Hellas Transalp Forum

Καρμπυρατέρ ΤΑ650

Geo-challenge · 597

Offline Geo-challenge

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2022, 12:52:05 μμ
Καλησπέρα παιδια...χρειαζομαι αν γίνεται μια βοηθεια...ο μηχανικος μου με τον οποίο στο τελος τσακωθηκα μου κανε μια βλακεια!!του το πηγα για να μου καθαρισει χωρις λογο το καρμπυρατέρ αλλα και για συγχρονισμο...βρηκε σκισμενο το διαφραγμα στο ενα το οποιο μου αλλαξε με ενα απο yamaxa???...λεγοντας οτι ταιριαζει...αλλα μου πε οτι θα σκαει λιγο γιατι θελει αλλαγη στα λάστιχα απ τις βαλβιδες αποκοπης αερα....με τα πολλα την πηρα κι εφυγα κι οντως σκαει αλλα παρα πολυ δυνατα στο κλεισιμο του γκαζιου.....πηγα ταξιδι και γυρισα με τα νευρα κροσια και μεγαλη αλλαγη στην καταναλωση της εννοειτε προς τα πανω...μιλαω μαζι του και λογω Αυγουστου και πολυ δουλειας δεν ειχε χρονο να μου τις αλλαξει....αγορασα λοιπον εγω και τις αλλαξα...τπτ δεν αλλάζει ξανα μιλαω μαζι του και μου λεει οτι χαλασε μαλλον η βαλβιδα pair....την αλλαζω με καινουργια αν και στον ελεγχο που εκανα φανηκε να δουλεύει και παλι τπτ...ελεγχο στις βιδες pilot γυρισμα στις 3 στροφες και με πολλες δοκιμες παλι τα ιδια....εχει γινει ρυθμισμα βαλβιδων καινουργια μπουζι...και παλι τπτ...ο πισω κυλινδρος φουλ πλουσιο μειγμα...λεω θα ανοιξω να δω αν το διαφραγμα που εβαλε ειναι στον πισω κυλινδρο και ναι ειναι(yamaxa)...αγοραζω ημιτασιονν κομπλε με το κυλινδρακι να το αλλαξω .... βγάζοντας την βελονα απ το παλιο βλεπω οτι η βελονα ειναι ατσαλα ξυσμενη παρ ολα αυτα τηβ τοποθετω και παλι κανει τα ιδια...να σημειωθεί οτι το υψος στο κυλινδρακι ειναι διαφορετικο για καποιν λογο απ το ημιτασιον.....γανιαζω και αγοραζω κιτ επισκευής μιας και δεν εβρισκα βελονα το οποιο ηρθε εχθες στα χερια μου και παρτα!!!το κυλινδρακι ειναι ακομα πιο κοντο απ αυτο που φορουσα....βγαζω και του δεύτερου καρμπυρατέρ για συγκριση και δω το καψα τελειος....το κυλινδρακι ιδιο στο υψος με το πρωτο που μου βαλε το λαθος διαφραγμα και η βελονα διαφορετικη απ την ξυσμενη....το σιγουρο ειναι οτι ο μπροστα κυλινδρος εχει την τελεια καυση....στα ανταλλακτικά εχει διαφορετικο κωδικο βελονας μπρος πισω..αλλα κανεις δεν ξερει ακριβως μιας και η αντιπροσωπεία μπορει να παραγγειλει ανταλακτικο απ τον Σεπτέμβριο και δεν ξερουν ποτε θα ρθει....μπορει καποιος να δει τους κωδικους βελονας μπρος πισω που το γραφουν πανω τους και ποιο ειναι τελικα το σωστο υψος απ το κυλινδρακι....εζω κουραστει παρα πολυ....ο μηχανικος λεει οτι μονο το λαστιχο αλλαξε και οτι δεν πειραξε την βελονα οποτε δεν ξερω τι εκανε πλεον και ποιο ειναι το σωστο...η μηχανη δεν δουλεύει σωστα και χαλαει τον τοπο....πρεπει να βγαζω τα μπουζι συνεχεια να τα ψευτοκαραριζω για να ψιλοστρωνει...εκλεισα και το μειγμα αλλα δεν αλλάζει τπτ πνίγεται στην βενζινη μολις περασω τις 2000στροφες...βοηθεια.....