Hellas Transalp Forum

προβλημα με το ψηφιακο ρολογακι κοντερ (τρανσαλπ 650)

anton-b · 4222

Offline anton-b

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
γεια και χαρα σε ολους,

ηθελα να ρωτησω μηπως μπορεσω να βρω η με καποιο τροπο να επισκευασω τα "σπλαχνα" του ρολογιου, δλδ, αν λυθει το κοντερ (τζαμακι, μαυρο πλαστικο) εχει καποια εξαρτηματακια πολυ πολυ μικρα που πατανε σε καποια μικρα μεταλλικα μερη του ρολογιου (ωρα και αντιστοιχα λεπτα). αυτα λοιπον μου χαλασαν τελειως. δεν ξερω πως μπορω να το φτιαξω! αν μπορει να βοηθησει καποιος, ευχαριστω!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
γεια και χαρα σε ολους,

:wave:

ηθελα να ρωτησω μηπως μπορεσω να βρω η με καποιο τροπο να επισκευασω τα "σπλαχνα" του ρολογιου, δλδ, αν λυθει το κοντερ (τζαμακι, μαυρο πλαστικο) εχει καποια εξαρτηματακια πολυ πολυ μικρα που πατανε σε καποια μικρα μεταλλικα μερη του ρολογιου (ωρα και αντιστοιχα λεπτα). αυτα λοιπον μου χαλασαν τελειως. δεν ξερω πως μπορω να το φτιαξω! αν μπορει να βοηθησει καποιος, ευχαριστω!

Εάν πώ οτι αυτό που περιγράφεις σαν << καποια εξαρτηματακια πολυ πολυ μικρα που πατανε σε καποια μικρα μεταλλικα μερη>> μπόρεσα να καταλάβω τι εννοείς ψέματα θα πώ.

Μια φωτό θα βοηθούσε πολύ .

Δεν ξερω αν:

α)  Εχεις ήδη ανοίξει τα όργανα?
β) Αν στην προσπάθειά σου να επισκευάσεις την βλάβη χάλασες αυτά τα πολυ πολυ μικρα  εξαρτηματακια?   η προυπήρχε το πρόβλημα?
γ) Δεν αναφερεις τι βλάβη είχες , δλδ δεν δουλεύει το ρολόι? το στροφόμετρο? τι πρόβλημα υπήρχε?

Εχεις ελέγξει την ασφάλεια του ρολογιού? ξέρεις οτι   η 1η απο τις πέντε ασφάλειες η κόκκινη των 10Α είναι αποκλειστικά κ μόνον για το ρολόι? πριν ξεκινήσεις εγχειρήσεις κ μπλέξεις ?

Offline anton-b

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Τετάρτη 31 Οκτώβριος 2018, 18:42:08 μμ
 δεν εχω πειραξει τιποτα στο ρολοι, δουλευει κανονικα. θελει ομως ρυθμιση η ωρα αυτο ειναι το προβλημα μου!

https://www.motosp.gr/part.php?sc=%20157%206%20&partcat=METER&model=XL650V%20(ED)%20TransAlp&id=257344&partno=37250-MCB-671&year=2006#content

στο πλαστικο no8 της εικονας, αναμεσα στις τρυπες κοντερ και στροφομετρου χαμηλα εχει τα 2 κουμπακια της ρυθμισης ρολογιου, ακριβως μετα απο το πλαστικο στα 2 σημεια εκεινα ειναι τα μικρα εξαρτηματα που ελεγα! αυτα μου ειχαν λιωσει οταν το ειχα ανοιξει! δεν ξερω ποσο κατατοπιστηκος ειμαι!
« Last Edit: Τετάρτη 31 Οκτώβριος 2018, 18:48:23 μμ by anton-b »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #3 on: Πέμπτη 01 Νοέμβριος 2018, 16:56:00 μμ
Εντάξει , κατάλαβα .

Αυτά λογικά είναι μικρά μπουτόν . Υπάρχουν στο εμπόριο .
Συνήθως  είναι δύο ειδών ως πρός την διάσταση κ διαφερουν ως πρός το μήκος του άξονα που τα πιέζει.

Για να πάρεις μια ιδέα δες παρακάτω:

Δεν είναι μόνον αυτά , υπάρχουν ένα σωρό κ τα βρίσκεις σε καταστήματα ηλεκτρονικών .

Αν είσαι σίγουρος οτι δεν δουλεύουν η αντικατάστασή τους δεν είναι τπτ.
Με την 1η ευκαιρεία άνοιξε τα όργανα κ φωτογράφησέ τα κ τα λέμε .

Offline anton-b

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #4 on: Παρασκευή 02 Νοέμβριος 2018, 01:05:28 πμ
δεν γνωριζα οτι υπαρχουν universal. ευχαριστω για τον χρονο σου!