Hellas Transalp Forum

Transalp

kostasbmw · 2298

Offline kostasbmw

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τετάρτη 09 Αύγουστος 2023, 19:57:57 μμ
εχω μια 2005  στο υπογειο και δεν τη κυκλοφορω λογω μικροπροβληματων ,εχω καταθεσει πινακιδες

αν βαλω αγγελια πωλησης και πωληθει πρεπει να εχω τα τελη πληρωμενα??? η θα τα πληρωσει ο αγοραστης οταν γινει η μεταβιβαση ??

ευχ και καλο καλοκαιρι

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Πέμπτη 10 Αύγουστος 2023, 03:45:46 πμ
Καλησπέρα,

Απο ότι ξέρω το ποιός θα τα πληρώσει είναι θέμα συνεννόησης. Δεν υπάρχει δλδ νόμος για αυτό.

Επίσης για να παραλάβεις την πινακίδα πρέπει να την ασφαλίσεις.

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Πέμπτη 10 Αύγουστος 2023, 13:25:01 μμ
Τα είπε όλα ο πετράνθρωπος....
Τίποτα δεν άφησε για εμάς τους γνώσται....   ;D

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline VaSiLiSj

• Οδηγάρα
Reply #3 on: Πέμπτη 10 Αύγουστος 2023, 16:17:52 μμ
αν δεν υπαρχουν τελη κυκλοφοριας πληρωμενα και ασφαλεια η πινακιδες ΔΕΝ περνοντε πισω  και μολις παραλαβεις εντος 10 εργασιμων πρεπει να περασει και κτεο

τωρα για το ποιος θα τα πληρωσει ειναι δικο σας θεμα κανονικα ειναι του πωλητη αυτο λεει η λογικη αλλα αν τα πληρωσει ο αγοραστης πρπει να εχεις κανει καλυτερη τιμη στην πωληση  και να το γραφεις στην αγγελια σου 8)

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Σάββατο 12 Αύγουστος 2023, 04:40:30 πμ
Αυτό με το ΚΤΕΟ δεν το ήξερα, φυσικά εννοείς αν τα χρόνια που ήταν παραδομένες οι πινακίδες πέρασε μια ημερομηνία ελέγχου ετσι?

Offline VaSiLiSj

• Οδηγάρα
Reply #5 on: Σάββατο 12 Αύγουστος 2023, 06:10:43 πμ
Nικολα αν το λες σε μενα η διαδικασια εχει ως εξης...

Αν εχεις παραδοση πινακιδες ειτε φυσικα ειτε ηλεκτρονικα οσα χρονια και να το εχεις χωρις αυτες δε περνας κτεο μεχρι να ξανα βγει σε κυκλοφορια χωρις κανενα προστιμο οπως και με την ασφαλεια,αλλωστε γιαυτο τις παραδιδεις για να γλιτωσεις αυτα τα εξοδα

Αν ομως δεν εχεις παραδοση πινακιδες με κανεναν απο τους παραπανω τροπους που ειπα τοτε εχει προστιμο αναλογα το ποσα χρονια εχει να περασει απο την ημερομηνια ληξης του

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Σάββατο 12 Αύγουστος 2023, 13:32:41 μμ
Και φυσικά στο ΚΤΕΟ προσκομίζεις πέρα απο την άδεια και το χαρτί της άρσης ακινησίας για την απόδειξη των παραπάνω...

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Σάββατο 12 Αύγουστος 2023, 18:03:30 μμ
Ότι είπαν οι παραπάνω συν τη βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας από τότε που αγοράστηκε η μηχανη.
Επειδή είναι από άρση πρέπει να πας στην αρμόδια ΔΟΥ έχοντας κάνει ήδη ασφάλεια και πληρώσει  όλο το ποσό των τελών για το '23 .
Από το gov δυστυχώς δεν γίνεται ,λόγω της άρσης.
Αν ήταν σε κίνηση δεν θα είχες προβλημα θα γινόταν όλα ηλεκτρονικά.
Και δεν μπορείς να το αποφύγεις
Αλλιώς η μεταβίβαση δεν γίνεται.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Κυριακή 13 Αύγουστος 2023, 03:20:47 πμ
Ότι είπαν οι παραπάνω συν τη βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας από τότε που αγοράστηκε η μηχανη.

Καινούργια κόλπα είναι αυτά? Αυτό το Ελληγνικό Κράτος δεν θα σταματήσει ποτέ να βγάζει χαρτιά που να συντηρούν την γραφειοκρατεία.
Και αυτή η βεβαίωση βγαίνει στην εφορία και που παραδίδεται?

Και καλά η εφορία δεν το ξέρει οτι δεν χρωστάς ? Θέλει κ βεβαίωση?

Εχω παραδώσει πινακίδες απο το παπί, που είναι 50 αρι όμως , για να τις παραλάβω δεν θέλω όλα αυτά ε? Μόνο το χαρτί ακινησίας και
να είναι ασφαλισμένο.
Δε θυμάμαι και πώς το ασφαλίζω χωρίς αδεια κυκλοφορίας, με το χαρτί ακινησίας γίνεται?
Ετσι τουλάχιστον ξέρω.

Ευτυχώς δεν περνάει ΚΤΕΟ ο γέροντας  :2hysterical:

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Κυριακή 13 Αύγουστος 2023, 08:10:12 πμ
Καινούργια κόλπα είναι αυτά? Αυτό το Ελληγνικό Κράτος δεν θα σταματήσει ποτέ να βγάζει χαρτιά που να συντηρούν την γραφειοκρατεία.
Και αυτή η βεβαίωση βγαίνει στην εφορία και που παραδίδεται?

Και καλά η εφορία δεν το ξέρει οτι δεν χρωστάς ? Θέλει κ βεβαίωση?

Εχω παραδώσει πινακίδες απο το παπί, που είναι 50 αρι όμως , για να τις παραλάβω δεν θέλω όλα αυτά ε? Μόνο το χαρτί ακινησίας και
να είναι ασφαλισμένο.
Δε θυμάμαι και πώς το ασφαλίζω χωρίς αδεια κυκλοφορίας, με το χαρτί ακινησίας γίνεται?
Ετσι τουλάχιστον ξέρω.

Ευτυχώς δεν περνάει ΚΤΕΟ ο γέροντας  :2hysterical:
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα,
Αν πρόκειται να κάνεις απλά άρση για να τις πάρεις πίσω γίνεται μέσω gov Νικόλα.
Αν θες να το πουλήσεις δεν γίνεται ,θα σε τρέξουν να ξες .
Endo me ταξί δεν μπορείς να το πιάσεις το ρδέλο από πουθενά..
Άκου ένα παράδειγμα που ισχύει το αντίθετο :
Βγάζει ο γιος το δίπλωμα και πάει με την ταυτότητα στο τηλέφωνο .
Και τι του λέν στο συγκοινωνιών ;
Δεν την κάνουμε δεκτή γιατί δεν γράφει πατρώνυμο ,να πας να φέρεις την κανονική .
Άντε γεια  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Κυριακή 13 Αύγουστος 2023, 14:24:44 μμ
Νίκο, για τα 50άρια αρμόδια αρχή είναι η τροχαία. Το υπουργείο συγκοινωνιών δεν έχει καμία σχέση. (Εξ ου και δεν περνάνε κτεο)
Θα πρέπει να θυμηθείς σε ποιά τροχαία έκανες την κατάθεση (αν έγινε κατάθεση).

Offline papg

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Κυριακή 13 Αύγουστος 2023, 16:32:28 μμ
Μεταβίβαση ηλεκτρονικά πλέον και δεν τρέχεις πουθενά. https://drivers-vehicles.services.gov.gr/public/metavivasi-faq

Offline kostasbmw

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #12 on: Κυριακή 13 Αύγουστος 2023, 16:47:56 μμ
ok ευχαριστω για τις πληροφοριες
για το ΚΤΕΟ το ξερω γιατι το εκανα καθε φορα που επαιρνα πινακιδες,τωρα τις εχω καταθεσει ηλκτρονικα

οποτε με την αρση πρεπει να ειναι ασφαλισμενο τουλαχιστον για 1 μηνα,,,,οφειλες δοξα σοι ο Θεος δεν εχω λολ

να την ξεσκονισω και να βγαλω καμμια φωτο .....

και παλι ευχαριστω

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Δευτέρα 14 Αύγουστος 2023, 01:52:48 πμ
Να σκεφτώ δλδ πως όταν καταθέτεις πινακίδες ηλεκτρονικά , κρατάς στο σπίτι την πινακίδα . .

Αυτό έχει ένα καλό απο μια πλευρά , γιατί κάποτε που είχα παραδώσει του αυτοκινήτου πέρασε κάποιο διάστημα κ τις κατέστρεψαν.
Με αποτέλεσμα να χρειαστεί να βγάλω νέα αδεια κυκλοφορίας με σφραγίδα που ανέφερε οτι περνάω ΚΤΕΟ με το παλιό νούμερο, κ να πληρώσω
παράβολο κάνα 30 αρι αν θυμάμαι καλά.

Τωρα που έχω καταθέσει κανονικά θα πάω για παραλαβή στο ΑΤ. αν πάω δλδ . 

Ενα καλό που έχουν τα 50 αρια είναι οτι την πινακίδα την φτιάχνεις εσύ , καστομιά κ ετσι δλδ . :2hysterical:
Ετσι πήγα πριν τις παραδώσω και έβγαλα μια δείχνοντας στο καταστημα την αδεια , παρέδωσα αυτήν κ μου έμεινε η παλιά , ετσι τώρα
μπορώ να βγάζω μια φορά το μήνα τον πάπο να ξεμουδιάζει κατα τα βουνά όμως .

Offline kostasbmw

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #14 on: Δευτέρα 14 Αύγουστος 2023, 18:07:37 μμ
ηλεκτρονικα απλα δηλωνεις που φυλασσεται η μοτο

ποιο απλο...ολα απο το σπιτι με λιγη προσπαθεια απλα η μεταβιβαση πρεπει να γινει σε ΚΕΠ