Hellas Transalp Forum

Τα φώτα σας (πρόβλημα με λάμπα προβολέα ΤΑ400/600/650) !!!

Chris the Loutrinos · 93770

flwrina

• Guest
Reply #75 on: Πέμπτη 24 Ιούλιος 2008, 02:32:20 πμ
μια ερωτηση:
εχω σβηστη την μηχανη και κλειστο τον διακοπτη, τον διακοπτη των φωτων στην μεσαια σκαλα...
οταν γυρισω το κλειδι αναβουν τα φωτα αλλα μολις γυρισω κλειδι δεν περιμενω να σβησει το πρασινο λαμπακι και βαζω μπρος με την μια. τα φωτα ομως ενω εχουν αναψει για 1sec περιπου σβηνουν και πρεπει να  κλεισω και ξαναανοιξω διακοπτη. αυτο γιατι το κανει? μηπως επειδη η μιζα τραβα ολο το ρευμα?? ή ειναι καποιο προβλημα?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #76 on: Πέμπτη 24 Ιούλιος 2008, 02:52:09 πμ
Γυρίζοντας το διακόπτη, απομονώνεται το κύκλωμα των φώτων, για να δώσει η μπαταρία όλο το ρεύμα στη μίζα.
Λευτέρη, η μηχανή σου έχει μόνιμα αναμένη τη μεσαία σκάλα καθώς οδηγείς?
« Last Edit: Πέμπτη 24 Ιούλιος 2008, 03:00:37 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

flwrina

• Guest
Reply #77 on: Πέμπτη 24 Ιούλιος 2008, 04:30:14 πμ
Γυρίζοντας το διακόπτη, απομονώνεται το κύκλωμα των φώτων, για να δώσει η μπαταρία όλο το ρεύμα στη μίζα.
Λευτέρη, η μηχανή σου έχει μόνιμα αναμένη τη μεσαία σκάλα καθώς οδηγείς?
οχι χρηστο ειναι 2001 μοντελο. εγω ανοιγω τα φωτα οποτε θελω.
απλα αν περιμενω 3-4 sec τοτε δεν σβηνουν αν βαλω μπροστα.
το παθαινει μονο αν βαλω με το που γυρισω τον διακοπτη.
υποψιν οτι μολις αναψω τα φωτα σταδιακα δυναμωνει το φως... μηπως επειδη ειναι στην πολυ αρχη δεν εχει δυναμη λογω μιζας και σβηνει? αλλα μετα εφοσον ηταν αναμμενα γιατι πρεπει να κλεισω-ανοιξω τον διακοπτη?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #78 on: Πέμπτη 24 Ιούλιος 2008, 16:48:42 μμ
Ωραία, αφού στο δικό σου δεν είναι μόνιμα αναμένα τα φώτα, τότε δεν υπάρχει κύκλωμα απομόνωσης όταν βάζεις μπροστά.
Γιατί ανοίγεις το διακόπτη των φώτων πριν βάλεις μπροστά? Σε τί εξυπηρετεί αυτό?
Να τον έχεις κλειστό. Δεν είναι καλή πρακτική ούτε συνήθεια να τον έχεις ανοιχτό πριν βάλεις μπροστά (κουράζεις τη μπαταρία σου).

Για διευκρίνισέ μου (...γιατί μπλέξαμε τους διακόπτες):
1) Γυρίζεις το κλειδί, ανάβεις τα φώτα και μετά πατάς μίζα. Τί γίνεται τότε?
2) Γυρίζεις το κλειδί, πατάς μίζα και μετά ανάβεις τα φώτα. Τί γίνεται τότε?
3) Ανάβεις τα φώτα, γυρίζεις το κλειδί και μετά πατάς μίζα. Τί γίνεται τότε?

Πότε τα φώτα δυναμώνουν σταδιακά μόλις τα ανάψεις? Όταν λειτουργεί ο κινητήρας ή με σβηστό τον κινητήρα?

« Last Edit: Πέμπτη 24 Ιούλιος 2008, 16:54:34 μμ by Chris_de_Ze »

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #79 on: Πέμπτη 24 Ιούλιος 2008, 16:57:18 μμ
Ωραία, αφού στο δικό σου δεν είναι μόνιμα αναμένα τα φώτα, τότε δεν υπάρχει κύκλωμα απομόνωσης όταν βάζεις μπροστά.
Γιατί ανοίγεις το διακόπτη των φώτων πριν βάλεις μπροστά? Σε τί εξυπηρετεί αυτό?
Να τον έχεις κλειστό. Δεν είναι καλή πρακτική ούτε συνήθεια να τον έχεις ανοιχτό πριν βάλεις μπροστά (κουράζεις τη μπαταρία σου).

Πότε τα φώτα δυναμώνουν σταδιακά μόλις τα ανάψεις? Όταν λειτουργεί ο κινητήρας ή με σβηστό τον κινητήρα?

Χρήστο κάπου είχα διαβάσει για τα αυτοκίνητα ότι είναι καλό για παράδειγμα να ανάβεις το ραδιόφωνο πριν βάλεις μπροστά ειδικά τους κρύους μήνες για να "ξυπνάς" την μπαταρία πριν της ζητήσεις βαρύ φορτίο για να βάλεις μπροστά, δεν το εφαρμόζω βέβαια αλλά έτσι είχα διαβάσει.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

flwrina

• Guest
Reply #80 on: Πέμπτη 24 Ιούλιος 2008, 17:23:57 μμ

τον διακοπτη τυχαινει απο πριν σβησω να τον εχω ξεχασει και δεν ανοιγω τα φωτα πριν βαλω μπρος

1)αν περιμενω αφου τα αναψω 2-3 sec τοτε ολα καλα,δεν σβηνουν με το που πατησω μιζα
2)σε αυτην την περιπτωση ολα κανονικα...
3)αν τωρα ηδη εχω τον διακοπτη στο on και γυρισω κλειδι, οπως και στην απαντηση 1 αν δεν περιμενω λιγο με το πατημα της μιζας σαν να ''χανεται'' το ρευμα και θελει παλι κλεισε-ανοιξε ο διακοπτης. μετα δουλευουν κανονικα.
ασχετα αν εχω σβηστη την μηχανη η οχι, μολις αναψω τα φωτα κανει μια μικρη φλασια και μετα σταδιακα σε 7-10 sec εχω το μεγιστο φως...ο μαστορας ειπε οτι ειναι φυσιολογικο αυτο...
απλα ρωτω μηπως στην αρχη ενω η λαμπα δεν δινει το 100% της φωτεινοτητας πατησω μιζα τραβαει η μιζα ολο το ρευμα...

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #81 on: Πέμπτη 24 Ιούλιος 2008, 18:29:39 μμ
Αλέξη, μήπως αυτό το είχες διαβάσει αρκετά παλιά και ίσχυε για τις πολύ παλιές μπαταρίες?

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #82 on: Πέμπτη 24 Ιούλιος 2008, 18:30:39 μμ
Αλέξη, μήπως αυτό το είχες διαβάσει αρκετά παλιά και ίσχυε για τις πολύ παλιές μπαταρίες?

Πολύ πιθανό Χρήστο, έχει σίγουρα 5ετία τότε ενδιαφερόμουν μέχρι και για το αμάξι να φανταστείς ;D

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #83 on: Πέμπτη 24 Ιούλιος 2008, 19:40:24 μμ
Λευτέρη μου, αν θυμάμαι καλά έχεις βάλει xenon φώτα, έτσι δεν είναι?
Αυτά έχουν λίγο διαφορετική συμπεριφορά από τα πυρακτώσεως.

Ναι, είναι απόλυτα ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να ανάβουν στιγμιαία με ένα δυνατό flash και μετά σταδιακά μέσα σε περ. 1-2 λεπτά να πετυχαίνουν την κανονική τους φωτεινότητα.

Ναι, είναι απόλυτα ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ και αυτό που αναφέρεις στην 3η ερώτησή μου.
Από το άμεσο πάτημα της μίζας δεν προλαβαίνει (λόγω στέρησης ρεύματος) το ηλεκτρονικό κύκλωμα του igniter/ballast να φορτισθεί σωστά και να φτάσει στην κανονική προγραμματισμένη λειτουργία του. Σημειωτέον το κύκλωμα του igniter/ballast είναι αρκετά πολύπλοκο. Για κάθε λειτουργία του θα πρέπει να υπάρχει αρκετός χρόνος για να ολοκληρώσει τον κύκλο του  (δηλ. να φορτισθεί/ξεφορτισθεί σωστά).

flwrina

• Guest
Reply #84 on: Πέμπτη 24 Ιούλιος 2008, 23:08:17 μμ
Λευτέρη μου, αν θυμάμαι καλά έχεις βάλει xenon φώτα, έτσι δεν είναι?

ναι χρηστο τα εβαλα...

Ναι, είναι απόλυτα ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ και αυτό που αναφέρεις στην 3η ερώτησή μου.
Από το άμεσο πάτημα της μίζας δεν προλαβαίνει (λόγω στέρησης ρεύματος) το ηλεκτρονικό κύκλωμα του igniter/ballast να φορτισθεί σωστά και να φτάσει στην κανονική προγραμματισμένη λειτουργία του. Σημειωτέον το κύκλωμα του igniter/ballast είναι αρκετά πολύπλοκο. Για κάθε λειτουργία του θα πρέπει να υπάρχει αρκετός χρόνος για να ολοκληρώσει τον κύκλο του  (δηλ. να φορτισθεί/ξεφορτισθεί σωστά).
και εγω κατι τετοιο φανταστικα αλλα ποτε δεν ξερεις... αφου δεν ειναι προβλημα τοτε ολα οκ!!

Offline Thanosf

• Rossi και πάνω !
  • Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται ...
    • www.zesta.gr
Reply #85 on: Κυριακή 05 Οκτώβριος 2008, 03:51:57 πμ
Σήμερα προσαθούσαμε για πάνω από μια ώρα με τον φίλο georig25 να αλλάξουμε την λάμπα στο ΤΑ μου (650)... Μας ταλαιπώρησε τόσο πολύ το έλασμα (ασφάλεια) που κρατάει την λάμπα γιατί έφυγε από την θέση του....

Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες και την βοήθεια ενός περισσότερο σχετικού από εμάς καταλάβαμε ότι έχει σπάσει ένα μικρό αυτάκι που υπάρχει δίπλα στην βίδα που κρατάει το έλασμα... Αυτό είχε γίνει από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και μάλιστα το έλασμα ήταν περισσότερο εκεί για διακοσμητικούς λόγους καθώς η λάμπα ήταν στηριγμένη από ένα σύρμα που έσπρωχνε την φύσα της...

Τελικά την βάλαμε χωρίς το έλασμα προσωρινά και απο βδομάδα θα πάω για καμιά πατέντα.... Το παλικάρι που μας βοήθησε είναι μηχανικός και θα πάω από το συνεργείο του να βάλουμε μιά ροδέλα στην βίδα...

Έχετε καμιά άλλη ιδέα?

Λέτε μέχρι να το φτιάξω να μου φύγει η λάμπα ή να καεί από τους κραδασμούς?

. . .

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω...
Reply #86 on: Σάββατο 21 Ιούλιος 2012, 09:19:25 πμ
Να πώ και γώ ένα ευχαριστώ στον Παύλο για την αναλυτική παρουσίαση την αλλαγής λάμπας!
Σήμερα τσίμπησα μία Philips Xtreme Vision και για να την αλλάξω μου βγήκε ο μπίπ!!!
Παιδεύτηκα καμιά ώρα λόγω στριμωγμένου χώρου (ελέω και του Renthall φαντάζομαι) και πιο πολύ εξαιτίας του ελάσματος που με δυσκόλεψε αρκετά μέχρι να το ασφαλίσω στην θέση του!
Πάντως μεγάλη αλλαγή απο την Triffa που φορούσα πρίν - έλαμψε ο δρόμος!!!

Transalp XL650V

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #87 on: Παρασκευή 10 Μάιος 2013, 23:31:08 μμ
Ας το ξεθάψω (κυριολεκτικά), μόνο για εγκυκλοπαιδικούς λόγους.

Σήμερα άλλαξα τη λάμπα μου και έβαλα τη Philips Moto Vision, την οποία είχα σε παλιότερη μοτό μου και είχα μείνει αρκετά ευχαριστημένος. Βέβαια, έχω κάποιους ενδοιασμούς όσον αφορά την απόδοσή της, τους οποίους θα ξεκαθαρίσω μόλις τη δουλέψω λίγο τα βράδια και εκτός Αθήνας. Σε περίπτωση που δώ ότι δεν μου κάνει, θα πάρει φυσικά πόδι.

Ο λόγος που ξέθαψα το θέμα. Η παλιά λάμπα που έβγαλα από μέσα δεν έγραφε επάνω τίποτα απολύτως, πέρα από τα Watt, τον τύπο, και έναν κωδικό, χτυπημένα μάλιστα ανάγλυφα στο πλαίσιο της λάμπας. Το πλαίσιο, γύρω από τη λάμπα, είχε μια επικάλυψη στυλ νίκελ η οποία από τη χρήση είχε αρχίσει να ξεφλουδίζει. Κανένα άλλο αναγνωριστικό δεν υπήρχε. Η ερώτηση μου, καθαρά για να υπάρχει:

Τι λάμπα φοράει από το εργοστάσιο η ΤΑ? Έχει κάποια συγκεκριμένης εταιρείας (πχ Philips, Osram) ή αυτή που κρατάω στα χέρια μου, είναι η γνήσια λάμπα η οποία δεν κατάφερε να καεί εδώ και 86.000 χιλιόμετρα και 9 χρόνια;

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Τι λάμπα φοράει από το εργοστάσιο η ΤΑ? Έχει κάποια συγκεκριμένης εταιρείας (πχ Philips, Osram) ή αυτή που κρατάω στα χέρια μου, είναι η γνήσια λάμπα η οποία δεν κατάφερε να καεί εδώ και 86.000 χιλιόμετρα και 9 χρόνια;

Γιάννη, στα φλας φοράει Stanley, ισως και εμπρός.

Πόσο κόστισε η Philips?

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Γιάννη, στα φλας φοράει Stanley, ισως και εμπρός.

Πόσο κόστισε η Philips?

8 Ευρώ  ;D

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Σχετικά φθηνή είναι, περίμενα κανα 15αρι.

Βγάζει και μπλέδιασμα? η απλό λευκό?

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Σχετικά φθηνή είναι, περίμενα κανα 15αρι.

Βγάζει και μπλέδιασμα? η απλό λευκό?

Λευκό περισσότερο, ίσως και να μπλεδίζει λίγο αλλά ιδιαίτερη βάση δεν έχω δώσει, χαμηλά η δέσμη πορτοκαλίζει για να γίνεσαι λέει πιο εύκολα αντιληπτός. Δυστυχώς ακόμα δεν κατάφερα να τη δουλέψω βράδυ για να σου πώ περισσότερα. Θα την έχω όμως στάνταρ επάνω, οπότε μπορείς να την δείς.

ΥΓ: Ονλαιν τη βρήκα 15 ευρώ. Ίσως να μου έκανε καλύτερη τιμή λόγω γνωριμίας, αλλά νομίζω ότι στα carrefour και πράκτικερ παίζει γύρω στα 11.

Offline kostasbmw

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #92 on: Δευτέρα 05 Αύγουστος 2013, 17:36:26 μμ
προχτες αφου καηκε η μαμισια λαμπα εβαλα την osram night racer  plus

οι εντυπωσεις μπορω να πω οτι ειναι καλες(βεβαια η λαμπα ειναι καινουργια) αλλα εχω σιγουρα κατι παραπανω απο τη μαμισια ;D

επειδη ομως εχω κωλοφαγουρα μπορει να μου πει καποιος αν εχει βαλει led προβολακια η κατι αλλο σε συνδυασμο με τη συγκεκριμενη λαμπα???

ευχαριστω

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #93 on: Τρίτη 06 Αύγουστος 2013, 23:44:24 μμ
Εξαρτάται τι τα θές τα προβολάκια. Για να βλέπεις η να σε βλέπουνε?
Απο ότι εχω δεί μέχρι στιγμής τα αλογόνου είναι για να βλέπεις και τα led για να σε βλέπουνε, εκτός αν εχεις σκοπό να σπρώξεις πολλά.
Τα αλογόνου όμως θα κάνουν ανορθωτή και πηνία να δουλεύουν υπερωρίες σε σχέση με τα led που δεν εχουν μεγαλες απαιτήσεις .

Περισσότερα θα βρείς κανοντας μία ψαχτική εδώ μέσα καθώς τον ίδιο προβληματισμό με εσένα τον εχουν πολλοί.

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #94 on: Τρίτη 13 Αύγουστος 2013, 17:36:08 μμ
Ένα μικρό Update οσον αφορά τη λάμπα που έχω (Philips Moto Vision) και τον προβολέα της μοτό γενικότερα.

Φωτίζει ικανοποιητικά στην μικρή σκάλα, και παράπονο δεν έχω κανένα. Στη μεγάλη σκάλα όμως....

Αρχίζει το γλέντι. Μόλις την ανάψω χάνω το φωτισμό χαμηλά (εκεί που πήγαινε δηλαδή η μικρή σκάλα), η δέσμη φεύγει μακριά όπως πρέπει φυσικά και φωτίζει επαρκώς το δρόμο μακριά, όμως εγώ δεν βλέπω τίποτα κοντά σε εμένα. 

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι η λάμπα πορτοκαλίζει χαμηλά, ώστε και καλά να σε βλέπουν τα οχήματα και οι πεζοί, όταν περάσεις στη μεγάλη σκάλα αυτή "βγαίνει" πιο μπροστά και έτσι δεν φωτίζει επαρκώς την περιοχή κοντά στη μοτό. Αντιθέτως, εάν πιέσω το πλήκτρο του σηνιάλου (και έχοντας προφανώς μικρή σκάλα), τότε φωτίζεται ο δρόμος μακριά, αλλά δεν χάνω και το φωτισμό κοντά μου.

Είναι προφανές ότι όταν ανάβει η μεγάλη σκάλα το νήμα της μικρής σβήνει τελείως και έτσι χάνω τη κοντινή δέσμη. Αν όμως κάνω σηνιάλο ανάβουν και οι δύο δέσμες μαζί και έχω το φωτισμό που θα έπρεπε να είχα. Βέβαια εδώ δεν επιδέχεται διόρθωσης γιατί περιλαμβάνει εργασίες στα ηλεκτρικά της μοτό και δεν έχω σκοπό να σκαλίζω τέτοια πράγματα.

Επόμενα βήματα:

1. Θα χαμηλώσω λίγο το φανάρι για να δώ εάν το πρόβλημα διορθώνεται μέχρι ένα σημείο.

2. Αν δεν δω προκοπή, θα αλλάξω λάμπα.

(Αναμείνετε λοιπόν για περισσότερα)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #95 on: Τρίτη 13 Αύγουστος 2013, 19:17:13 μμ
Δεν φταίει το φανάρι ούτε η λάμπα, και το δικό μου ετσι συμπεριφέρεται.
Μεγάλη σκάλα σπάνια χρησιμοποιώ βράδυ, συνήθως την εχω το πρωί, την μεσαία την εχω ρυθμίσει ετσι ωστε δικάβαλος να μην βαραει καθρεπτες προπορευόμενου αυτ/του και δεν εχω θεμα.
Λάμπα δεν ξέρω τι εχει τώρα επάνω, την είχε και την αφησα.
Οταν καεί θα την ψάξω και εγώ για κάτι καλύτερο, αν και απο ότι εχω καταλάβει οι υψηλής απόδωσης εχουν μειωμένη διάρκεια ζωής και δεν λέει  το λύσε δέσε.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #96 on: Τρίτη 13 Αύγουστος 2013, 23:00:53 μμ
Ιδια συμπεριφορα και στο δικο μου με οχι ακριβη αλλα επωνυμη λαμπα (δεν θυμαμαι μαρκα)

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #97 on: Τρίτη 13 Αύγουστος 2013, 23:14:22 μμ
Νομίζω ότι η λάμπα πρέπει να είναι.

Στο 400, όταν πάω στην μεγάλη σκάλα, δεν χάνω τον φωτισμό κοντά (πέφτει λίγο η ένταση, αλλά δεν χάνεται).

Το να κατεβάσεις την δέσμη δεν θα σε βοηθήσει μια και θα μειώσεις και την εμβέλεια στην χαμηλή σκάλα.

Για κοίτα μήπως έχει τοποθετηθεί λίγο στραβά η λάμπα (δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο) και το νήμα για τα μεσαία είναι κάτω από το νήμα για τα μεγάλα (ή ανάποδα - συγνώμη δεν θυμάμαι ακριβώς) και στην μεγάλη σκάλα σου δημιουργεί νεκρή περιοχή.

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #98 on: Τρίτη 13 Αύγουστος 2013, 23:28:12 μμ
Νομίζω ότι η λάμπα πρέπει να είναι.

Στο 400, όταν πάω στην μεγάλη σκάλα, δεν χάνω τον φωτισμό κοντά (πέφτει λίγο η ένταση, αλλά δεν χάνεται).

Το να κατεβάσεις την δέσμη δεν θα σε βοηθήσει μια και θα μειώσεις και την εμβέλεια στην χαμηλή σκάλα.

Για κοίτα μήπως έχει τοποθετηθεί λίγο στραβά η λάμπα (δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο) και το νήμα για τα μεσαία είναι κάτω από το νήμα για τα μεγάλα (ή ανάποδα - συγνώμη δεν θυμάμαι ακριβώς) και στην μεγάλη σκάλα σου δημιουργεί νεκρή περιοχή.
Στραβα ή αναποδα δεν μπορει να μπει η λαμπα σιγουρα Τουλαχιστον οχι στο 650
Με ελαφρυ κατεβασμα της δεσμης (αν ειναι ηδη λαθος ρυθμισμενη) πραγματι το προβλημα μειωνεται αλλα δεν εξαλειφεται

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #99 on: Τρίτη 13 Αύγουστος 2013, 23:40:15 μμ

Δεν φταίει το φανάρι ούτε η λάμπα, και το δικό μου ετσι συμπεριφέρεται.
[....]

Το κρατάω σαν σκέψη, είδα παρακάτω ότι συμβαίνει και σε άλλους.

Μεγάλη σκάλα σπάνια χρησιμοποιώ βράδυ, συνήθως την εχω το πρωί, την μεσαία την εχω ρυθμίσει ετσι ωστε δικάβαλος να μην βαραει καθρεπτες προπορευόμενου αυτ/του και δεν εχω θεμα.

Εδώ επαρχία χρειάστηκε να κινηθώ με μεγάλη σκάλα σε δρόμο χωρίς καθόλου φωτισμό. Ομολογω ότι με τρόμαξε το αποτέλεσμα, μπροστά μου δεν έβλεπα τίποτα, ώσπου να προσαρμοστεί το μάτι μου. Το ύψος της δέσμης, στη μικρή σκάλα είναι ρυθμισμένο 5 πόντους κάτω από τον καθρέφτη των περισσότερων αυτοκινήτων (δεν μιλάμε για τα κωλοφτιαγμένα που ξύνουν την άσφαλτο βέβαια)  :2hysterical:

Στραβα ή αναποδα δεν μπορει να μπει η λαμπα σιγουρα Τουλαχιστον οχι στο 650
Με ελαφρυ κατεβασμα της δεσμης (αν ειναι ηδη λαθος ρυθμισμενη) πραγματι το προβλημα μειωνεται αλλα δεν εξαλειφεται

Η λάμπα είναι σωστά τοποθετημένη. Πράγματι ακόμη και στα τυφλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπει ανάποδα. Είπα πιο πάνω πόσο χαμηλά είναι η δέσμη μου. Μάλλον δεν παίρνει άλλο κάτω, γιατί θα "χάσω" απόσταση από τη μικρή σκάλα. Αφού βλέπω ότι είναι κοινό το πρόβλημα, μάλλον θα το αφήσω έτσι.

Μια σκέψη μόνο θα ήταν να το κάνω να ανάβει και τη μικρή και τη μεγάλη δέσμη (όπως συμβαίνει στο σινιάλο) για να καλύψω το κενό. Δεν πρόκειται να το κάνω όμως οπότε θα ζήσω με αυτό το πρόβλημα. Δεν ψάχνω ούτε για άλλη λάμπα, απλά την επόμενη φορά που θα καεί θα πάρω μια απλή και όχι ακριβές και "σύνθετες".