Hellas Transalp Forum

Ποιά από τις δύο? ... TRANSALP 700 ή VERSYS

επισκέπτης · 7473

kwon

• Guest
on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 17:40:39 μμ
...Ποιά απο της δυο θα προτιμούσατε για μέσα στην πόλη και κανένα ταξίδι περιστασιακά;
« Last Edit: Τρίτη 19 Ιανουάριος 2010, 21:27:50 μμ by Yianni »

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #1 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 17:51:32 μμ
Φίλε Kwon είσαι στο κατάλληλο forum ώστε να εισπράξεις μιά έγκυρη απάντηση απαλλαγμένη από συναισθηματα.
Προτείνω το Τ.Α λοιπόν. ;D

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #2 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 17:55:48 μμ
Έχεις ανέβει σε Versys?
Αλλά ας αρχίσουμε από όταν είναι σταματημένο και ανέβεις επάνω (χωρίς καν να ξεκινήσεις)! Όταν πατάς κάτω τα πόδια σου, βρίσκουν στους μαρσπιέδες! Φοβερή εργονομία! Αυτοί που το σχεδίασαν ούτε καν ανέβηκαν επάνω να το δοκιμάσουν! Σίγουρα όσοι έχουν Versys αναγνωρίζονται εύκολα το καλοκαίρι από ... τους μώλωπες στις γάμπες και τα ... πονεμένα πόδια!

Μέσα στην πόλη είναι αρκετά ευέλικτο, δίνει αίσθηση μικρής μηχανής και ο κινητήρας αποδίδει καλά. Για ταξίδι πιθανόν να έχει και λίγους κραδασμούς παραπάνω από το ΤΑ. Η αξιοπιστία του ακόμα δεν έχει ελεγχθεί με το χρόνο (αφού είναι νέο μοντέλο). 

Στην ίδια κατηγορία με το Duke θα το έβαζα.
« Last Edit: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 17:59:42 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

kwon

• Guest
Reply #3 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 17:57:29 μμ
....Eπειδή ξέρω με ποιούς έχω να κάνω για αυτό ζητώ μια γνώμη εδώ μέσα!!

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 17:59:21 μμ
Εεε.... BMW F800GS ? ??? ???

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #5 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 18:00:48 μμ
Εεε.... BMW F800GS ? ??? ???
Κάτσε πρώτα να το δούμε, να το κάνουμε βόλτα, να διαβάσουμε κανένα τεστ! Να δούμε πόσο έχει!

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #6 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 18:18:24 μμ
Επειδή τυχαίνει να έχει Versys ένας συνάδελφος, θα σου πω απλά οτι είναι μηχανάκι άλλης κατηγορίας, δεν έχει σχέση με το transalp ούτε σαν στήσιμο αλλά ούτε σαν φιλοσοφία.

Ουσιαστικά για μένα on off δεν είναι σε καμία περίπτωση θα συμφωνήσω με το Χρήστο είναι κάτι σαν το Duke

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
  • There is no replacement for displacement
Reply #7 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 21:42:40 μμ
Επιδή το είχα κάνει test ride , θα συμφωνίσω με τον de-ze στο θέμα εργονομία .
Δεν είναι μόνο τα μαρσπιέ , αλλά και το τιμόνι που δε μου άρεσε . Στενό με περίεργη γωνία , δεν έκοβε πολύ .
Αλλάζει με άλλο πιο μεγάλο (από Ζ1000)
Πέρα από αυτό είναι άλλο μηχανάκι .
Το μεγάλο ατού του είναι ο κινητήρας . Στο δρόμο το ίδιο δυνατός με του Vstrom αλλά πιό ελαφρύ μηχανάκι .
Ελαστικότητα από χαμηλά , μηδαμινή κατανάλωση , μηδέν κραδασμοί (μέχρι τα 140 που πήγα στην εθνική).
Άριστα φρένα (λίγο απότομα θελουν συνήθεια) , σκληρούτσικη ανάρτηση , καλό σαζμάν (πιο θετικό και με λιγότερους θορύβους από του ΤΑ) .
Θέση οδήγησης καθαρά street . Δεν είναι επ'ουδενεί on-off κι ας λέει η Kawa ό,τι θέλει στις διαφημίσεις .
Το fairing είναι μικρό και η ζελατίνα για γέλια (δεν προστατεύει καθόλου κι ας ρυθμίζεται) .
Αν μπορείς να συνηθίσεις το τιμόνι (ή το αλλάξεις) τότε είναι πράγματι καλό και στην πόλη (το versys χωράει όπου και ένα παπί).

We are the Pilgrims master
we shall go always a little further
it may be beyond the last blue mountain
barred with snow,
Across that angry or that glimmering sea

Offline frogy

• νέος οδηγός
  • **
Reply #8 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 23:35:26 μμ
  Ο άνθρωπος ρωτάει για το ΤΑ700!!! Εγώ δεν το έχω οδηγήσει ... ακόμη. Το Versys πάντως -άν σε βολεύει η θέση οδήγησης- είναι καταλληλότερο για τη χρήση που αναφέρεις (σε σχέση με το ΤΑ650). Δείχνει και είναι ελαφρύτερο, είναι ευέλικτο και πιο συμμαζεμένο. Παρολ'αυτά δοκίμασέ τα και τα δυο, να δεις πιο θα σε βολέψει καλύτερα. Προσπάθησε να κάνεις όσο πιο πολλά χιλιόμετρα μπορείς, διότι σε δέκα λεπτά δεν μπορείς να καταλάβεις πάντοτε αν μια μχανή είναι άβολη για σένα.

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #9 on: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 21:49:40 μμ
Το Versys (και όχι Versus που ακούω να το λένε πολλοί) το οδήγησα στις αρχές του χρόνου, ως μία εκ των 2 μοτοσικλετών που είχα στο μυαλό μου (η άλλη ήταν το ΤΑ 700).
Τί μου άρεσε; Ο μαζεμένος όγκος του, η ελαφριά αίσθησή του, ο ροπάτος κινητήρας του, το πιρούνι του.

Τί δε μου άρεσε; Η εμφάνισή του (κυρίως το φανάρι), η κατηφορική σέλα του αναβάτη (που σε σπρώχνει στο ρεζερβουάρ), η πανύψηλη σέλα του συνεπιβάτη (που κάθεται σαν... ξόανο στον αέρα και σε δυσκολεύει), η πολύ κοντή ουρά (αν μάλιστα βάλεις εξτρά σχάρα δείχνει ότι ¨εξέχει" στον αέρα), τα απότομα στρητάδικα φρένα (δε μου ενέπνεαν εμπιστοσύνη), ο θόρυβος του κινητήρα και τέλος η επιφύλαξή μου σχετικά με την αξιοπιστία του ολοκαίνουριου (σχεδιασμένου από λευκό χαρτί) κινητήρα της Kawasaki.

Δε λέω ότι δεν είναι αξιόλογο το Versys. Προτιμώ όμως ασυζητητί το 700άρι Transalp γιατί είναι πολύ πιο ευχάριστο στην οδήγηση και πολύ πιο εργονομικό, σύμφωνα με τα δικά μου γούστα.

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #10 on: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 22:56:21 μμ
Το Versys το οδήγησα στις αρχές του χρόνου...
Οι γάμπες σου δεν μελάνιασαν από τα σε άβολη/άσχημη θέση τοποθετημένα footpegs????

Offline klr

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Τρίτη 19 Ιανουάριος 2010, 18:45:49 μμ
Υπάρχουν νεώτερες απόψεις για τη συγκεκριμένη σύγκριση ΤΑ700 - Versys ?? (σημ. : από ανεξ. εισαγωγή βρίσκονται στην ίδια τιμή με ABS αμφότερα)

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Τετάρτη 20 Ιανουάριος 2010, 01:03:21 πμ
Και εγώ "ζαχάρωνα" ένα μαύρο Versys. Ωραίο - ασφάλτινο - στήσιμο, ωραίος κινητήρας, δεν αγαπάει τα πεζοδρόμια γιατί στο κατέβασμα βρίσκει η εξάτμιση, ΧΑΛΙΑ θέση που γέρνει εμπρός και σου κάνει χαλκομανία την ...οικογένεια στο ρεζερβουάρ στις λακκούβες και φυσικά ΕΣΠΑΣΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΤΗΣΑ ΚΑΤΩ. Δεν θα μπορούσα να ζήσω με αυτό στην κίνηση της πόλης. Πήρα το ΤΑ 700 και βρήκα έναν το ίδιο ροπάτο κινητήρα, πιο ΣΩΣΤΗ εργονομία σε θέση (και στάση) οδήγησης πιο μεγάλο ύψος από την άσφαλτο πιο πολλά κιλά αλλά πολύ καλή σταθερότητα και ευελιξία. Επίσης εκεί που δεν συγκρίνεται το 700άρι είναι στο ABS & CBS...

Οδήγησέ τα και τα δύο και αποφάσισε... Το ΤΑ 700 έχει την αίσθηση μεγαλύτερης κατηγορίας χωρίς να χάνει στην πόλη...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

costas

• Guest
Reply #13 on: Τετάρτη 20 Ιανουάριος 2010, 01:18:54 πμ
Φίλε Kwon είσαι στο κατάλληλο forum ώστε να εισπράξεις μιά έγκυρη απάντηση απαλλαγμένη από συναισθηματα.
Προτείνω το Τ.Α λοιπόν. ;D

Τελείως όμως αντικειμενικά  προτείνω και γω Τρανσάλπ!!!!! :2hysterical:

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #14 on: Τετάρτη 20 Ιανουάριος 2010, 01:35:05 πμ
Και εγώ "ζαχάρωνα" ένα μαύρο Versys. Ωραίο - ασφάλτινο - στήσιμο, ωραίος κινητήρας, δεν αγαπάει τα πεζοδρόμια γιατί στο κατέβασμα βρίσκει η εξάτμιση, ΧΑΛΙΑ θέση που γέρνει εμπρός και σου κάνει χαλκομανία την ...οικογένεια στο ρεζερβουάρ στις λακκούβες και φυσικά ΕΣΠΑΣΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΤΗΣΑ ΚΑΤΩ. Δεν θα μπορούσα να ζήσω με αυτό στην κίνηση της πόλης. Πήρα το ΤΑ 700 και βρήκα έναν το ίδιο ροπάτο κινητήρα, πιο ΣΩΣΤΗ εργονομία σε θέση (και στάση) οδήγησης πιο μεγάλο ύψος από την άσφαλτο πιο πολλά κιλά αλλά πολύ καλή σταθερότητα και ευελιξία. Επίσης εκεί που δεν συγκρίνεται το 700άρι είναι στο ABS & CBS...

Οδήγησέ τα και τα δύο και αποφάσισε... Το ΤΑ 700 έχει την αίσθηση μεγαλύτερης κατηγορίας χωρίς να χάνει στην πόλη...

Και εγώ όταν το οδήγησα έτσι τα είδα τα πράματα, καλό μηχανάκι αλλά έχει πολλά περίεργα απάνω του.

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

axidous

• Guest
Reply #15 on: Τετάρτη 20 Ιανουάριος 2010, 02:57:34 πμ
δεν εχουν ιδια χαρακτηριστικα τα μηχανακια αρα για on-off προτεινεται Τρανσαλπ

Harry

• Guest
Reply #16 on: Σάββατο 23 Ιανουάριος 2010, 07:53:52 πμ
     Φοβερο και πολυ εξυπνη ιδεα για την πολη το Versys . Μου αρεσει πραγματικα οταν το βλεπω γιατι ειναι πρωτοτυπο και πιο ασφαλες απο τα συνηθισμενα της κατηγοριας του. Σε καμμια περιπτωση ομως δεν συγκρινεται με το ΤΑ .Οποτε αυτο που εχω εγω να σου πω ειναι οτι μαλλον πρεπει να δεις τις αναγκες σου και να μην επιρεαζεσαι απο "αλλα" .
     Αν θες κατι για μεσα στην πολη καθαρα, τοτε το Versys ειναι η λυση στο προβλημα σου(και θες φυσικα να δωσεις τα χρηματα αυτα) .Το ΤΑ ενω ειναι πολυ φιλικο στη χρηση γενικοτερα, δν ειναι ομως σε καμμια περιπτωση για αποκλειστικη χρηση εντος πολης.Καλη τυχη παντως με την επιλογη γιατι σε βλεπω λιγο μπερδεμενο φιλε μου (Εδω που τα λεμε , και γω για βεσπα ξεκινησα και τελικα κατεληξα με ΤΑ :o. Οποτε να εισαι σιγουρος οτι σε καταλαβαινω!)