Και μένα λογικότατα φαίνονται όλα αυτά που λέτε.Δεν μπορώ όμως και να παραβλέψω το γεγονός ότι όταν μάκρυνα το γρανάζωμά μου αλλάζοντας το πίσω γρανάζι με μικρότερο (διότι δεν θεωρώ σωστό να γυρίζει το πιστόνι στις 6.000 σαλ για να ταξιδεύω με 120χλμ, ειδικά από τη στιγμή που ο κινητήρας αυτός μετά τις 5500σαλ καίει λάδια) ο κινητήρας στο γέμισμά του έγινε πολύ ράθυμος.Όταν έβαλα το ΚΝ φίλτρο (που πέραν της όποιας καλύτερης απόδοσης εξασφαλίζει και οικονομία συντήρησης όπως προείπατε) και τις βελόνες Dynojet στα καρμπυρατέρ αυτό το πράγμα βελτιώθηκε
αισθητά και μιλάω για τις
χαμηλομεσαίες στροφές όπου και προσωπικά μου αρέσει να δουλεύω τον κινητήρα.Αν όμως κάποιος δεν έχει πρόβλημα με το μαμίσιο γρανάζωμα δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να προβεί στα παράπανω. Το αν ισχύει το +7 άλογα δεν μπορώ να το ξέρω διότι κι εγώ υποπτεύομαι ότι τα διαγράμματα δυναμομετρήσεων μπορούν εύκολα να αλλιωθούν.Σημασία έχει όμως για μένα ότι είδα βελτίωση στο δρόμο χωρίς επιβάρυνση στην κατανάλωση και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι ούτε "αδαής" ούτε "τρελλαμένος" είμαι

(αλλιώς δεν θα είχα πρώτη και παντοτινή μοτό ένα Enfield Bullet 500,μιλάμε ΤΟ γκάζι

).Τα παραπάνω που γράφω ισχύουν για ΤΑ 600'96. Για τα 650 δεν ξέρω τι γρανάζωμα έχουν.
Όπως και να έχει οι βελτιώσεις κάθε είδους πρέπει να μελετώνται με πολύ κριτικό και καχύποπτο μάτι αλλά από την άλλη και να μην απορρίπτονται συλλήβδην.Δε θα μετανιώσω ποτέ για παράδειγμα που έβαλα after market αναρτήσεις στο ΤΑ μου καθώς βελτίωσαν κατά πολύ την αίσθηση και την οδική της συμπεριφορά σε άσφαλτο και χώμα, ήταν μια αναβάθμιση που κατ'εμέ άξιζε τα λεφτά της.Βέβαια, όπως και την εξάτμιση, τις άλλαξα όταν πια οι μαμίσιες είχαν φάει τα ψωμιά τους και έπρεπε ούτως ή άλλως να γίνει κάτι.
Αυτά

ΤΑ 600 RRTURBO GP 198.9Hp