Hellas Transalp Forum

καδενα????!!!!

john · 19362

Offline john

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τετάρτη 16 Απρίλιος 2008, 02:01:39 πμ
καλησπερα σε ολους.

την κυριακη πηγα μια βολτα μεχρι το διλεσι και οταν εφτασα εκει ακουγα τη μηχανη να κανει περιεργο θορυβο στο ρελαντι!
γυρισα πηγα για δουλεια εχτες και το απογευμα την πηγα συνεργειο και μου ειπε οτι μαλλον ειναι καδενα!
η μηχανη ειναι καινουρια με 13500 χλμ και ειναι βεβαια μεσα στην εγγυηση ακομα.σας εχει ξανα τυχει?
μαλλον αυριο θα την παρω και θα ενημερωσω για το τι μου ειπε ο μηχανικος

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τετάρτη 16 Απρίλιος 2008, 02:44:36 πμ
Η καδενα δεν χτυπαει στα 13500.Εξαλου στην αρχη χτυπαει οταν ειναι κρυο το μοτερ και με τον καιρο οταν παραγεινει η φθορα και οταν ειναι κρυο Αν δεν υπαρχει αστοχια υλικου πιθανον να εχει κολησει-χαλασει ο τεντωτηρας.Μην σκοτιζεσαι αφου ειναι στην εγγυηση.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #2 on: Τετάρτη 16 Απρίλιος 2008, 08:09:28 πμ
Και εγώ το ίδιο θα έλεγα. Κάπως απίθανο να είναι βλάβη καδένας. Δεν έχει ξανακουστεί. Δεν είναι κάτι από το οποίο "υποφέρει" το ΤΑ. Αλλά ούτε και κάτι για τους τεντωτήρες  έχει ακουστεί!
Το ΤΑ έχει 3 καδένες, 2 για τους εκκεντροφόρους και 1 για την αντλία λαδιού. Η πιο επιρρεπής για "λάσκα" είναι η 3η (που δεν έχει και τεντωτήρα).

Τί ακριβώς θόρυβο έκανε? Και τον έκανε μόνο στο ρελαντί? Είχε ακανόνιστο ρελαντί? Το μηχανάκι τράβαγε καλά? Ανέβαζε εύκολα στροφές?
« Last Edit: Τετάρτη 16 Απρίλιος 2008, 08:12:06 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline john

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3 on: Πέμπτη 17 Απρίλιος 2008, 01:03:15 πμ
Και εγώ το ίδιο θα έλεγα. Κάπως απίθανο να είναι βλάβη καδένας. Δεν έχει ξανακουστεί. Δεν είναι κάτι από το οποίο "υποφέρει" το ΤΑ. Αλλά ούτε και κάτι για τους τεντωτήρες  έχει ακουστεί!
Το ΤΑ έχει 3 καδένες, 2 για τους εκκεντροφόρους και 1 για την αντλία λαδιού. Η πιο επιρρεπής για "λάσκα" είναι η 3η (που δεν έχει και τεντωτήρα).

Τί ακριβώς θόρυβο έκανε? Και τον έκανε μόνο στο ρελαντί? Είχε ακανόνιστο ρελαντί? Το μηχανάκι τράβαγε καλά? Ανέβαζε εύκολα στροφές?

ο θορυβος που εκανε ηταν μεσα απο τη μηχανη σαν να χτηπαγες κατι  και το ρελαντι του ηταν κανονικο!επισης στο δρομο πηγενα με 160-170 σε καποια φαση και δεν ειχε προβλημα ουτε στο να ανεβασει στροφες και το θεμα ειναι οτι δεν την εχει κοιταξει ακομα τη μηχανη και πηγα σημερα απο εκει.........!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #4 on: Πέμπτη 17 Απρίλιος 2008, 02:03:37 πμ
Λάδια έλεγξες στο κιβώτιο? Ήταν ΟΚ η στάθμη?

Offline john

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #5 on: Παρασκευή 18 Απρίλιος 2008, 08:16:32 πμ
τελικα μιλησα σημερα και μου ειπε ο μηχανικος οτι ειναι τεντοτηρας πιστευω οτι δεν ειναι κατι σοβαρο καθ οτι και λιγο ασχετος :goofy:

Offline transalpouras

• Γιώργος
  • οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Γιώργος
Reply #6 on: Σάββατο 21 Ιούνιος 2008, 01:03:34 πμ
Καλησπερα παιδια για να μην ανοιγω νεο θεμα εχω την εντυπωση οτι και εγω αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα... ??? με τον φιλο john...
Στα καλα καθουμενα εδω και μια εβδομαδα περιπου η τρανσάλπο μου (πως λεμε η γκολφω μου) :) ,,, κανει εναν περιεργο μεταλλικο θορυβο απο την δεξια πλευρα του κινητηρα....σαν να χτυπαει κατι μεσα ,λετε να ειναι βαλβιδες?
Οι καδενες απο οτι διαβασα εδω εχει τρεις , δυο για τους εκκεντροφορους και μια για την τρομπα λαδιου,
σε ποια πλευρα βρισκοντε?
ο θορυβος που σας περιγραφω ειναι ξερος μεταλλικος θορυβος και τον κανει και ζεστο και κρυο..και καθε μερα που περναει γινεται και πιο εντονος...το μηχανακι εξακολουθει να πηγαινει μια χαρα απλα εχει αλλαξει ο θορυβος του.
Λαδια εχω αλλαξει πριν 2000 χλμ εχω βαλει τα sillikolene 10-40 φουλ συνθετικα...και εχω τσεκαρει την σταθμη τους ειναι μια χαρα.
Σε μαστορα που το πηγα να το ακροαστεί μου ειπε οτι ειναι καποια καδενα εκκεντροφορου αλλα να μην ανησυχω γιατι εχει τεντωτηρα και ρυθμιζει την καδενα μονο του το transalp.Αληθεύει?
Και με συμβουλεψε να του αλλαξω λαδια και να του βαλω ημισυνθετικα 15-50 και μου ειπε οτι καμια φορα κολλαει ο τεντωτηρας και για να ξεκολλησει θα πρεπει να το ανοιξω το μηχανακι...(καθε μερα αττικη οδο κανω 70 χλμ για την δουλεια μου πηγαινε ελα και κατω απο 140 δεν παω)Μαλλιστα το ΣΟΥΚΟΥ που περασε πηγα και μια ΤΡΙΚΑΛΑ και το ψιλοεσκισα..... ::)
Αν και μαστορευω μονος μου απο δικυλινδρα δεν κατεχω και πολλα...και θα ηθελα την βοηθεια σας αν το εχει αντιμετωπισει καποιος το ιδιο προβλημα και αν ναι πως λυθηκε..
Ααα και κατι αλλο η τρανσαλπο μου εχει φτασει αισιως τα 98,000 χλμ....
Εννοειτε πως θα το ψαξω μονος μου γιαυτο και θα ηθελα να μου πειτε ιδεες....
Σας ευχαριστω και αναμενω προτασεις... ;D

Που ειναι η αφρικάνα μου οεο?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #7 on: Σάββατο 21 Ιούνιος 2008, 04:32:39 πμ
Οι καδένες εκκεντροφόρων έχουν τεντωτήρες, αλλά η καδένα της αντλίας λαδιού δεν έχει. Από δεξιά είναι και το κιβώτιο. Για να βρεθεί η αιτία πρέπει να αναλυθεί ο θόρυβος προσεκτικά. Ένας καλός και έμπειρος μηχανικός είναι σε θέση να το κάνει και να σου δώσει άμεση διάγνωση. 

flwrina

• Guest
Reply #8 on: Σάββατο 21 Ιούνιος 2008, 05:28:26 πμ
σε ολο το ευρος των στροφων κανει θορυβο? οταν ειναι κρυα η ζεστη η μηχανη?
γιατι αν το κανει στο ρελαντι και ειναι κρυα για καμπανα συμπλεκτη το μυριζω....

Offline transalpouras

• Γιώργος
  • οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Γιώργος
Reply #9 on: Σάββατο 21 Ιούνιος 2008, 08:21:43 πμ
Παιδιαααα.....τελος καλο ολα καλαααααααα......
Κοιταγαμε με ενα φιλο μου μηχανικο σε γεννητριες το transalp και τελικαααα το βρηκεεεε....
Ειχε ξεβιδωθει το πίσω μπουζί στο πισω κυλινδρο...Εντελως ομως και το μηχανακι εχανε συμπίεση απο εκει γιαυτό κοπάναγε σαν τρελό και νομιζαμε για καδένα..
Να νε καλα η εργαλειοθηκη του transalp σηκωσαμε λίγο το ντεπόζιτο και το σφιξαμε με το μπουζοκλειδο .
Βαζουμε μπρός και επανήλθε ο φυσιολογικός θόρυβος..........
Τωρα πως ξεβίδωσε το μπουζι δεν ξερω.
Tελικα πρεπει να κοιτάμε πάντα τα πιο απλά πραγματα και μετά να πηγαίνουμε στα πιο σύνθετα...

Καλο κοψωχολιασμα ητανε και αυτο το τριήμερο..
Λέτε να έπαθε τιποτα το μηχανάκι που πηγαινε με ενα μπουζί λιγότερο ...?Εννοω μηπως προκάλεσε καποια ζημιά?
Αnyway...
Τελος καλό όλα καλά.... :eusa_clap: :eusa_clap:

Offline petervic

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Σάββατο 21 Ιούνιος 2008, 15:57:30 μμ
Ζημιά δεν παθαίνει αλλά να ξεβιδώθηκε το μπουζί??? Αυτό είναι τελείως κουφό!!! Στην τελευταία αλλαγή ποιος τα άλλαξε? Μηχανικός? Αν ναι τράβα να τον κωλοχεριάσεις γιατί κανονικά τα μπουζί σφίγγονται με δυναμόκλειδο και είναι πολύ δύσκολο να λασκάρουν.

Η ασημουλα μου, το 4ο παιδι μου...

Πέτρος
XL650V

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #11 on: Σάββατο 21 Ιούνιος 2008, 16:45:09 μμ
Ε ρε κάτι κουφά και απίστευτα που συμβαίνουν!
Με ξεβιδωμένο μπουζί έχανε συμπίεση ο κύλινδρος. Σίγουρα θα είχες κάποια απώλεια.
Ζημιά στον κινητήρα δεν νομίζω να προκλήθηκε από αυτό. Στη θέση σου όμως θα άλλαζα το μπουζί. Από το κοπάνημα μπορεί η πορσελάνη του να έχει καταπονηθεί ή ραγίσει.
« Last Edit: Σάββατο 21 Ιούνιος 2008, 16:47:51 μμ by Chris_de_Ze »

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #12 on: Σάββατο 21 Ιούνιος 2008, 18:30:56 μμ
  Τι ζημιά να συμβεί? Απλώς έχανε συμπίεση (άρα και δύναμη) ο κινητήρας για όσο ήταν ανοιχτή η ωπή. Και φυσικά ατελείς καύσεις.
  Θα μπορούσε όμως να χαλάσει το σπείρωμα που βιδώνει το μπουζί στον κύλινδρο έτσι όπως είναι ζεστό και κοπανιέται πέρα-δώθε από το ξεβιδωμένο μπουζί.
  Αν αυτό δεν συνέβη, αφού όπως λες βίδωσε το μπουζί κανονικά μετά, τότε μην ανησυχείς για κάτι άλλο.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline alexandros67

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #13 on: Δευτέρα 23 Ιούνιος 2008, 03:55:17 πμ
Εχω το ίδιο πρόβλημα,στο xl600v 96 μεταλικός θόρυβος στον κινητήρα,κρίο η ζεστό οχι στο ρελαντί,το μηχανάκι το εχω τρις ευδομάδες οταν πήγα να το δω στην έκθεση το δούλεψα για αρκετή ώρα, δεν ακουγώταν τίποτα, μου είπε ο μάστορας οτι θα αλλάξει δίσκους συμπλέκτη και λάδια, μετά απο δύο μέρες ακούστηκε αυτός ο θόρυβος, πήρα σβάρνα τους μηχανικούς
   Απαντήσεις που μου έδωσαν
1,καδενάκι εκκεντροφόρου  400€
2,καδενάκι εκκεντροφόρου (μαμά) 1000€
3,Κολλημένος τεντωτήρας (αντικατάσταση) οχι το καδενάκι, δεν χτυπάνε τόσο νωρις 80.000, ριθ.βελβιδων, ριθ.καρμπιλατερ  150€

Τη δευτέρα εχω ραντεβού με αυτόν που το αγόρασα

θα ηθέλα και τη δικίσας γνωμη απο εμπειρία

Offline transalpouras

• Γιώργος
  • οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Γιώργος
Reply #14 on: Τετάρτη 09 Ιούλιος 2008, 01:00:41 πμ
  Τι ζημιά να συμβεί? Απλώς έχανε συμπίεση (άρα και δύναμη) ο κινητήρας για όσο ήταν ανοιχτή η ωπή. Και φυσικά ατελείς καύσεις.
  Θα μπορούσε όμως να χαλάσει το σπείρωμα που βιδώνει το μπουζί στον κύλινδρο έτσι όπως είναι ζεστό και κοπανιέται πέρα-δώθε από το ξεβιδωμένο μπουζί.
  Αν αυτό δεν συνέβη, αφού όπως λες βίδωσε το μπουζί κανονικά μετά, τότε μην ανησυχείς για κάτι άλλο.

Λοιπον ναμε παλιιι :goofy: :goofy: :goofy:

Ακουστε τι εγινε δεν κανω νεο ποστ γιατι νομιζω οτι μπορει να ειναι συνεχεια του μπουζι που ητανε ξεβιδωμενο....
Αφου το σφιξαμε το μπουζι με το φιλαρακι μου ολα μια χαρα μεχρι πριν μια εβδομαδα..(υποψιν δεν τα αλλαξα τα μπουζι)Θα τα αλλαζα μετα το ταξιδι στην ΛΑΡΙΣΑ.
Ξεκινησα για λαρισα λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων.
Ολα καλα στο ταξιδι το τρανσαλπακι κανενα προβλημα.
Στον γυρισμο πριν ξεκινησω βαζω Vpower απλη και ξεκιναω για την επιστροφη..
Γυρω στα 30 χλμ πριν την ΣΤΥΛΙΔΑ ξαφνικα το μηχανακι κανει σαν να κοβει δυναμη ο κινητηρας και να δουλευει μονο ο ενας κυλινδρος.
Και ειμαι 99,9 % σιγουρος γιαυτο γιατι το ιδιο ειχα παθει και με την ΑFRICA που ειχα .απο βραχυκυκλωμενα μπουζι.
λεω ωχ αμαν εμεινα...
Για να μην μην σας κουραζω λοιπον σταματαω στην ΣΤΥΛΙΔΑ και πινω εναν καφε και αφηνω το μηχανακι να κρυωσει και ξεκιναω παλι..για ΑΘΗΝΑ
Του τραβαω και κατι ξερογκαζιες και ξαφνικα ο κινητηρας επανερχεται στα φυσιολογικα του επιπεδα.
Φτανω Αθηνα και λεω την επομενη μερα να αλλαξω μπουζι..
Λυνω το μηχανακι και Λεω κατσε να βγαλω πρωτα το μπουζι που ειχε ξεβιδωθει..
και εκπληκτος βλεπω οτι απο το μπουζι ελειπε το αρνητικο ηλεκτροδιο η αλλιως σας εχω κοκκινισει στην φωτογραφια το κομματι που ελειπε για να γινω πιο κατανοητος

Aλλαζω και τα υπολοιπα μπουζι βαζω μπρος και το μηχανακι μολις παω να φυγω αρχιζει παλι τα ιδια με καινουργιο μπουζι..
Λεω μπορει να εβαλα μαπα βενζινη στην ΛΑΡΙΣΑ και εκατσα και καθαρισα το ντεποζιτο και εριξα και καθαριστικο καρμπυρατερ της VALVOLINE και το φουλαρα και πηγα μια ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ να το δοκιμασω και παλι τα ιδια εκανε..
Σιγα σιγα μερα με την μερα εστρωνε το μηχανακι ..
Αλλα οταν το παω παρατεταμενα με υψηλες στροφες αρχιζει και κλωτσαει το μηχανακι σαν κατι να του κοβει δυναμη...
Τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης.

1. Το προβλημα μπορει να οφειλετε σε τροφοδοσια καυσιμου η σε ρευμα?
2. Το αρνητικο ηλεκτροδιο που εσπασε απο το μπουζι υπαρχει περιπτωση να εχει φυγει απο καποια βαλβιδα εξαγωγης?
Η
Μπορει να ειναι καπου μεσα στον πισω κυλινδρο και να μου δημιουργει ολα αυτα τα κολπα?Και αν ναι τι κινδυνους εγκυμωνει για το μοτερ αυτη η κατασταση?
3. Γιατι απο την ημερα που ξεκινησε αυτο το προβλημα εχω υπερβολικη καταναλωση καυσιμου και το μηχανακι μυριζει εντονα βενζινη?Μηπως δεν γινεται σωστη καυση στον πισω κυλινδρο?Και αν δεν γινεται σωστη καυση αυτο που μπορει να οφειλεται?

Σημερα πχ γυρισα απο την δουλεια μου στα ΜΕΣΟΓΕΙΑ μια χαρα και μολις εφτασα λιγο πριν το σπιτι και σταματησα να παρω κατι απο το περιπτερο και ξαναεβαλα μπροστα το μηχανακι παλι δουλευε ο ενας κυλινδρος?

Τι αλλο προτεινετε?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #15 on: Τετάρτη 09 Ιούλιος 2008, 08:38:25 πμ
Το κομματάκι από το μπουζί ή έμεινε και κάνει βόλτες μέσα στο κύλινδρο ή (αν χώρεσε) πέρασε από τη βαλβίδα εξαγωγής μαζί με τα καυσαέρια. Εκτός και αν προσπαθώντας να περάσει από τη βαλβίδα εξαγωγής, της έκανε ζημιά και αυτή δεν κάθεται πια καλά στην έδρα της. Με αποτέλεσμα (ως τραυματισμένη) να μην κλείνει καλά και να μην γίνεται σωστή καύση, να μην λειτουργεί ο κύλινδρος σωστά και να διαφεύγει μίγμα άκαυτο στην εξαγωγή. Ή μπορεί να τραυμάτισε και κάποια από τις βαλβίδες εισαγωγής.
Έλεγχος: Τσέκαρε τη συμπίεση του κυλίνδρου.

Το σπασμένο μπουζί (όσο το είχες επάνω) έκανε ακανόνιστο σπινθήρα με τα τοιχώματα του κυλίνδρου και μπορεί το υπερβολικό ρεύμα που τράβαγε να σου έκανε ζημιά και στον πολλαπλασιαστή. Επειδή υπάρχει και 2ο μπουζί σε κάθε κύλινδρο, καύση γινόταν (εκτός και αν ο πολλαπλασιαστής έπαθε ζημιά). Βέβαια και εδώ το αποτέλεσμα είναι να μην γίνεται καλή καύση και να διαφεύγει άκαυτο μίγμα στην εξαγωγή.
Έλεγχος: Τσέκαρε τον αντίστοιχο πολλαπλασιαστή.

Καλά τα κατάφερες! Τί μάρκα/τύπος μπουζί ήταν και πόσο καιρό τα είχες επάνω?
« Last Edit: Τετάρτη 09 Ιούλιος 2008, 15:55:38 μμ by Chris_de_Ze »

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #16 on: Τετάρτη 09 Ιούλιος 2008, 09:48:26 πμ
Όταν ακούω πως σταμάτησε να λειτουργεί ο κύλινδρος το μυαλό μου αυτόματα πάει στον πολλαπλασιαστή, δεν ξέρω γιατί ίσως επειδή την είχα πατήσει, βέβαια την δεύτερη εκδοχή του Χρήστου μπορώ να την φανταστώ περισσότερο να έχει συμβεί, γιατί απλά πρώτη φορά ακούω να σπάει η ακίδα απ το μπουζί και να πέφτει μέσα στον κύλινδρο ….(χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να συμβεί)

Τι να πω τραγική περίπτωση και αρκετά ακραία…….. >:(
« Last Edit: Τετάρτη 09 Ιούλιος 2008, 09:56:41 πμ by LEON »

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline siflis (Σταυρος)

• Οδηγάρα
Reply #17 on: Τρίτη 13 Ιανουάριος 2009, 01:54:46 πμ
Χτες άκουσα να κάνει περίεργο θόρυβο ο κινητήρας φάνηκε κάτι σαν βαλβίδα . Σήμερα  πήγα σε μια δουλειά και σταμάτησα σε ένα συνεργείο στην Νίκαια και φώναξα τον μάστορα έξω να την ακούσει . Μου είπε ότι δεν ακούει βαλβίδα αλλά  σαν να  μην δουλεύει ο τεντωτήρας της καδένας . Το  μηχανάκι έχει 100.000 χλμ. και δεν έχει αλλάξει κάτι στην συμπεριφορά του . Τέλος μου είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά γιατί πρόσβαση στην καδένα δεν έχουμε εξωτερικά  Έχει δυο βίδες μια χαμηλά στον κύλινδρο και μια μέσα στο ψευτοκαπακο που κρατάνε τον τεντωτήρα αλλά δεν υπόσχεται ότι μπορεί κάτι να γίνει από εκεί. Καμία ιδέα ? ???

The transact side of life
The TRANSALP side of life

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #18 on: Τρίτη 13 Ιανουάριος 2009, 02:37:17 πμ
Ποια καδένα? Μήπως είναι της αντλίας λαδιού και όχι του εκκεντροφόρου?
Χαμηλά χτυπάει ή ψηλά?

ΥΓ: 100.000 χλμ? Σταυράκο μήπως είναι καιρός να πάρεις εκείνο το άλλο που έχεις βάλει στο μάτι εδώ και καιρό?

Offline siflis (Σταυρος)

• Οδηγάρα
Reply #19 on: Τρίτη 13 Ιανουάριος 2009, 03:01:06 πμ
ΥΓ: 100.000 χλμ? Σταυράκο μήπως είναι καιρός να πάρεις εκείνο το άλλο που έχεις βάλει στο μάτι εδώ και καιρό?
Χρήστο τον τεντωτήρα του πίσω κυλίνδρου εντοπίζει  ο μηχανικός ότι κουδουνάει  , όχι την τσέπη μου.  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:                               Άλλωστε το μηχανάκι το έχω 1,5 χρόνο και δεν με βλέπω να το αλλάζω άμεσα . ;D

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #20 on: Τετάρτη 14 Ιανουάριος 2009, 01:15:21 πμ
απλά δε του κάνεις τίποτα ! όταν σου παραπονεθούν οι γείτονες, μπορείς να αλλάξεις την καδένα. Αν δεν έχεις άλλα προβλήματα δεν αξίζει να μπεις στη διαδικασία, μόνο για τον θόρυβο.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #21 on: Τετάρτη 14 Ιανουάριος 2009, 18:28:16 μμ
Κώστα, εξαρτάται από τί ζημιά έχει. Ο τεντωτήρας κρατάει την καδένα του εκκεντροφόρου τεντωμένη. Αν αρχίζει να χαλαρώνει επικίνδυνα, θα το καταλάβει από το σχετικό ρετάρισμα στον κύλινδρο. Και τότε πρέπει να γίνει οπωσδήποτε επέμβαση για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Απλώς θέλει προσοχή.

Offline siflis (Σταυρος)

• Οδηγάρα
Reply #22 on: Τετάρτη 14 Ιανουάριος 2009, 19:06:31 μμ
Δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσω έτσι παιδιά γιατί κουδουνάει πιο πολύ και από ταξί bluebird του 80 με 2,847,000 χλμ. . Απλά εδώ και δυο βδομάδες έχω κάνει μόνο 3 μεροκάματα με το φορτηγό οπότε  σκέφτηκα μήπως μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου.    No money no honey  :-\

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #23 on: Τετάρτη 14 Ιανουάριος 2009, 20:11:02 μμ
Αν κάνει έτσι, τότε ο εκκεντροφόρος είναι σίγουρα off (από πλευράς συγχρονισμού, όχι ότι θέλει πέταμα). Θέλει προσοχή. Η καδένα είναι χαλαρή και ο εκκεντροφόρος παρουσιάζει τζόγο στις γωνίες προπορείας του. Επικίνδυνο (για το πιστόνι και τις βαλβίδες) αν χειροτερέψει η κατάσταση.

Πρέπει να έχεις και μειωμένη απόδοση από τον κύλινδρο αυτό.
« Last Edit: Τετάρτη 14 Ιανουάριος 2009, 20:15:17 μμ by Chris_de_Ze »

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #24 on: Τετάρτη 14 Ιανουάριος 2009, 21:14:29 μμ
Μπιέλα λέω γω.
Περαστικά αδερφέ.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?