Hellas Transalp Forum

Βελτιωτικά καυσίμου

Chris_de_Ze · 18123

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
on: Δευτέρα 22 Σεπτέμβριος 2008, 08:26:52 πμ
Αν κυνηγάτε μεγαλύτερη αυτονομία, λιγότερη κατανάλωση και μεγαλύτερη απόδοση, για δείτε και αυτό:
http://www.wisebread.com/can-acetone-dramatically-increase-your-gas-mileage

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά βελτιωτικά βενζίνης (sonax, stp, κλπ). Υπόσχονται μείωση κατανάλωσης, καλύτερη καύση, καθαρισμο του συστηματος τροφοδοσιας, ομαλοποίηση του ρελαντί, καλύτερο καθαρισμό του εσωτερικού του κινητήρα και των βαλβιδων, ή συνδυασμό αυτών.

Έχω ακούσει κάποιους που χρησιμοποιούν καθαρή άνυδρη ακετόνη (πχ. Carmyco). Το ρίχνεις παντα πριν απο το γεμισμα του ρεζερβουάρ. Η αναλογια ειναι περιπου 2-3ml για καθε λιτρο βενζινης. Η ακετόνη διαθετει υψηλη αντικροτικοτητα και δρά σαν ομογενοποιητής στα λοιπά χημικά συστατικά της βενζίνης σταθεροποιώντας την καύση της. Προσοχή να μην πέσει ακετόνη σε βαμμένη επιφάνεια.

Σε περίπτωση υγρασίας, έχω επίσης ακούσει και για προσθήκη στο ρεζερβουάρ μικρής ποσότητας ισοπροπυλικής αλκοόλης που επιτρέπει στο νερό να αναμιχθεί με την βενζίνη και να καεί.

Απομένει να εξεταστεί ότι δεν θα παρουσιαστεί ζημιά στον κινητήρα, σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάντως οι θετικές αναφορές είναι περισσότερες από τις αρνητικές.

ΥΓ1:  Ακετόνη {ή Προπανόνη, Ισοπροπανόνη, Διμεθυλκετόνη, Προπάνιο-2-όνη, 2-προπανόνη} (CH3(CO)CH3)
Μοριακό βάρος 58.09 g/mol
Εμφάνιση άχρωμο υγρό
Ιδιότητες
Πυκνότητα και φάση 0.79 g/cm3, υγρή
Διαλυτότητα σε νερό αναμίξιμο
Σημείο τήξης -94.9 °C (178.2 K)
Σημείο βρασμού 56.3 °C (329.4 K)
Ιξώδες 0.32 cP at 20 °C

ΥΓ2: Μην βάλει κανείς μέσα το ασετόν της μάνας του η της αδελφής του, δεν κάνει, έχει και νερό και λάδι μέσα..
« Last Edit: Δευτέρα 22 Σεπτέμβριος 2008, 08:49:08 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #1 on: Δευτέρα 22 Σεπτέμβριος 2008, 16:28:39 μμ
  Αυτά τα βελτιωτικά κάνουν δουλειά πραγματικά. Χρησιμοποιώ σε πετρελαιοκινητήρα. Δίνει αυτονομία κάπου 200 χιλιόμετρα παραπάνω.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Δευτέρα 22 Σεπτέμβριος 2008, 17:16:13 μμ
  Αυτά τα βελτιωτικά κάνουν δουλειά πραγματικά. Χρησιμοποιώ σε πετρελαιοκινητήρα. Δίνει αυτονομία κάπου 200 χιλιόμετρα παραπάνω.

200χλμ!!!! Εντυπωσιακό...

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Δευτέρα 22 Σεπτέμβριος 2008, 17:34:45 μμ
200χλμ!!!! Εντυπωσιακό...

Μην το συγκρίνεις με το ΤΑ. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Στο ΤΑ 200 χιλιόμετρα είναι όλη κι όλη η αυτονομία του. Άλλα τα μεγέθη. Στον πετρελαιοκινητήρα 200 χλμ είναι απλώς 1200 χλμ αντί 1000. Παραμένει παρ' όλα αυτά εντυπωσιακό, ναι.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Δευτέρα 22 Σεπτέμβριος 2008, 17:40:22 μμ
Ακόμα και αυτό όμως Μιχάλη είναι 20% επιπλέον

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline leroi

• Οδηγάρα
  • Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι, αλλιώς...
    • www.pandorasbox.gr
Reply #5 on: Δευτέρα 22 Σεπτέμβριος 2008, 17:43:04 μμ
  Μην το συγκρίνεις με το ΤΑ. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Στο ΤΑ 200 χιλιόμετρα είναι όλη κι όλη η αυτονομία του. Άλλα τα μεγέθη. Στον πετρελαιοκινητήρα 200 χλμ είναι απλώς 1200 χλμ αντί 1000. Παραμένει παρ' όλα αυτά εντυπωσιακό, ναι.

για το συγκεκριμένο όχημα δηλαδη, μιλάμε για γύρω στο 20% παραπανω αυτονομία. Άρα στα 275 που μπορεί να βγάλει ένα ΤΑ, ίσως να έβγαζε περίπου 330! Μια χαρά εντυπωσιακό θα ήταν και αυτό.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #6 on: Δευτέρα 22 Σεπτέμβριος 2008, 19:07:11 μμ
Γιά τι όχημα μιλάς Μιχάλη ?

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τρίτη 23 Σεπτέμβριος 2008, 02:45:01 πμ
Γιά τι όχημα μιλάς Μιχάλη ?

Skoda Octavia πετρέλαιο 1900 κ.εκ. turbo, intercooler.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #8 on: Τρίτη 23 Σεπτέμβριος 2008, 02:48:22 πμ

??? ??? ??? ???

την τουτο

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #9 on: Τρίτη 23 Σεπτέμβριος 2008, 02:56:57 πμ

Καλά αυτό βγαίνει σε Ι.Χ;

Είχα την εντύπωση πως βγαίνει μόνο ως ταξί.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Τρίτη 23 Σεπτέμβριος 2008, 03:07:16 πμ
Καλά αυτό βγαίνει σε Ι.Χ;

Είχα την εντύπωση πως βγαίνει μόνο ως ταξί.

Ταξί είναι. Εμένα το ΙΧ μου είναι ένα τζιπ που έχει πιάσει αράχνες και μέσα κοιμάται μια γάτα.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #11 on: Τρίτη 23 Σεπτέμβριος 2008, 18:26:19 μμ

Και τι βελτιωτικό ρίχνεις γιά 20% οικονομία ?
Σκέφτομαι ένα πετρέλαιο κάποια στιγμή.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Τρίτη 23 Σεπτέμβριος 2008, 22:11:35 μμ
Και τι βελτιωτικό ρίχνεις γιά 20% οικονομία ?
Σκέφτομαι ένα πετρέλαιο κάποια στιγμή.

Ένα της wynn (και κανένα δυο άλλες μάρκες κατά καιρούς). Ένα μπουκαλάκι κάθε 1000 χλμ.

Πετρέλαιο. Άπαιχτο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #13 on: Τρίτη 23 Σεπτέμβριος 2008, 22:17:53 μμ
Ναι ρε Μιχάλη αλλά πως...αφού δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σε πετρελαιοκίνητα.
Περιορισμένα είναι τα μοντέλα που κυκλοφορούν. Μόνο σε επαγγελματικά υπάρχει ποικιλία.

Υ.Γ Αλήθεια εσύ πως κυκλοφορείς ταξί;Μπορείς να το αποχαρακτηρίσεις και να το δηλώσεις σαν Ι.Χ;

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τρίτη 23 Σεπτέμβριος 2008, 22:34:24 μμ
Ναι ρε Μιχάλη αλλά πως...αφού δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σε πετρελαιοκίνητα.
Περιορισμένα είναι τα μοντέλα που κυκλοφορούν. Μόνο σε επαγγελματικά υπάρχει ποικιλία.

Υ.Γ Αλήθεια εσύ πως κυκλοφορείς ταξί;Μπορείς να το αποχαρακτηρίσεις και να το δηλώσεις σαν Ι.Χ;

Επιλογές υπάρχουν, λίγες αλλά υπάρχουν. Στην Ελλάδα δηλαδή, γιατί στο εξωτερικό κυκλοφορεί πάαααααρα πολύ το πετρέλαιο σε ΙΧ.
  Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ επαγγελματικών και ΙΧ (από μηχανολογικής απόψεως). Η μόνη διαφορά είναι ότι στην Αθήνα (και νομίζω Θεσσαλονίκη) δεν επιτρέπεται η ταξινόμηση πετρελαιοκίνητων ως ΙΧ.
  Ναι, μπορώ να το μετατρέψω σε ΙΧ μετά τα 5 χρόνια λειτουργίας.

Το βρήκα από τον πατέρα μου Απόστολε. Δεν το κυκλοφορώ εγώ. Εγώ είμαι πιλότος σε μια σχολή.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #15 on: Τρίτη 23 Σεπτέμβριος 2008, 22:40:57 μμ
Α οκ...αυτό για τα 5 χρόνια δεν το ήξερα.
Συμφέρει πάντως το πετρέλαιο σε συνδιασμό με το βελτιωτικό αν δίνει τόση διαφορά όση λες.

Θα το δοκιμάσω στο φορτηγάκι.

Έχεις κανένα λινκ για αγορά απο ίντερνετ για το wynn;

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Τρίτη 23 Σεπτέμβριος 2008, 22:41:02 μμ
Η μόνη διαφορά είναι ότι στην Αθήνα (και νομίζω Θεσσαλονίκη) δεν επιτρέπεται η ταξινόμηση

Σωστά νομίζεις αν δεν κάνω λάθος ο νόμος θέτει όριο πληθυσμού το οποίο υπερβαίνουν η Θεσ/νίκη και Αθήνα. Γενικά σε μία συζήτηση που είχα η επίσημη δικαιολογία μη απελεύθερωσης του Ντίζελ είναι λόγοι οικολογίας σε σχέση με την ποιότητα του πετρελαίου που πωλείται στα πρατήρια.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Τρίτη 23 Σεπτέμβριος 2008, 22:59:02 μμ
Α οκ...αυτό για τα 5 χρόνια δεν το ήξερα.
Συμφέρει πάντως το πετρέλαιο σε συνδιασμό με το βελτιωτικό αν δίνει τόση διαφορά όση λες.

Θα το δοκιμάσω στο φορτηγάκι.

Έχεις κανένα λινκ για αγορά απο ίντερνετ για το wynn;

Ε, όχι και αγορά από ίντερνετ! €4,80 κάνει όλο το μπουκαλάκι. Πιο πολλά θα είναι τα μετφορικά. Βέβαια, θα μου πεις ότι θα πάρεις ποσότητα. Ε, δοκίμασέ το πρώτα όμως. Στα πρατήρια βενζίνης υπάρχει.

25 χρόνια ήταν το (βλακώδες) όριο το οποίο έγινε 5 πρόσφατα, όταν επιτέλους κατάλαβαν ότι το μέτρο είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Και μην περιμένεις διαφορά από το πρώτο μπουκαλάκι, ε! Μιλάμε για μακροχρόνια χρήση. Θα δεις αποτελέσματα μετά από 2-3 μπουκαλάκια.

Σωστά νομίζεις αν δεν κάνω λάθος ο νόμος θέτει όριο πληθυσμού το οποίο υπερβαίνουν η Θεσ/νίκη και Αθήνα. Γενικά σε μία συζήτηση που είχα η επίσημη δικαιολογία μη απελεύθερωσης του Ντίζελ είναι λόγοι οικολογίας σε σχέση με την ποιότητα του πετρελαίου που πωλείται στα πρατήρια.

Δεν νομίζω ότι πάει με τον πληθυσμό. Μάλλον με τη ρύπανση πάει. Η Θεσσαλονίκη είναι τρίτη πόλη στη ρύπανση στην Ευρώπη και η Αθήνα πέμπτη. Μάλλον γι' αυτό απαγορεύεται. Ο πετρελαιοκινητήρας εκλύει μεν λιγότερες βλαβερές ουσίες αλλά περισσότερα σωματίδια δε.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #18 on: Τρίτη 23 Σεπτέμβριος 2008, 23:03:53 μμ
  Ε, όχι και αγορά από ίντερνετ! €4,80 κάνει όλο το μπουκαλάκι. Πιο πολλά θα είναι τα μετφορικά. Βέβαια, θα μου πεις ότι θα πάρεις ποσότητα. Ε, δοκίμασέ το πρώτα όμως. Στα πρατήρια βενζίνης υπάρχει.

25 χρόνια ήταν το (βλακώδες) όριο το οποίο έγινε 5 πρόσφατα, όταν επιτέλους κατάλαβαν ότι το μέτρο είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Και μην περιμένεις διαφορά από το πρώτο μπουκαλάκι, ε! Μιλάμε για μακροχρόνια χρήση. Θα δεις αποτελέσματα μετά από 2-3 μπουκαλάκια.

Θα το δοκιμάσω στο επόμενο γέμισμα.

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Κυριακή 07 Δεκέμβριος 2008, 03:27:56 πμ
Παιδιά να το συνεχίσουμε μέ κάτι άλλο; Το πρωί που σκάλιζα κάπου, ανακάλυψα ένα διαφημιστικό για ένα μαγνητικό συντονιστή καυσίμου, ο οποίος υπόσχεται βελτίωση απόδοσης και οικονομία μέσω μαγνητισμού του καυσίμου και καλύτερης καύσης του κ.λ.π. Έχει κάποιος από εσάς δοκιμάσει κάτι παρόμοιο, και εάν ναι είδε καμιά διαφορά;

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #20 on: Κυριακή 07 Δεκέμβριος 2008, 04:04:12 πμ

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !

Offline Ξενος

• a.k.a. Νίκος Ταξιδευτής
  • Απλός οδηγός
  • θέλω να φύγω μακρυα...
    • Open Horizons
Reply #22 on: Κυριακή 07 Δεκέμβριος 2008, 18:33:26 μμ
Παιδια, εγω για να πω την αμαρτια μου τα βελτιωτικα καυσης ποτε δεν τα ειδα με καλο ματι...
Λεει ο Χ πωλητης οτι το ταδε χημικο θα κανει θαυματα στο μοτερ μου. Οκ, αλλα ειναι οντως ετσι;
Και ποιος μου λεει οτι το βελτιωτικο δεν στεγνωνει τους κυλινδρους απο το λαδι η οτι δεν ρημαζει o-rings, τσιμουχες κλπ; Και αν στο χρονο πανω της χρησης του βελτιωτικου παθω ζημια στο μοτερ; Μπορω να αποδειξω οτι ειναι απο αυτο το πραγμα;

Και τα περι οικονομιας μπορει να ειναι αληθινα αλλα μπορει να ειναι και ψυχολογικο το θεμα... Πηγα πιο χαλαρα καποιες φορες, ετυχα σε συνθηκες κ εβγαλα γ@μ@τη καταναλωση πχ...

Οταν το καυσιμο ειναι κατι που μπαινει απευθειας μεσα στο μοτερ -κυλινδρους/καρμπυρατερ/injection/κλπ θελω να ξερω οτι ειναι κατι που πληρει καποιες βασικες προδιαγραφες.
Αυτα με τα βελτιωτικα οκτανιων κλπ τα βλεπω πολυ επιφυλακτικα -ποσο μαλλον σε μηχανες με υπερεξελιγμενα injection οπως η Duc. Μαλλον θα κανω μια μικρη ερευνα στο δικτυο και θα επανελθω...

Παντως εντελως αλλη υποθεση ειναι το Fuel stabilizer.
Aυτο δεν βελτιωνει την καυση, απλα το βαζεις στο ρεζερβουαρ για να κρατησει το καυσιμο σε μια minimum καλη κατασταση, σε περιοδους μακροχρονιας φυλαξης της μηχανης.
Λογω οικονομικων εχω βαλει τη μηχανη σε χειμερια ναρκη, οποτε αυτο μεσα σε ενα γεματο ντεποζιτο βοηθαει να μην ξεθυμανει τελειως η βενζινη στη συνεχεια...

Νίκος

'Nothing behind me, everything ahead of me, as is ever so on the road.'

openhorizons.wordpress.com

Offline Tsargy

• Απλός οδηγός
Reply #23 on: Τετάρτη 29 Απρίλιος 2009, 01:22:37 πμ
Στο αυτοκίνητο έχω χρησιμοποιήσει ακετόνη άνυδρη...και χρησιμοποιώ ακόμα...υπάρχει μιά διαφορά στην ομαλή λειτουργία και την οικονομία, αλλά μικρότερη στην ιπποδυναμη...
Εχω ένα Fiat Panda 100 hp και βέβαια συμπίεση 10:1, μπορεί να είναι και 10,5...δεν θυμάμαι.
Κάποιοι φίλοι που τα έχουν δοκιμάσει σε χαμηλότερης συμπίεσης αυτοκίνητα, έχουν δει μεγάλες διαφορές και στην ιπποδύναμη...
Η ακετόνη δεν προσθέτει οκτάνια, απλά ομογενοποιεί το μείγμα, κάνοντας καλύτερη καύση και καίγοντας μαζί (λόγω ομογενοποίησης και την υγρασία που πιθανόν υπάρχει στο καύσιμο...
Τα άλλα βελτιωτικά δεν τα βάζω, απλά βάζω πάντα v-power και έχω δει διαφορά στην κατανάλωση, σε σχέση με την απλή (Οι παραπάνω εμπειρίες αφορούν στο αυτοκίνητο, στην μηχανή θα τα δοκιμάσω, αφού μάθω καλά την συμπεριφορά και τον θόρυβο του κινητήρα της)