Hellas Transalp Forum

γύρισε αρρωστούλα νο2 (ατέρμων, γρανάζια, αλυσίδα)

Fratello Giovanni · 9792

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Άντε σε δουλειά να βρισκόμαστε...συν το μάτιασμα του Τσέρτς  >:(

Έχουμε και λέμε: Κατ'αρχήν πήγα και πήρα από τον Σαρακάκη το γρανάζι του ατέρμονα (άσπρο πλαστικό) γιατί έμεινα από κοντέρ στη Κρήτη. 18 ευρώ.
Επίσης παρήγγειλα και το μαύρο ταμπλώ που είχα διαβάσει κάπου ότι πάει σετ με τις βίδες του, ΛΑΘΟΣ. 11 ευρώ το κοντέρ και ξεχωριστά οι βίδες, γύρω στο ευρώ η καθεμιά και γύρω στα 4 ευρώ η βάση της κάθε βίδας  :o, πήρα μόνο τη μία που μου έχει χαλάσει.

Άλλαγμα και η αλυσίδα για να σταματήσει να γκλαγκανάει και να με γελάνε όσοι κάθονται πίσω μου στα γκρουπ. Έψαξα στα νήματα εδώ, διάβασα ότι ο Ντε Ζε αγαπάει την DID 525 VM2 GOLD X-RING αλλά δεν αρέσει στον Κώστα Χάτζ γιατί είναι βαριά (δεν εξηγεί γιατί είναι κακό αυτό).

Είδα και την DID που έχει το ε-μοτο σετάκι στα 126 ευρά.

Ερώτηση: Όπως θυμάστε (αν θυμάστε) είχα αλλάξει γρανάζι μπροστινό αμέσως μετά την ΙΤΤ. Να πάρω ξεχωριστά αλυσίδα και το πίσω γρανάζι μόνο? Γύρω στα 40 ευρώ το θυμάμαι το γρανάζι οπότε καλό είναι να αποφύγω εκ νέου αγορά, από την άλλη διάβασα ότι καινούργια αλυσίδα καλό είναι και καινούργιο γρανάζι γιατί πατάει διαφορετικά κτλ κτλ αλλά το γρανάζι είναι ούτως ή αλλως ενός μηνός.

Ερώτηση: Το πίσω γρανάζι στα πόσα δόντια? Πόσο επηρρεάζει τη κατανάλωση?
« Last Edit: Παρασκευή 20 Ιούνιος 2008, 04:26:21 πμ by Chris_de_Ze »

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 05:55:25 πμ
Αν πρόκειται για 1 μηνός γρανάζι τότε μάλλον δεν χρειάζεται να πάρεις καινούριο (δεν έχει προλάβει να πατήσει καλά-καλά).
Πίσω να πάρεις καλυτερα ότι είναι και το μαμά (48 δόντια). Άντε το πολύ 47.
Η DID 525 VM2 GOLD X-RING είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρείς σε αλυσίδα (και δεν είναι καθόλου βαριά).
« Last Edit: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 05:58:25 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

flwrina

• Guest
Reply #2 on: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 06:10:58 πμ

Η DID 525 VM2 GOLD X-RING είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρείς σε αλυσίδα (και δεν είναι καθόλου βαριά).

αυτην πηρα και εγω σημερα...  με  16 αρι και 48 αρι

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
  • Γιώργος Κανελλάκης Tiger1050 2010
Reply #3 on: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 07:04:41 πμ
Εγώ πάντος με το σετ του e-moto είμαι ικανοποιημένος μέχρι τώρα. Για καλό στο έλεγα βρε hectora.

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #4 on: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 19:14:35 μμ
Ωραίαααααααα

Το πίσω γρανάζι ζητάω κάτι συγκεκριμμένο(μάρκα) ?

Γιώργη δε κατάλαβα αυτό που λες, τι μου είπες για καλό?

Offline Παύλος Α

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 19:36:08 μμ
Έχω τα τελευταια 10Κ+ χιλιόμετρα με την DID 525 VM2 GOLD X-RING,
Όλα τέλεια, κάνένα πρόβλημα, έχω αμφιβολίες για το 16άρι γρανάζι μπροστά,
κάνει την μηχανή πολύ βαριά, σαν να έχεις δεύτερο άτομο μες την πόλη...έξω ΟΚ, κερδίζεις
περίπου 10 χιλιόμετρα στα 120-130 με τις ίδιες στροφές.

εγώ πήγα πάλι στο 15άρι... μπορώ να σου δόσω το 16αρι να το δοκιμάσεις αν θές...

Παντα σκεφτόμουν αν είναι να πάω π.χ. Πρέσπες τον Οκτώβρη θα ξαναβάλω το 16... αξίζει. 

Παύλος Αγγελίδης

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #6 on: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 21:33:36 μμ
Έχουμε αναφέρει ότι 16άρι μπροστά δεν χρειάζονται τα ΤΑ650 αλλά μόνο τα ΤΑ600.

Όσο για αλυσίδες DID και γρανάζια JT, ρίξτε και μια ματιά στο site αυτό (ο ιδιοκτήτης είναι και μέλος του forum μας) και που σίγουρα μπορεί να κάνει πολύ καλές τιμές! Έχει και μαγαζί (Ρήγα Φερραίου 2, 14671 Νέα Ερυθραία, Τηλ: 210-8072.935). Πάρτε τηλέφωνο αν έχει πρόβλημα το website. Στις μέρες μας, αξίζει να ψάχνει κανείς για καλύτερες τιμές και καλύτερη εξυπηρέτηση πριν κάνει μια αγορά. Και από όσο έχει δείξει μέχρι τώρα, ο ιδιοκτήτης του ξέρει και τα ΤΑ πολύ καλά και μπορεί να εξυπηρετήσει αφάνταστα.
« Last Edit: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 21:40:31 μμ by Chris_de_Ze »

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #7 on: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 21:38:45 μμ
Έχω τα τελευταια 10Κ+ χιλιόμετρα με την DID 525 VM2 GOLD X-RING,
Όλα τέλεια, κάνένα πρόβλημα, έχω αμφιβολίες για το 16άρι γρανάζι μπροστά,
κάνει την μηχανή πολύ βαριά, σαν να έχεις δεύτερο άτομο μες την πόλη...έξω ΟΚ, κερδίζεις
περίπου 10 χιλιόμετρα στα 120-130 με τις ίδιες στροφές.

εγώ πήγα πάλι στο 15άρι... μπορώ να σου δόσω το 16αρι να το δοκιμάσεις αν θές...

Παντα σκεφτόμουν αν είναι να πάω π.χ. Πρέσπες τον Οκτώβρη θα ξαναβάλω το 16... αξίζει. 

Ευχαριστώ Παύλο, σκέφτομαι όμως ότι για το στυλ οδήγησής μου δε θα με ευχαριστήσει. Όπως στη Κρήτη, στα σφιχτά στροφιλίκια ανέβα/κατέβα βουνό δουλεύω ψηλά τις στροφές (μ.ο. 5.000στρ.) και πολύ λίγο φρένο, φαντάζομαι ότι θα με κρεμάει η ροπή περισσότερο με 16άρι και δε θα μου αρέσει. Στην εθνική τώρα από ότι κατάλαβα δε θα μου δώσει παραπάνω τελική αλλά θα κλέψει καμιά χιλιάρα στροφές προς τα κάτω στη καλύτερη. Μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό  ;)

Για κάντε κουβέντα για το πίσω γρανάζι τι αλλάζει με κάνα δόντι λιγότερο και ποια μάρκα συστήνετε  8)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #8 on: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 21:49:41 μμ
Γιάννη, πάρε τηλέφωνο στο μαγαζί που ανέφερα και ρώτα σε τί διαστάσεις βγαίνει και είναι διαθέσιμο το πίσω γρανάζι σε JT.
Το μαμά είναι 48, αλλά και το 47 μια χαρά θα είναι (για καλύτερη οικονομία σε ταξίδια).

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 22:53:28 μμ
Γιάννη κι εγώ "φοράω" 16άρι μπροστά κ όπως είδες στην Κρήτη δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Αλλά όπως είπε κι ο Χρήστος άλλο το ΤΑ600 κι άλλο το ΤΑ650 ;D

Παύλος Καρούμπης

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #10 on: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 23:16:24 μμ
οκ οπότε αλυσίδα DID, μπροστινό δεν αλλάζει, πίσω γρανάζι 47 JT? καταλήξαμε?

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #11 on: Παρασκευή 20 Ιούνιος 2008, 00:26:28 πμ
Γιάννη, κάθε 1 δόντι μπροστά αντιστοιχεί με 3 πίσω και αντιστρόφως ανάλογα δηλ. εάν βάλεις 16 μπροστά είναι σαν να έχεις 3 δόντια πίσω λιγότερα.

Αν λοιπόν βάλεις 47 αντί για 48 πίσω θα μακρύνουν ελάχιστα οι σχεσεις οπότε θα έχεις λίγο μακρύτερες σχέσεις και περισσότερη οικονομία χωρίς να χάσεις τίποτα αισθητά από νεύρο.

Επειδή λοιπόν δεν είσαι και κανένας υπέρβαρος αλλά ούτε και η Ντίμη, θα έλεγα να βάλεις 47αρι πίσω που ουσιαστικά θα κόψει περίπου 100 στροφές /λεπτο

« Last Edit: Παρασκευή 20 Ιούνιος 2008, 00:30:09 πμ by thleon »

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #12 on: Παρασκευή 20 Ιούνιος 2008, 04:24:17 πμ
Το ίδιο θέμα (πίσω γρανάζωμα) συζητήσαμε και εδώ:
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=3617.msg70384#msg70384
Για ρίξε μια ματιά για λεπτομέρειες (για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια).

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #13 on: Τρίτη 24 Ιούνιος 2008, 01:29:13 πμ
Λοιπόν αλλαγή μηχανικού και αλυσιδογράναζα σήμερα. Άλλαξα και τα δύο γρανάζια τελικά για να είμαι ήσυχος και να τα αλλάζω πακέτο μαζί. Η αλυσίδα είχε γίνει λάστιχο, μου έδειξε ο μηχανικός εκτός από το τζόγο που είχε η αλυσίδα και τις ξεραμένες τσιμούχες αλλά και τα σκουριασμένα πυράκια, σημάδι ότι είχε φύγει όλο το γρασσο από εκεί και δε πήγαινε όσο σχολαστικός και αν ήμουν και τη κολύμπαγα στο σπρέυ. Περιττό να πω ότι η αθόρυβη διαδρομή μετά με αγαλλίασε  :goofy: :goofy:
Επιλέχθηκε η προτεινόμενη από εδώ DID 525 VM2 και μπρος πίσω JT γρανάζια στις μαμά διαστάσεις (15 μπρος 48 πίσω).

Όσον αφορά το γρανάζι ατέρμονα, άνοιξε τον ατέρμονα και μου είπε να το επιστρέψω στο Σαρακάκη και να πάρω όλο το σετ ατέρμονα γιατί όπως το είδε δε θα κράταγε πολύ.

Α, θα χρειαστώ και δισκόπλακες σε λίγο καιρό  :-\

tranten

• Guest
Reply #14 on: Τρίτη 24 Ιούνιος 2008, 02:07:37 πμ
εκτορα για πες τιμες κ ποσα χιλιομετρα ειχες κανει με τα παλια?

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #15 on: Τρίτη 24 Ιούνιος 2008, 03:51:38 πμ
27.000χλμ στα χέρια μου άλλαξα πρώτη φορά, δε ξέρω ο προηγούμενος πότε. 60,000χλμ συνολικά χλμ.

146 ευρώ αλυσιδογράναζα (αλεξόπουλος), 20 ευρώ εργασία.

Τόπα ότι πάει βούτυρο τώρα ε ?  :goofy: :goofy: :goofy:

tranten

• Guest
Reply #16 on: Τρίτη 24 Ιούνιος 2008, 04:18:59 πμ
νομιζω πως η τιμη ειναι αρκετα καλη,

flwrina

• Guest
Reply #17 on: Τρίτη 24 Ιούνιος 2008, 04:21:21 πμ
165 τα βρηκα εγω με  16Τ εμπρος. πολυ καλη.

επισης ο μαστορας ειχε πει στα 500 περιπου κμ θα θελει καποιο ελαχιστο τεντωνα διατι να παρει τα..μποσκα της. εχω κανει 750κμ και σημερα που πηγα να την σφιξω παρατηρησα οτι δεν ηθελε τιποτα απολυτως...

flwrina

• Guest
Reply #18 on: Τρίτη 24 Ιούνιος 2008, 04:24:26 πμ
Άντε σε δουλειά να βρισκόμαστε...συν το μάτιασμα του Τσέρτς  >:(

Έχουμε και λέμε: Κατ'αρχήν πήγα και πήρα από τον Σαρακάκη το γρανάζι του ατέρμονα (άσπρο πλαστικό) γιατί έμεινα από κοντέρ στη Κρήτη. 18 ευρώ.

θελει μεγααααλη προσοχη το τοποθετηση του νεου γραναζιου. εμενα τον εβγαλε τελειως τον ατερμονα,τον καθαρισε σχολαστικα...και εφοσον μπηκε νεο γρασσο τοποθετηθηκε,   ΑΛΛΑ, κατα την τοποθετηση ο τροχος εκει που πιανει ο ατερμων εχει 2 λαμες μεταλλικες. αν εχουν στραβωσει λιγο διοτι ειναι ευαισθητες συντομα θα θες παλι αλλαγη. ετσι επαθα και εγω...4000κμ και ξανα αλλαξα γραναζακι..

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #19 on: Τρίτη 24 Ιούνιος 2008, 20:26:19 μμ
Καλά ρε είναι σοβαροί στο Σαρακάκη??????????? Πήρα τηλ. να επιστρέψω το γρανάζι ατέρμονα (στη συσκευασία του άθικτο) και να πάρω όλο τον ατέρμονα πληρώνοντας τη διαφορά και μου λένε δε δεχόμαστε επιστροφές για τίποτα  :angry5: :angry5: :angry5: :angry5:

Μόνο και μόνο για αυτά θα τη πούλαγα τη μηχανή για να μην έχω να ξαναδώ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΤΕ λεμε τους ΑΛΗΤΕΣ

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #20 on: Πέμπτη 10 Ιούλιος 2008, 22:59:57 μμ
Λοιπόν αλλάχθηκε και ο ατέρμονας και είμαι κομπλέ πάλι.

Για την ιστορία, τον ατέρμονα τον πήρα από το Μότο Γεωργούσης που μου σύστησε ο καλός μου Θεόφραστος ;D.
Ο άνθρωπος πήρε αυτός το γρανάζι που είχα πάρει από Σαρακάκη (και δε μου το αλλάζανε) και μου αφαίρεσε όλο το ποσό που πλήρωσα από τη τιμή του ατέρμονα που μου παρήγγειλε αυτός  :eusa_clap:

Επειδή με ευχαρίστησε η κίνηση, πήρα και ένα ζευγάρι καλοκαιρινά γαντάκια να μη καίγομαι από τον ήλιο  ;D (άντε να δω τώρα τι θα βρεις να κοροϊδεύεις πάλι Τσέρτση).

Ο έμπορος ο εξυπηρετικός ποτέ δε χάνει  :eusa_naughty:

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
Reply #21 on: Κυριακή 13 Ιούλιος 2008, 02:46:40 πμ
Άλλαγμα και η αλυσίδα για να σταματήσει να γκλαγκανάει και να με γελάνε όσοι κάθονται πίσω μου στα γκρουπ.

Για αυτό σου είχα πει οτι εγώ για καλό το έλεγα σε προηγούμενο ποστ. Χαίρομαι που ξεμπέρδεψες
Για πες τιμή για τον ατέρμονα έχω παραγγήλει και εγώ εδώ και μια εβδομάδα και δνε έχει έρθει ακόμα γιατί μου έφαγε το γραναζάκι μέσα σε 1000 χλ΄μ με πολύ προσεγμένη αλλαγή.

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #22 on: Κυριακή 13 Ιούλιος 2008, 23:27:05 μμ
Άλλαγμα και η αλυσίδα για να σταματήσει να γκλαγκανάει και να με γελάνε όσοι κάθονται πίσω μου στα γκρουπ.

Για αυτό σου είχα πει οτι εγώ για καλό το έλεγα σε προηγούμενο ποστ. Χαίρομαι που ξεμπέρδεψες
Για πες τιμή για τον ατέρμονα έχω παραγγήλει και εγώ εδώ και μια εβδομάδα και δνε έχει έρθει ακόμα γιατί μου έφαγε το γραναζάκι μέσα σε 1000 χλ΄μ με πολύ προσεγμένη αλλαγή.

85-90 euro Γιώργη

flwrina

• Guest
Reply #23 on: Δευτέρα 14 Ιούλιος 2008, 01:45:24 πμ

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
Reply #24 on: Σάββατο 19 Ιούλιος 2008, 03:08:37 πμ
Αφού το ξέρω και το δουλεύω το e-moto τι ήθελα και πήγα στον τοπικό αντιπρόσωπο που ξέρω οτι πιάνει κόλους. Αύριο θα πάω θα σας πω τιμή έτσι για να γελάσετε.