Εντυπώσεις από Μακρύ Γιαλό
Behind the scenes-uncut version
Αφηγητής : Άλεξ

Κειμενογράφος / μεταφραστής: Drake Ramore
Έπειτα από πολύ κλαψούρισμα ότι θα με άφηναν ακόμα μια φορά στο σπίτι να φοβερίζω μικρά παιδάκια που μπαίνουν στην αυλή οι δικοί μου αποφάσισαν να με πάρουν μαζί τους στο ταξίδι στην Εύβοια.

Το ταξίδι ήταν γρήγορο , αλλά παρόλα αυτά φθάσαμε ακριβώς στις 9:00 που άρχιζε να σουρουπώνει και ίσα που προλαβαίναμε να στήσουμε την σκηνή. Ο μπαμπάς μου ήταν πολύ στεναχωρημένος που δεν μπόρεσε να έρθει με το μηχανάκι του, αλλά εγώ όχι, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να με πάρει μαζί του…παρόλα αυτά μόλις είδε πως και ο κύριος TASOS ήρθε με το αυτοκίνητο άρχισε να χαλαρώνει, και την επόμενη μέρα το ίδιο έκανε και κύριος ANDY οπότε το πήρε χαλαρά και δεν άρχισε τα κλαψουρίσματα (και γκρινιάζει και άσχημα…)
Πρώτος μας υποδέχτηκε ο κύριος Church(εκκλησία).Εγώ άκουγα πολλά για αυτόν τον κύριο αλλά δεν κατάλαβα γιατί ο μπαμπάς μου τον συμπαθεί τόσο. Όλο για το μηχανάκι του έλεγε…δεν θα πάρει ο μπαμπάς μου το BMW θα του δείξει.

Αν κατάλαβα καλά το όνομά του πρέπει να βγαίνει από τα τάματα που έχει κάνει σε διάφορες εκκλησίες για να μην χαλάν τα μηχανάκια του

Μετά γνώρισα τον κύριο Ghalla…αυτός έχει ένα ωραίο μηχανάκι που μυρίζει πολύ όμορφα…σαν την φριτέζα της μαμάς…πολύ τον συμπάθησα, και συνέχεια του πρόσεχα το μηχανάκι για να μην το πειράξει κανένας….
Στην συνέχεια γνώρισα τους Κυρίους TASO,Soto,Louro,-tana,Niko238,Παύλο,Georgaki , Διαμαντή,Billar,Thano-trikala και την επόμενη μέρα τους κυρίους Hristo3, Andy, Memo,Παλτακη,Ευτύχη,strofakia….
Πολλοί μάλιστα είχαν και τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους μαζί, οπότε εγώ που και που έριχνα κανα γαύγισμα...για να μην ξεχνιόμαστε, αλλά εις μάτην…κανείς δεν έριχνε κανα κόκαλο…

Ειδικά τον κύριο Διαμαντή τον είχα από κοντά και δεν τον γάβγιζα, μόνο έπαιρνα το λυπημένο μου για να μου δώσει κάτι (όλο κάτι φαγώσιμο κρατούσε…καλός κύριος)

Ο κύριος Ηλίας (strofakias) ενημέρωσε για το ταξίδι στην Βουλγαρία τι πρέπει να προσέξουν, αλλά ο κύριος Ghallas και ο μπαμπάς μου αναρωτιόντουσαν αν θα τους φτάσουν οι βίδες και τα tie wrap και πόσο λάδι να πάρουν...

…άσχετα πράγματα…αφού ο κύριος church δεν θα πάει μαζί τους…πάντως έμαθα και μια καινούρια λέξη: винт (μπιντ) : βίδα
Του Κυρίου Church την δεύτερη μέρα του χάλασε η αλυσίδα.
Πήγαν όλοι μαζί για να βγάλουν πόρισμα τι φταίει κατέληξαν ότι δεν πρέπει να βάζουμε χέρι στα Ιταλικά

γιατί τα χαλάμε, καμιά φορά αυτό γίνεται και κοιτώντας τα

…ο μπαμπάς μου και ο κύριος Ghallas προσφέρθηκαν να του φτιάξουν πανί από τις σκηνές για να μπορέσει να γυρίσει στην Αθήνα αλλά δεν δέχτηκε. Είπε ότι αν χρειαστεί θα την πάει και τσουλώντας…
Κωπηλατώντας συμπλήρωσε ο μπαμπάς…
Αυτός πολύ κόντρα πάει στον μπαμπά μου….

Την ίδια μέρα με άφησαν μαζί του ενώ ετοιμαζόταν να γυρίσει πίσω. Όταν ήμασταν μόνοι γύρισε και μου είπε να δαγκώσω τα λάστιχα του «θηρίου» για να το χαλάσω….και θα μου έδινε κόκαλα πολλά…
Πολύ μου την έδωσε….

Γι’ αυτό όταν δεν κοίταζε του κατούρησα το πίσω λάστιχο

…ακόμα πρέπει να μυρίζει…

Κατά τα άλλα η εκδρομή ήταν πολύ ωραία, το μέρος φανταστικό , η μπύρα και τα τσίπουρα έρεαν άφθονα

, και η θάλασσα ήταν υπέροχη (ναι μπήκα…αλλά ένας μπάρμπας κάτι έλεγε και βγήκα αμέσως …ζώα δεν επιτρέπονται στη θάλασσα…ναι τελικά η τσιπούρα είναι φυτό

)….
Κυρίως όμως η παρέα ήταν απολαυστική. Είχε δίκιο ο μπαμπάς μου που επέμενε κι ας ήταν μακριά…

Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν που όταν κάποιος την αμολούσε

, όλοι κοιτούσαν εμένα

…είναι μην σου βγει το όνομα….και κάλυψα αρκετούς

Στην επόμενη εκδρομή θα έρθω με την μηχανή…θα τον βρω εγώ τον τρόπο…ψήνω τον μπαμπά μου για side-car…

Alex the dog.