Hellas Transalp Forum

δυσλειτουργία διακόπτων λογω υγρασιας???

Gonzo · 21145

Offline Gonzo

• Απλός οδηγός
  • Three and the Koukos Band
on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2008, 10:23:47 πμ
Γεια σας παιδια και χρόνια πολλα.Εχω μια τρανσαλπ του  2004. Απο τότε που χειμώνιασε παρατήρησα στους αριστερούς διακόπτες τα εξής:1 το κουμπί για την μεγαλη σκαλα δεν επενέρχεται καθόλου εύκολα, με αποτέλεσμα αμα βάλω μεγάλη σκάλα να βγαίνει μετα απο πολύ ζόρι.  2 τα φλας λειτουργούν με μια καθυστέρηση. δηλαδη τα ανάβω και μετα απο 1-2 δευτερόλεπτα αρχίζουν να δουλέυουν(κανονικά) ή μερικές φορές δεν ανάβουν και πρέπει να το ξαναπατήσω (κλείνουν αμέσως όμως) το σινιάλο λειτουργεί κανονικά το ίδιο και οι σκάλες των φωτων - αλαρμ. σκεφτηκα να βάλω αφυγραντικό σπρέι για ηλεκτρικές επαφες (βασικα να το πνίξω με αυτό καθώς το περιθώριο για το κουμπί της μεγάλης σκαλας είναι πολύ μικρό. απλα ηθελα να ρωτήσω πρώτα για την γνώμη σας και κυρίως να μου πείτε 1 αν περνάει απο εξω πρός τα μέσα και δεν έχει κάποιο μηχανισμό αδιαβροχοποίησης , 2 αν το σπρέι αυτό δημιουργήσει πρόβλημα στα πλαστικά πχ του φλας. Υποσημείωση:το πρόβλημα με την μεγάλη σκάλα είναι μόνιμο εδώ και τόσους μήνες ενώ με τα φλας είναι ανάλογα τον καιρό σύν οτι της βάζω κουκούλα τα βράδια  Αυτά! θενξ.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2008, 15:44:49 μμ
Το πρόβλημά σου είναι μάλλον από κακές επαφές στο διακόπτη. Το ίδιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει και εγώ. Και εμένα δεν λειτουργούσε ο διακόπτης της μεγάλης σκάλας.Το καλύτερο θα είναι να ξεβιδώσεις (2 βίδες) το διακόπτη (προσοχή μην χάσεις ή πέσουν ελατηριάκια και μπίλιες από μέσα), να τον ανοίξεις, και να ρίξεις στις επαφές σπρέϋ (πχ. WD40) ή/και να τις ξύσεις (με κατσαβίδι) για να φύγει η οποιαδήποτε "μαυρίλα" που έχουν μαζέψει. Αλλιώς ρίχνεις (πολύ) σπρέϋ (όπως είναι) μέσα στο διακόπτη.
« Last Edit: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2008, 15:46:53 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline takisd

• Απλός οδηγός
  • TA XL600VX - 1999 ANNIVERSARY
    • http://www.dilios.gr
Reply #2 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2008, 16:41:46 μμ
Αλλιώς ρίχνεις (πολύ) σπρέϋ (όπως είναι) μέσα στο διακόπτη.

Αυτό έκανα εγώ που είχα το ίδιο πρόβλημα με το διακόπτη της μεγάλης σκάλας ( XL600V '99 ).
Πολύ WD40 ( από όλες τις μεριές ) και όλα ... ΟΚ.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #3 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2008, 16:56:40 μμ
Τό έπνιξα με καθαριστικό σπρέυ επαφών,όταν έτρεχε από την τρύπα απο κάτω είχε πάρει όλη τη μαυρίλα.
Όταν στεγνώσει δεν αφήνει κατάλοιπα .
Μετα λίπανση με WD 40 η άλλο λιπαντικό

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline hristos3

• Rossi και πάνω !
  • Δεν δαγκώνω λέμεεεε... άμα δεν με πειράξεις
Reply #4 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2008, 20:43:34 μμ
Το ιδιο πρόβλημα εχω και εγώ με φλας και μεγάλη σκάλα.
Εριξα spray πέρυσι και ολα ΟΚ αλλα φετος το χειμώνα πάλι τα ίδια

Η πίστα και ο δρόμος είναι αντιστρόφως ανάλογες καταστάσεις.
Οι περήφανοι στην πίστα είναι ταπεινοί στο δρόμο, ενώ οι ταπεινοί στην πίστα θέλουν να κάνουν τους περήφανους στο δρόμο.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #5 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2008, 20:59:08 μμ
Η πιο σωστή μέθοδος είναι να βγεί ο διακόπτης και να καθαρισθούν καλά οι επαφές του εσωτερικά. Μόνο τότε ξενοιάζεις πραγματικά. Μια φορά το έκανα (πριν χρόνια) και από τότε κανένα πρόβλημα.
« Last Edit: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2008, 21:23:34 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Sotiris

• Rossi και πάνω !
  • Χανια!!!!!
Reply #6 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2008, 21:15:41 μμ
Εγώ Χρήστο όταν το δοκίμασα είδα ότι το κατσαβίδι δεν μπορεί να γυρίσει και έτρωγε βόλτες. Οπότε το έλουσα με wd40 και από τότε κανένα πρόβλημα

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #7 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2008, 23:27:37 μμ
Το ίδιο πρόβλημα με την αλλαγή απο μεγάλη σκάλα σε μεσαία είχα και εγώ πρίν λίγο καιρό στο Vara.
Με λίγο WD40 το πρόβλημα σχεδόν λύθηκε. Και λέω σχεδόν, γιατι μια φορά μου το ξανάκανε.
Την επομένη θα ανοιχτεί για καλύτερο καθάρισμα.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #8 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 04:32:27 πμ
Λογικά από το 94 και μετά, όλα τα ΤΑ έχουν ρελέ στο διακόπτη για το άναμα των φώτων, οπότε από το διακόπτη μεν των φώτων δεν περνάει υψηλό ρεύμα (λόγω του ρελέ) αλλά από το διακόπτη μεσαία/μεγάλη περνάει! Η σωστή λύση είναι να μπεί και 2ο ρελέ για τη μεγάλη σκάλα (κάτι το οποίο έκανα τελικά στη μηχανή μου και απαλλάχτηκα τελείως από αυτό το πρόβλημα). Αλλιώς η σωστή λύση είναι άνοιγμα και καθάρισμα των επαφών. Η πιο εύκολη, αλλά όχι σίγουρη λύση, είναι να το "πήξεις" στο καθαριστικό (χωρίς να τον ανοίξεις) και ... ότι πετύχεις!
« Last Edit: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 04:34:56 πμ by Chris_de_Ze »

Offline sxa

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • ΜΕΓΑΡΑ
Reply #9 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 04:44:36 πμ
Παιδιά και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα πέρυσι αλλά με αρκετό σπρέυ λύθηκε και φέτος είναι όλα ο.κ.
Βέβαια πέρυσι μου πρότεινε ο μάστορας να αλλάξουμε τις καλωδιώσεις μέσα , πράγμα που δεν έκανα και αποδείχτηκε σωστό.

Στράτος
       Ήσυχα γκάζια

---------------------

Ψάξε τον εαυτό σου στο σκοτάδι για να έχεις μερτικό στον ήλιο

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #10 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 08:31:18 πμ
Βέβαια πέρυσι μου πρότεινε ο μάστορας να αλλάξουμε τις καλωδιώσεις μέσα , πράγμα που δεν έκανα και αποδείχτηκε σωστό.

Δηλαδή τσάμπα λεφτά θα σου έπαιρνε.
Θα έβαζε αυτός το σπρέι και θα σου έλεγε ότι άλλαξε τις καλωδιώσεις;

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline Sotiris

• Rossi και πάνω !
  • Χανια!!!!!
Reply #11 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 09:14:34 πμ
off topic βέβαια, αλλά σχετικό με αυτό που είπε ο Μέμος,

λίγο πριν την περίοδο των εκλογών είχα πρόβλημα με τον διακόπτη της μηχανής. ώρες ώρες έχανε την επαφή. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι το βράδυ των εκλογών δεν δυσκολεύτηκα να γυρίσω από το χωριό που ήμουν εφορευτική επιτροπή, διότι μόλις το τιμόνι έστριβε δεξιά έχανε την επαφή ο διακόπτης και νέκρωναν όλα. Την επομένη πάω την μηχανή στην αντιπροσωπεία στα Χανιά, και μου λένε, αφού τους υποδεικνύω, ότι το πρόβλημα είναι στο διακόπτη. Την αφήνώ την μηχανή και το απόγευμα μου λένε ότι είναι έτοιμη και αλλάξαν την καλωδίωση. Πάω την παίρνω, πλήρώνω και 60κάτι ευρώ. Κοιτάω και αυτό που μπόρεσα να καταλάβω ήταν ότι έβαλαν ένα κλιπς για να συγκρατεί το καλώδιο να μην κουνιέται και τίποτα άλλο. Έκανα μεγάλη μ@λ@κία που δεν ζήτησα να μου δώσουν την αλλαγμένη καλωδίωση. Και μετά μου λένε για συνεργεία. Δεν την ξαναπάω κύριοι εκεί για φτιάξιμο, μόνο για διάγνωση και αν είναι κάτι σοβαρό στον μάστορα στην Αθήνα.

Offline hristos3

• Rossi και πάνω !
  • Δεν δαγκώνω λέμεεεε... άμα δεν με πειράξεις
Reply #12 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 15:52:12 μμ
Καλημερα σε όλους.
Σωτήρη λες να μην είχαν καμια χαλασμένη να σου δείξουν.
Εμένα μου έδειξαν διαφορικό ολόκληρο οτι ταχα το άλλαξαν με την διαφορά οτι το δικό μου είχε σημάδι από χτύπημα και ετσι τους επιασα. Την πλήρωσε "στα λόγια τουλάχιστον" ενας νεαρούλης ο οποίος ταχα εβγαλε το "χαλασμένο" δικό μου και "καταλάθος" το ξαναέβαλε αντι του άλλου κλπ τετοια χαζά.
Μετα εκαναν την αλλαγή και δεν με χρέωσαν και τιποτα για να μην αρχίζω να φωνάζω. Ξαδελφος δικηγόρος που ρώτησα μου είπε να μην κινήσω διαδικασίες γιατί αυτοί ήταν 3 ενώ εγώ δεν είχα κανενα μάρτυρα.
« Last Edit: Πέμπτη 10 Ιανουάριος 2008, 16:13:06 μμ by hristos3 »

Η πίστα και ο δρόμος είναι αντιστρόφως ανάλογες καταστάσεις.
Οι περήφανοι στην πίστα είναι ταπεινοί στο δρόμο, ενώ οι ταπεινοί στην πίστα θέλουν να κάνουν τους περήφανους στο δρόμο.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #13 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2008, 20:30:26 μμ
off topic βέβαια, αλλά σχετικό με αυτό που είπε ο Μέμος,

λίγο πριν την περίοδο των εκλογών είχα πρόβλημα με τον διακόπτη της μηχανής. ώρες ώρες έχανε την επαφή. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι το βράδυ των εκλογών δεν δυσκολεύτηκα να γυρίσω από το χωριό που ήμουν εφορευτική επιτροπή, διότι μόλις το τιμόνι έστριβε δεξιά έχανε την επαφή ο διακόπτης και νέκρωναν όλα. Την επομένη πάω την μηχανή στην αντιπροσωπεία στα Χανιά, και μου λένε, αφού τους υποδεικνύω, ότι το πρόβλημα είναι στο διακόπτη. Την αφήνώ την μηχανή και το απόγευμα μου λένε ότι είναι έτοιμη και αλλάξαν την καλωδίωση. Πάω την παίρνω, πλήρώνω και 60κάτι ευρώ. Κοιτάω και αυτό που μπόρεσα να καταλάβω ήταν ότι έβαλαν ένα κλιπς για να συγκρατεί το καλώδιο να μην κουνιέται και τίποτα άλλο. Έκανα μεγάλη μ@λ@κία που δεν ζήτησα να μου δώσουν την αλλαγμένη καλωδίωση. Και μετά μου λένε για συνεργεία. Δεν την ξαναπάω κύριοι εκεί για φτιάξιμο, μόνο για διάγνωση και αν είναι κάτι σοβαρό στον μάστορα στην Αθήνα.

Τα ίδια είναι παντού Σωτήρη. Αν ο άλλος είναι απατεώνας, τι Αθήνα τι Χανιά! Το θέμα είναι να έχεις ένα μάστορα που εμπιστεύεσαι. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το μόνο όπλο που έχουμε είναι να ζητάμε αποδείξεις που να αναφέρουν αναλυτικά τι έκαναν στη μηχανή, και να παίρνουμε και πίσω τα αλλαγμένα ανταλλακτικά. Αλλιώς, άντε απόδειξε τη μαλακία, όπως είπε και ο Χρήστος (αυτοί ήταν τρεις).
  Ξέρω περιστατικό, που κυριολεκτικά κάηκε μηχανάκι (Triumph-Tiger 900) αμέσως μετά από γενικό σέρβις σε "εξουσιοδοτημένο". Και το παληκάρι δεν είχε τίποτα στα χέρια του να αποδείξει και το συνεργείο αρνήθηκε οποαδήποτε ευθύνη. Άντε τρέχα-γύρευε.Τώρα το μηχανάκι είναι σε μια γωνιά γιατί θέλει πιο πολλά να φτιαχτεί από ότι να πάρει άλλο.

Άλλη μεγάλη πονεμένη ιστορία αυτά τα δήθεν εξουσιοδοτημένα. Κύριοι, εγώ έχω ένα μηχανικό που πάω με κλειστά μάτια και δεν πάω πουθενά αλλού, ούτε εξουσιοδοτημένα ούτε τίποτα. Ακόμη και το στρομ ολοκαίνουριο εκεί το πήγα για το πρώτο λάδι και εκεί θα συνεχίζω να το πηγαίνω.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline sxa

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • ΜΕΓΑΡΑ
Reply #14 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2008, 05:02:58 πμ
Δηλαδή τσάμπα λεφτά θα σου έπαιρνε.
Θα έβαζε αυτός το σπρέι και θα σου έλεγε ότι άλλαξε τις καλωδιώσεις;

Ξέρεις Μέμο η εύκολη λύση. Να πάρουμε τα λεφτά και μετά Να. Σημειωτέον ήταν αντιπροσωπεία.

Στράτος
       Ήσυχα γκάζια

---------------------

Ψάξε τον εαυτό σου στο σκοτάδι για να έχεις μερτικό στον ήλιο

Offline Gonzo

• Απλός οδηγός
  • Three and the Koukos Band
Reply #15 on: Πέμπτη 24 Ιανουάριος 2008, 00:01:06 πμ
Τελικά παιδιά να σας πω την αλήθεια δεν έκανα τίποτα από αυτά, έφτιαξε μόνο του! Όπως  και να έχει σας ευχαριστώ για τις  συμβουλές γιατί σίγουρα θα μου εμφανιστεί ξανά στα επόμενα κρύα.

Offline kostis zervos

• νέος οδηγός
  • **
Reply #16 on: Πέμπτη 24 Ιανουάριος 2008, 04:02:36 πμ
εγω πάλι που τρίβω το κλειδί για να πάρει μπρός και με περνάνε για ξανθιά;
Με την υγρασία και μάλιστα αυτές τις μέρες αν δεν τρίψω το κλειδί και το σίδερο και το πλαστικό απο πάνω να το ζεστάνω με χνώτα δεν σβήνει το πράσινο του χισσ με τίποτα.Μόλις το περιποιηθώ σβήνει το φωτάκι και επιτέλους πάω στη δουλειά μου.Και το κάνει με όλα τα κλειδιά που μου έχουν δώσει.

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #17 on: Πέμπτη 24 Ιανουάριος 2008, 04:54:34 πμ
Του φίλου μου το ΤΑ το κάνει αυτό.. Τυχαία διάβασα αυτό το νήμα και το κουβεντιάζαμε σήμερα.. Θα δοκιμάσω να το ανοίξω και να το καθαρίσω..

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

flwrina

• Guest
Reply #18 on: Πέμπτη 24 Ιανουάριος 2008, 06:01:34 πμ
Με την υγρασία και μάλιστα αυτές τις μέρες αν δεν τρίψω το κλειδί και το σίδερο και το πλαστικό απο πάνω να το ζεστάνω με χνώτα δεν σβήνει το πράσινο του χισσ με τίποτα.Μόλις το περιποιηθώ σβήνει το φωτάκι και επιτέλους πάω στη δουλειά μου.Και το κάνει με όλα τα κλειδιά που μου έχουν δώσει.
αυτο πρωτη φορα το ακουω. μηπως φταιει το HISS  ή το κλειδι και με την τριβη ''ξυπναει''? μηπως θελει μεσα στον διακοπτη καποιο σπρευ? απο υγρασια δυσκολο το κοβω,γιατι την μηχανη πολυ συχνα την πλενω και δεν εχω το παραμικρο. ισως...το κλειδι να φταιει...η χοντα αν πας μπορει να το διαπιστωσει με ενα μηχανημα που εχουν.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #19 on: Πέμπτη 24 Ιανουάριος 2008, 06:41:57 πμ
Με την υγρασία και μάλιστα αυτές τις μέρες αν δεν τρίψω το κλειδί και το σίδερο και το πλαστικό απο πάνω...

Το μεταλλικό μέρος του κλειδιού δεν έχει καμία σχέση με το HISS. Άρα άδικα το τρίβεις Κωστή!!!

Το πλαστικό έχει σχέση με το HISS. Άρα επέμεινε στο να ...τρίβεις μόνο αυτό!!! (όχι όμως σε ύφασμα γιατί μπορεί να δημιουργήσει στατικό ηλεκτρισμό και να κάψει το εσωτερικό του κύκλωμα).

Περίεργη ακούγεται όλη αυτή η διαδικασία! Αν και μπορεί να έχει κάποια (περίεργη) λογική εξήγηση, πχ. η συχνότητα εκπομπής/λήψης του να αποκλίνει λόγω του ότι το κύκλωμα συντονισμού του μπορεί να επηρεάζεται από τη χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία (ίσως).
....Να του πάρεις σκουφάκι και παλτουδάκι για το χειμώνα!
« Last Edit: Πέμπτη 24 Ιανουάριος 2008, 06:46:46 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Δευτέρα 28 Ιανουάριος 2008, 12:55:42 μμ
Το ίδιο πρόβλημα με μεγάλη σκάλα και φλας το έχω κ εγώ , με την διαφορά ότι άμα έχω πατήσει πχ αριστερό φλάς και μετά ξαναπατήσω αριστερό τότε ανάβει σχεδόν αμέσως . αν πατάω μια το ένα μια το άλλο (αριστερά – δεξιά ) κάνει πάρα πολύ ώρα .
Το έπνιξα με σπρέι για ηλεκτ. Επαφές τις Philips αλλά τίποτα ,αφού λέτε ότι με το w40 είδατε δουλειά θα το δοκιμάσω .. πάντως το flusher δεν φταίει γιατί έβαλα για δοκιμή 1 flusher καινούργιο για παπί και πάλι τα ίδια..

Να σας πω ότι ρώτησα για flusher της transalp και μου είπανε ότι έχει γύρω στα 50 € !!!
Για παπί έχει 1 € (2 επαφές ) αλλά μπορείς να βάλεις και αυτοκινήτου.

Τα 650 φοράνε ηλεκτρονικούς flusher τριών επαφών.

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #21 on: Δευτέρα 28 Ιανουάριος 2008, 17:37:07 μμ
Να πω και εγώ ότι στην ΤΑ του φίλου μου μετά από μπάνιο σε WD40 (για την ακρίβεια σε κάτι ανάλογο που μας έδωσαν), όταν στέγνωσε άρχισε να λειτουργεί άψογα!

Ο αυθεντικός διακόπτης που ρώτησα στον Γαλαίο έχει 103 ευρώ, και ο φίλος μου ήταν έτοιμος να πάει να αγοράσει.. Μας σώσατε!

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Πέμπτη 31 Ιανουάριος 2008, 01:01:03 πμ
αυτο το WD40 ειναι απιστευτο !! μετα απο λυσιμο του διακόπτη και λουσιμο με WD40 λειτουργει αψογα .. και τα φλάς & μεγάλη σκάλα.
« Last Edit: Πέμπτη 31 Ιανουάριος 2008, 01:02:50 πμ by venumis »

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #23 on: Πέμπτη 31 Ιανουάριος 2008, 01:04:52 πμ
Πάντως για τον καθαρισμό επαφών είναι καλύτερα να χρησιμοποιηείς σπρέι επαφών και όχι WD 40 διότι καταστρέφει την πλαστική επένδυση των καλωδίων μιά που τα ξερένει.

Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει άμεσα εμφανίζεται μακροπρόθεσμα

Offline Alompar

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #24 on: Δευτέρα 04 Φεβρουάριος 2008, 17:08:48 μμ
Ρε παίδες, επειδή έχω ανάλογο πρόβλημα  με το διακόπτη της μεγάλης σκάλας, από που μπορώ να προμηθευτώ αυτό το σπρέι;