Hellas Transalp Forum

Tips για Κεντρική Ιταλία

Δημήτρης Ανδρεάδης · 8956

Offline Δημήτρης Ανδρεάδης

• Μέλος HTC
  • Απλός οδηγός
  • The Road Less Travelled
    • http://dandreadis.blogspot.com/
on: Κυριακή 02 Μάρτιος 2008, 03:22:09 πμ
Σχεδιάζω μια βόλτα από κεντρική Ιταλία (Νάπολι, Ρώμη, Φλορεντία, Βενετία) και ψάχνω για πληροφορίες / links από άτομα που έχουν πάει:

- Ενδιαφέρουσες διαδρομές
- Must see Αξιοθέατα
- Θέματα Ασφάλειας
- Ξενοδοχεία
- ...

γενικά οτι,δήποτε θεωρείτε σημαντικό να το μοιραστείτε.

Ευχαριστώ
/Δημήτρης

Πρώην ΤΑ600/97 - Νύν TDM900A/05 - 4.5lt/100km
http://dandreadis.blogspot.com/

Offline DAKARMAN

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τρίτη 11 Μάρτιος 2008, 14:51:41 μμ
BENETIA:
Αν πας με δικο σου μεσo μενεις MESTRE, η πολη εξω απο την ΒΕΝΕΤΙΑ, και μετακινισε με λεωφωρειο προς τα καναλια. Ετσι γλυτωνεις τα παρκαρισμα που ειναι πολυ δυσκολο και το κουβαλημα των αποσκευων στα καναλια.
« Last Edit: Πέμπτη 13 Μάρτιος 2008, 15:09:29 μμ by DAKARMAN »

Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣllΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #2 on: Τρίτη 11 Μάρτιος 2008, 23:34:28 μμ
Γεια σου Δημήτρη !!
Να πας σίγουρα Siena . Σίγουρα μια μέρα εκεί. Φεύγοντας απο Ανκόνα ή επιστρέφοντας (αν πας απο εκεί... περίεργο δρομολόγιο Βενετία Φλωρεντία--- είναι μακριά αυτά) να πας στο Urbino κοντά στην Ανκονα για μια στάση μονο.
Πρόταση μου να αποφύγεις τη Νάπολη που δε λεει και τίποτα σπουδαίο και να γυρίσεις στην Τοσκάνη.Μέσα σε χωριά και αμπελώνες...όνειρο
Η Ρωμη αξίζει φυσικά και θέλει 2-3 μέρες.
Για το Ufizzi (gallery del academia) δε σου λεω θα πας...
Θέματα ασφάλειας δε πιστεύω οτι θα έχεις (προσοχή στη Ναπολη αν πας ... αν και οι φημες είναι χειρότερες απο την πραγματικότητα)
Για ξενοδοχείο έξω απο τα τείχη-ιστορικό κέντρο της Siena δες καλύτερα. Στη Φλωρεντία...μέσα .Στη Ναπολη έξω...στη Ρώμη μέσα
(αντίστοιχα για τους καθεδρικούς σε Φλωρεντία (έξω καλύτερα) Σιένα (μέσα καλύτερα))

οι φωτό απο siena και έξω απο ενα κάστρο οινοπαραγωγών της Τοσκάνης
« Last Edit: Τετάρτη 23 Απρίλιος 2008, 23:47:30 μμ by KostasC »

• Μέλος HTC
  • Απλός οδηγός
Reply #3 on: Κυριακή 16 Μάρτιος 2008, 19:18:50 μμ
Ευχαριστώ και τους δύο φίλους για τις συμβουλές. Μάλλον θα αφήσουμε εκτός Νάπολι και Βενετία και θα επικεντρωθούμε σε Ρώμη/Σιένα/Φλορεντία γιατί ακριβώς οι μέρες είναι λίγες (5).

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #4 on: Δευτέρα 17 Μάρτιος 2008, 17:38:54 μμ
Ευχαριστώ και τους δύο φίλους για τις συμβουλές. Μάλλον θα αφήσουμε εκτός Νάπολι και Βενετία και θα επικεντρωθούμε σε Ρώμη/Σιένα/Φλορεντία γιατί ακριβώς οι μέρες είναι λίγες (5).

Σωστή σκέψη... εν όψη της Ανοιξης (αν πας τωρα)... ακόμα καλύτερα.
(απέφυγε την autostrada για να γνωρίσεις τα μέρη)

Offline apnea_xaos

• Rossi και πάνω !
  • οι 4 ροδες ταξιδευουν το κορμι, οι 2 την ψυχη!!!
Reply #5 on: Δευτέρα 17 Μάρτιος 2008, 19:02:57 μμ
καλησπερα φιλε μου.
για ποτε λες γι'αυτο το ταξιδακι γιατι και εγω το εχω βαλει στο ματι ;D

• Μέλος HTC
  • Απλός οδηγός
Reply #6 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 03:26:13 πμ
26/7 - 1/8 (high season, λόγω αδειών...)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #7 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 04:26:35 πμ
Τζιμάρα καλησπέρα! Σε χάσαμε! Την εκδρομή θα την κάνεις με το TDM?

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

• Μέλος HTC
  • Απλός οδηγός
Reply #8 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 04:35:58 πμ
Φυσικά (ΤΔΜ)

Offline apnea_xaos

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Δευτέρα 24 Μάρτιος 2008, 19:15:28 μμ
επανερχομαι στο θεμα με την πορεια που εχω χαραξει εγω!
εχουμε και λεμε 2 ατομα, 2 εβδομαδες, μηνας σεπτεμβριος.
αναχωρηση Πατρα-βενετια(διαμονη 2 νυχτες)
βενετια-rimini-san marino (διαμονη 1 νυχτα μεσω padova-ferrara-bologna-imola-forli απλες στασεις).
rimini,san marino- firenze(φλωρεντια) ακι γυρος τοσκανης(pistoia,lucca,pisa,empoli) διαμονη 2 νυχτες.
φλωρεντια-σιενα(δεν ξερω αν θα μεινω εκει)-Ρωμη διαμονη 2-3 νυχτες.
και τωρα η ρωμη-ναπολι-μπαρι-πατρα
η ρωμη-ανκονα-πατρα.

πως σας ακουγεται?

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #10 on: Δευτέρα 24 Μάρτιος 2008, 19:50:51 μμ
Όλα καλά μου ακούγονται, αλλά με τις διαμονές τι υπολογίζετε; Η Ιταλία έχει ακριβές τιμές στη διανυκτέρευση και θυμάμαι ότι αυτό ήταν πάντα πρόβλημα, σε αντίθεση με άλλες χώρες που "βγαίναμε" πολύ φτηνά. Μιλάτε για κλεισμένα δωμάτια από πριν ή πάμε και βλέπουμε; Τα μεν κλεισμένα από πριν είναι συνήθως ακριβά (για αυτό έχουν και site και χρέωση πιστωτικής, τα δε "ήρθαμε να μείνουμε" είναι συνήθως πολύ φτηνότερα αλλά αν ξεμείνεις στο δρόμο αργά μπορεί να φας μεγάλη σφαλιάρα με τη διαθεσιμότητα και να μείνεις σε πολύ ακριβότερο από αυτό που αξίζει και θέλεις..

Επειδή ούτε εγώ έχω ξεμπερδέψει με Ιταλία, έχω ακόμα πολλά που θέλω να επισκεφθώ, θα ήθελα να γράψετε εσείς πώς κινείστε στην συγκεκριμένη χώρα.

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline apnea_xaos

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Δευτέρα 24 Μάρτιος 2008, 19:57:13 μμ
Μιλάτε για κλεισμένα δωμάτια από πριν ή πάμε και βλέπουμε; Τα μεν κλεισμένα από πριν είναι συνήθως ακριβά (για αυτό έχουν και site και χρέωση πιστωτικής, τα δε "ήρθαμε να μείνουμε" είναι συνήθως πολύ φτηνότερα αλλά αν ξεμείνεις στο δρόμο αργά μπορεί να φας μεγάλη σφαλιάρα με τη διαθεσιμότητα και να μείνεις σε πολύ ακριβότερο από αυτό που αξίζει και θέλεις..

Επειδή ούτε εγώ έχω ξεμπερδέψει με Ιταλία, έχω ακόμα πολλά που θέλω να επισκεφθώ, θα ήθελα να γράψετε εσείς πώς κινείστε στην συγκεκριμένη χώρα.

κοιταξε, να κλεισω απο πριν ισως να το κανω για την βενετια.
για τα αλλα μαλλον θα χρησιμοποιησηουμε το ''ηρθαμε να μεινουμε'' γιατι μεσα σε ολα αυτα πρεπει να υπολογισουμε και τις στραβες που μπορει να τυχουν(λαστιχο κτλ).
οποιος εχει κανει το ταξιδακι μπορει να μας βοηθησει γιατι απ'οτι βλεπω και εγω αλλα και ο φιλος tserts ειμαστε πολυ προβληματισμενοι!!

• Μέλος HTC
  • Απλός οδηγός
Reply #12 on: Δευτέρα 24 Μάρτιος 2008, 20:03:46 μμ
...
αναχωρηση Πατρα-βενετια(διαμονη 2 νυχτες)
...και τωρα η ρωμη-ναπολι-μπαρι-πατρα
η ρωμη-ανκονα-πατρα.
Απλά για τα πλοία να σου πώ ότι συμφέρει ο συνδιασμός Βενετία/Ανκόνα (πχ Μινοαν), για να τα βγάλεις με την ίδια εταιρεία για φτηνότερα.

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #13 on: Τετάρτη 23 Απρίλιος 2008, 23:44:25 μμ
Αν είναι να πας Σιένα θα πρότεινα να πας μέσα στον Αύγουστο την εβδομάδα που γίνεται το Palio. Γίνονται ιπποδρομίες στη μέση της πλατείας η οποία διαμορφώνεται μεσαιωνικά, κάθε τετράγωνο έχει τη δική του ομάδα ΠΟΡΩΜΕΝΗ και γενικά απίστευτη ατμόσφαιρα. Ξαναλέω αν μπορείς να πας τότε πάλεψέ το. Σπάνια εμπειρία και εικόνες.

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline CheGuevara

• Έλα μωρή οδηγάρα που έγινες και
  • Rossi και πάνω !
  • Ηasta la Victoria Siempre
Reply #14 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 22:15:38 μμ
Όλα καλά μου ακούγονται, αλλά με τις διαμονές τι υπολογίζετε; Η Ιταλία έχει ακριβές τιμές στη διανυκτέρευση και θυμάμαι ότι αυτό ήταν πάντα πρόβλημα, σε αντίθεση με άλλες χώρες που "βγαίναμε" πολύ φτηνά. Μιλάτε για κλεισμένα δωμάτια από πριν ή πάμε και βλέπουμε; Τα μεν κλεισμένα από πριν είναι συνήθως ακριβά (για αυτό έχουν και site και χρέωση πιστωτικής, τα δε "ήρθαμε να μείνουμε" είναι συνήθως πολύ φτηνότερα αλλά αν ξεμείνεις στο δρόμο αργά μπορεί να φας μεγάλη σφαλιάρα με τη διαθεσιμότητα και να μείνεις σε πολύ ακριβότερο από αυτό που αξίζει και θέλεις..

Το ήρθαμε και μένουμε είναι ρίσκο όπου μπορείς να φάς μεγάλη σφαλιάρα (π.χ. 200€ δίκλινο στη Μασσαλία γιατί δεν υπήρχε τίποτα) και επίσης χάνεις και πολύτιμο χρόνο στο ψάξιμο. Το μόνο μέρος που το "ήρθαμε να μείνουμε" αποδείχθηκε πολύ καλό ήταν στο Μέστρε όπου πλησιάζοντας στο γραφείο τουριστκών πληροφοριών μας την έπεσε Ιταλός μιλώντας μας ελληνικά "ένα δωμάτιος δύο κρεββάτιος" και μας πήγε σε ξενοδοχείο το οποίο ήταν μια χαρά με 60 ή 70 € το δίκλινο (δεν θυμάμαι) με πρωινό και  πάρκινγκ. Τιμή πολύ καλή για Ιταλία. Αυτό έγινε πέρυσι τέτοια εποχή.
Θα πρότεινα μάλλον το να κλείσεις από πρίν!

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

tranten

• Guest
Reply #15 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 22:24:00 μμ
για δειτε ρε παιδια μηπως ταιριαξουν οι ημερομηνιες κ εχουμε παρεα
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=3923.0

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
  • Quocunque Jeceris Stabit
Reply #16 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 22:41:05 μμ
Για Ρώμη, που την έχω πρόσφατη:

Ξενοδοχείο κλείσαμε στο κέντρο μια μέρα πριν για 90 γιουρια το δίκλινο, τίποτα fancy, αλλά καθαρό. Ενώ στην αρχή μας είχαν τρομάξει με το αν θα βρούμε, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στην πόλη και βολευτήκαμε γρήγορα. Αν κλείσεις από internet, έστω κ λίγο πριν, γλυτώνεις την ενδεχόμενη ταλαιπωρία της συνεννόησης με τον ρεσεψιονίστα στη νοηματική (αν ξέρεις ιταλικά, αγνόησέ το αυτό). Στα φτηνά ξενοδοχεία που κοιτάξαμε είτε αγγλικά ήξερες είτε γιαπωνέζικα, το ίδιο ήταν.

Συγκεκριμένα μέρη για επίσκεψη:

Βατικανό και Κολοσσαίο μέχρι και 1,5 ώρα στην ουρά. Βατικανό τελικά δεν πήγα, το Κολοσσαίο να πω την αλήθεια δε με εντυπωσίασε.

Η καλύτερή μας ήταν εν τέλει βόλτες στην πόλη που είναι μουσείο αρχιτεκτονικής/γλυπτικής ολόκληρη.
Πολύ καλή διαδρομή για περπάτημα είναι στο κέντρο από Κολοσσαίο μέσω της Via de Fori Imperiali (με τις αρχαίες αγορές από τις δύο μεριές του δρόμου πραγματικά εντυπωσιακές, as ruins go...) προς τον Καπιτωλίνο Λόφο. Μετά, σχετικά κοντά είναι η Τιβερίνα, και πάει λέγοντας. Εγώ όταν άρχιζα το περπάτημα ξεχνούσα να σταματήσω.

Για ποτάκι βραδάκι γύρω από τη Santa Maria in Trastevere. Έχει αρκετά μπαράκια, εστιατόρια, μια συμπαθέστατη πλατεία όπου πετύχαμε αυτοσχέδιες συναυλίες και street shows, και ήπια τουριστική κίνηση (στις πιο διάσημες πλατείες - piazza de spagna, fontana di trevi κλπ σε κάποια φάση αγανάκτησα).

Από θέματα ασφαλείας, δε συνάντησα κάτι ιδιαίτερο. Πρέπει να έχεις το νου σου στα βασικά όπως και σε κάθε μεγαλούπολη, αλλά μέχρι εκεί. Τους οδηγούς πρόσεχε, ειδικά μέσα στη Ρώμη. Έχουν killer instinct, και τα φανάρια είναι εν πολλοίς δυσανάγνωστα (μέχρι διακοσμητικά για τους ντόπιους).

Α! Αν δεν ξέρετε ιταλικά και δεν είστε πολύ καλοί στον αυτοσχεδιασμό, ίσως να σας φανεί χρήσιμο ένα βιβλιαράκι με διαλόγους. Οι τύποι δε νιώθουν τίποτα από αγγλικά, και αδιαφορούν παγερά για το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνετε λέξη ιταλικά. Συνεχίζουν να βομβαρδίζουν απτόητοι. Αν πάλι ξέρετε γαλλικά ή ισπανικά, αυτοσχεδιάστε. Θα σας βγει.

Αυτά μου έρχονται τώρα, ελπίζω να σας χρησιμεύσουν έστω και λίγο.

Βuon viaggio!

My bike got stolen and all I got was this lousy thread. And the bike back...

Offline CheGuevara

• Έλα μωρή οδηγάρα που έγινες και
  • Rossi και πάνω !
  • Ηasta la Victoria Siempre
Reply #17 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 22:45:45 μμ

Για ποτάκι βραδάκι γύρω από τη Santa Maria in Trastevere. Έχει αρκετά μπαράκια, εστιατόρια, μια συμπαθέστατη πλατεία όπου πετύχαμε αυτοσχέδιες συναυλίες και street shows, και ήπια τουριστική κίνηση (στις πιο διάσημες πλατείες - piazza de spagna, fontana di trevi κλπ σε κάποια φάση αγανάκτησα).

Συμφωνώ και θα το πρότεινα και για βραδυνό φαγητό!

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #18 on: Δευτέρα 03 Αύγουστος 2009, 20:34:23 μμ
Στη Φλωρεντία...μέσα .....

Επειδή το ταξίδι μας στη Φλωρεντία ακόμα το πληρώνω 'μου ήρθαν 7 (εφτά) φάκελοι με διαφορετικές κλίσεις απο τη Δημοτική αστυνομία της Φλωρεντίας με 110 ευρώ πρόστιμο ο κάθε ένας !!! , πολύ προσοχή στο parking !!!

* ήρθα απο διακοπές και βλέπω ενα πακέτο με 7 φακέλους... με $%#$@% κανονικά .
Είναι δυνατόν να τρως κλίση για παράνομο παρκάρισμα σε χώρο χωρίς εξουσιοδότηση  (έτσι λέει το χαρτί) και να τρως διαφορετική
κλίση κάθε μια ώρα που το έχεις εκεί ?(ποτέ δεν είδα χαρτί στο αυτοκίνητο) Βάλε και 120 που έδωσα για να το πάρω απο τον γερανό, + 120 μια άλλη κλίση που είχε έρθει μετά απο ενα μήνα + 60 ευρώ στην εταιρία ενοικίασης για την προώθηση των στοιχείων μου στην τροχαία... μάζεψα ενα χιλιάρικο και δεν έχω ξεμπερδέψει.

Γαμώ την Ιταλία μου μέσα.... θα κάνουν καιρό να με ξαναδούν !

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #19 on: Δευτέρα 03 Αύγουστος 2009, 21:02:40 μμ
Επειδή το ταξίδι μας στη Φλωρεντία ακόμα το πληρώνω 'μου ήρθαν 7 (εφτά) φάκελοι με διαφορετικές κλίσεις απο τη Δημοτική αστυνομία της Φλωρεντίας με 110 ευρώ πρόστιμο ο κάθε ένας !!! , πολύ προσοχή στο parking !!!

Είναι δυνατόν να τρως κλίση για παράνομο παρκάρισμα σε χώρο χωρίς εξουσιοδότηση  (έτσι λέει το χαρτί) και να τρως διαφορετική
κλίση κάθε μια ώρα που το έχεις εκεί ?(ποτέ δεν είδα χαρτί στο αυτοκίνητο) Βάλε και 120 που έδωσα για να το πάρω απο τον γερανό, + 120 μια άλλη κλίση που είχε έρθει μετά απο ενα μήνα + 60 ευρώ στην εταιρία ενοικίασης για την προώθηση των στοιχείων μου στην τροχαία... μάζεψα ενα χιλιάρικο και δεν έχω ξεμπερδέψει.

Από τους ποιο λαλάκες τις Ευρώπης…..και εγώ  ούτε να τους δώ δεν θέλω και ούτε να τους ακούσω…..

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #20 on: Πέμπτη 06 Αύγουστος 2009, 00:30:36 πμ

Μετά από ψάξιμο...
η κλήσεις αφορούσαν την κίνηση σε περιοχή με δακτύλιο. Μια @$@$@# ταμπέλα στα Ιταλικά (Area Traffico Limitato) με κάτι
Ιταλικά απο κάτω που δε ξέρεις τι σημαίνει, αλλά βλέπεις αυτοκίνητα να περνάνε κανονικά... και η κάμερα σε παίρνει φωτό.
7 περάσματα μου έστειλαν ισάριθμες κλήσεις. Πέρασμα και κλίση... κάπου έκανα κύκλους και έφαγα 3/7 κλήσεις μέσα σε 30 λεπτά.
Την είσπραξη την έχει αναλάβει για λογαριασμό της Δημοτικής Αστυνομίας, μια ιδιωτική επιχείρηση (nivo) που σου εκδίδει και
προσωπικό username και password για να κάνεις Login και να πληρώσεις με την πιστωτική !

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Πέμπτη 06 Αύγουστος 2009, 01:23:55 πμ
Το Πάσχα διέσχισα την Ιταλία Ανκόνα προς Ελβετία και στην επιστροφή από Αυστρία με διανυκτέρευση Bolognia. Ένας φίλος Ιταλός από το Κόμο με είχε προειδοποιήσει να προσέχω την ταχύτητά μου γιατί τον τελευταίο χρόνο στην πέφτουν οι καραμπινιέροι από  το πουθενά. Στο πήγαινε ήμουν τυπικός. Στην επιστροφή ήμουν 140-170 χλμ σταθερά και δεν με σταμάτησε κανένας ούτε έχει έρθει τίποτα ταχυδρομικά. Η Bolognia έχει ένα εκπληκτικό κέντρο (παλιά πόλη) όπου υπήρχε η ταμπέλα σε άψογα ιταλικά (Area Traffico Limitato) που λέει ο KostasC αλλά με είχε προειδοποιήσει η κοπέλα στη ρεσεψιόν ότι επιτρέπεται η κυκλοφορία μετά τις 20:00. Έτσι τη γλίτωσα. Εκεί έμεινα στο Aloro suite hotel, κοντά στην έξοδο 7-8 στον αυτοκινητόδρομο. Είχα κάνει κράτηση μέσω Internet μια σουίτα 2 δωματίων με πρωινό. Όταν πήγαμε το "δωμάτιο" ήταν απίστευτο σε μέγεθος, πολυτέλεια, αυτοματισμούς, διάκοσμο, και το κάθε δωμάτιο είχε το δικό του πλήρες μπάνιο με τζακούζι. Όσο για την τιμή? 120ε, 4 άτομα στη σουίτα, με πολύ καλό πρωινό! Επίσης να πω ότι στο www.booking.com το έχει πιο ακριβά απ' ότι στην απ' ευθείας προσφορά που μου έστειλε το ξενοδοχείο (e-mail με φωτογραφίες και τιμές από κάθε τύπο δωματίου που είχαν διαθέσιμο για την οικογένεια την περίοδο που ήθελα). Και μην ξεχνάτε ότι η Bolognia είναι μόνο 40' δρόμος από την Modena και τη Ferrari.

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #22 on: Πέμπτη 06 Αύγουστος 2009, 01:35:30 πμ
Κωστα αν δεν πληρωσεις που φτανει η ιστορια?

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #23 on: Πέμπτη 06 Αύγουστος 2009, 20:08:19 μμ
Κωστα αν δεν πληρωσεις που φτανει η ιστορια?

δεν έχω ιδέα... σήμερα ακύρωσα την πιστωτική μπας και τα χρεώσουν εκεί.
Το κακό είναι ότι το έχει αναλάβει εταιρία... http://www.emo.nivi.it/Login.aspx  δείτε τα FAQ όποιος ενδιαφέρεται .

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #24 on: Παρασκευή 07 Αύγουστος 2009, 01:02:13 πμ
δεν έχω ιδέα... σήμερα ακύρωσα την πιστωτική μπας και τα χρεώσουν εκεί.
Το κακό είναι ότι το έχει αναλάβει εταιρία... http://www.emo.nivi.it/Login.aspx  δείτε τα FAQ όποιος ενδιαφέρεται .

btw... είναι πολύ λαμόγια οι γείτονες.

Ιταλία: απίστευτη κομπίνα με θύματα οδηγούς
"Βιομηχανία" που έκοβε κλήσεις σε χιλιάδες οδηγούς  για παραβίαση του ορίου ταχύτητας ειχε στηθει στην Ιταλια, με την συμμετοχή- όπως φαίνεται- δημοτικών αρχων, αστυνομικών διοικητών και εργολάβων που εκμεταλλεύονταν τα ραντάρ καταγραφής ταχύτητας.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Καζέρτας -λίγο έξω από τη Νάπολη- 70 δήμοι της περιφέρειας της Καμπανίας, μαζί με σειρά ιδιωτικών εταιριών παραβίαζαν τους κανόνες λειτουργίας των μηχανημάτων αυτόματου ελέγχου της ταχύτητας των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να αυξηθεί θεαματικά ο αριθμός των προστίμων που μπορούσαν να επιβληθούν.

Η έρευνα διήρκεσε πέντε χρόνια.Σήμερα, απεστάλησαν πάνω απο διακόσιες κλήσεις σε απολογία, σε δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, διοικητές δημοτικής αστυνομίας, υπεύθυνους ιδιωτικών εταιριών που είχαν πάρει τις εργολαβίες για τα μηχανήματα "autovelox".

Η καταγραφή της ταχύτητας γινόταν χωρίς καμία σήμανση και επιλέγονταν, πολύ συχνά, περίεργα και "ανορθόδοξα" σημεία, όπως τις στροφές και περιοχές με πλούσια βλάστηση, ώστε να μην διακρίνουν, οι οδηγοί, τα "μηχανήματα-παγίδα". Τα δε πρόστιμα, δεν συμπληρώνονταν από τους αστυφύλακες του δήμου, αλλά από υπεύθυνους των εταιριών που είχαν τοποθετήσει τα συγκεκριμένα "autovelox".

Σύμφωνα με τους καραμπινιέρους, τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τα πρόστιμα (υπολογίζονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ), δεν χρησιμοποιήθηκαν, όπως θα έπρεπε, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αλλά για σκοπούς που δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, όταν κάποιοι πολίτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την πολύ περίεργη τοποθέτηση των μηχανημάτων καταγραφής της ταχύτητας, δεν έλειψαν και αστυφύλακες οι οποίοι τους απείλησαν με την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης. Μερικοί από τους οδηγούς που αναγκάσθηκαν να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ και να χάσουν πολύτιμους "πόντους" από το δίπλωμα, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν τώρα δικαστικά, και να ζητήσουν αποζημίωση.

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=311806&cid=8