεις την καστερ οποτε θα γινει αντιθετα απο οτι περιμενεις πιο νευρικη στα πολλα. Μηπως πρεπει να ψαχτεις αντιθετα με την πισω αναρτηση? ΠΟλλα προβληματα του μπροστινου ξεκινουν απο το αμορτισερ.

Offline gixxerpap

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #23 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 03:34:50 πμ
το πιθανότερο είναι ότι ακριβώς οι αδυναμίες απόσβεσης του πίσω αμορτισέρ μεταφέρονται στο μπροστινό, αλλά δε νομίζω ότι ο 19αρης θα προκαλέσει νευρικότητα .... το 700άρι είναι πιο νευρικό? απλά θα χρειαστεί σετάρισμα απο την αρχή ...

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 03:43:25 πμ
το πιθανότερο είναι ότι ακριβώς οι αδυναμίες απόσβεσης του πίσω αμορτισέρ μεταφέρονται στο μπροστινό, αλλά δε νομίζω ότι ο 19αρης θα προκαλέσει νευρικότητα .... το 700άρι είναι πιο νευρικό? απλά θα χρειαστεί σετάρισμα απο την αρχή ...
Δεν γνωριζω τι συμβαινει με το 700αρι απλα αναφερα τι λεει η θεωρια Και αν χρειαστει σεταρισμα απο την αρχή δεν ειναι απλα.........