Hellas Transalp Forum

Τα γράσσα της ducati

Gonzo · 1914

Offline Gonzo

• Απλός οδηγός
  • Three and the Koukos Band
on: Κυριακή 20 Ιούλιος 2008, 10:02:50 πμ
σε μία συζήτηση με μια παρέα για διάφορες μηχανές, μίλησα με ένα παιδί που έχει ένα ducati naked μάλλον το  monster η κάτι παρόμοιο. Λοιπόν το παιδί αυτό παρακολούθησε κάποια μαθήματα στην πίστα των Σερρών και είχε μια πτώση πολύ περίεργη για μένα. Λέει ότι έπεσε από γράσα δικά του!!! Μου είπε λοιπόν ότι είχε δημιουργηθεί ένα φιλμ από γράσο στην άκρη της ρόδας και όπως πλάγιασε σε μία στροφή γλίστρησε το πίσω μέρος.Το παιδί έιναι μαι χαρά καταρχήν, η μηχανή όχι και τόσο (όχι από θέμα μηχανικό αλλά απο θέμα χρημάτων που χρειάζονται  για να επανέλθει στην παλιά της εμφάνιση :-\ ) Τέλος πάντων επειδή δεν ήξερα καλα το παιδί δεν ήθελα να φανώ κομπλεξικός, ενοχλητικός  και να του αρχίσω της ερωτήσεις για το πώς γίνετε αυτό. Και λέω γω τώρα.  ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ??? δεν μου έχει συμβεί ποτέ ούτε θα ήθελα.
Λοιπόν:
          είναι λογικό αυτό? Γιατί μου το είπε με μία υπερβολική φυσικότητα.
          είναι θέμα άλλης φιλοσοφίας κατασκευής της μηχανής? από άποψη οτι είναι δρόμου έχει πιό φαρδύ και κοίλο λάστιχο(δλδ μεγαλύτερη επιφάνεια εκτεθειμένη πχ σε γράσα) και βέβαια και άλλες πολύ μεγαλύτερες κλίσεις στην στροφή από την τρανσάλπ (δλδ μεγαλύτερες πιθανότητες να το καταλάβεις ενω είναι πολύ αργά).
          Θεωρώ οτί δεν του πετάχτηκαν από την αλυσίδα γιατί το θεωρώ εγκληματικό να μπεις σε πίστα πριν σιγουρευτείς οτι τα λάστιχά σου είναι καθαρά ειδικά απο έναν τόσο τρανταχτό παράγοντα
          Μήπως είναι οτι είναι ducati και όλα αυτα που ακούγονται για αυτήν την μάρκα?
          Και το κυριότερο.....στο τρανσαλπ συμβαίνει???

Υ.Γ.: το παιδί την έχει καλοσυντηρημένη, και ήταν σίγουρα γράσα ή λάδια.
Υ.Γ.2: ενδεικτικά αναφέρω οτι μόνο η πίστα για ένα διήμερο είχε 180ευρω και οτι το παιδί παρόλα αυτα ήταν πολύ χαρούμενο που το παρακολούθησε και έμαθε καλύτερα τα όρια της μηχανής τα οποία τα αξιοποίησε αναγκαστικά όταν γύρισε στην ζούγκλα της αθήνας με το καλημέρα

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #1 on: Δευτέρα 21 Ιούλιος 2008, 17:34:43 μμ
όχι σε όλα.

2 πράγματα μπορεί να συνέβησαν για εμένα :
α) πάτησε λάδι,γράσο κλπ ή έφυγε γράσο απο κάποια άρθρωση (απο υπερβολική δόση και απροσεξία μηχανικού ή του ίδιου)
β) θέλει να δικαιολογήσει την τούμπα με εναν εξωγενή παράγοντα