Hellas Transalp Forum

Aύξηση ιπποδύναμης

African Boy · 116623

Offline COYOTE

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #25 on: Τετάρτη 03 Οκτώβριος 2007, 18:54:59 μμ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ .ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΤΛΟ ΠΑΝΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΨΑΧΝΩ .ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΑ ΑΝΑΛΟΓΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ,ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #26 on: Τετάρτη 03 Οκτώβριος 2007, 23:31:28 μμ
Φίλτρο Κ&Ν, για να ξενοιάσεις.
Από εξάτμιση, όποιο σχήμα και ήχος σού αρέσει και ανάλογα τα λεφτά που διαθέτεις. Όλες την ίδια δουλειά κάνουν!

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #27 on: Πέμπτη 04 Οκτώβριος 2007, 01:17:53 πμ
Φίλτρο σίγουρα K&N και εξάτμιση όπως ανάφερε και ο Χρήστος την ίδια απόδοση έχουν (μικρή) ,
περισσότερο αισθητικούς λόγους , και λειτουργικότητας λόγω εκπομπής έντονης θερμότητας στην δεξιά γάμπα  η (αστράγαλος)
του συνεπιβάτη.
Προσωπικά μ αρέσει σαν εξάτμιση η Mivv

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Πέμπτη 04 Οκτώβριος 2007, 08:59:53 πμ
Το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς εδώ...

Τα δύο θέματα συγχωνεύθηκαν ;)

Παύλος Καρούμπης

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #29 on: Πέμπτη 04 Οκτώβριος 2007, 12:53:02 μμ
Το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς εδώ...

Τα δύο θέματα συγχωνεύθηκαν ;)

Κάποιες εξατμίσεις Race teck, τις έχετε ακουστά…..;;;;;;;
Τις φτιάχνει ένας τύπος στον Πειραιά, και συνήθως τις φοράνε κάτι ΧΤ, με αρκετό θόρυβο και αρκετά οικονομικές……..
Δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζουν στην καλή μας, και τι απόδοση  έχουν……
Αλλά μπορώ να μάθω για όποιον ενδιαφέρεται ….

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"

andy

• Guest
Reply #30 on: Παρασκευή 05 Οκτώβριος 2007, 11:10:55 πμ
Κάποιες εξατμίσεις Race teck, τις έχετε ακουστά…..;;;;;;;
Τις φτιάχνει ένας τύπος στον Πειραιά, και συνήθως τις φοράνε κάτι ΧΤ, με αρκετό θόρυβο και αρκετά οικονομικές……..
Δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζουν στην καλή μας, και τι απόδοση  έχουν……
Αλλά μπορώ να μάθω για όποιον ενδιαφέρεται ….

Αν σου είναι εύκολο λεπτομέριες, τιμή και στοιχεια μαγαζιού.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #31 on: Δευτέρα 08 Οκτώβριος 2007, 13:22:52 μμ
Αντρέα συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση μου, αλλά το Σ/Κ ήταν κλειστό
το μαγαζί του φίλου μου , που τον γνωρίζει.

Το μαγαζί είναι στον Πειραιά, οδός Ομήρου και Σκυλίτσι  16-14.
(Στις γραμμές του τρένου από πίσω , εκεί που γίνεται κάθε Κυριακή το παζάρι).

Το τηλ. του είναι 210-4173504.

trans2006

• Guest
Reply #32 on: Σάββατο 08 Δεκέμβριος 2007, 22:34:27 μμ

Γεια σας φίλοι μου!Μήπως γνωρίζεται κάποιον ασφαλή και ουσιαστικό τρόπο αύξησης τις ισχύος του ΤΑ 650?Δεν ενδιαφέρομαι τόσο για εξατμίσεις και φίλτρα γιατι θεωρώ πως και πολύ κοστίζουν και τίποτα δεν προσφέρουν.Κατι έχω ακούσει για επέμβαση στα καρπυρατερ,ζιγκλερομα και τέτοια.Επίσης έχω ακουσει και για ένα κιτ Dynojet (αν το γράφω σωστά).
Το μόνο που θέλω να πετύχω είναι 5 καθαρούς ίππους παραπάνω στον τροχό,όχι κάτι περισσότερο, ωστε να πηγαινω δικάβαλος πιο άνετα με 140-150 χ/ω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

flwrina

• Guest
Reply #33 on: Κυριακή 09 Δεκέμβριος 2007, 03:52:43 πμ
ανεβα μπροστα ενα δοντι   16Τ    βαλε Κ&Ν φιλτρο αερα και θα δεις. τιποτα αλλο...

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #34 on: Κυριακή 09 Δεκέμβριος 2007, 10:41:00 πμ
Κάποιοι έχουν αναφέρει καλές εντυπώσεις από το DynoJet + εξάτμιση + φίλτρο. Όχι όμως τρομερά μεγάλες διαφορές. Υπάρχει ένα κιτ για τα 600 αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει και για τα 650.

« Last Edit: Κυριακή 09 Δεκέμβριος 2007, 11:34:10 πμ by Chris_de_Ze »

flwrina

• Guest
Reply #35 on: Κυριακή 09 Δεκέμβριος 2007, 11:18:15 πμ
Κάποιοι έχουν αναφέρει καλές εντυπώσεις από το DynoJet + εξάτμιση + φίλτρο. Όχι όμως τρομερά μεγάλες διαφορές.

και ποσο παει το πακετο??  €€€€€  ???

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #36 on: Κυριακή 09 Δεκέμβριος 2007, 11:35:43 πμ
Δεν ξέρω από τιμές Λευτέρη. Μπορεί κάποιος να ρωτήσει την Techno Moto (Καλιρρόης).
Αλλά θυμάμαι και μερικούς που είχαν αναφέρει υψηλότερη κατανάλωση με το DynoJet Stage 1.

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
  • χτυπάει 200 το ΤΑ;.....χεχε...
Reply #37 on: Κυριακή 09 Δεκέμβριος 2007, 17:57:14 μμ

Γεια σας φίλοι μου!Μήπως γνωρίζεται κάποιον ασφαλή και ουσιαστικό τρόπο αύξησης τις ισχύος του ΤΑ 650?Δεν ενδιαφέρομαι τόσο για εξατμίσεις και φίλτρα γιατι θεωρώ πως και πολύ κοστίζουν και τίποτα δεν προσφέρουν.Κατι έχω ακούσει για επέμβαση στα καρπυρατερ,ζιγκλερομα και τέτοια.Επίσης έχω ακουσει και για ένα κιτ Dynojet (αν το γράφω σωστά).
Το μόνο που θέλω να πετύχω είναι 5 καθαρούς ίππους παραπάνω στον τροχό,όχι κάτι περισσότερο, ωστε να πηγαινω δικάβαλος πιο άνετα με 140-150 χ/ω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δεν αξίζει να το κάνεις απλά το αναφέρω έτσι για την ιστορία:Με φίλτρο Κ@Ν,εξάτμιση full system (λαιμοί-τελικό) και άνοιγμα του λάστιχου στην εισαγωγή,η ΤΑ εφενός σταμάτησε το "κόμπιασμα" στο άνοιξε κλείσε του γκαζιού,αφ'ετέρου δε η βελόνα του κοντέρ πέρναγε ελαφρώς τα 200...βέβαια το σύνολο πέρναγε και αυτό μια ταραχή αλλά με σετάρισμα της ανάρτησης βελτιώθηκε κάπως...

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #38 on: Κυριακή 09 Δεκέμβριος 2007, 19:11:14 μμ
Για να πάρεις μια σεβαστή αύξηση στην ιπποδύναμη θα πρέπει να κάνεις (και να ξοδέψεις) αρκετά, εκτός από αυτά που ανέφερε ο Νάσος. Αλλά και πάλι με αρκετούς πειραματισμούς.

1) Ροϊκή εξέλιξη αυλών εισαγωγής και καπακιού
2) Μεγαλύτερα καρμπς (πχ. 36.5 από ΑΤ)
3) Αλλαγή της ηλεκτρονικής με νέο custom πρόγραμμα
4) Αλλαγή εκκεντροφόρων
5) Αλλαγή πιστόνια, μπιέλες, ελατήρια βαλβίδων για αύξηση της συμπίεσης 
6) Αλλαγή στρόφαλου

Στη Αμερική υπήρξαν κάποιες εταιρίες που έβγαλαν κιτ για αύξηση ισχύος στον κινητήρα του Honda NT650 ή Hawk GT (το γνωστό Bros).  Για παράδειγμα, μια τέτοια εταιρία είναι η http://www.hordpower.com. Πιθανόν τα ίδια κιτς να ταιριάζουν και στον 650άρι κινητήρα του ΤΑ, αφού κατά βάση οι 2 κινητήρες είναι ίδιοι. Από 45.6 ίππους (του κανονικού 650 κινητήρα) κατάφεραν και έβγαλαν 70+ ίππους.

Στο κάτω-κάτω, ως εναλλακτική λύση, αγοράζεις το καινούριο ΤΑ700!
« Last Edit: Δευτέρα 10 Δεκέμβριος 2007, 09:26:43 πμ by Chris_de_Ze »

trans2006

• Guest
Reply #39 on: Κυριακή 09 Δεκέμβριος 2007, 23:39:02 μμ
Ευχαριστώ παιδια για την ενημέρωση.Πηροφοριακα σας λέω οτι έχω φίλτρο ΚΝ χωρίς καποια διαφορά στην απόδοση.Απ΄οτι κατάλαβα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και ίσως δεν αξίζει να ασχοληθώ.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #40 on: Κυριακή 09 Δεκέμβριος 2007, 23:44:00 μμ
Ευχαριστώ παιδια για την ενημέρωση.Πηροφοριακα σας λέω οτι έχω φίλτρο ΚΝ χωρίς καποια διαφορά στην απόδοση.Απ΄οτι κατάλαβα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και ίσως δεν αξίζει να ασχοληθώ.
Αυτό το φίλτρο (Κ&Ν) το φοράμε αρκετοί από εδώ μέσα, όχι τόσο για καλύτερη απόδοση αλλά για περισσότερη οικονομία αφού δεν χρειάζεται να το αλλάζεις κάθε φορά που κάνεις service.

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

trans2006

• Guest
Reply #41 on: Κυριακή 09 Δεκέμβριος 2007, 23:47:16 μμ
Ναι όντως και εγώ για οικονομία το έβαλα πιο πολύ.

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
  • χτυπάει 200 το ΤΑ;.....χεχε...
Reply #42 on: Κυριακή 23 Δεκέμβριος 2007, 11:56:56 πμ
Ναι όντως και εγώ για οικονομία το έβαλα πιο πολύ.

To K@N είναι η πρώτη σωστή αλλαγή στο ΤΑ για οικονομία και μόνο...το ότι είναι ένα "τσικ"πιο ελεύθερο και απελευθερώνει 1-1,5 ίππο -εξ'ού και η μικρή βελτίωση της κατανάλωσης-θα το δεις αν στηθείς με ένα ίδιο ΤΑ εντελώς μαμά:στην εκκίνηση και σε κάθε αλλαγή,αντί να πηγαίνετε "κόπιες"θα ξεμακραίνεις 1-1,5 μηχανάκι...όπως ειπώθηκε και πιό πάνω για αύξηση ιπποδύναμης το μοτέρ δεν ενδείκνυται: έχει σχεδιαστεί τόσο καραμπινάτα αργό που και να θέλεις και να διαθέτεις χρήμα η απόδοση θάναι πενιχρή...έχω δει πάντως και Αθήνα απίστευτες μοντίφες σε BROS 650 (ίδιο μοτέρ με ΤΑ) αλλά με υπερβολικό κόστος...
Το πρόβλημα του κινητήρα είναι η σχεδίαση της κεφαλής:όσο και να τη πας για ροική δεν μπορεί να "ρουφήξει "μείγμα και να το κάνει μετά έργο...μάλιστα οι τρελλάρες οι Αμερικάνοι τοποθέτησαν και ΠΙΣΩ κεφαλή μπροστά (είναι πιο ανοιχτοί οι αυλοί πίσω) και μαζύ με όλα τα σκαλίσματα το μοτέρ έβγαζε ...90+ άλογα...  :( βέβαια η μυθική αξιοπιστία του πήγε περίπατο,καθώς έτρωγε στροφάλους και κάρτερ κάθε 2-3 αγώνες,αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
Τώρα για το κιτάκι της Dynojet πραγματικά μεταμορφώνει το μοτέρ,αρκεί αυτός που θα το βάλει να ξέρει τι του γίνεται και να ακολουθήσει  δυναμομέτρηση και έλεγχος μειγμάτων,διότι σε κανένα μοτέρ δεν αρέσει το φτωχό μείγμα,όπως επίσης και ΑΛΛΑΓΗ όλου του συστήματος εξάτμισης,αλλιώς θά'ναι δώρο άδωρο...οι μεσοβέζικες λύσεις (πχ τελικό μόνο) το μόνο που κάνουν είναι να χαλάνε την απόδοση του μοτέρ,να θορυβούν άσκοπα,και σε πολλές περιπτώσεις να πηγαίνουν χειρότερα από τα "μαμά"...
Ό,τι και να κάνεις πάντως αποφάσισε από πριν τι θέλεις να κάνεις με το ΤΑ και που θα φτάσεις,διότι το τριπάκι "μοντίφα"είναι άπειρο...

υγ.: στο δικό μου ΤΑ τοποθέτησα έτσι για δοκιμή λαιμούς και τελικό από BROS (οι λαιμοί ήταν μεγαλύτερης διατομής,και ταιριάζαν μια χαρά)...η τελική πέρναγε ελαφρώς τα 200...τα ξανάβγαλα όμως,διότι πρώτον σε τέτοιες ταχύτητες θες και άλλα πραγματάκια πέραν της ισχύος,και δεύτερον το λυπόμουνα ...στη τελική ήταν βαθιά μες τα κόκκινα...

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline eatthesofa

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • 333 half way to hell
Reply #43 on: Πέμπτη 18 Ιούνιος 2009, 17:36:48 μμ
Καλησπερα και παλι μετα απο καιρο αν κ οι επισκεψεις μου για εμπλουτισμο των γνωσεων γυρω απο το ΤΑ δεν ειναι σπανιες.
Ηθελα να θεσω ενα ερωτημα σχετικα με το κιτ καρμπυρατερ στο ΤΑ.
Αξιζει τον κοπο; Το εχει εφαρμοσει καποιος απο τους συναδελφους τρανσαλπαδες;
Θα ηθελα καποιες σχετικες πληροφοριες οσον αφορα το συγκεκριμενο θεμα, π.χ. σχεση αποδοσης/ καταναλωσης, κοστος, προταση συνεργειου που ειναι σχετικο με το θεμα κ εντιμο (για Αττικη μιλαμε), κτλ....
Ξεχασα να σημειωσω οτι εχω το ΤΑ 650 του 2003.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
Θοδωρης.

don't run faster than your angel can fly....(καπου το ειδα..μ αρεσε ..κ το ξεσηκωσα)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #44 on: Πέμπτη 18 Ιούνιος 2009, 19:15:48 μμ
Τί κιτ εννοείς? Πχ. κάτι σαν και αυτά που βγάζει η K&N?

Offline eatthesofa

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • 333 half way to hell
Reply #45 on: Παρασκευή 19 Ιούνιος 2009, 09:08:27 πμ
Για να πω την αληθεια προσφατα αλλαξα την εξατμιση με μια ελευθερας.....σε κουβεντα που ειχα με τον εξατμισα μου ειπε πως μ ενα φιλτρο ,το οποιο εχω ηδη αλλαξει (Κ&Ν), κ μ ενα κιτ στο καρμπυρατερ το μηχανακι θα πηγαινει σαφως καλυτερα... ομως επειδη καταλαβαινω τη λογικη των τεχνικων στις μοτοσυκλετες που κ για 2-3 αλογα παραπανω προτεινουν ευκολα αλλαγες κ πειραγματα, γιαυτο μπηκα στη διαδικασια να ρωτησω/συμβουλευτω καποιον απο εδω που εχει εμπειρια στο θεμα....
chris δεν εχω υποψη μου περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με το κιτ...κιτ μου το ειπαν, κιτ το λεω...προφανως εχει κ η Κ&Ν παρομοια κιτ...

don't run faster than your angel can fly....(καπου το ειδα..μ αρεσε ..κ το ξεσηκωσα)

Offline eatthesofa

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • 333 half way to hell
Reply #46 on: Παρασκευή 19 Ιούνιος 2009, 09:15:37 πμ
ψαχνοντας ειδα οτι υπαρχει κιτ καρμπυρατερ της dynojet αν σε βοηθαει chris...

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Παρασκευή 19 Ιούνιος 2009, 09:27:16 πμ
Μαλλον θα ενοεις (ενοουν) κιτ dynojet που περιλαμβανει ζιγκλερ και βελονες
Πριν και μετα την τοποθετηση τους γινεται δυναμομετρηση ετσι ωστε να ξερεις τι πηρες σε ιποδυναμη/ροπη και σε ποιο φασμα στροφων

Offline mist

• aka Nrgman
  • Οδηγάρα
Reply #48 on: Παρασκευή 19 Ιούνιος 2009, 09:31:10 πμ

Δεν παίρνεις λογαριασμό ... δεν δίνεις λογαριασμό.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #49 on: Παρασκευή 19 Ιούνιος 2009, 09:43:40 πμ
Είχαμε κάνει παλαιότερα μια συζήτηση σχετικά με το θέμα.
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=447.0

Ο μηχανικός σου, ποιας εταιρίας κιτ εννοεί για το 650? Ή θα αυτοσχεδιάσει? Αν είναι για αυτοσχεδιασμό...ξέχνα το!
« Last Edit: Τρίτη 23 Ιούνιος 2009, 12:06:14 μμ by Chris_de_Ze »