Βρήκα επιτέλους πολύμετρο, πρόλαβα να ελέγξω μόνο την δίοδο χθες με το buzzer και δεν έκανε κύκλωμα σε κανέναν από τους 3 ακροδέκτες που έχει. Γνωρίζει κανένας αν έχει τέτοιες σε μαγαζιά με ανταλλακτικά ή ακόμα και σε άσχετα με μοτο, που ασχολούνται με ηλεκτρονικά; Αν υπάρχει κάποιο στη Θεσσαλονίκη ακόμα καλύτερα.
Λοιπόν μαστροτσίφτη , αν κ δεν πιστευω οτι το πρόβλημά σου είναι η δίοδος ....
Η διόδος που βρίσκεται μέσα στην ασφαλειοθήκη.
Κοστίζει 25.11€ και εχει κωδικό 31730MAS601 δεν λέει να τα αγοράσεις για δοκιμή, μπορείς όμως να τα "δανειστείς"
απο ενα φίλο με ΤΑ αφού αφαιρούνται εύκολα.

Η δίοδος που λέμε εχει τρία ποδαράκια οπως στην φωτό που σου εδειξα, μέσα στην συσκευασία υπάρχουν δύο ξεχωριστές δίοδοι με κοινό το ποδαράκι "Β"
Στο παρακάτω σχέδιο σου δείχνω τα εξής :

α) πάνω αριστερά την δίοδο που εχει τώρα το μηχανάκι μέσα στην ασφαλειοθήκη.
β) Πάνω και δεξιά το σχέδιο της γνήσιας διόδου , που αποτελείται απο δύο διόδους με κοινό ποδαράκι το "Β"
Και
γ) κάτω δύο τυπικές διόδους αγορασμένες απο ενα καταστημα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων ωστε να κατασκευάσεις εσύ μια ανταλακτική δίοδο και να γλυτώσεις τα 25 ευρώ που κοστίζει η γνήσια , αφού πάντα υπάρχει η περίπτωση να μην είναι εδώ η βλάβη αλλά στην καλωδίωση..
Θα ζητήσεις πχ διόδους 50volt στα 5 Ampere, δίνοντας προσοχή μόνο στην γραμμή που εχουν περιμετρικά και δείχνω με τα κόκκινα βελάκια ωστε να εχεις την σωστή πολικότητα.
Υπάρχουν και δίοδοι που μοιάζουν με την γνήσια , πχ αυτή εδώ
ΔΙΟΔΟΣ SCHOTTKY MBR6045WT 60A 45V
http://www.markidis.gr/product_info.php?cPath=31_32_133_266&products_id=48325Εγώ αυτές τις λύσεις εχω να προτείνω, δλδ α) αγοράζεις διόδους ,αντικαθιστάς την γνήσια και μας λές τι άλλαξε και
β) βγάζεις την γνήσια και την ελέγχεις με το πολύμετρο αλλά οχι με το βομβητή , αλλά εκεί που μετράς διόδους .
περισσότερα διάβασε εδώ:
https://www.transalpforum.gr/index.php?topic=20016.0