Hellas Transalp Forum

Τα φώτα σας (πρόβλημα με λάμπα προβολέα ΤΑ400/600/650) !!!

Chris the Loutrinos · 93716

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #25 on: Δευτέρα 26 Φεβρουάριος 2007, 04:32:23 πμ
   Ουπς!!! Παιδιά έχετε δίκιο σας μπέρδεψα. Μιλάω για αυτοκίνητο που κινείται καθημερινά ατέλειωτες νυχτερινές ώρες, όχι για μηχανή. Στην αρχή, όταν πρωτοέβαλα τις εν λόγω λάμπες μου φανηκε ανησυχητικό, αλλά μου επιβεβαιώσε και ο ηλ/γος ότι έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τις κοινές.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2007, 22:35:19 μμ
Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους.
Να μοιραστω μαζι σας αλλο ενα προβλημα,οχι τοσο δικο μου οσο για τους αλλους οδηγους,με τα φως του Transalp μου.Οσο και αν εχω ρυθμισει το φαναρι του δεν μπορω να καταφερω το καταλληλο υψος ωστε να μην τυφλωνω τα μπροστινα αυτοκινητα.Η κατασταση για τους οδηγους ειναι απελπιστηκη γιατι ο φως μου χτυπα ακριβως τον κεντρικο τους καθρεφτη, να μην μιλησω για τα δυθεσια,coupe και γενικοτερα τα χαμηλομενα αυτοκινητα λες και εχουν προβολεα που τους κυνηγα  :shoking: :shoking:
Εχω ακουσει τα χιλια μοιρια απο προπορευομενους οδηγους ειναι ευτυχημα το πως εχω γλυτωσει το ξυλο  :punch: :smackbottom:απο κανεναν τρελο δοκιμασα να εξηγησω σε καποιον αλλα ηταν καπως ετσι :angry4: :angry5: :cussing: και εγω οπου φυγει φυγει  :moped: και αστους να  :director: :director:!!!!!!!
Αν μπορει καποιος να βοηθησει!!!!!
« Last Edit: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2007, 22:41:24 μμ by Chris »

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #27 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2007, 22:55:01 μμ
Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους.
Να μοιραστω μαζι σας αλλο ενα προβλημα,οχι τοσο δικο μου οσο για τους αλλους οδηγους,με τα φως του Transalp μου.Οσο και αν εχω ρυθμισει το φαναρι του δεν μπορω να καταφερω το καταλληλο υψος ωστε να μην τυφλωνω τα μπροστινα αυτοκινητα.Η κατασταση για τους οδηγους ειναι απελπιστηκη γιατι ο φως μου χτυπα ακριβως τον κεντρικο τους καθρεφτη, να μην μιλησω για τα δυθεσια,coupe και γενικοτερα τα χαμηλομενα αυτοκινητα λες και εχουν προβολεα που τους κυνηγα  :shoking: :shoking:
Εχω ακουσει τα χιλια μοιρια απο προπορευομενους οδηγους ειναι ευτυχημα το πως εχω γλυτωσει το ξυλο  :punch: :smackbottom:απο κανεναν τρελο δοκιμασα να εξηγησω σε καποιον αλλα ηταν καπως ετσι :angry4: :angry5: :cussing: και εγω οπου φυγει φυγει  :moped: και αστους να  :director: :director:!!!!!!!
Αν μπορει καποιος να βοηθησει!!!!!

Ας αρχισουμε με διακριτικές ερωτήσεις....
ποσα κιλα εισαι ?
οταν εισαι δικάβαλος ή και μονοκάβαλος παλι τους τυφλώνεις ?
ποσα κιλα ειναι η συνεπιβάτισσα ?

• Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2007, 23:50:03 μμ
ποσα κιλα εισαι ?

Σορρυ που αργησα αλλα εψαχνα φαρμακειο για να ζυγιστω.
Εντ δι ναμπερ ιζ 116,72(απο ψηφιακη ζυγαρια παρακαλω) :asshaking: :asshaking: :asshaking:
Οσο για τα κιλα της συνεπιβάτισσα δεν χρειαζεται γιατι το προβλημα παρουσιαζεται και στις δυο περιπτωσεις!!!!!!!

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #29 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2007, 00:23:04 πμ
Σορρυ που αργησα αλλα εψαχνα φαρμακειο για να ζυγιστω.
Εντ δι ναμπερ ιζ 116,72(απο ψηφιακη ζυγαρια παρακαλω) :asshaking: :asshaking: :asshaking:
Οσο για τα κιλα της συνεπιβάτισσα δεν χρειαζεται γιατι το προβλημα παρουσιαζεται και στις δυο περιπτωσεις!!!!!!!

Οποτε Chris...μη το παλευεις...
είτε θές άλλο μηχανάκι , είτε να φορτίσεις το πισω ελατήριο να μη κάθεται τοσο
Δες τι ειναι πιο οικονομικό για εσενα και αποφάσισε.
Υπάρχει και πιο οικονομική λυση ...αλλα ειναι προφανής
Η προ-φορτιση του πισω ελατηρίου μπορει να γινει πολυ οικονομικά με εναν τάκο απο τεφλον
ή αλουμίνιο (να πιεστεί το ελατήριο ) .Θα σκληρήνει σίγουρα η αισθηση οταν περνάς απο λακουβες κλπ
αλλα θα βελτιωθεί και η οδηγικη συμπεριφορά.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #30 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2007, 00:30:01 πμ
Ένας τάκος (1.5-2 εκ) στο πίσω αμορτισέρ είναι η καλύτερη λύση για πρόσθετη προφόρτιση του ελατηρίου σύν το γεγονός ότι μετά έχεις μεγαλύτερα περιθώρια προφόρτισης και καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Τάκο μπορείς να βρείς στα μαγαζιά που πουλάνε αξεσουάρ ανάρτησης.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

• Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2007, 00:40:27 πμ
Τωρα με προβληματισες και αλλο.Γιατι το νιωθω σκληρο το μηχανακι και τις λακουβες επισεις αν δεν προλαβω να τις αποφυγω η να σηκωθω την ακουω στερεοφωνικα.Αυριο που θα ερθω στο συμοφε, το βλεπεις και μετα αποφασιζω.
Ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες.

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2007, 01:43:32 πμ
Ποιο ΤΑ έχεις; Από που προσπαθείς να ρυθμίσεις την δέσμη;
Το έχεις από πάρει καινούργιο ή μεταχειρισμένο; Μήπως ο προηγούμενος έχει βάλει χέρι και στην μπροστινή ανάρτηση; Αν την έχει προφορτήσει ή έχει βάλει άλλα ελατήρια (σκληρά), με το που ανεβαίνεις στην μοτό αυτή θα κάθεται πίσω.
Εγώ είμαι 100 κιλά (συν - πλην), έχω ΤΑ 650 και ρυθμίζω την δέσμη από την "στροφυγγα" πίσω και δεξιά από τον προβολέα (δες το βιβλιαράκι του ιδιοκτήτη) χωρίς να λύσω τίποτα με πάντα πολύ καλά αποτελέσματα.
Ελπίζω να βοήθησα.

Τεάζης Γιάννης

• Rossi και πάνω !
Reply #33 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2007, 16:54:45 μμ
Γιαννη καλημερα, εχω Transalp του 99'.Το πηρα μεταχειρισμενο απο ιδιωτη απο οτο θυμαμαι δεν μου ειχε πει κατι για τις μπροστινες αναρτησεις.Εμενα εχει μια βιδα πισω απο το φαναρι αριστερα.Στην τελευταια προσπαθεια το εστεισα σε ευθεια 50 μετρα απο ενα τοιχο για να βλεπω την δεσμη αλλα δεν εβλεπα καποια σημαντικη διαφορα.

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2007, 17:16:28 μμ
Γιαννη καλημερα, εχω Transalp του 99'.Το πηρα μεταχειρισμενο απο ιδιωτη απο οτο θυμαμαι δεν μου ειχε πει κατι για τις μπροστινες αναρτησεις.Εμενα εχει μια βιδα πισω απο το φαναρι αριστερα.Στην τελευταια προσπαθεια το εστεισα σε ευθεια 50 μετρα απο ενα τοιχο για να βλεπω την δεσμη αλλα δεν εβλεπα καποια σημαντικη διαφορα.
Για το ΤΑ 600 δεν γνωρίζω την διαδικασία ρύθμισης (από ποια βίδα κλπ).
Συνήθως όμως η ρύθμιση γίνεται σε τοίχο σε μικρή πάντα απόσταση (περίπου 1 - 2 μέτρα) για να φαίνεται οπτικά η μεταβολή και στην συνέχεια δοκιμή στον δρόμο και επαναρύθμιση αν χρειάζεται. Πάντα να ρυθμίζεις σταδιακά με μικρά βήματα κάθε φορά.

• Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2007, 17:22:10 μμ
Καταλαβα,θα το προσπαθησω σημερα το βραδακι.Που θα παει καποια στιγμη θα τα καταφερω.

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2007, 17:33:51 μμ
ποσα κιλα εισαι ?

Χεχε! Εγώ θ' αρχίσω με μια άλλη "διακριτική ερώτηση". Ποια σκάλα έχεις όταν προπορεύεται αυτοκίνητο????

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

• Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2007, 17:54:47 μμ
Μα και βεβαια την εξωτερικη στρογγυλη που βγαζει στην ταρατσα ;D ;D ;D ;D ;D(πλακιτσα εννοειται!!!!!!!)
Την μεσαια σκαλα αφου ετσι που ειναι την μεγαλη την χρησιμοποιω σπανιοτατα.

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #38 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2007, 18:27:15 μμ
Την μεσαια σκαλα αφου ετσι που ειναι την μεγαλη την χρησιμοποιω σπανιοτατα.

Μα τότε, μην σου πω ότι πρέπει να αισθάνεσαι και λίγο τυχερός! Εδώ άλλοι πληρώνουν ένα σωρό λεφτά για βελτίωση των φώτων και κόντρα βελτίωση της βελτίωσης κι εσύ έχεις τέτοια φώτα από το πουθενά?
  Δες πόσες συζητήσεις έχουν γίνει στο φόρουμ σχετικά. Αν δεν είναι θέμα λάθους ρύθμισης, τότε είναι πραγματικά παράξενο.
  Ρε μπας και ο προηγούμενος είχε βάλει xenon και δεν το ξέρεις? Αν το πήρες μεταχειρισμένο φυσικά.

• Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2007, 18:44:03 μμ
Να σου πω Μιχαλη δεν εχεις αδικο,δεν ειχα εξετασει το θεμα απο αυτη την σκοπια!!!!!!!!

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #40 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2007, 19:58:52 μμ
Για σωστή ρύθμιση του ύψους της δέσμης του προβολέα σε μοτοσυκλέτα παραθέτω μια αντιπροσωπευτική εικόνα που υποδεικνύει τον τρόπο κατά τον οποίο πρέπει να γίνει η ρύθμιση. (Η εικόνα είναι από εγχειρίδιο της BMW αλλά το ίδιο ισχύει για όλα τα μηχανάκια)

Offline Τάκης

• Οδηγάρα
Reply #41 on: Τετάρτη 04 Ιούλιος 2007, 21:11:03 μμ
Για πείτε κανα μαγαζί ρε παιδιά, στην Αθήνα, που να πουλάει λάμπες Η4 για την Transalp.  Πήγα στην Autoplus και μου είπανε για μια μάρκα Triffa (Η4 +50%) που δεν την ξέρω και κοστίζει 50 ευρώ.  Μου είπε επίσης για Xenon γιαπωνέζικες (επίσης άγνωστη μάρκα για μένα, που δεν την συγκράτησα κιόλας) που κοστίζουν 100 ευρώ, αλλά κάνουν (όπως είπε ο πωλητής) τη νύχτα μέρα.  Που αλλού να πάω να κοιτάξω και τι λάμπα να αγοράσω τελικά;;;

Ταρρός Ιγνάτιος, Πετρούπολη, Αθήνα
XLV 650, 08/2005 Μαύρο

• Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Τετάρτη 04 Ιούλιος 2007, 21:17:57 μμ
Για πείτε κανα μαγαζί ρε παιδιά, στην Αθήνα, που να πουλάει λάμπες Η4 για την Transalp.  Πήγα στην Autoplus και μου είπανε για μια μάρκα Triffa (Η4 +50%) που δεν την ξέρω και κοστίζει 50 ευρώ.  Μου είπε επίσης για Xenon γιαπωνέζικες (επίσης άγνωστη μάρκα για μένα, που δεν την συγκράτησα κιόλας) που κοστίζουν 100 ευρώ, αλλά κάνουν (όπως είπε ο πωλητής) τη νύχτα μέρα.  Που αλλού να πάω να κοιτάξω και τι λάμπα να αγοράσω τελικά;;;
Στην Αθηνας εχει ενα μαγαζι στο ρευμα προς Ομονοια,ειναι περιπου στην μεση.Ειναι μαγαζι γενικοτερου ηλεκτρολογικου υλικου αλλα εχει λαμπες Η4 +50.

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #43 on: Τετάρτη 04 Ιούλιος 2007, 21:48:52 μμ
Για πήγαινε σε αυτό το thread:
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=310.msg5700#msg5700

O Τηλέμαχος είχε εκεί γράψει:

"Μια normal λαμπίτσα OSRAM Silverstar 55/60W, που έχει την υψηλότερη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ απόδοση της αγοράς σε lumens (η OSRAM είναι η μόνη που δίνει συγκεκριμένα specs με φωτοτεχνικά μεγέθη) και - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ - φυσιολογική διάρκεια ζωής..."

Η λάμπα αυτή είναι όντως καλή. Επίσης και οι Wurth, Phillips, Narva είναι καλές. Η Triffa είναι γνωστή μάρκα.

Για μαγαζιά:

1) Κέντρο Λάμπας, Λιοσίων 5, Αθήνα
2) Στην Πραξιτέλους έχει αρκετά
3) Σε κάθε καλό βενζινάδικο
« Last Edit: Τετάρτη 04 Ιούλιος 2007, 22:58:40 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #44 on: Τετάρτη 04 Ιούλιος 2007, 21:51:54 μμ
Επίσης

Μπίρταχας Δημήτριος 
Διεύθυνση :   Καλλιρόης 75 
Τηλέφωνο :  2109220934 

Παύλος Καρούμπης

Offline Ευτύχης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #45 on: Τετάρτη 04 Ιούλιος 2007, 21:55:41 μμ
Τελικά που είναι ο Μπιρταχας.
Στο 77 που λέει ο Χρήστος ή στο 75 που λέει ο Παύλος.
Πολύ μεγάλο μαγαζί. Δύο νούμερα πιάνει.

Triumph Tiger 955i '05

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #46 on: Τετάρτη 04 Ιούλιος 2007, 22:14:04 μμ
Πρόεδρε, το website του Συλλόγου (που προεδρεύεις), αυτή τη δ/νση δίνει! Αν δεν είναι σωστή, να βάλεις αμέσως μια φωνή στον ... administrator! (Κοτζάμ πρόεδρος είσαι!)

Χρήστο τροποποίησες το ποστ σου και τώρα φαίνεται σα να μην το είχα προσέξει εγώ...Αχ τι μου κάνεις  ;D

Τη διέυθυνση την πήρα από ψαχτήρι

Παύλος Καρούμπης

Offline Ευτύχης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Τετάρτη 04 Ιούλιος 2007, 22:14:59 μμ
Άρα ισχύει το 77. Το σιτε του συλλόγου είναι αλάνθαστο.

Triumph Tiger 955i '05

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #48 on: Τετάρτη 04 Ιούλιος 2007, 23:22:29 μμ
Το διορθώνω λοιπόν (ευχαριστώ Χρήστο για την υποχώρηση  :goofy:)

ΑΦΟΙ ΜΠΙΡΤΑΧΑ Ο.Ε. "Ηλεκτρικά είδη",  birtahas@acci.gr, 
( Λ. Καλλιρρόης 77, 210 - 9220934 ).

Με την ταυτότητα τακτικού μέλους έχουμε έκπτωση 15 % σε μπαταρίες BOSCH - YUASA κλπ., σε λάμπες, σετ XENON και λοιπά ηλεκτρολογικά.

Παύλος Καρούμπης

Offline Τάκης

• Οδηγάρα
Reply #49 on: Παρασκευή 06 Ιούλιος 2007, 01:27:15 πμ
οκ παιδιά, ευχαριστώ.  Ο Μπιρταχάς είναι Καλλιρόης 77β.  Πήγα σήμερα και αγόρασα 2 λάμπες Η4 +50%.

Ταρρός Ιγνάτιος, Πετρούπολη, Αθήνα
XLV 650, 08/2005 Μαύρο