Hellas Transalp Forum

Τα φώτα σας (πρόβλημα με λάμπα προβολέα ΤΑ400/600/650) !!!

Chris the Loutrinos · 93764

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
on: Κυριακή 18 Φεβρουάριος 2007, 02:26:17 πμ
Πριν 10 λεπτά που οδηγούσα την καλή μου παρατήρησα οτι ενώ λειτουργούσαν τα φώτα θέσης, οι προβολείς και το σινιάλο δεν λειτουργούσαν τα φώτα πορείας. Θέλει αλλαγή λάμπας ή μπορεί να είναι ο διακόπτης;
« Last Edit: Τρίτη 30 Ιούνιος 2009, 03:16:14 πμ by Chris_de_Ze »

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Κυριακή 18 Φεβρουάριος 2007, 02:37:17 πμ
Πριν 10 λεπτά που οδηγούσα την καλή μου παρατήρησα οτι ενώ λειτουργούσαν τα φώτα θέσης, οι προβολείς και το σινιάλο δεν λειτουργούσαν τα φώτα πορείας. Θέλει αλλαγή λάμπας ή μπορεί να είναι ο διακόπτης;

Λίγο δύσκολο να φταίει ο διακόπτης, μάλλον θες άλλη λάμπα.
Υπάρχουν και νέες λάμπες με την ίδια ισχύ αλλά 50% περισσότερο φως, δοκιμάστε τες!!! :shoking:

Παύλος Καρούμπης

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #2 on: Κυριακή 18 Φεβρουάριος 2007, 03:01:21 πμ
Υπάρχουν και νέες λάμπες με την ίδια ισχύ αλλά 50% περισσότερο φως, δοκιμάστε τες!!! :shoking:

Ενδιαφέρον. Να μας έλεγες και ποιες είναι αυτές οι λάμπες Παύλο.....

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline loukipent

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Κλείνουμε τα μάτια, ταξιδεύουν οι σκέψεις!!!
Reply #3 on: Κυριακή 18 Φεβρουάριος 2007, 03:28:25 πμ
το ιδιο προβλημα ετυχε και σε μενα.τελικα ειχε καει η λαμπα οπως ανεφερε και ο Παυλος.πιστευω πως η ζωη της λαμπας μειωνεται ξεκινωντας την μηχανη με αναμμενα τα φωτα  :eusa_think:.την αλλαξα βαζοντας μια PHILIPS με +50% περισσοτερο φως. η τιμη της κυμαινεται περιπου στα 9,50 ευρω η μονή και το σετακι, 2 λαμπες και το μικρο πορειας, με λευκο φως και αυτο, κοστιζε περιπου στα 25 ευρω. πριν απο αυτη ειχα Osram η οποια κρατουσε περιπου στο εξαμηνο και καιγοταν.  :flames: . Ασε που οι ηλεκτρολογοι, τουλαχιστον στην περιοχη μου της εχουν στα 15-25 ευρω τη μια!!!!!!

Η ευτυχία υπάρχει μέσα στον καθένα μας, ας την αφήσουμε να ακολουθεί, να ομορφαίνει τον δρόμο μας,να μας πάει μέχρι τέλος...

Λουκάς Πεντεδέκας
TA XLV650 02΄

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Κυριακή 18 Φεβρουάριος 2007, 04:28:37 πμ

Επισης που μπορουμε να προμηθευτουμε τετοιες λαμπες??

Υσ1:Να προσπαθησω να την αλλαξω μονος μου?
Υσ2:Μπορειτε να μου δωσετε ενα μπουσουλα για το πως πρεπει να το κανω?

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline loukipent

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #5 on: Κυριακή 18 Φεβρουάριος 2007, 07:20:33 πμ
Philips αλλογονου με +50% περισσοτερο φως, υπαρχει και μονή αλλα και σε σετακι με 2 λαμπες και μια μικρη σταθμευσης.  απο την Osram + Fosset δεν εμεινα προσωπικα ικανοποιημενος γιατι καηκαν σχετικα γρηγορα,σχεδον σε 6 μηνες.
αν δεν θελεις να σου πιανουν τον  :asshaking: θα κοιταξεις σε καταστηματα που πωλουν λαμπες για τα παντα,απο κανονικες για το σπιτι μεχρι για φακους και φυσικα για αυτοκινητα και μηχανες.
Αν πιανουν τα χερια σου και φυσικα δεν ειναι της κατηγοριας ¨σπάτουλα Νο 5¨ :) :) :) , ειναι σχετικα ευκολα.
στηριζεις την καλη σου στο κεντρικο σταντ και γυρνας το τιμονι δεξια ωστε να σε βολευει για το χερι σου.
βγαζεις την φουσκα - προστατευτικο που εχει για την φισσα μαζι με αυτην και θα δεις το πισω μερος με τις επαφες της λαμπας. εχει ενα μεταλικο ελασμα περιπου ωστε να κρατα την λαμπα σταθερη,ειναι κατι παρομοιο με τον τροπο που κλεινει και η παραμανα. το ανοιγεις και αλλαζεις την καμμενη με μια καινουρια. προσοχη στην τοποθετηση της να μην ερθει σε επαφη με τα χερια σου και να την τοποθετησεις με τα γραμματα ορθια,αν κοιταξεις απο το κρυσταλλο θα τα δεις. μετα κανεις τις ιδιες ενεργειες που εκανες για να βγαλεις την καμμενη.λιγη προσοχη χρειαζεται στην τοποθετηση της φισσας και της φουσκας-προστατευτικο για να κουμπωσουν καλα.

πιστευω να σε βοηθησα
καλη επιτυχια

Η ευτυχία υπάρχει μέσα στον καθένα μας, ας την αφήσουμε να ακολουθεί, να ομορφαίνει τον δρόμο μας,να μας πάει μέχρι τέλος...

Λουκάς Πεντεδέκας
TA XLV650 02΄

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Κυριακή 18 Φεβρουάριος 2007, 19:00:27 μμ
Πολυ σωστά τα λέει ο Λουκάς. Τη λάμπα τη ζητάτε με το όνομά της.
Μια Η4 +50% παρακαλώ :director: και θα τη βρεις σε μαγαζιά που πουλάνε ηλεκρτολογικό εξοπλισμό για αυτοκίνητα.

Παύλος Καρούμπης

Offline loukipent

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #7 on: Κυριακή 18 Φεβρουάριος 2007, 20:27:42 μμ
καλημερα, Παυλο εχεις δικιο.μονο που τα  συγκεκριμενα μαγαζια ακριβως γιατι εχουν εξειδικευμενο εξοπλισμο για αυτοκινητα πουλανε πανω απο 50-100 % της κανονικης τιμης τους απο οτι αν αγοραστει απο μαγαζια με γενικο ηλεκτρολογικο εξοπλισμο. αυτο τουλαχιστον οπως προ ειπα συντρεχει στην εδω περιοχη.Αθηνα πολυ πιθανον να μην συμβαινει κατι τετοιο. οπως και εχει το θεμα θελει και λιγο ψαξιμο πριν αγορασει,σωστα?
 να περασουμε ολοι οσο καλυτερα μπορουμε ή

Θεου θελοντος και καιρου επιτρεποντος καλη Καθαρη Δευτερα σε ολους.

Λουκάς Πεντεδέκας
TA XLV650 02΄

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Δευτέρα 19 Φεβρουάριος 2007, 23:01:36 μμ
Υσ1:Να προσπαθησω να την αλλαξω μονος μου?
Υσ2:Μπορειτε να μου δωσετε ενα μπουσουλα για το πως πρεπει να το κανω?

Επειδή πιθανόν να θέλουν κι άλλοι να μάθουν θα προσπαθήσω να σας το δείξω με φωτογραφίες.
Όπως προαναφέρθηκε το τιμόνι πρέπει να είναι δεξιά για να χωράει το χέρι μας.
Χρειάζεται προσοχή στη βάση του διακόπτη του τιμονιού γιατί μπορεί να σας γρατζουνίσει (ειδικά αν έχετε χερούκλα σαν τη δική μου ;D), επίσης καλό είναι να μη φοράτε γάντια για να έχετε καλή αίσθηση της αφής σας.

...συνεχίζεται...
« Last Edit: Δευτέρα 19 Φεβρουάριος 2007, 23:04:58 μμ by Παύλος Καρούμπης »

Παύλος Καρούμπης

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Δευτέρα 19 Φεβρουάριος 2007, 23:22:55 μμ
...τραβάμε απαλά τη φύσα (λυχνιολαβή, ντουί) έτσι ώστε να μείνει ελεύθερη η φούσκα που καλύπτει τη βάση της λάμπας (επειδή έχω αλλάξει τη φύσα δεν σας τη δείχνω με φωτό για να μη σας μπερδέψω).

Τραβάτε τη φούσκα από την ειδική προεξοχή της (φωτό Νο 3) και βλέπετε τη λάμπα.

Στη φωτό Νο 4 φαίνεται η ασφάλεια που κρατάει τη λάμπα στη βάση της (στο κάτοπτρο ή αλλιώς καθρέπτη του προβολέα). Πιέζοντας ελαφρά το σημείο που φαίνεται σα στρογγυλό γατζάκι και σπρώχνοντάς το λίγο μπροστά, απασφαλίζει και μπορείτε να αφαιρέσετε τη λάμπα, απλά τραβώντας τη.

Στη φωτό Νο 5 φαίνεται η ασφάλεια ανοικτή και τα "ποδαράκια" της λάμπας.

...συνεχίζεται...

Παύλος Καρούμπης

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Δευτέρα 19 Φεβρουάριος 2007, 23:31:01 μμ
... αφού αφαιρέσετε τη λάμπα, βάζετε την καινούργια και ακολουθείτε την αντίστροφη διαδικασία. Λίγο προσοχή χρειάζεται στο κούμπωμα της φύσας στη λάμπα.
Ψηλαφίστε απαλά τα "ποδαράκια" της λάμπας και μόλις βρείτε που είναι ακριβώς σπρώξτε τη φύσα μέχρι να κουμπώσει καλά.

Στη φωτό Νο 6 βλέπετε το κενό που μένει όταν αφαιρέσετε τη λάμπα.

Στη φωτό Νο 7 η δεξιά λάμπα είναι κανονική ενώ η αριστερή είναι +50% απόδοσης.

Ελπίζω να βοήθησα αρκετά και να θυμάστε ότι και να μαστορεύετε χρειάζεται υπομονή και όχι βίαιες κινήσεις. Καλό θα είναι να σας βοηθάει κάποιος που το έχει ξανακάνει.

Παύλος Καρούμπης

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #11 on: Δευτέρα 19 Φεβρουάριος 2007, 23:51:03 μμ
Στη φωτό Νο 7 η δεξιά λάμπα είναι κανονική ενώ η αριστερή είναι +50% απόδοσης.

Παύλε  η  ίδια  η  λάμπα  κάνει  την  διαφορά  ή  το  χαμηλό  μαντράκι  που  έχεις  ακουμπήσει  την  λάμπα ;   ;D :D ;D

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Τρίτη 20 Φεβρουάριος 2007, 18:34:26 μμ
Προσοχή μεγάλη στο ελασματάκι! Να μην σου μείνει στα χέρια όταν το ξεκουμπώσεις, αν βγει να μην το χάσεις γιατί δεν υπάρχει σαν ανταλλακτικό ( ???) και τέλος, να κουμπώσει καλά για να μην κουνιέται η λάμπα

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Τρίτη 20 Φεβρουάριος 2007, 22:18:01 μμ
Πιστος στις οδηγιες σας καταφερα και την αλλαξα.Ευχαριστω για την βοηθεια και φυσικα για τον χρονο σας,αλλα αυτο που παρατηρησα ειναι οτι το δικο μου φαναρι δεν ειχε ελασματακι για να συγκρατει την λαμπα αλλα ενα μαυρο δισκο με τρυπα στην μεση,ο οποιος τοποθετειτε μετα την λαμπα και στριβοντας τον δεξια σφινωνει σε συγκεκριμενες εγκοπες του φαναριου και σταθεροποιει την λαμπα.

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

axidous

• Guest
Reply #14 on: Τρίτη 20 Φεβρουάριος 2007, 23:01:57 μμ
Λοιπον καλησπέρα και απο εμενα και καλη Σαρακοστή
Εγώ την λάμπα την πήρα από την autoplus είναι με μπλέ κρυσταλλο εχει απιθανο φωτισμό (σαν xenon) αλλα κοστίζει ακριβά , 50ευρω
Την νύχτα ομως είναι απαιχτή Βεβαια σαν νέος που είμαι την πηγα στο συνεργείο μου και την αλλαξε ( του βγηκε ο  :asshaking: αλλα ..)
Ειναι ακριβή δεν λέω αλλα εχεις φοβερο φως ....

φιλικα

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Τρίτη 20 Φεβρουάριος 2007, 23:46:59 μμ
   Χε, χε!!  Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το τίμημα για να έχεις αυτό το καταπληκτικό φως που λες είναι ότι θα πρέπει να ακουμπάς αυτά τα 50 € για αλλαγή λάμπας πολύυυυυυ συχνά (από δύο έως έξι μήνες ανάλογα με τη χρήση)  ;D  ;D  ;D  ;D

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2007, 00:03:46 πμ
Χρησιμοποιουσα (μεχρι που εβαλα ξενον) τετοιες λάμπες για 2,5 χρονια χωρις κανενα προβλημα. Και τις ειχα μονίμως αναμενες.
Τις εχω ακόμα φυλαγμενες και δουλευουν κανονικα.

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2007, 00:10:50 πμ
Την πουλάς την μία μαζί με την "ψίρα" της;

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2007, 00:16:20 πμ
Την πουλάς την μία μαζί με την "ψίρα" της;

Στις χαρίζω και τις δυο.
Την ψειρα δεν την εχω ομως νομιζω.

Θα κατεβεις συμοφε ? Δηλαδη να τις φερω σημερα ?

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2007, 00:38:58 πμ
Χρησιμοποιουσα (μεχρι που εβαλα ξενον) τετοιες λάμπες για 2,5 χρονια χωρις κανενα προβλημα. Και τις ειχα μονίμως αναμενες.
Τις εχω ακόμα φυλαγμενες και δουλευουν κανονικα.

Εγώ πάλι, με σκληρή καθημερινή χρήση θέλω λάμπες κάθε 2 μήνες περίπου. Τι να πω? Ίσως είναι και η μάρκα. Εκτός αν μιλάμε για διαφορετικού τύπου λάμπες.

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2007, 00:41:40 πμ
Στις χαρίζω και τις δυο.
Την ψειρα δεν την εχω ομως νομιζω.

Θα κατεβεις συμοφε ? Δηλαδη να τις φερω σημερα ?

ναι
ευχαριστώ, τι να κεράσω εγώ;

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #21 on: Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2007, 01:01:51 πμ

Εγώ πάλι, με σκληρή καθημερινή χρήση θέλω λάμπες κάθε 2 μήνες περίπου. Τι να πω? Ίσως είναι και η μάρκα. Εκτός αν μιλάμε για διαφορετικού τύπου λάμπες.

Σε τι μηχανάκι μιλάμε ?

Offline Sotiris

• Rossi και πάνω !
  • Χανια!!!!!
Reply #22 on: Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2007, 01:12:38 πμ
Μιχάλη ίσως να φταίει κάτι με τα ηλεκτρολογικά της μηχανής. Κάθε δύο μήνες αλλαγή μου φαίνεται πολύ.

Μήπως να το κοιτάξεις καλύτερα;

axidous

• Guest
Reply #23 on: Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2007, 01:48:45 πμ
Soto τα ξενον που τα εβαλες και ποσο αν επιτρεπεται??
εχει ιστορια το πραμα? θελει συγκεκριμενο μαγαζι?? θελει τιποτα νεες συνδεσεις και τετοια??

φιλικα

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #24 on: Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2007, 19:12:14 μμ
Μιχάλη, αλλαγή λάμπας κάθε 2 μήνες? Ουπς! Κάτι συμβαίνει με τον ανορθωτή σου. Έχεις ελέγξει τί τάση βγάζει?

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.