Hellas Transalp Forum

Ρεκτιφιέ κόστος κτλ.

olmega · 10980

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 19:31:18 μμ
Εχει κανείς εμπερία από ρεκτιφιέ σε 600 μιλάω για κόστος κτλ. Λέω για κόστος συνεργείου δεν το συζητάω για φτιάξτο μόνος σου γιατί δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χώρος οπότε σίγουρα αν πάω (και δεν πάρω καινούργιο) θα πάω σε συνεργείο. Ο μηχανικός σε πρώτη φάση με απογοήτευσε μου μίλησε για μεγάλο κόστος και ότι καλύτερα να αλλάξω κινητήρα (αλλά που να βρεις κινητήρα σε καλή κατάσταση 600cc νομίζω ότι και πάλι θα ρισκάρω). Α και κάτι ακόμα το μηχανάκι έχει πάνω από 130.000Km

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 21:50:07 μμ
Ο Κώστας Χατζ είχε κάνει ρεκτιφιέ πολύ παλιά στο δικό του (ένα του 88). Αλλά το είχε κάνει εκτός συνεργείου με ένα φίλο του.

Μηχανή μπορείς να βρείς εύκολα. Ακόμα και 650 (αλλά θέλει μαζί και το HISS + κλειδιά). Ίσως συμφέρει χρονικά (βγάζεις-βάζεις).

Πριν λίγους μήνες είχα δεί μηχανές εδώ σε κάποια μαγαζιά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών στην Αθήνα.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 22:06:01 μμ
Ο Κώστας Χατζ είχε κάνει ρεκτιφιέ πολύ παλιά στο δικό του (ένα του 88). Αλλά το είχε κάνει εκτός συνεργείου με ένα φίλο του.

Μηχανή μπορείς να βρείς εύκολα. Ακόμα και 650 (αλλά θέλει μαζί και το HISS + κλειδιά). Ίσως συμφέρει χρονικά (βγάζεις-βάζεις).

Πριν λίγους μήνες είχα δεί μηχανές εδώ σε κάποια μαγαζιά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών στην Αθήνα.

Εδώ (Θεσσαλονίκη) όσο έψαξα δεν βρήκα τίποτα αν τυχόν κάποιος ξέρει και τιμές περίπου με ενδιαφέρει πολύ  και το σημαντικότερο είναι σε τι κατάσταση θα είναι. Για 650 που γράφεις δεν ήξερα ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο....δεν το έψαξα καθόλου και προφανώς στο συνεργείο που πηγαίνω να μην έχουν ιδέα...(αν και ψήθηκα να αγοράσω την καινούργια ;D)

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 22:09:56 μμ
Ταιριαζει ο κινητηρας του 650 οπως ειναι ή θελει ενα καρο πατεντες?

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline transalp98

• Rossi και πάνω !
    • MyPhotos
Reply #4 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 22:18:41 μμ
Γιατί 130.000χλμ πολλά είναι?  ::)
Εμένα μου φαίνεται οτι τώρα "έστρωσε" ο κινητήρας...
Αταινίζω το μέλλον των 200.000 με αισιοδοξία  :)

Ηλίας

-Transalp 600cc 98 (R.I.P.)
+SYM HD200i EVO
- VFR 800 V-tec
http://www.flickr.com/photos/kilomeater/

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #5 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 22:21:48 μμ
Δεν είχα κάνει ρεκτιφιέ. Μόνο πιστόνια, καδένες, ελατήρια βαλβ, τρίψιμο βαλβίδων, καδένα αντλίας νερού.

Και εγώ είχα γύρω στα 140+ οταν το αποφάσισα, αλλά ρεκτιφιέ δε χρειαζόταν.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #6 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 22:32:59 μμ
Άμα είναι γιά ρεκτιφιέ (γιατί άραγε τι έχουν οι κύλινδροι ?) άστο καλύτερα.
Δε πετυχαίνει πάντα και καίνε τ αντερά τους μετά.
Ελατήρια ,πιστόνια άλλαξες ποτέ ?
Τέλος αν είναι ν αγοράσεις μόνο  μηχανή ,Hiss ....μαζί με την τοποθέτηση θα σου βγεί ο κούκος αηδόνι και πάλι θα έχεις μιά παλιά Τ.Α.
Προτείνω ν ανοίξεις κινητήρα να δεις τι γίνεται με πιστόνια ελατήρια να βάλεις καινούρια και ..... και τί ?(άστο καλύτερα)

Πάρε μιά καινούρια η μιά μτχ 650 και την παλιά αν δε φύγει τη συμμαζεύεις όποτε  εχεις αφού όπως λες δε πάει και καίει το λάδι με βενζίνη 50:50.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 22:39:22 μμ
Αυτό είναι το μεγάλο δίλλημα για αυτό και ξεκίνησα να γλυκοκοιτάζω την καινούργια να τα χώσω τώρα να αλλάξω πιστόνια - ελατήρια κτλ. κτλ. και ο Θεός βοηθός? δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #8 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 22:53:46 μμ
Αυτό είναι το μεγάλο δίλλημα για αυτό και ξεκίνησα να γλυκοκοιτάζω την καινούργια να τα χώσω τώρα να αλλάξω πιστόνια - ελατήρια κτλ. κτλ. και ο Θεός βοηθός? δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

ουτε εγώ το προτείνω.
Μόνο αν έχεις χώσει χοντρά σε βελτιώσεις,ελατήρια, τιμόνια, κλπ

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 23:08:15 μμ
ουτε εγώ το προτείνω.
Μόνο αν έχεις χώσει χοντρά σε βελτιώσεις,ελατήρια, τιμόνια, κλπ

οχι δεν έχω κάνει τίποτα το ιδιαίτερο η γριά είναι σχεδόν όπως τη γέννησε η μάνα της γριά παρθένα.... ;D ;D

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #10 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 23:40:11 μμ
οχι δεν έχω κάνει τίποτα το ιδιαίτερο η γριά είναι σχεδόν όπως τη γέννησε η μάνα της γριά παρθένα.... ;D ;D

η δικιά σου η γριά...μήπως έχει καμια συγγένεια με την γριά του Τσερτς?

....ή απλή συνονυμία; ::)
« Last Edit: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 00:02:17 πμ by DRAKE RAMORE »

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 23:52:26 μμ
η δικιά σου η γριά...μήπως έχει καμια συγγένεια με την γριά του Τσερτς?

....ή αλή συνονυμία; ::)

Μπα συνωνυμία να τις γνωρίσουμε όμως να κάνουν παρέα στα ΚΑΠΗ ;D ;D

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #12 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 00:18:30 πμ
Τι θα έκανα εγώ στην θέση σου σε περίπτωση που ήθελα σώνει και καλά να κρατήσω την γριά μου...και ίσως να το κάνω αργότερα...

Θα χτύπαγα π.χ αυτό (το παράδειγμα είναι ενδεικτικό...έχει αρκετά σε αυτές τις τιμές) και θα το έφερνα χωρίς να το ταξινομήσω στην Ελλάδα για ανταλλακτικά...

με κανα 1000άρικο μπορεί και λιγότερο (στο ebay.de παίζουν τρελές δημοπρασίες) θα είχα καινούριο κινητήρα, πλαστικά, αναλώσιμα, ψυγείο , σκελετο, ζάντες, εξάτμιση....κλπ...

Απο εμπειρία να σου πω πως 999 στους 1000 Γερμανούς θα σου βγάλουν σε φωτογραφία και την γρατζουνιά που έχει πίσω απο ένα πλαστικό που εσύ και μπροστά σου να είναι δεν θα το δεις...καμία σχέση με Ελληνα έμπορο (όχι όλοι ...αλλά η πλειονότητα...μην είμαι και άδικος)...

Εξάλλου όλα τα βαφτισμένα 2004 απο Γερμανία είναι τουλάχιστον 2001...απλά είναι πεντακάθαρα και τους παίρνει να το κάνουν ;)

Φίλος κατέβασε mercedes 320 του 1991 για ανταλλακτικά με 1034 € + την μεταφορά. Είδα το αμάξι και χάζεψα...σαν καινούριο είναι...τώρα είναι χειρουργείο για μεταμόσχευση κινητήρα, σαλονιού και ταμπλό...

Ψάξου καλά...ή πάρε κανα 650αρι τετραετίας...ξέχνα το ρεκτιφιέ. ;)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #13 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 04:51:02 πμ
Αλέξη, τα μοντέλα 87-88 παρουσίασαν αρκετά προβλήματα με κατανάλωση λαδιού λόγω ελατηρίων, τσιμουχών βαλβίδων και ελλιπούς σχεδίασης εσωτερικών διαύλων λαδιού.
Από το 89, η Χόντα διόρθωσε όλα αυτά τα προβλήματα στον κινητήρα.

Η υπόλοιπη μηχανή σε τί κατάσταση είναι?
Αν είναι σε καλή, τότε μπορεί να αξίζει η επισκευή του κινητήρα. Αλλιώς, αλλαγή με μεταχειρισμένο κινητήρα. Ένας κινητήρας 600 θα σου έρθει πιο φθηνά από τον 650 γιατί θα πρέπει να πάρεις και το HISS + ηλεκτρονική + κλειδαριά + κλειδιά.

Να το ψάξουμε Αθήνα μπας και βρούμε κάτι? Να σου πούμε και τιμές.

Εσύ έχεις και πίσω ταμπούρο. Είσαι ευχαριστημένος από φρένα?

ΥΓ (update): Ο 650 μπαίνει στο ΤΑ600. Θα πρέπει όμως να βάλεις επιπλέον και άλλα πράγματα μαζί (καρμπς, εισαγωγή, εξάτμιση, ντεπόζιτο, ηλεκτρονική, κλπ).
« Last Edit: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 18:59:37 μμ by Chris_de_Ze »

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 17:19:54 μμ
Τα νέα τα έγρψα και στο άλλο Thread αλλά νομίζω ότι είναι πιο σωστό να τα γράψω και εδώ. Τη μηχανή την κοστολόγησε 700 Ευρά ο Δαβανόπουλος και μου φάνηκε καλή τιμή δεν ήλπιζα πάνω από 1000 έτσι και αλλιώς αλλά δεν θα την έδινα και κάτω από 500. Τώρα για τη λύση που λέει ο Drake το σκέφτηκα και αυτό αλλά και πάλι δεν θα έχω κινητήρα της προκοπής θα έχω κινητήρα με 80.000 χλμ. οπότε...:(
Τώρα η λύση που λέει ο Χρήστος να πάω σε ένα κινητήρα 650 μου φαίνεται καλύτερα αλλά εκεί πρέπει να βρω συνεργείο και μηχανικό με όρεξη γιατί εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ. Αλλιώς πολύ φοβάμαι τις πατάτες και θαέχω χώσει ένα κάρο λεφτά και πάλι θα τρέχω....

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
  • Quocunque Jeceris Stabit
Reply #15 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 18:43:20 μμ
Αλέξη, τα μοντέλα 87-88 παρουσίασαν αρκετά προβλήματα με κατανάλωση λαδιού λόγω ελατηρίων, τσιμουχών βαλβίδων και ελλιπούς σχεδίασης εσωτερικών διαύλων λαδιού.

...

Εσύ έχεις και πίσω ταμπούρο. Είσαι ευχαριστημένος από φρένα?

Και εγώ νόμιζα ότι ήταν η μεσογειακή διατροφή...

Εγώ πάντως, με ίδια μηχανή, το σκέφτηκα το ρεκτιφιέ και το απέρριψα πάνω κάτω για τους λόγους που λέει ο Λούρος.
Έχω σαφώς θέμα με το λάδι, συν καδένες που έχουν χαλαρώσει συν ότι φτύνει βενζίνη άκαυτη συν... συν...

Με τα πολλά, νομίζω ότι όταν αρχίσει να μου βγάζει σοβαρά την ψυχή θα πάω μια και καλή για άλλη. Να τη σκοτώσω για κανένα 500αρικο για ξεκοίλιασμα δε μου πάει καρδιά, θα τη δώσω στον πατέρα μου να τη σκίσει στα χωράφια.

Το κόστος για ρεκτιφιέ είναι αξιοσέβαστο. Αν φτάσω μέχρι εκεί, μετά θα αφήσω τα περιφερειακά έτσι? Θα μπω στο κόλπο να την κάνω τζιτζί, και θα δώσω λεφτά που θα μου έπαιρναν π.χ. μισή Vara 5ετίας (π.χ. λέω).

Το πίσω φρένο Χρήστο όντως το νιώθω ώρες-ώρες να με αφήνει εκτεθειμένο
« Last Edit: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 19:01:31 μμ by Ghallas »

My bike got stolen and all I got was this lousy thread. And the bike back...

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #16 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 18:57:54 μμ
Ένας μεταχειρισμένος κινητήρας 600 σε καλή κατάσταση (με όχι πολλά χιλιόμετρα) κάνει περ. €1000. Οι τιμές αρχίζουν από €700 (για κινητήρες πιο παλιούς, σε μέτρια κατάσταση).

Ο 650 έχει ακριβότερα (€1500) αλλά θέλει επιπλέον και πολλά άλλα μαζί.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 19:02:57 μμ
Το πίσω φρένο είναι μεγάλη αμαρτία Χρήστο το πρώτο πράγμα που θα άλλαζα αν ο κινητήρας δούλευε και σκόπευα να την κρατήσω. Εκείνος ο τσιοριχτός ήχος όταν βρέχει σου τρυπάει τα τύμπανα, άσε το μπλοκάρισμα του τροχού ώρες ώρες απλά μερικές φορές φρέναρα στο φανάρι και σταματούσα στο επόμενο... ;D ;D (και λίγο υπερβολή για χιούμορ)

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
  • Γιώργος Κανελλάκης Tiger1050 2010
Reply #18 on: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 07:13:19 πμ
Βρε συς αφού με 4000 πέρνεις ΤΑ650

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

costas

• Guest
Reply #19 on: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 08:00:25 πμ

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΡΙΑ ΤΟ 20ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ..........