Hellas Transalp Forum

Αλλαγη φλατζας καπακιου

Chris the Loutrinos · 2876

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 20:00:18 μμ
Θελω να αλλαξω την φλατζα απο το καπακι του πισω κυλινδρου.
Θελω να ρωτησω ανα καποιος το εχει κανει τι πρεπει να προσεξω και γενικοτερα τις συμβουλες σας παρακαλω.

Ευυχαριστω πολυ εκ των προτερων και ειμαι ολος αυτια(ματια!!!)

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 20:23:59 μμ
Δεν θυμάμαι να απαιτεί κάτι το ιδιαίτερο η αλλαγή της. Η φλάντζα είναι πλαστική. Την είχα αλλάξει πριν 2 χρόνια (δάκρυζε λάδι από ρωγμές που είχε κάνει).
Βγάζεις, σέλα, πλαϊνά πλαστικά και ότι άλλο είναι πάνω (και εμποδίζει) από το καπάκι του κυλίνδρου (πχ. ηλεκτρικά, σωληνάκια νερού, εισαγωγή κλπ). Θέλει μόνο λίγο μαεστρία στις κινήσεις για να τη βγάλεις και να τη σηκώσεις μέσα από το πλαίσιο.
Προσέχεις μόνο: (α) στο σφίξιμο τις βίδες του καπακιού (κλωτσάνε εύκολα), (β) μην σου πέσει κάτι μέσα όσο είναι ανοιχτό.
« Last Edit: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 20:36:40 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 20:43:15 μμ
Συμφωνώ με Χρήστο, πριν 2 χρόνια την άλλαξα κι εγώ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Πρόσεξε να βγει καλά η παλιά και να μην αφήσει υπολείμματα και φυσικά μη σφίξεις υπερβολικά τις βίδες...γιατί μετά  :banghead:

Αντε με το καλό  ;D

Παύλος Καρούμπης

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #3 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 21:23:35 μμ
ακριβώς τα παραπάνω... είχα σφίξει λίγο παραπάνω τη βίδα του καπακιού και την πήρα στο χέρι... μετά δράπανο βζζζζζ και έκανα δουλειά

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #4 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 21:30:36 μμ
Εμένα στο ξεσφίξιμο, είχε σπάσει η μία βίδα! Σπάνιο βέβαια, αλλά όχι ότι ήταν πολύ σφιγμένη. Μάλλον ταλαιπωρημένη από τη θερμοκρασία και το μέταλλο θα είχε ασθενήσει. Οπότε βουρ στο Σαρακάκη και ένα σετ καινούριες.
Πάντως γενικά στα 15 χρόνια χρήσης, έχω αλλάξει κάποιες βίδες που παρουσίασαν πρόβλημα, όπως πχ. της πίσω δαγκάνας, του καπακιού, τα ίδια τα καπακάκια που είναι για ρύθμιση βαλβίδων εξαγωγής, βίδες/παξιμάδια ρύθμισης βαλβίδων κλπ.
« Last Edit: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 21:32:54 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.