Hellas Transalp Forum

Project Transalp 700

CorpseAlive · 14801

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #25 on: Δευτέρα 25 Ιανουάριος 2021, 16:13:35 μμ
Με αγχώνει λίγο το θέμα ραφών που βλέπω ότι είναι εκτεθειμένες. Η ποιότητα είναι καλή?

Μην τις φοβάσαι... Στο Varadero την είχα φτιάξει εκεί με αρκετές ραφές και κοψίματα και προφανώς με την ίδια ανησυχία...Από πίσω η από κάτω όπως θέλεις πες το  βάζουν ένα υλικό σαν κόλλα επάνω στις ραφές κάτι σαν μαστιχη.... 100 % εγγύηση. 

Άσε που αν πάθει κάτι στην επισκευαζουν κατευθείαν...

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Δευτέρα 25 Ιανουάριος 2021, 16:32:01 μμ
Οι ραφές που βλέπεις από έξω είναι διακοσμητικές και να χαλάσουν, δεν ανοίγει η σέλα γιατί είναι ραμμένη από κάτω. Εμένα  σε ένα σημείο τρίβονταν τα πόδια μου και οι κλωστές με τα χρόνια είχαν φύγει, αλλά δεν το καταλάβαινες και να το κοίταγες, φαινόταν σαν καινούργια. Βέβαι είχα βάλει μαύρες κλωστές, όχι κάποιο έντονο χρώμα.

Offline CorpseAlive

• Μέλος HTC
  • νέος οδηγός
    • Δικηγορική Εταιρεία Καλούδης
Reply #27 on: Δευτέρα 25 Ιανουάριος 2021, 20:30:56 μμ
Θα την κάνω ανατομική γιατί γκρινιάζει και η κοπέλα  ότι γλιστράει και δεν βολεύεται.
Άντε καλά τα βρήκαμε , να ανοίξουν τα πράγματα να δουλέψουμε και λίγο καλύτερα μπας και μπορέσουμε να τα πάρουμε κάποτε.

New Transalpisti on the road.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #28 on: Δευτέρα 25 Ιανουάριος 2021, 20:58:34 μμ
Για ελατήρια μπροστά Ohlins ή Whitepower?

Δεν ξερω για το 700 αλλα στα 650 τα Ohlins παρα-ειναι σκληρα και δεν δουλευουν, καποιοι κοβουν τους αποστατες (παρα το γεγονος οτι τα ελατηρια απο μηκος ειναι ιδια με τα μαμα) για να μαλακωσει λιγο και αλλα τετοια. Ξερω δυο αναβατες που βαλανε Ohlins σε 650 και τα βγαλανε.

Στα 600/650 δουλευουν πολυ καλα τα προοδευτικα της Hyperpro. Εγω εχω τετοια μπροστα και αμορτισερ Ohlins πισω και δουλευουν πολυ καλα.

Βεβαια θατανε καλο να γραψει καποιος που εχει δοκιμασει αφτερ-μαρκετ μπροστινα ελατηρια σε 700.

" the PouroDuro spirit "

Offline CorpseAlive

• Μέλος HTC
  • νέος οδηγός
Reply #29 on: Δευτέρα 25 Ιανουάριος 2021, 23:31:46 μμ
Είμαι μεταξύ ohlins Μπροστά και Hyper.
Έχει βάλει κανείς κάτι από τα δύο να μας πει γνώμη?

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #30 on: Τρίτη 26 Ιανουάριος 2021, 20:49:55 μμ
Προσωπικά άκουσα φίλο κ δοκίμασα το MotoK, κ δεν βγήκα χαμένος .

Είχε τόσες επιλογές σε υφάσματα κ νήματα που βαρέθηκα κ το αφησα στην κρίση του . :2hysterical:

Offline CorpseAlive

• Μέλος HTC
  • νέος οδηγός
Reply #31 on: Τετάρτη 27 Ιανουάριος 2021, 14:39:06 μμ
Πόσο καιρό την έχεις πάνω, έχεις δει να φθείρονται καθόλου οι ραφές της με τον καιρό?

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Πέμπτη 28 Ιανουάριος 2021, 22:41:53 μμ
Μη σε αγχωνουν οι ραφές, βαλτην χθες. Όταν θα πας το πρώτο ταξίδι θα λες γιατί δε το έκανα νωρίτερα. Το συγκεκριμένο μαγαζί έχω φτιάξει δύο σέλες και τις έχω λιώσει στα χιλιόμετρα και ότι φθορά έβγαλαν ήταν φυσιολογική για τη χρήση.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Offline CorpseAlive

• Μέλος HTC
  • νέος οδηγός
Reply #33 on: Παρασκευή 29 Ιανουάριος 2021, 03:56:47 πμ
Περιμένω ακόμα απάντηση από κάποιον που έχει βάλει ελατήρια μπροστά After market Να μας πει εντυπώσεις.
Είμαι ανάμεσα σε Ohlins και Hyperpro.

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Παρασκευή 29 Ιανουάριος 2021, 09:04:17 πμ
Σου  έχει γράψει παραπάνω ο XLGeorge για τα  Ohlins. Εχώ στο 600 είχα τα hyperpro και για το χαρακτήρα της μηχανής είναι ότι καλύτερο. Είναι προδευτικά που σημαίνει στην αρχή είναι σχετικά μαλακά και μετα΄γινονται πιο σκληρά. Σε συνδυασμό με 15αρι λάδι το εμπρός πιρούνι ήταν άλλο πράγμα. Συνολικά πιο στιβαρό, άνετο στους κακούς δρόμους με μειωμένο βύθισμα κατα το φρενάρισμα. Δουλευέ πολύ καλά τόσ εντός, αλλά και εκτός δρόμου.

Offline CorpseAlive

• Μέλος HTC
  • νέος οδηγός
Reply #35 on: Παρασκευή 29 Ιανουάριος 2021, 18:20:16 μμ
Αρα καλύτερα να δοκιμάσω τα Hyperpro από Ohlins.

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #36 on: Δευτέρα 01 Φεβρουάριος 2021, 15:32:28 μμ
Ακόμα φθηνότερα μπορείς να τη βγάλεις εάν τα ελατήριά σου είναι ακόμα εντός ορίων.
Εγώ αφού τα μέτρησα και ήταν ok έβαλα κανούριο λαδάκι μέσα και έγινε σαν καινούργια.
Αν πάλι είσαι αποφασισμένος για αλλαγή, τα Hyperpro νομίζω και εγώ πως ταιριάζουν καλύτερα στο χαρακτήρα της ΤΑ

Keep riding !!!

Offline CorpseAlive

• Μέλος HTC
  • νέος οδηγός
Reply #37 on: Δευτέρα 01 Φεβρουάριος 2021, 20:33:30 μμ
Και εγώ στα Hyperpro καταλήγω.
Σαν Update , βρήκα μεταχειρισμένες τις βάσεις για τις πλαινές βαλίτσες από έναν μηχανικό που πούλησε το TA 700 στα 50 Ευρώ (Givi Monokey) είμαι πολύ τυχερός γιατί είναι του κουτιού οι βάσεις.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #38 on: Δευτέρα 01 Φεβρουάριος 2021, 20:34:38 μμ
Εξαιρετικά ...  :eusa_clap:

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Τετάρτη 03 Φεβρουάριος 2021, 14:37:14 μμ
Πόσο καιρό την έχεις πάνω, έχεις δει να φθείρονται καθόλου οι ραφές της με τον καιρό?

Κλείνει χρόνο, αλλά δεν καταλαβαίνει τπτ, τρώει κάτι τακουνιές απο τα στιλέτα της κυράς κ δεν καταλαβαίνει τπτ. :2hysterical:

Οταν πήγα στο ραντεβού για τα μέτρα , δλδ να μετρήσει με το ΒΤ χαλάκι την επιφάνεια κ τις πιέσεις των μαλακών μορίων μου βαρέθηκα
τις δοκιμές, να κανουμε ετσι τραβα βόλτα, να κάνουμε λίγι από αυτό τράβα βόλτα , 3 ωρες κ κατι εκοβα βολτες κ αυτός διόρθωνε.
Φάρδος σωστό μην σε ενοχλει οταν κατεβάζεις τα πόδια, ισια την θές? να κάνει λακούβα?
Σε κάποια στιγμή του λέω του πιτσιρικά , φίλε λογω ηλικίας εχουν πέσει τα αντίβαρα κ τα πατάω η κάθομαι επάνω τους , οπότε κάντην ωστε να μην τα ζουλάω  :goofy:.... κ εβαλε τα γέλια . :2hysterical:
Εχει όμως υπομονή το παραδέχομαι .Εφυγα με μια δική του σέλα.
Το επόμενο πρωί ηταν έτοιμη , με πήρε τηλ κ πήγα κ την φόρεσε. :eusa_clap:
« Last Edit: Τετάρτη 03 Φεβρουάριος 2021, 14:44:16 μμ by Stoneman »

Offline CorpseAlive

• Μέλος HTC
  • νέος οδηγός
Reply #40 on: Τετάρτη 03 Φεβρουάριος 2021, 17:11:02 μμ
Κατατοπιστικότατος. Ευχαριστώ, τι να κάνω πρώτα αλλαγή των μπροστά ή φτιάξιμο σέλας? Τι προτείνετε

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #41 on: Πέμπτη 04 Φεβρουάριος 2021, 14:16:55 μμ
Κατατοπιστικότατος. Ευχαριστώ, τι να κάνω πρώτα αλλαγή των μπροστά ή φτιάξιμο σέλας? Τι προτείνετε

Αν δεν μπορείς να κάτσεις, τι να τα κάνεις τα ελατήρια;  ;D ;D

Παύλος Καρούμπης

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #42 on: Πέμπτη 04 Φεβρουάριος 2021, 15:45:22 μμ
Αν δεν μπορείς να κάτσεις, τι να τα κάνεις τα ελατήρια;  ;D ;D

Θα οδηγεί όρθιος, όπως εσύ.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #43 on: Πέμπτη 04 Φεβρουάριος 2021, 20:06:36 μμ

Μάστορη , θά ήθελα να μου πείς τι περιμένεις να βελτιωθεί αλλάζοντας ελατήρια κ σε τι ποσοστό . Δλδ τι ηταν αυτό
που πρίν δεν έκανες κ με τα ελατήρια θα το κάνεις .
Δεν κατηγορώ ούτε είμαι αντίθετος σε μια βελτίωση , απλά δεν πιστεύω οτι οι ΤΑ γενικά παίρνουν κ πολλά μπότοξ. ;D
Γνώμη μου , πάντα .

Πάντως αν σκληρύνεις τις αναρτήσεις το κάθισμα θα χρειαστεί. Ανάλογα φυσικά κ σε τι κατάσταση είναι το ηδη υπάρχον, αν έχει κάτσει το αφρώδες κ είναι κούτσουρο θα δείς μεγάλη διαφορά .

Offline CorpseAlive

• Μέλος HTC
  • νέος οδηγός
Reply #44 on: Παρασκευή 05 Φεβρουάριος 2021, 17:26:25 μμ
Η μηχανή γενικά είναι σε άριστη κατάσταση, οι αλλαγές γίνονται για τα δικά μου γούστα περισσότερο και για χάρη του αθλήματος.
Τα μπροστινά τα αλλάζω για να μπορώ να δίνω λίγα  παραπάνω φρένα σε στροφιλίκια χωρίς να βυθίζει τόσο όσο τα μαμά.
Την σέλα την αλλάζω γιατί μετά από αρκετή ώρα με κουράζει (στις 2 ώρες +) Δεν έχει κάτι η μαμά απλά θέλω παραπάνω άνεση για εμένα και την συνεπιβάτη.
Τώρα το αν παίρνει ή όχι είναι ένα θέμα ως προς το τι. Δεν περιμένω να γίνει bmw 1250 ούτε Hayabusa ξέρω τι μηχάνημα έχω.

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #45 on: Παρασκευή 05 Φεβρουάριος 2021, 17:35:15 μμ
Ωραία τα πράγματα είναι απλά τότε. Ιεράρχισε τι χρειάζεσαι και τι είναι πιο σημαντικό για εσένα. Αν πχ. η άνεση είναι σημαντική ξεκίνα με τη σέλα και προχώρα. Εγώ πάντα είχα ενα αρχείο με τι ήθελα να φτιάξω το αντίστοιχο κόστος και έκανα το προγραμματισμό μου ανάλογα τι μπορούσα να δώσω.

Offline CorpseAlive

• Μέλος HTC
  • νέος οδηγός
Reply #46 on: Παρασκευή 05 Φεβρουάριος 2021, 18:08:54 μμ
Και  εγώ φτιάχνω το excel αυτή την περίοδο για αυτό και τόσες ερωτήσεις ...

Offline CorpseAlive

• Μέλος HTC
  • νέος οδηγός
Reply #47 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2021, 01:55:58 πμ
Σέλα μπήκε. Οι βαλίτσες αυτές πως σας φαίνονται ? https://www.skroutz.gr/s/5506419/Givi-E22N-Pair-of-panniers.html
Τις έχει βάλει κανείς ? Αξίζουν καθόλου?

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #48 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2021, 11:55:37 πμ
Τις είχα παλαιότερα και τις έδωσα σε άλλο φίλο από το κλαμπ. Είναι καλές, όχι τόσο χοντρές σε πλαστικό όπως άλλα μοντέλα της φίρμας. Όσες φορές με είχε πιάσει βροχή δεν μπήκε ποτέ νερό μέσα και η χωρητικότητα τους καλή για ΣΚ. Δεν μου είχε πέσει ποτέ η μηχανή με τις βαλίτσες απάνω, αλλά πιστεύω ότι δεν θα αντέξουν σε πτώση, ακόμα και στατική. Για τα λεφτά τους είναι καλές. Τους είχα κάνει πολλές εκδρομές και όταν χρειαζομουν παραπάνω χώρο έβαζα πράγματα σε αδιάβροχο λουκάνικο στην πίσω σχάρα.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #49 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2021, 14:20:49 μμ
Για δικάβαλο ταξίδι μου φαίνονται μικρές. Και ο Στέφανος για τη χωρητικότητα γράφει καλή για ΣΚ. Καμιά πλαστική δεν αντέχει σε πτώση νομίζω. Εκτός κάποιες που δεν βλέπω στην Ελλάδα.  >:(

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!