Και εγώ από τρίτη 15/7 θα είμαι απόφοιτος Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά από το τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος
Σωτήρη, μπράβο σου και καλή σταδιοδρομία!
Συμβουλή μου, αν δεν έχεις κάνει στρατιωτικό και δεν σκέπτεσαι για μεταπτυχιακά, να πάς αμέσως να τελειώνεις. Δουλειές στον τομέα σου υπάρχουν αρκετές και δημιουργούνται συνεχώς περισσότερες.
Σήμερα, όλες σχεδόν οι μεγάλες βιομηχανίες (ειδικά οι χημικές) έχουν μηχανικούς της ειδικότητάς σου ως HSE (Health, Safety & Environment) Engineers. Μια βιομηχανική εμπειρία (έστω και για λίγα χρόνια) είναι μεγάλο προσόν.
Μπορείς όμως να εργαστείς και σε μελετητικές τεχνικές εταιρίες που αναλαμβάνουν έργα για μεγάλες βιομηχανίες, ή σε οργανισμούς που εκδίδουν/ελέγχουν πιστοποιητικά HSE, όπως πχ. Environmental Management (ISO 14001:2004), Occupational Health and Safety (OHSAS 18001:1999), ή σε βιομηχανίες/εταιρίες που θέλουν να αποκτήσουν τέτοια πιστοποιητικά και θέλουν να εφαρμόσουν εσωτερικά τέτοιους κανονισμούς, η σε εταιρίες/γραφεία που κάνουν περιβαλλοντικές μελέτες (σήμερα καμία άδεια δεν εκδίδεται αν δεν έχει γίνει αποδεκτή από το υπεχωδέ η σχετική περιβαλλοντική μελέτη) κλπ.
Θα μπορούσες ακόμα να εξειδικευτείς και σε κάποιο πιο ειδικό τομέα (πχ. Ασφάλεια στο χώρο εργασίας, Hazop Analysis κλπ).
Εύχομαι ότι καλύτερο!
« Last Edit: Κυριακή 06 Ιούλιος 2008, 10:05:33 πμ by Chris_de_Ze »
Ιδρυτικό μέλος HTC. XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.