Τι ζημιά να συμβεί? Απλώς έχανε συμπίεση (άρα και δύναμη) ο κινητήρας για όσο ήταν ανοιχτή η ωπή. Και φυσικά ατελείς καύσεις.
Θα μπορούσε όμως να χαλάσει το σπείρωμα που βιδώνει το μπουζί στον κύλινδρο έτσι όπως είναι ζεστό και κοπανιέται πέρα-δώθε από το ξεβιδωμένο μπουζί.
Αν αυτό δεν συνέβη, αφού όπως λες βίδωσε το μπουζί κανονικά μετά, τότε μην ανησυχείς για κάτι άλλο.
Λοιπον ναμε παλιιι

Ακουστε τι εγινε δεν κανω νεο ποστ γιατι νομιζω οτι μπορει να ειναι συνεχεια του μπουζι που ητανε ξεβιδωμενο....
Αφου το σφιξαμε το μπουζι με το φιλαρακι μου ολα μια χαρα μεχρι πριν μια εβδομαδα..(υποψιν δεν τα αλλαξα τα μπουζι)Θα τα αλλαζα μετα το ταξιδι στην ΛΑΡΙΣΑ.
Ξεκινησα για λαρισα λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων.
Ολα καλα στο ταξιδι το τρανσαλπακι κανενα προβλημα.
Στον γυρισμο πριν ξεκινησω βαζω Vpower απλη και ξεκιναω για την επιστροφη..
Γυρω στα 30 χλμ πριν την ΣΤΥΛΙΔΑ ξαφνικα το μηχανακι κανει σαν να κοβει δυναμη ο κινητηρας και να δουλευει μονο ο ενας κυλινδρος.
Και ειμαι 99,9 % σιγουρος γιαυτο γιατι το ιδιο ειχα παθει και με την ΑFRICA που ειχα .απο βραχυκυκλωμενα μπουζι.
λεω ωχ αμαν εμεινα...
Για να μην μην σας κουραζω λοιπον σταματαω στην ΣΤΥΛΙΔΑ και πινω εναν καφε και αφηνω το μηχανακι να κρυωσει και ξεκιναω παλι..για ΑΘΗΝΑ
Του τραβαω και κατι ξερογκαζιες και ξαφνικα ο κινητηρας επανερχεται στα φυσιολογικα του επιπεδα.
Φτανω Αθηνα και λεω την επομενη μερα να αλλαξω μπουζι..
Λυνω το μηχανακι και Λεω κατσε να βγαλω πρωτα το μπουζι που ειχε ξεβιδωθει..
και εκπληκτος βλεπω οτι απο το μπουζι ελειπε το αρνητικο ηλεκτροδιο η αλλιως σας εχω κοκκινισει στην φωτογραφια το κομματι που ελειπε για να γινω πιο κατανοητος

Aλλαζω και τα υπολοιπα μπουζι βαζω μπρος και το μηχανακι μολις παω να φυγω αρχιζει παλι τα ιδια με καινουργιο μπουζι..
Λεω μπορει να εβαλα μαπα βενζινη στην ΛΑΡΙΣΑ και εκατσα και καθαρισα το ντεποζιτο και εριξα και καθαριστικο καρμπυρατερ της VALVOLINE και το φουλαρα και πηγα μια ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ να το δοκιμασω και παλι τα ιδια εκανε..
Σιγα σιγα μερα με την μερα εστρωνε το μηχανακι ..
Αλλα οταν το παω παρατεταμενα με υψηλες στροφες αρχιζει και κλωτσαει το μηχανακι σαν κατι να του κοβει δυναμη...
Τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης.
1. Το προβλημα μπορει να οφειλετε σε τροφοδοσια καυσιμου η σε ρευμα?
2. Το αρνητικο ηλεκτροδιο που εσπασε απο το μπουζι υπαρχει περιπτωση να εχει φυγει απο καποια βαλβιδα εξαγωγης?
Η
Μπορει να ειναι καπου μεσα στον πισω κυλινδρο και να μου δημιουργει ολα αυτα τα κολπα?Και αν ναι τι κινδυνους εγκυμωνει για το μοτερ αυτη η κατασταση?
3. Γιατι απο την ημερα που ξεκινησε αυτο το προβλημα εχω υπερβολικη καταναλωση καυσιμου και το μηχανακι μυριζει εντονα βενζινη?Μηπως δεν γινεται σωστη καυση στον πισω κυλινδρο?Και αν δεν γινεται σωστη καυση αυτο που μπορει να οφειλεται?
Σημερα πχ γυρισα απο την δουλεια μου στα ΜΕΣΟΓΕΙΑ μια χαρα και μολις εφτασα λιγο πριν το σπιτι και σταματησα να παρω κατι απο το περιπτερο και ξαναεβαλα μπροστα το μηχανακι παλι δουλευε ο ενας κυλινδρος?
Τι αλλο προτεινετε?