Hellas Transalp Forum

Μπροστινό φρένο

Γιάννης Α · 2378

Offline Γιάννης Α

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Παρασκευή 09 Απρίλιος 2021, 17:36:41 μμ
Καλησπέρα στην ομάδα. Έχω ένα Transalp 650 00'. Μόλις άλλαξα λάστιχα (Dunlop Trailmax  k760) και επίσης έκανα ακτινολόγηση. Στον μπροστινό τροχό αλλάχτηκαν όλες οι ακτίνες επίσης. Από την στιγμή που πήρα την μηχανη, όταν πατάω το μπροστινό φρένο, αισθάνομαι μια πίεση στο χέρι από την μανέτα. Κάνει μόνη της μια κίνηση μέσα έξω. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος ξάνα το ίδιο θέμα??

La Haine attise la haine

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Παρασκευή 09 Απρίλιος 2021, 19:48:04 μμ
Το καλο σεναριο ειναι να μην εχει πατησει σωστα καποια απο τις δισκοπλακες στην πατουρα του κεντρου
Το κακο σεναριο ειναι να  εχει στραβωσει καποια απο τις δισκοπλακες

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Σάββατο 10 Απρίλιος 2021, 17:10:57 μμ
Θα συμφωνήσω με τον από πάνω. Αν νιώθεις να πάλλεται επίσης σημάδι στραβή δισκοπλακας. Δεν θυμάμαι αν στο ΤΑ οι αποστάτες του εμπρός τροχού αν είναι ίδιοι (μήπως και έχουν μπει ανάποδα).

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Σάββατο 10 Απρίλιος 2021, 17:25:00 μμ
Μονο απο την αριστερη μερια εχει αποστατη Απο την δεξια υπαρχει ο ατερμονας Αρα δεν μπορει να μπει κατι λαθος

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Σάββατο 10 Απρίλιος 2021, 18:02:04 μμ
Μονο απο την αριστερη μερια εχει αποστατη Απο την δεξια υπαρχει ο ατερμονας Αρα δεν μπορει να μπει κατι λαθος
Έχεις δίκιο Κώστα, το είχα ξεχάσει.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Offline Γιάννης Α

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #5 on: Δευτέρα 12 Απρίλιος 2021, 16:56:06 μμ
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά ήταν η δισκόπλακα στραβή.  Δεν περίμενα ότι η αλλαγή ελαστικού θα φέρει στην επιφάνεια τετοιο πρόβλημα.

La Haine attise la haine

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #6 on: Δευτέρα 12 Απρίλιος 2021, 20:01:58 μμ
Διαφορα μπορουν να βγαλουν στο φως ελαχιστα στραβη δισκοπλακα. Εγω πριν απο καποια χρονια εδωσα να ξεπλεξουν/πλεξουν/ακτινολογησουν τροχους για να βαψω τις ζαντες μαυρες. Οταν εβγαλα τις δισκοπλακες πριν δωσω τους τροχους δεν σημειωσα ποια ειναι η δεξια και αριστερη επειδη θεωρησα οτι δεν παιζει ρολσ - και κανονικα δεν παιζει, απλα θα παρει λιγο περισοτερο να πατησουν σωστα τα τακακια αν μπουν αναποδα.

Οταν λοιπον πηρα πισω τους τροχους και εβαλα πανω τις δισκοπλακες, διαπιστωσα κι'εγω ενα ελαφρο παιξιμο στη μανετα καθως η μια μπροστινη πρεπει ναχε παρει λιγο οταν ξεκινησα καποτε με δισκοφρενο. Ειχα και πριν μια τετοια αισθηση αλλα ητανε αμελητεα. Εβγαλα λοιπον τις δισκοπλακες για να τις ελεγξω, και ειδα οτι η μια που ειχε μπει αριστερα ητανε ελαααχιστα στραβη και επρεπε να μπει δεξια, επειδη εκει εβαζα/βαζω παντα την κλειδαρια του δισκοφρενου. Τις αλλαξα λοιπον θεση και το φαινομενο εγινε παλι αμελητεο.

Αν δεν σε ενοχλει πολυ, θαλεγα μην ξοδευτεις για αλλη δισκοπλακα, εγω δεν εκανα τιποτα για τη δικη μου.
« Last Edit: Δευτέρα 12 Απρίλιος 2021, 20:06:42 μμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline Γιάννης Α

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #7 on: Τρίτη 13 Απρίλιος 2021, 17:25:42 μμ
Αυτή τη στιγμή επειδή πάω για νέο αμορτισερ και θα τα σκάσω καλά , δεν είμαι και για δισκόπλακα!  Ο άνθρωπος που μου έκανε την ακτινολόγηση κάπως την έφερε στα ισα της και τώρα έγινε αμελητέο. Το θετικό είναι οτί ψιλοέμαθα να το ελέγχω και μόνος μου

La Haine attise la haine

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #8 on: Πέμπτη 22 Απρίλιος 2021, 11:27:26 πμ
..... κάπως την έφερε στα ισα της και τώρα έγινε αμελητέο.....
Αυτό , μπράβο του το μάστορα , τα υπόλοιπα θα τα φέρει στα ίσια η μηχανή .  ;D

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?