Καλησπέρα σας,
Σύντομο story με προταγωνιστή το κοντέρ μιας CBR 600 f4i του 2001, το πρόβλημα ήταν ότι έδειχνε ό,τι να ναι η ψηφιακή οθόνη, ουσιαστικά είχα μόνο το αναλογικό στροφόμετρο που έπαιζε σωστά. Τέλος πάντων, είχε υγρασία κάτω από την οθόνη και δυστυχώς δεν είχα τα κατάλληλα εργαλεία, αλλιώς θα μπορούσα να το κάνω και μόνος μου.
Πάω λοιπόν σε κοντερά (ο οποίος για κάποιον λόγο δεν με χρέωσε τίποτα) να μου το καθαρίσει/φτιάξει, βγάζει οθόνη την καθαρίζει, την ξαναβάζει, αλλάζουμε και ένα από τα δύο κουμπιά που έχει το κοντέρ, γιατί ήταν και αυτό με υγρασία και είχε κοπεί το ένα του ποδαράκι, όλα καλά. Σε κάποια φάση τον βλέπω να προσπαθεί να κολλήσει μια αντίσταση, δυστυχώς δεν θυμάμαι πως φτάσαμε εκεί. Αν θυμάμαι καλά, την άλλαξε, αλλά δεν θυμάμαι γιατί. Βάζω το κοντέρ πάνω, παίζει και όταν λέω παίζει εννοώ λειτουργούν όλες οι ψηφιακές ενδείξεις, αλλά τα κουμπιά νεκρά. Του το λέω και μου απαντάει ότι καλό θα ήταν να μην το πειράξουμε παραπάνω, οπότε το αφήσαμε έτσι και από τότε δεν μπορώ να μηδενίσω τον υπολογιστή ταξιδίου (πόσα χιλιόμετρα έκανα στο Χ ταξίδι ας πούμε), δεν μπορώ να ρυθμίσω την ώρα (εντάξει, γι αυτό υπάρχει workaround) και βλέπω μίλια αντί για χιλιόμετρα.
Καθώς γνωρίζω λίγα ηλεκτρονικά, προσπάθησα να δω ποιο είναι το κύκλωμα των κουμπιών, με ποιες αντιστάσεις συνδέονται κλπ, για να checkαρω μετά τις αντιστάσεις ή όποιο άλλο ηλεκτρονικό στοιχείο χρειαστεί, μήπως το φτιάξω. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα μη έχοντας το σχηματικό* του κοντέρ. Ελπίζω πως αν βρω την αντίσταση που άλλαξε, θα βρω και το πρόβλημα, γιατί δεν θυμάμαι ποια/που είναι και ελπίζω αυτό να είναι το πρόβλημα γιατί, αν όχι, μάλλον δεν θα το βρω ποτέ.
* Σχηματικό = ηλεκτρονικό κύκλωμα του κοντερ σε ηλεκτρονική/χειρόγραφη μορφή. Όπου εκεί φαίνεται ξεκάθαρα τι εννώνεται με τι και ποιο είναι το όλο κύκλωμα.
Πήρα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία της honda και το μόνο που είχαν να μου δώσουν ήταν το σχηματικό όλου του κυκλώματος της μηχανής, το οποίο το είχα ήδη και το οποίο δεν έχει λεπτομέριες περί του κυκλώματος του κοντέρ.
Οι ερωτήσεις τώρα είναι οι εξής:
1) Είχε κανένας παρόμοιο πρόβλημα με τα κουμπιά και να το έφτιαξε?
2) Ξέρουμε κανέναν κοντερά ή καλό ηλεκτρονικό?
3) Υπάρχει περίπτωση κάποιος να έχει το σχηματικό ή να ξέρει που μπορεί να το βρω?
Σας ευχαριστώ!