Hellas Transalp Forum

Τα φώτα σας (πρόβλημα με λάμπα προβολέα ΤΑ400/600/650) !!!

Chris the Loutrinos · 93725

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #50 on: Παρασκευή 03 Αύγουστος 2007, 22:18:01 μμ
Εγω σημερα αλλαξα την παλια με μια +50% κοστισε 10 ευρω

τα στοιχεια της : BILUX H4 SILVERTAR 60/55 W  64193SVS

10 ευρω με την τοποθετηση καλα δεν ειναι?

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline Diamantis

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Diamonds are forever
Reply #51 on: Δευτέρα 04 Φεβρουάριος 2008, 19:22:05 μμ
θα πω και εγω κατι για τις : Philips blue vision και τις : wurth all weather .
Λοιπον απο μεσαια σκαλα και οι δυο καλες,αλλα απο μεγαλα αστα να πανε,οταν παταω μεσα το διακοπτη για τον προβολεα,το φως ρε παιδια σκορπαει και το δρομο τον βλεπω πολυ αμυδρα,δυσκολευομαι να διακρινω το σημειο του δρομου το οποιο επρεπε να βλεπω κανονικα εχντας αναμμενο τον προβολεα.
Λιγο καλυτερα ειναι μονο οταν αντι να πατησω το κουμπι για τον προβολεα και απομονωθει η μεσαια σκαλα,πατησω και κραταω πατημενο το passing δηλαδη του σινιαλου,ωστα να ειναι αναμμενες και οι δυο σκαλες και να διακρινω καλυτερα τον δρομο.
Μονο με τις μανας του τις λαμπες ειχα καλα φωτα,απο τοτε που τις αλλαξα δεν ειμαι ευχαριστημενος σε φωτεινοτητα οποια και να εχω βαλει(συνηθως All Weather).
Τωρα φορω τις blue vision(οχι τις +50),αλλα τιποτα το μεγαλο φως χανεται-διαχεεται εκτος δρομου,δε φεγγουν-εστιαζουν εκει που πρεπει.
Θα τις αλλαξω αλλα με πια; εδω ειναι το προβλημα,εχω διαβασει τις γνωμες σας για τις +50 αλλα ειναι οντως αποτελεσματικες;και μεχρι ποσα βατ σηκωνει η ΤΑ650;
Αυτες που εχω τωρα ειναι 55-60watt,για πειτε ρε παιδια τι να βαλω;

Υ.Γ: Της μανας της η λαμπα τι μαρκα αληθεια ειναι;

Diamonds are forever

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #52 on: Δευτέρα 04 Φεβρουάριος 2008, 21:14:28 μμ
Για δες και εδώ που γίνεται αναφορά σε κάποιες λάμπες.

Με τις phlips blue vision, δεν είχα μείνει και εγώ πολύ ευχαριστημένος (στο αυτοκίνητο).
Οι Osram Silverstar θεωρούνται πολύ ικανοποιητικές για Η4.
Υπάρχουν και κάποιες (narva) 80/80W, αλλά δεν νομίζω ότι η υπάρχουσα καλωδίωση μπορεί να σηκώσει παραπάνω από 70W χωρίς να γίνει σημαντική πτώση τάσης.

Η άλλη λύση είναι να βάλεις xenon (35W) και να ...ξενοιάσεις.
« Last Edit: Δευτέρα 04 Φεβρουάριος 2008, 21:21:47 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Diamantis

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Diamonds are forever
Reply #53 on: Δευτέρα 04 Φεβρουάριος 2008, 21:34:21 μμ
Για δες και εδώ που γίνεται αναφορά σε κάποιες λάμπες.

Με τις phlips blue vision, δεν είχα μείνει και εγώ πολύ ευχαριστημένος (στο αυτοκίνητο).
Οι Osram Silverstar θεωρούνται πολύ ικανοποιητικές για Η4.
Υπάρχουν και κάποιες (narva) 80/80W, αλλά δεν νομίζω ότι η υπάρχουσα καλωδίωση μπορεί να σηκώσει παραπάνω από 70W χωρίς να γίνει σημαντική πτώση τάσης.

Η άλλη λύση είναι να βάλεις xenon (35W) και να ...ξενοιάσεις.
Θα δοκιμασω και την Osram,να σαι καλα Χρηστο και κατι τελευταιο σαν ψαγμενος που εισαι.
Επειδη εγω δεν εχω ασχοληθει ποτε οπως εσυ και κατι αλλα παιδια με τεχνικες εργασιες,μονο ολα τα πληρωνω αμυδρα μεχρι και για λαμπα σε μαστορα παω,η κανονικη λαμπα ειναι 55/60.
Μπορω να βαλω κατι παραπανω σε watt; χωρις εξτρα καλωδιωση(διοτι παλι σε μαστορα θα παω).
Και μιλαμε για την 650 και χωρις να ειναι μονιμα αναμμενα τα φωτα.

Diamonds are forever

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #54 on: Δευτέρα 04 Φεβρουάριος 2008, 22:05:03 μμ
Αν το μοντέλο σου δεν έχει μόνιμα (μέρα-νύχτα) τη μεσαία σκάλα, πιστεύω ότι η μεγαλύτερη ισχύς που μπορείς να δοκιμάσεις είναι περ. 65-70W. Οτιδήποτε παραπάνω, θα δημιουργήσει σημαντική πτώση τάσης στο καλώδιο και το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό. Επίσης, και λόγω θερμοκρασίας δεν μπορεί το κάτοπτρο του 650 να αντέξει μεγαλύτερη λάμπα. Αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να βρείς στην ελληνική αγορά εκείνη την Osram 70W που αναφέρεται στο άλλο post (που σου έστειλα). Ίσως η καλύτερη εναλλακτική (για λάμπα αλογόνου) είναι η Silverstar.

Αν θες όμως πραγματικά να ξενοιάσεις από το θέμα "φωτισμός", αποφάσισε για κιτ xenon. O καλός φωτισμός το βράδυ δεν είναι πολυτέλεια αλλά ασφάλεια. Και αξίζει να επενδύσεις.

Offline tsampalis

• νέος οδηγός
  • **
  • Γελάει τελευταίος όποιος δεν κατάλαβε το ανέκδοτο.
Reply #55 on: Δευτέρα 17 Μάρτιος 2008, 19:53:16 μμ
Μια βοήθεια...κάηκε η λάμπα στα πορείας στο ΤΑ και ο μάστορας δεν προλαβαίνει να την αλλάξει, έτσι λέει, την έχω μαζί μου στην δούλεια, πως αλλάζει? θέλει εργαλεία? θα με πιάσει η νύχτα και θα βάλω φακό στο τιμόνι για να γυρίσω.

Οδηγός πολυεργαλείου...!

Offline Diamantis

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Diamonds are forever
Reply #56 on: Δευτέρα 17 Μάρτιος 2008, 19:56:20 μμ
Αμα ψαξεις στο φορουμ θα δεις οτι δεν θελει εργαλεια και αλλαζεται ευκολα.Αμα σε πιασει βραδυ βαλε τα μεγαλα για λιγο μεχρι να πας σπιτι και την αλλαζεις αυριο μερα,πιστευω να μην εχει καει και αυτη.

Diamonds are forever

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
Reply #57 on: Δευτέρα 17 Μάρτιος 2008, 19:57:12 μμ
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=448.40

Με ανατριχιαστηκες λεπτομεριες!!!

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #58 on: Δευτέρα 17 Μάρτιος 2008, 20:56:56 μμ
Λέγοντας πορείας ασφαλώς θα εννοείς τη μεσαία σκάλα της Η4. Γιατί πορείας συνήθως λέγονται τα μικρά λαμπάκια.

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #59 on: Δευτέρα 17 Μάρτιος 2008, 21:31:04 μμ
Αυτά τα λαμπάκια απο ότι ξέρω λέγονται θέσης, Χρήστο

Offline tsampalis

• νέος οδηγός
  • **
  • Γελάει τελευταίος όποιος δεν κατάλαβε το ανέκδοτο.
Reply #60 on: Τρίτη 18 Μάρτιος 2008, 01:19:12 πμ
πάντως όπως και να περιγραφεί...μου έφαγε την ψυχή να καταλάβω πως αλλάζει και να την αλλάξω. Τελικά τα κατάφερα όμως. Σας ευχαριστώ όλους... ;D ;D ;D

Οδηγός πολυεργαλείου...!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #61 on: Τρίτη 18 Μάρτιος 2008, 03:06:35 πμ
Έτσι όπως τα έχει εκεί στριμωγμένα η Χόντα, θέλει λίγη προσπάθεια.

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #62 on: Τρίτη 18 Μάρτιος 2008, 04:56:33 πμ
Λέγοντας πορείας ασφαλώς θα εννοείς τη μεσαία σκάλα της Η4. Γιατί πορείας συνήθως λέγονται τα μικρά λαμπάκια.
Η μεσαία σκάλα της Η4 λέγεται διασταυρώσεως. Τα μίκρα λαμπάκια είναι τα θέσεως. Πορείας άρα η μεγάλη σκάλα της Η4. Και λύστε μου αυτή μου την απορία: μπορεί κανείς να πάει νυχτερινή πορεία με τα μίκρα αυτα λαμπάκια; γιατί τα λένε όλοι πορείας (9 στους 10 που μπαίνουν στο μαγαζί μου τα ζητάνε πορείας και σε όλους κάνω την ίδια ερώτηση,)

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

• Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά γιατί......δε μπορώ να πάω πιο γρήγορα
Reply #63 on: Τρίτη 18 Μάρτιος 2008, 05:01:09 πμ
Η μεσαία σκάλα της Η4 λέγεται διασταυρώσεως. Τα μίκρα λαμπάκια είναι τα θέσεως. Πορείας άρα η μεγάλη σκάλα της Η4. Και λύστε μου αυτή μου την απορία: μπορεί κανείς να πάει νυχτερινή πορεία με τα μίκρα αυτα λαμπάκια; γιατί τα λένε όλοι πορείας (9 στους 10 που μπαίνουν στο μαγαζί μου τα ζητάνε πορείας και σε όλους κάνω την ίδια ερώτηση,)

Μήπως μας έχει μείνει απο το στρατό;

Τα θυμάστε;;

ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ KAI......
            ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!

XL600V HONDA-FJR 1300 YAMAHA-P200E VESPA PIAGGIO

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #64 on: Τρίτη 25 Μάρτιος 2008, 06:26:02 πμ
Ένα συγκριτικό για διάφορες επώνυμες λάμπες (Η7 όμως, κάτι ανάλογο θα ισχύει και για Η4) θα βρείτε εδώ.
Χρήσιμο για όσους έχουν ακόμα αλογόνου (αυτοκίνητο, μηχανή) και δεν έχουν προχωρήσει σε κιτ xenon.
« Last Edit: Τρίτη 25 Μάρτιος 2008, 06:28:05 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Georgekak

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #65 on: Πέμπτη 17 Ιούλιος 2008, 01:45:38 πμ
Πολύ κατατοπιστικό το μήνυμα με τις φωτογραφίες. Εγώ έχω άλλο πρόβλημα τώρα:

Αγόρασα πριν κανένα μήνα την 600 μεταχειρισμένη και έχει 2 προβλήματα με το φως
1) Όταν έχει μεγάλη σκάλα, κολλάει το κουμπί μέσα και θέλει προσπάθεια να επανέλθει στη μεσαία (πατάω καμιά 10αριά φορές για να πιάσει)
2) και βασικότερο: Τα φώτα είανι ρυθμισμένα ψηλά + αριστερά? Από που παίρνει τη ρύθμιση για να τα φτιάξω? ??? ::) ;)

3) έχετε καμία άποψη για αυτό?:
http://www.globalimport.gr/catalog/product_info.php/products_id/226

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #66 on: Πέμπτη 17 Ιούλιος 2008, 02:36:01 πμ
Είναι συνηθισμένο να κολάει ο διακόπτης εναλλαγής (το ίδιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και στο δικό μου κάποτε). Ρίξε μπόλικο λιπαντικό spray ή επαφών από τα πλάγια του διακόπτη (ώστε να μπεί μέσα όσο περισσότερο γίνεται) να δείς αν θα διορθωθεί. Αν όχι, τότε πρέπει να ανοίξεις όλο το σετ διακοπτών και να ψεκάσεις μέσα. Αν πάλι όχι, τότε χρειάζεσαι καινούριο σετ διακοπτών.

Η δέσμη ρυθμίζεται. Ποιο 600 έχεις, τί χρονολογία?

Για το συγκεκριμένο xenon kit δεν ξέρω από ποιότητα. Εσύ θα το περάσεις ή ηλεκτρολόγος. Αν ηλεκτρολόγος, τότε γιατί δεν κοιτάς και το μαγαζί που κάναμε το group buy (κάνε ένα search). Εκεί θα σου ρυθμίσουν και τη δέσμη. Αλλά μην βάλεις xenon αν πρώτα δεν έχεις φτιάξει τη δέσμη. Θα στραβώνεις τους απέναντι.

Καλώς ήρθες!
« Last Edit: Πέμπτη 17 Ιούλιος 2008, 02:41:55 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Georgekak

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #67 on: Πέμπτη 17 Ιούλιος 2008, 02:46:29 πμ
Έχω το 600 του '98.

Το διακόπτη τελικά τον έφτιαξα, βρήκα γρήγορα σπρευ επαφών και με μία μικρή εφαρμογή ξεκόλλησε εντελώς(τώρα απλά λερώνει το χέρι μου απ' το λάδι..)

Το ξένον, αν το αγοράσω τελικά μάλλον θα το βάλω μόνος μου ή με βοήθεια από κανένα φίλο το πολύ πολύ. Απλά το συγκεκριμένο είναι σε πολύ καλή τιμή (89€) και έχω την απορία αν όντως αξίζει από ποιότητα...

Για τη ρύθμιση της δέσμης, είδα ένα μήνυμα στο φόρουμ για 650 με ένα στρόγγυλο διακόπτη με δόντια, αλλά η δική μου δεν έχει κάτι ανάλογο. Υποψιάζομαι ότι η δουλειά γίνεται με συγκεκριμένες βίδες αλλά δε ξέρω ποιές!

flwrina

• Guest
Reply #68 on: Πέμπτη 17 Ιούλιος 2008, 19:01:47 μμ

3) έχετε καμία άποψη για αυτό?:
http://www.globalimport.gr/catalog/product_info.php/products_id/226
χθες πηγα στο καταστημα τους στην Σκυδρα Πελλης και τα πηρα. οχι ομως αυτα κατι αλλα slim της siemens. 129€  συν 15€ σε δικο μου μαστορα η τοποθετηση. ειναι αψογοι στην εξυπηρετηση. εγγυηση γραπτη 2 χρονια σε οτι παρεις. εχουν και ενα κιτ της siemens με balast σαν αυτο που ποσταρες με 99€ εγω πηρα το πιο λεπτο για οικονομια χωρου.
τα αποτελεσματα αψογα...
κλεινω παω δουλεια σαββατο οι λοιπες εντυπωσεις.

http://globalimport.gr/catalog/product_info.php/cPath/18_100/products_id/225

αυτα πηρα...
Υ.Γ  αν εχεις μαστορα να στα βαλει παρτα με κλειστα ματια. οχι ομως αυτα τα κομπρα. απλα...κλικ δεν μου εκαναν...

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #69 on: Πέμπτη 17 Ιούλιος 2008, 19:36:51 μμ
Λευτέρη, στο κιτ που πήρες πρόσεξες αν η Η4 λάμπα κάνει την (μεσαία/μεγάλα) εναλλαγή με παλμό ή τάση?
(ξέρω ότι σε ρωτάω ψιλά γράμματα αλλά έχει σημασία για την μακροχρόνια ποιότητα του κιτ).

Update: Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι η εναλλαγή στις Η4 γίνεται με παλμό. Αυτό προσωπικά δεν μου αρέσει!
« Last Edit: Πέμπτη 17 Ιούλιος 2008, 20:15:38 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #70 on: Πέμπτη 17 Ιούλιος 2008, 19:56:55 μμ
Για τη ρύθμιση της δέσμης, είδα ένα μήνυμα στο φόρουμ για 650 με ένα στρόγγυλο διακόπτη με δόντια, αλλά η δική μου δεν έχει κάτι ανάλογο. Υποψιάζομαι ότι η δουλειά γίνεται με συγκεκριμένες βίδες αλλά δε ξέρω ποιές!

Όπως κοιτάς το φανάρι από την πίσω πλευρά, λίγο χαμηλότερα από εκεί που μπαίνει η λάμπα, αριστερά και δεξιά υπάρχουν 2 πεταλούδες ή βίδες. Η αριστερή είναι για τη ρύθμιση της δέσμης πάνω-κάτω και η δεξιά για τη ρύθμιση αριστερά-δεξιά.

Θα σου έστελνα φωτό αλλά με 60kb που μας επιτρέπει ο admin δε μπορώ  ;D

Παύλος Καρούμπης

flwrina

• Guest
Reply #71 on: Κυριακή 20 Ιούλιος 2008, 02:50:10 πμ
Λευτέρη, στο κιτ που πήρες πρόσεξες αν η Η4 λάμπα κάνει την (μεσαία/μεγάλα) εναλλαγή με παλμό ή τάση?
(ξέρω ότι σε ρωτάω ψιλά γράμματα αλλά έχει σημασία για την μακροχρόνια ποιότητα του κιτ).

Update: Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι η εναλλαγή στις Η4 γίνεται με παλμό. Αυτό προσωπικά δεν μου αρέσει!
χρηστο, νομιζω οτι με παλμο ειναι πολυ πιο καλα οσον αφορα την αλλαγη σκαλας.
οι εντυπωσεις παντως ειναι αριστες...και νομιζα οτι τοσο καιρο εβλεπα...τρομαρα μου.. ;D ;D
σαν κιτ πως το βλεπεις βασει των τεχνικων χαρακτηριστικων? θα με βγαλει???

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #72 on: Κυριακή 20 Ιούλιος 2008, 03:23:15 πμ
Αν είναι με παλμό, τότε μπορεί και να σε εγκαταλείψει μέσα στο χρόνο (sorry). Το control box είναι πολύ ευπαθές εκτός και πρόκειται για πολύ καλή μάρκα (οπότε είναι καλύτερο). Δηλ. υπάρχει μεγάλη πιθανότητα (στα αγνώστου προέλευσης) να κολήσει είτε στη μεσαία είτε στη μεγάλη σκάλα.
Κατά τα άλλα, το κιτ που πήρες είναι μια χαρά (από πλευράς απόδοσης φωτισμού).
« Last Edit: Κυριακή 20 Ιούλιος 2008, 03:25:17 πμ by Chris_de_Ze »

flwrina

• Guest
Reply #73 on: Κυριακή 20 Ιούλιος 2008, 03:56:39 πμ
Δηλ. υπάρχει μεγάλη πιθανότητα (στα αγνώστου προέλευσης) να κολήσει είτε στη μεσαία είτε στη μεγάλη σκάλα.

μα αυτο το κιτ που πηρα και ο ιδιος αλλα και αυτος που το περασε ειπε οτι ειναι απο τα πολυ αξιοπιστα..τι να πω... οχρονος θα δειξει...
τωρα στην περιπτωση που συμβει αυτο που λες,αλλαζει μονο η λαμπα ή ολο το συστυμα?
εσυ χρηστο παλμικο εχεις ή με ταση?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #74 on: Κυριακή 20 Ιούλιος 2008, 04:12:29 πμ
Στην αρχή Λευτέρη εγκατέστησα δοκιμαστικά ένα (κινέζικο, όπως τα περισσότερα) σύστημα παλμικό το οποίο είχα παραγγείλει (€50) από Hong-Kong (μέσω internet). Μέσα στο εξάμηνο, το αντικατέστησα (από ένα με τάση) που αγόρασα από Αθήνα, γιατί κόλλησε μόνιμα στη μεγάλη σκάλα (στράβωνα όλους τους απέναντι).

Αν σου χαλάσει κάτι (μέσα στην εγγύηση) θα σου αντικατάστήσουν ότι έχει χαλάσει (είτε τη λάμπα είτε το control box).

Για να το αλλάξεις στο άλλο σύστημα (με τάση), θα πρέπει να αλλαχθεί και η λάμπα και το control box.

Το δικό σου μπορεί όντως να είναι αξιόπιστο και καλό. Έχε υπόψη σου ότι κυκλοφορούν πολλά στο εμπόριο και δεν είναι όλα άχρηστα.
« Last Edit: Κυριακή 20 Ιούλιος 2008, 04:14:56 πμ by Chris_de_Ze »