Hellas Transalp Forum

Αλλαγή-βάψιμο ψυγείων σε TA 600

SV1BDO · 2213

Offline SV1BDO

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Δευτέρα 01 Ιούλιος 2024, 02:18:14 πμ
Χαιρετώ την παρέα. Αγόρασα πρόσφατα ένα ΤΑ600, το οποίο όμως ήταν 5 χρόνια σε ακινησία και χρειάζεται ερκετά μαζέματα για να συνέλθει. Ευτυχώς ο άξονας του γραναζιού δεν είχε φθορά (το πρώτο που κοίταξα πρίν προβώ στην αγορά).
Στην συνέχεια είδα οτι είχαν παρακάμψει-αφαιρέσει το σωληνάκι που πάει από το δεξί ψυγείο στο πλαστικό δοχείο, ενώ ο λαιμός που στηρίζει την τάπα του δεξί ψυγείου ήτσν κολλημένος με κόλλα 2 συστατικών (αντί για TIG). Ετσι λοιπόν για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, αποφάσισα να αλλάξω τα ψυγεία (και τον θερμοστάτη) και παρήγγειλα το σετάκι από το https://www.aliexpress.com/item/1005005652815471.html? (Περίπου 110 Ευρώ, παράδοση σε 20 μέρες περίπου). Η συσκευασία και η ποιότητα κατασκευής δείχνει πολύ καλή.
Τα ψυγεία είναι στο φυσικό χρώμα του αλουμινίου, άβαφα. Σκέφτομαι να τα αφήσω έτσι όπως είναι (άβαφα), καθώς έχω την εντύπωση πως το βάψιμο θα επηρεάσει την θερμοαπαγωγή. Αν έχει κάποιος εμπειρία σε αυτό ας απαντήσει.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Δευτέρα 01 Ιούλιος 2024, 07:34:04 πμ
Κάπου εδώ μέσα παλιότερα αλλά σε 650 είχα διαβάσει οτι κάποιος είχε κάνει την ίδια δουλειά .

Δεν είχε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα σε θέμα απόδωση αλλά στο ένα ψυγείο δεν ταίριαζε ακριβώς η μία βάση κάτι που διορθωνόταν εύκολα.

Και αυτός τα είχε τοποθετήσει αβαφα.