Hellas Transalp Forum

Νέα έκδοση V-Strom 650 Desert

takisd · 5744

Offline takisd

• Απλός οδηγός
  • TA XL600VX - 1999 ANNIVERSARY
    • http://www.dilios.gr
on: Τρίτη 04 Δεκέμβριος 2007, 16:50:21 μμ
Για ρίξτε μια ματιά εδώ ! Λέτε να αλλάξει και προς το off, απο εκεί που δεν το περίμενε κανείς ?
Από ΜΟΤΟΤΡΙΤΗ.

http://www.mototriti.gr:80/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=80&NEWS_DATA_ID=66425

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τρίτη 04 Δεκέμβριος 2007, 17:35:46 μμ
Αν εξαιρέσουμε λάστιχα (κυρίως αυτά), χούφτες και ποδιά τίποτα άλλο - π.χ. διαδρομή & λειτουργία αναρτήσεωνδεν, απόσταση από το έδαφος κλπ - δεν οδηγεί περισσότερο προς το of.

Βέβαια με τα λάστιχα και μόνο θα αυξηθούν σημαντικά οι μέχρι τώρα δυνατότητες διέλευσης χωματόδρομων.

Βέβαια το Transalp είναι στο χώμα μακράν καλύτερο.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #2 on: Τρίτη 04 Δεκέμβριος 2007, 17:40:36 μμ
περισσότερο face lift παρά ουσιαστικές αλλαγές. Δε νομίζω να έχει εμπορική επιτυχία, αφου οποιος θέλει
μπορει να αρκετά λιγότερα χρήματα να πάρει μόνο τα απαραίτητα σε πολύ καλύτερη τιμή.

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
  • Η τρελα δεν παει στα βουνα....καβαλαει Vara...
Reply #3 on: Τετάρτη 05 Δεκέμβριος 2007, 01:19:30 πμ
Μόνο μούρη πουλάει.....
χωμάτινο με ζάντες αλουμινίου;;;;;;
που πας ρε καραμήτρο........

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Τετάρτη 05 Δεκέμβριος 2007, 16:04:29 μμ
...και τα συμπράγκαλα τα βάζουν εδώ στην Ελλάδα αφού σου δίνουν και τα εργοστασιακά...
έτσι είχαν κάνει και με το 1000-άρι παλαιότερα.

Σου λέει αφού θα τα βάλεις τα μισά από μόνος σου αργότερα, πάρ' τα όλα μαζί από εμένα που τα αγοράζω χονδρική (και έχω έξτρα προμήθεια) ! 

Κερδοφόρα πολιτική, εφαρμόζεται σε πολλούς κλάδους, κάποιες φορές συμφέρει τον καταναλωτή και κάποιες όχι.
Σε συμφέρει μόνο αν τα χρειάζεσαι πραγματικά όλα αυτά και θα τα έβαζες με αγορές "after market".

ΥΓ: Mε τα Γιοσιμούρια τέρμα ο καταλύτης; Δηλαδή πάνε και οι προδιαγραφές για το "πράσινο" μέλλον;
     ...την οικολογία μου !

Offline Derd

• The Oracle..
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τετάρτη 05 Δεκέμβριος 2007, 16:44:13 μμ
Μόνο μούρη πουλάει.....
χωμάτινο με ζάντες αλουμινίου;;;;;;
που πας ρε καραμήτρο........

το είχα ρωτήσει και παλιότερα σε προηγούμενη συζήτηση αλλά δεν πήρα απάντηση.. Τι διαφορά έχει η ζάντα αλουμινίου (χυτή) στο χώμα από αυτή με τις ακτίνες?  ???  ???  . Η μόνη διαφορά που βλέπω εγώ είναι ότι η ακτινωτή επισκευάζεται στα κτυπήματα ενώ η άλλη όχι ... 

May the force be with you..

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Τετάρτη 05 Δεκέμβριος 2007, 17:31:29 μμ
το είχα ρωτήσει και παλιότερα σε προηγούμενη συζήτηση αλλά δεν πήρα απάντηση.. Τι διαφορά έχει η ζάντα αλουμινίου (χυτή) στο χώμα από αυτή με τις ακτίνες?  ???  ???  . Η μόνη διαφορά που βλέπω εγώ είναι ότι η ακτινωτή επισκευάζεται στα κτυπήματα ενώ η άλλη όχι ... 

Η ακτινωτή ζάντα έχει πολύ μεγαλήτερη ανωχή και ευλιγισία στο χωμάτινο δρόμο, η αλουμινίου θα σπάσει, με τα γνωστά επακόλουθα (φαντάσου, να σου σπάσει ο μπροστινός τροχός ενώ κινήσε... παρέα με αγγέλους θα κάνεις) Ακόμα και στην άσφαλτο, όταν πέσεις σε λακούβα με ακτινωτή, θα στραβώσει η ζάντα, αλλά θα σωθείς, με την αλουμινίου, αν σου σπάσει, την έκατσες.... όμορφη η αλουμινίου, φιγουρατζίδικη, αλλά μέχρι εκεί....

costas

• Guest
Reply #7 on: Τετάρτη 05 Δεκέμβριος 2007, 17:42:55 μμ
Η ακτινωτή ζάντα έχει πολύ μεγαλήτερη ανωχή και ευλιγισία στο χωμάτινο δρόμο, η αλουμινίου θα σπάσει, με τα γνωστά επακόλουθα (φαντάσου, να σου σπάσει ο μπροστινός τροχός ενώ κινήσε... παρέα με αγγέλους θα κάνεις) Ακόμα και στην άσφαλτο, όταν πέσεις σε λακούβα με ακτινωτή, θα στραβώσει η ζάντα, αλλά θα σωθείς, με την αλουμινίου, αν σου σπάσει, την έκατσες.... όμορφη η αλουμινίου, φιγουρατζίδικη, αλλά μέχρι εκεί....

Στο αμάξι το ίδιο δεν είναι; Ετσι λέγανε (για τις σιδερένιες - αλουμινίου) αλλά εγώ χρόνια τις έχω στο αμάξι σε σκληρές χωμάτινες διαδρομές αλλά δεν έχω πάθει κάτι!
Νομίζω ότι και οι ζάντες αλουμινίου είναι το ίδιο καλές με τις άλλες , για να μη πω καλύτερες!!!!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #8 on: Τετάρτη 05 Δεκέμβριος 2007, 18:48:23 μμ
Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της ακτινωτής ζάντας είναι η ελαστικότητά της που την κάνει πιο κατάλληλη για χωμάτινες διαδρομές στο να απορροφά καλύτερα τους κραδασμούς. Όσο για τις συμπαγείς ζάντες (cast wheels), υπάρχουν πολλών ειδών με διαφορετικά χαρακτηριστικά η κάθε μία (πχ. αλουμινίου, μαγνησίου, ελαφρού κράματος κλπ). Τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί και βελτιωθεί σημαντικά με πολύ καλές ιδιότητες όσον αφορά την αντοχή (σε ραγίσματα και σπασίματα) αλλά δεν φτάνουν όμως το επίπεδο ελαστικότητας των ακτινωτών.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Derd

• The Oracle..
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Τετάρτη 05 Δεκέμβριος 2007, 19:11:45 μμ
ok με καλύψατε! ας μην επιβαρύνουμε άλλο αυτό το thread ..  :)

May the force be with you..

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #10 on: Δευτέρα 10 Δεκέμβριος 2007, 18:29:45 μμ

Καλά τα λες, γενικώς, αλλά δεν τα λες όλα. Η ζάντα αλουμινίου μπορεί να "σπάει" εκεί που η σιδερένια απλώς στραβώνει, θέλει όμως κάπου τετραπλάσια δύναμη κρούσης από τη σιδερένια για να συμβεί αυτό και όλα αυτά με το μισό μόνο βάρος.
  Μισό βάρος από τη σιδερένια, τετραπλάσια αντοχή. Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα και όχι η φιγούρα. Το ότι επί πλέον είναι και φιγουρατζίδικη, είναι κι αυτό καλοδεχούμενο.
  Γι' αυτό, δεν ενδείκνυται γαι χωμάτινη χρήση, χρησιμοποιείται περισσότερο σε ασφάλτινα μοντέλα, χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα. Και το Varadero (και άλλα) αλουμινίου έχουν.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Δευτέρα 10 Δεκέμβριος 2007, 23:45:00 μμ
Και το Varadero (και άλλα) αλουμινίου έχουν.

Δεν είναι χωμάτινα όμως.....
Και αφού έχουν τέτοια αντοχή, όπως λες, γιατί να μην είναι χωμάτινα; (πιθανολογώ, ότι είναι 4 φορές καλύτερες και ανθεκτικότερες από τις ακτινωτές, ακόμα και σε χώμα)

Offline τακης

• Απλός οδηγός
  • ο νεος ειναι ωραιος μα ο παλιος ειναι αλλιως
Reply #12 on: Τρίτη 11 Δεκέμβριος 2007, 07:07:49 πμ
Παιδες για να μην το κουραζουμε το θεμα οι σημερινες ζαντες ελαφρων κραματων επαρκουν και με το παραπανω για μηχανες με περιορισμενες ικανοτητες στο χωμα (βαραντερο -τρανσαλπ-στρωματα κλπ) μονο για αλματα και πλακωμα σε σπαστηρια δεν κανουν.Και μια και τοφερε η κουβεντα θα προτημουσα η νεα τα να φοραγε τις ζαντες του βαρα η κατι παρομοιο. >:(

ζησε το σημερα.   αυριο μπορει να λειπεις