Hellas Transalp Forum

θελω σχαρα για την βαλιτσα....

ΕΛΛΗ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ (flwrina) · 6633

Offline ΕΛΛΗ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ (flwrina)

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
on: Τετάρτη 29 Οκτώβριος 2008, 03:58:07 πμ
ειδα καποιους φιλους εδω στην φλωρινα να εχουν μια σχαρα στην πισω βαλιτσα απο πανω. η βαλιτσα ειναι GIVI σιγουρα πανω απο 45 λιτρα.
που θα βρω να αγορασω μια τετοια? τρυπητη ειναι? βιδες υπαρχουν? τι βαρος αντεχει?

Ζήσε το σήμερα χωρίς αναστολές

NRG...

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Τετάρτη 29 Οκτώβριος 2008, 06:07:19 πμ
Έχεις τσεκάρει πρώτα αν έχει κάτι τέτοιο η εταιρία/μάρκα της βαλίτσας?

Αλλά να το κάνεις τί? Τί θα βάζεις εκεί?
Μόνο ελαφρυά πράγματα και γερά στηριγμένα/δεμένα (ώστε να μην τα παίρνει και ο αέρας σε ταξίδια). Αλλιώς, αν είναι βαριά, προστίθενται στο βάρος της (γεμάτης) βαλίτσας και αλλοιώνουν ακόμα περισσότερο την ευστάθεια/ γεωμετρία/ συμπεριφορά της μηχανής συν το ότι καταπονούν αρκετά την ίδια τη βαλίτσα (αντοχή, πλαστικό κέλυφος κλπ).

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #2 on: Πέμπτη 30 Οκτώβριος 2008, 03:33:45 πμ

Μόνο ελαφρυά πράγματα και γερά στηριγμένα/δεμένα (ώστε να μην τα παίρνει και ο αέρας σε ταξίδια). Αλλιώς, αν είναι βαριά, προστίθενται στο βάρος της (γεμάτης) βαλίτσας και αλλοιώνουν ακόμα περισσότερο την ευστάθεια/ γεωμετρία/ συμπεριφορά της μηχανής συν το ότι καταπονούν αρκετά την ίδια τη βαλίτσα (αντοχή, πλαστικό κέλυφος κλπ).
νομιζω δεχεται σχαρα. η χρηση θα ειναι για αδιαβροχα και τον εξοπλισμο της μηχανης σε ταξιδι φορτωμενος.(κοφλερ-νερα-λαδια-πυροσβεστηρα κλπ) σε εναν μικρο σακο οπου τα εχω παντα μαζι μου.
σε φορτωμα βαρβατο την πισω βαλιτσα την εχω οσο ειναι δυνατον πιο ελαφρια.στις πλαινες βαζω τις ποσοτητες ;)

NRG...

giorgio

• Guest
Reply #3 on: Πέμπτη 30 Οκτώβριος 2008, 03:54:56 πμ
Λευτέρη κοίτα εδω. Για περισσότερες πληροφορίες πάρε τηλ. στην GIVI.

http://www.jml.dk/jml/grafik/sider/pdf/Givi-side-2-3.pdf

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Πέμπτη 30 Οκτώβριος 2008, 18:08:44 μμ

Και εγώ το σκέφτηκα πολύ σοβαρά για σχάρα αλλά για το λόγο που λέει ο Χρήστος το απέρριψα προτιμώ να πάρω μία τσάντα για τη σχάρα και να αφήνω το βαλιτσάκι σπίτι όταν έχω να πάρω τόσα πολλά πράγματα (γιατί το βαλιτσάκι σε περιορίζει σε χώρο) για πραγματα που θέλω πιο εύκολα προσβάσιμα (τσιγάρα πορτοφόλι) το πάνω μέρος στο τανκ μπαγκ κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Το μόνο μείον στην τσάντα είναι ότι δεν μπορείς να την αφήσεις πάνω στη μηχανή χωρίς έλεγχο.
« Last Edit: Πέμπτη 06 Νοέμβριος 2008, 23:50:23 μμ by olmega »

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline ΓIANNHΣ

• Γιάννης Αποστόλου
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Παρασκευή 31 Οκτώβριος 2008, 05:17:09 πμ
Εγώ είμαι ένας από αυτούς που έχουν σχάρα στη βαλίτσα (Kappa 52L) αλλά δεν δένω τίποτα βαρύ επάνω.
Να ξέρεις ότι πρέπει να τρυπήσεις την βαλίτσα (μέσα στη συσκευασία της σχάρας έχει σχέδιο) και το κόστος της είναι γύρω στα 60 ευρώ.
Πρέπει να προσέξεις στην αγορά της (αν την πάρεις τελικά) γιατί υπάρχουν διάφοροι τύποι σχάρας.
Ρίξε μια ματιά εδώ να πάρεις καμιά ιδέα

Ποτέ μην μαλώνεις με έναν ηλίθιο.
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #6 on: Παρασκευή 31 Οκτώβριος 2008, 17:36:45 μμ
Δηλ να φορτώσετε την βαλίτσα με ένα βάρος 1-2 κιλά ακόμη και μάλιστα όσο το δυνατόν πιό ψηλά.
Από θέμα αντοχής πάλι εφόσον στηρίζεται στο καπάκι της βαλίτσας που στηρίζεται στον πάτο ,που στηρίζεται στη σχάρα ,που στηρίζεται στο υποπλαίσιο ..... τι να φορτώσεις εκεί δηλ.?
Μιά γεμάτη βαλίτσα είναι πάντα υπέρβαρη και εκτός προδιαγραφών .
Εφόσον έχετε και άλλα πράματα να βολέψετε είναι λύση να επιβαρύνετε αυτήν ?

Πάρτε κανα τρέιλερ.....

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

giorgio

• Guest
Reply #7 on: Κυριακή 02 Νοέμβριος 2008, 19:03:32 μμ
Οσο & αν σου φαίνεται κάπως η σχάρα Νάσο, είναι μια καλή λύση για ψιλοπραγματάκια που θέλεις
να τα έχεις πρόχειρα, χωρίς να χρειαστείς να ανοίξεις την μπαγκαζιέρα. Π.χ. 1 sleeping bag,  ή 1 μικρό σακίδιο,
 και άλλα ψιλολοίδια που μπορείς να φανταστείς. Είναι κατά πόσο βολεύει τον καθένα.
Δεν την βάζεις, για να βάλεις πάνω 1 σάκο εκστρατείας, ή 1 φορτηγό πράγματα.
Ασε που κάνει & ενα ωραίο κλίκ στο μάτι. Ένεκα που είμαι & κομμάτι Τζιτζιλότσαχπινογαργαλιάρης(Δικό μου αυτό)!  ;)
Τώρα όποιος έχει κανένα Τίκ στα μάτια, καλύτερα να μην την βάλει, γιατί δεν θα προσέχει το Κλίκ που θα του κάνει η σχάρα.  ;D

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #8 on: Κυριακή 02 Νοέμβριος 2008, 19:15:49 μμ
...είναι μια καλή λύση για ψιλοπραγματάκια που θέλεις να τα έχεις πρόχειρα... Π.χ. 1 sleeping bag,...
Εσύ ρε ...τζιτζιλoτσαχπινογαργαλιάρη, δηλαδή πόσες φορές την ημέρα το χρησιμοποιείς και θέλεις/πρέπει να το έχεις πρόχειρο?  ;D ;D
« Last Edit: Κυριακή 02 Νοέμβριος 2008, 20:11:44 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

giorgio

• Guest
Reply #9 on: Κυριακή 02 Νοέμβριος 2008, 19:51:30 μμ
Εσύ ρε ...τζιτζιλότσαχπινογαργαλιάρη, δηλαδή πόσες φορές την ημέρα το χρησιμοποιείς και θέλεις/πρέπει να το έχεις πρόχειρο?  ;D ;D
Παραδείγματος χάρη είπαμε ρε Χρήστο μου. Παραδείγματος χάρη!
Τι είσαστε εσείς ρε αδερφέ μου. Sleeping bang δεν αφήνεται να ¨πέσει χάμω". ;D
Εγω την έβαλα λόγω του ΚΛΙΚ.  ;)

tranten

• Guest
Reply #10 on: Πέμπτη 06 Νοέμβριος 2008, 23:48:41 μμ
λευτερη να προσεξεις κατα την τοποθετηση να μην αφησει κενα στις τρυπες διοτι σε περιπτωση βροχης θα περνανε νερα μεσα

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #11 on: Παρασκευή 07 Νοέμβριος 2008, 16:10:20 μμ
λευτερη να προσεξεις κατα την τοποθετηση να μην αφησει κενα στις τρυπες διοτι σε περιπτωση βροχης θα περνανε νερα μεσα
αυτο εννοειται.!!!θα ψαξω σαλονικη να δω τι παιζει.πηρα μια εικονα το τι ακριβως χρειαζομαι.

NRG...

giorgio

• Guest
Reply #12 on: Παρασκευή 07 Νοέμβριος 2008, 17:04:06 μμ
αυτο εννοειται.!!!θα ψαξω σαλονικη να δω τι παιζει.πηρα μια εικονα το τι ακριβως χρειαζομαι.
Λευτέρη καλή αγορά & καλή τοποθέτηση.
Νά'σαι σίγουρος οτι ολο & σε κάτι θα σου χρησιμέψει.(Μικροαντικείμενα, & τσιτσιμπράκαλα).
ΕΡΩΤΗΣΗ.........   Sleeping bag έχεις?  ;D

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #13 on: Παρασκευή 07 Νοέμβριος 2008, 17:07:16 μμ
 :P
Μήπωωως......λέω ,μιά τέτοια θα ήταν πιό χρήσιμη ?

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

giorgio

• Guest
Reply #14 on: Παρασκευή 07 Νοέμβριος 2008, 17:19:19 μμ
:P
Μήπωωως......λέω ,μιά τέτοια θα ήταν πιό χρήσιμη ?

:2hysterical: :2hysterical:.Its to much ρε Νάσο!
Ασε που θα σου κάνει & το Sleeping bag στα "κάρβουνα"!!!  :2hysterical: